Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, dsbh napisał:

Chusteczki są potrzebne :) ?

Tak

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/27/mohsen-fakhrizadeh-iranian-nuclear-scientist-reportedly-shot-dead-near-tehran

Zarif natychmiast wezwał europejskich przywódców do zdystansowania się od tego, co uważał za działania Izraela. „Terroryści zamordowali dziś wybitnego irańskiego naukowca” - napisał na Twitterze. „To tchórzostwo - z poważnymi oznakami roli Izraela - pokazuje rozpaczliwe podżeganie sprawców do wojny. Iran wzywa społeczność międzynarodową - a zwłaszcza UE - do zaprzestania ich haniebnych podwójnych standardów i potępienia tego aktu terroru państwowego ”.

Inni ważni irańscy politycy powiedzieli, że epizod pokazał, że tylko naiwni Irańczycy wierzą, że USA i Izrael można kiedykolwiek zaufać w negocjacjach.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Mam rozumieć że to co Profesor powiedział to dla ciebie są brednie lepiej się znasz brawo ty brawo .

Prof. Witold Kieżun o patologii transformacji ustrojowej w Polsce.

Profesorem jest też Kryśka Pawłowicz i Stefek Niesiołowski a przecież to są debile.

Opublikowano
9 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Ten tekst z "Polską" produkcją AGD to był dobry😂😂😂 W Polsce mamy niemieckie sklepy, niemieckie fabryki, niemieckie samochody. A co mamy polskie? - Obozy w Oświęcimiu, Treblince itp

Pisowska TVP nadała dzisiaj z rana tekst wypowiedzi jednej hiszpanki eurodeputowanej do Parlamentu Europejskiego która to stwierdziła, że Polskę trzeba ukarać za to, że pozwoliła Niemcom na budowę obozów zagłady na swoim terytorium. O ironio losu  to trzeba  walczyć o prawdę  historyczną na każdym froncie. Czekam na reakcję naszego MSZ. Chyba się nie doczekam bo ponoć do szefostwa tym resortem uzurpuje sobie prawa nijaki minister niesprawiedliwości. Co się do kl***rwy nędzy dzieje w tym kraju nad Wisłą się zapytotywuję?

Opublikowano (edytowane)

sam tą prawdę fałszujesz 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

Tak

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/27/mohsen-fakhrizadeh-iranian-nuclear-scientist-reportedly-shot-dead-near-tehran

Zarif natychmiast wezwał europejskich przywódców do zdystansowania się od tego, co uważał za działania Izraela. „Terroryści zamordowali dziś wybitnego irańskiego naukowca” - napisał na Twitterze. „To tchórzostwo - z poważnymi oznakami roli Izraela - pokazuje rozpaczliwe podżeganie sprawców do wojny. Iran wzywa społeczność międzynarodową - a zwłaszcza UE - do zaprzestania ich haniebnych podwójnych standardów i potępienia tego aktu terroru państwowego ”.

Inni ważni irańscy politycy powiedzieli, że epizod pokazał, że tylko naiwni Irańczycy wierzą, że USA i Izrael można kiedykolwiek zaufać w negocjacjach.

Nie zdziwiłbym się gdyby tę żabę pozostawił Trump następcy do skonsumowania. Nawet gdyby amerykanie załatwili gościa, to bez wsparcie Izraela byłoby trudno. 

Opublikowano

Wykształcenie i działalność naukowa Profesor Stefek Niesiołowski .

W 1966 ukończył studia na Wydziale Biologii i Nauk o Ziemi Uniwersytetu Łódzkiego i podjął następnie pracę jako pracownik naukowy tej instytucji. W 1979 uzyskał stopień doktora nauk biologicznych, a w 1990 stopień doktora habilitowanego. W 2005 otrzymał tytuł naukowy profesora nauk biologicznych[3]. Jako nauczyciel akademicki związany z macierzystą uczelnią, został profesorem w Katedrze Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologii UŁ. Specjalizuje się w zagadnieniach z zakresu entomologii.

Z partii PO bardzo mądry bo prawdę powiedział , szczaw i mirabelki i tak będzie niebawem w Polsce .

Który to polityk z PO mówił że Polska jest tylko na papierze .

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Profesorem jest też Kryśka Pawłowicz i Stefek Niesiołowski a przecież to są debile.

Najlepszym profesorem był nijaki sympatyk POstkomuchów profesor bez matury Bartoszewicz - kanalia i szpicelszwabski.

17021864_1473410272678889_5320564395385992648_n.jpg

17022033_1548377101869779_8679512539281451629_n.jpg

16998176_1548378495202973_5412114556214971778_n.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Wykształcenie i działalność naukowa Profesor Stefek Niesiołowski .

W 1966 ukończył studia na Wydziale Biologii i Nauk o Ziemi Uniwersytetu Łódzkiego i podjął następnie pracę jako pracownik naukowy tej instytucji. W 1979 uzyskał stopień doktora nauk biologicznych, a w 1990 stopień doktora habilitowanego. W 2005 otrzymał tytuł naukowy profesora nauk biologicznych[3]. Jako nauczyciel akademicki związany z macierzystą uczelnią, został profesorem w Katedrze Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologii UŁ. Specjalizuje się w zagadnieniach z zakresu entomologii.

Z partii PO bardzo mądry bo prawdę powiedział , szczaw i mirabelki i tak będzie niebawem w Polsce .

Który to polityk z PO mówił że Polska jest tylko na papierze .

No i co z tego wynika?

Opublikowano

Rządowa telewizja zupełnie bezstronnie wybrała do programu akurat najblizszych posła. To musi być jakaś wybitna rodzina. Jak się przypatrzeć zdjęciu to widać jaka inteligencja, klasa i szlachetność bije od posła. 

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy a tymczasem  

poważnie jest coś takiego???

Opublikowano
16 godzin temu, hubertuss napisał:

Roman naprawdę nie kompromituj się już. Jestem z podlaskiego i znam sprawę jak każdy. Być może cukrownię zamknięto za po i psl. Ale zamknięto tylko i wyłącznie z powodu opisanego poniżej. Rząd po i psl nie miał wyjścia. Bo Jurgiel wynegocjował limity jakie wynegocjował. Czyli nie wynegocjował. Co miał produkować ten zakład skoro fajtłapa w przeciwieństwie do innych krajów nie chciała negocjować bo poszła spać.

O jakiej mojej partii ty piszesz? U ciebie wciąż widać myślenie, ze jak ktoś pisze prawdę o niekompetencji ludzi pisu to zaraz z po.

https://wspolczesna.pl/cukrownia-a-godnosc-ministra-jurgiela/ar/5631358

Patrz strona 4 twego linku. Tak pisowcy piszą historię na nowo.

To oznaczało zamknięcie cukrowni w Łapach. A oficjalnym tego powodem było podjęcie przez Unię Europejską decyzji o zmniejszeniu produkcji cukru w krajach unijnych, w tym również w Polsce. Spadek w naszym kraju miał wtedy wynieść 13 procent. Zresztą już 30 września 2007 roku wprowadzono możliwość rezygnacji z upraw buraków cukrowych przez rolników.
Ani słowa o Jurgielu tylko wszystkiemu winna Unia Europejska. Ani słowa o tym, ze inne kraje wynegocjowały większe limity a fajtłapa z Polski poszła spać.

Wasza propaganda nie pierwszy raz zresztą robi z was durni. Piszą wam brednie a wy w to wierzycie. Przeczytaj artykuł z mojego linku pisany na gorąco w 2008 roku. I przeczytaj ten bełkot, który ty wkleiłeś pisany po kilkunastu latach na polityczne zamówienie.

no właśnie jesteś z podlaskiego jak ten pan się nazywał nazwisko na B za to od 2015 roku nie morze nic wygrać to on powielał twoją propagandę 

Nic to nie dało. Zapadł wyrok na cukrownię. W połowie 2008 roku została zamknięta. Stało się to już za rządów koalicji PO - PSL.

- Urząd, w tym ja, zaangażowaliśmy się w obronę cukrowni. Przygotowywaliśmy akcje protestacyjne, spotkania, wysyłaliśmy petycje, zbieraliśmy podpisy. Nawet z naszych samorządowych funduszy organizowaliśmy wyjazdy autokaru na protesty. Działacze PSL i PO aktywni stali się dopiero później, gdy cukrownia została wygaszona. Aktywni w przerzucaniu winy na innych - twierdzi dzisiaj Roman Czepe.

czy pan b przez to ze nie morze się dostać do sejmu nie chce reaktywować cukrowni ??  pisał nawet do jur gra ?? 

powiedz mi to jak jurger przespał nie sprzedało ani jednej cukrowni a za peło psl 30 ?? niechcący czy ze jur gier 

• Haha 1
Opublikowano

Nie rozumiesz, że skoro Jurgiel przespał negocjacje i zmniejszono Polsce limit to musiano zamykacz cukrownie. Co miano by w niej produkować? To, że rząd pisu przez awanturniczą i destrukcyjną naturę prezesa się zaraz rozpadł to nie wina po i psl. Gdyby wtedy rząd pisu działał normalne 4 lata to zamykano by za kadencji pis. Bo musiano by zamknąć. Dlaczego wybór akurat padł na Łapy? Nie wiem. Mówiło się o stosunkowo najmniejszych zasobach surowca czyli buraka na Podlasiu w porównaniu do tego co mają inne zakłady. Jedno jest pewne za po i psl musiano wykonać to do czego doprowadził minister z pisu. Masz artykuł, który podlinkowałem. Tam jest wszystko opisane na gorąco zaraz po tych wydarzeniach. Twój artykuł jest z maja. Gdzie pisowskie trole próbowały przed wyborami prezydenckimi agitować za pisem i oczerniać opozycję. Pewnie nie słyszałeś o pisowskich farmach troli, gdzie zatrudnia się ludzi by zmyślali konkretne teksty na konkretne zamówienie. Więc daj już sobie spokój z tą sprawą. Bo to Jurgiel przyczynił się do zamknięcia cukrowni. Napisz lepiej jak tam pis kopalnie będzie zamykał.

• Like 1
Opublikowano

Co za bełkot. Przecież to było zamierzone od samego początku. Niemieckie cukrownie wykupiły za grosze- bo dla są to grosze polskie cukrownie w celu ich zamknięcia. Gdyby nie Janowski to w Polsce nie było by żadnej polskiej cukrowni a możliwe że żadnej tak jak zrobiono to w Czechach. Nie wiem jak teraz ale pare lat temu Niemcy wykupili wszystkie czeskie cukrownie i w ciągu kilku lat je zamkneli. Taki był cel również w Polsce. Celem krajów starej unii nie jest wspólna gospodarka tylko stworzenie z krajów nowej unii rynku zbytu nic poza tym. Polska za bardzo bryka i ma za duży potencjał gospodarczy więc to szwabom nie pasuje. Trzeba być idiotą żeby tego nie rozumieć. Jak widać takich nie brakuje.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Łapy powinni zamknąć w 1995 albo wcześniej. Sam pomysł cukrowni w tej lokalizacji był nienormalny ale jak widzę Roman lubi głupotę bronić i nie ma pojecia co było przyczyną a co skutkiem. Zrozumienie tej zależności jest poza jego zasięgiem 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v