-
Podobna zawartość
-
Przez karol
Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
-
Przez Bonex157
Witam,
Mam ofertę kupna działki ponad 2 ha, działka od ponad 20 lat lub więcej jest ugorem, rosną tam brzozy oraz krzaki ale to nie jest problemem, problemem jest to że na tej działce odkad pamiętam było bagno i rządziły tam bobry. Od kilka lat wody już tam nie ma, że można tam wejść lecz około 1 ha z 2 hektarów to obecnie ( po intensywnych opadach ) istane grzezawisko oraz rowy wykonane przez bobry, miejsami wchodzi cały szpadel. Moje pytanie brzmi czy ktos borykał się z takim problemem i poradził sobie? Nie wiem czy się pchać w kupno dzialki na której połowy nie da się uprawiać
-
Przez karat7
Od dziś ruszyły ubezpieczenia upraw z dofinansowaniem do 65 %. Nie wiem jakie fundusze na dopłaty są przewidziane , więc może trzeba się pośpieszyć.
-
Przez PatrykReich
Witam, mam pytanie odnośnie przetargu na grunty rolne. KOWR wystawia na licytację działkę, która leży w sąsiedztwie mojej działki, jestem jej właścicielem. Na przetargu będzie wielu chętnych na tą działkę, Czy mogę się starać aby wydzierżawić tą działkę bez licytacji i w jaki sposób ?
Kiedyś, gdzieś w TV mowili o możliwości odstąpienia od licytacji lub przetargu jeżeli napisze się podanie do dawnego ANR jeżeli się sąsiaduje z tą działką i jest się jej właścicielem.
-
Przez kingway
Witam , dziś bez mojej wiedzy i zgody został zawieszony na słupach energetycznych kabel światłowodowy . Niestety nie mieszkam w tej samej miejscowości gdzie jest położana działka bo żebym chociaż wiedział , że zakładają to od razu bym wyrzucił z pola .... Niestety zanim zostałem poinformowany przez sąsiada to ekipa już odjechała . Próbowałem się skontaktować z firma Nexera niestety nie ma żadnego kontaktu telefonicznego .... wysłałem podanie , formularz , ale z doświadczenia wiem , że oni i tak mi na niego nie odpowiedzą .... Bo już miałem z nimi styczność w przeszłości i więcej nie chcę mieć ... Może ktoś miał podobny problem ??? I podzieli się co zrobić w takiej sytuacji ?? Bo jeśli się nikt nie odezwie to raczej zgłaszam sprawę na policję ...
-