Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A tu przykład z jednego cmentarza w mojej okolicy, cos dla @Partyzant85 i tych co tak im przeszkadzało zamknięcie cmentarza

Oczywiście, że mi przeszkadza zamykanie cmentarzy, ograniczanie liczby wiernych w kościołach, brak tłumu wiernych na mszy rezurekcyjnej. A najbardziej przeszkadza mi postawa księży.

Cytat z listu świętego Jakuba

"Choruje ktoś wśród was? Niech przywoła starszych kościoła i niech się modlą nad nim, namaszczając go olejem w imię Pana.

A modlitwa wiary uzdrowi chorego i Pan go podźwignie. Jeśli zaś popełnił grzechy, będą mu przebaczone."

U mnie w parafii ksiądz już dwóm umierającym odmówił takiej posługi - to są te przypadki o których wiem osobiście.

No ale dla Ciebie kartka na cmentarnej bramie wszystko wyjaśnia i jest usprawiedliwieniem  twoim zdaniem słusznego postępowania księży w obecnych czasach. To nic, że Jezus uzdrawiał trędowatych, to nic że księża udzielali ostatniej spowiedzi i namaszczenia nawet ciężko rannym w okopach podczas wojny z kulami świstającymi nad głową. Teraz sanepid kazał i ch.uj - nie liczą się słowa zawarte w Piśmie Świętym, nie liczy się śmierć i spotkanie z Bogiem mimo że to główny fundament chrześcijaństwa, nie liczy się wspólnota duchowa bo sanepid zakazał. Nie liczy się już nawet obecność księdza przy umierającym - pasterza, który przygotuje człowieka na spotkanie i pojednanie z Bogiem. Zastanów się czy  nadal wierzysz w Boga czy już w szefa sanepidu lub premiera który kupuje respiratory od handlarza bronią. A dopiero później wykonuj jakiekolwiek przytyki w stronę innych.

Opublikowano
58 minut temu, dsbh napisał:

Z czystej ciekawości. A co tam robiłeś 🤔 ?

To jest rola państwa aby informować, gdzie takie okna w danym województwie istnieją, że dziecko można zostawić bez żadnych konsekwencji w szpitalu. Takie spoty powinny się ukazywać w mediach, informacje powinny być dostępne w każdej gminie. I najważniejsza informacja aby nie piętnować osób które z różnych względów decydują się zostawić dziecko.

Pełna zgoda, zdecydowanie za mało jest info,. Tylko że z drugiej strony te co zabijają albo porzucaja na śmietniku to chyba nie zwróci wielkiej uwagi bo to większość patologia , ale probowac dotrzeć  do takich ludzi trzeba 

41 minut temu, racyl napisał:

wulgaryzmy lewicowe 😂 o ile wiem to dominik tarczyński należy do PIS 😂

O k**wa jeden Tarczynski przeciw całej lewackiej nienawiści 🙆‍♂️, to dopiero Ci atak 

🤣

Ty @Partyzant85 21 wiek jest to i księża nowocześni 😎

Opublikowano

Wam chyba chodzi o to, by przekręcać i robić zamieszanie. Nikt nie ma pretensji o to, ze zamknęli. Ludzie mają pretensje, ze zrobili to nieudolnie. Można było ogłosić kilka dni wcześniej. Ludzie by sobie poszli na raty, handlowcy sprzedali by kwiaty. A tak niedojdy z pisu okłamywały ludzi do samego końca, ze nie zamkną. A potem zamknęli a za kwiaty wypłacą handlowcom lekką ręką dziesiątki milionów z naszych pieniędzy. Jak by nie było teraz innych wydatków. Mamy rząd nieudaczników, którzy nie umieją niczego zaplanować i przeprowadzić. Decyzje są podejmowane pochopnie i potem ponosimy jako kraj dodatkowe nie potrzebne koszty tych głupich decyzji.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, gienio007 napisał:

Wulgaryzmy i przemoc to podstawowe atrybuty Lewaków  na całym świecie i normalni ludzie boją się tej patologii .  

A w Polsce nie boja się. Może to dlatego że lewactwo sprytnie przywdziewa prawicowe piórka. Nawet pokazują że tak ma wyglądać wzorzec prawicowca patrioty,

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał:

@Ursus932 przecież chodzi tylko o to żeby sobie pokrzyczeć, (nie zamykają cmentarzy - źle bo wirus będzie się roznosił, zamykają - źle bo nie można wejść ), takie bicie piany już od pięciu lat

Wam chyba chodzi o to, by przekręcać i robić zamieszanie. Nikt nie ma pretensji o to, ze zamknęli. Ludzie mają pretensje, ze zrobili to nieudolnie. Można było ogłosić kilka dni wcześniej. Ludzie by sobie poszli na raty, handlowcy sprzedali by kwiaty. A tak niedojdy z pisu okłamywały ludzi do samego końca, ze nie zamkną. A potem zamknęli a za kwiaty wypłacą handlowcom lekką ręką dziesiątki milionów z naszych pieniędzy. Jak by nie było teraz innych wydatków. Mamy rząd nieudaczników, którzy nie umieją niczego zaplanować i przeprowadzić. Decyzje są podejmowane pochopnie i potem ponosimy jako kraj dodatkowe nie potrzebne koszty tych głupich decyzji.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Ursus932 napisał:

Mówisz Niemcy majacm tak dobrze, tylko że tam stare dziadki i za chwilę Turek lub inny będzie prawdziwym Niemcem

Chyba tam się już nie dzieje dobrze.

https://www.o2.pl/informacje/koszmarny-final-egzorcyzmow-w-trakcie-czytali-koran-niemcy-wstrzasniete-6571935543089856a

34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Pełna zgoda, zdecydowanie za mało jest info,. Tylko że z drugiej strony te co zabijają albo porzucaja na śmietniku to chyba nie zwróci wielkiej uwagi bo to większość patologia , ale probowac dotrzeć  do takich ludzi trzeba

24 minuty temu, DTaras napisał:

Informować - depresja w jakiejkolwiek formie blokuje kontakt z rzeczywistością. Możecie nawet i mieszkania rozdawać - niczego to nie zmieni.

Lepiej jest zapobiegać niż leczyć, to tak ogólnie. Tu nie chodzi o to aby po urodzeniu, dziecka informować taką osobę, że jest  możliwość pozostawienia dziecka w szpitalu ale aby informować o tym przez cały czas całe społeczeństwo. Aby każdy wiedział, że jest taka możliwość.

14 minut temu, hubertuss napisał:

26 minut temu, hubertuss napisał:

Hubertussie nie gniewaj się ale chyba się coś zaciąłeś.

Opublikowano
37 minut temu, hubertuss napisał:

Pierwszy to pisałem w temacie pogoda, że za późno ogłosili i sam byłem wkurwiony, więc mi tu nie pitolić 

Ale jak widać pasuje wam, jest co mielić w koło 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To chcesz na kolanach przed ruskim służyć? Tak Ci źle teraz się żyje , babę lepiej znajdź, zrób dziecko i załóż rodzine, żeby miał kto na twoją emeryture robić 

Mówisz Niemcy majacm tak dobrze, tylko że tam stare dziadki i za chwilę Turek lub inny będzie prawdziwym Niemcem 

A co do nowych maszyn, czy samochód kto ci kupi jakiegoś grata pod x nazwą, mając do wyboru bmw czy Audi, zobacz ile istnieją już na rynku takie zaufanie budują już dziesiątkami lat, a my co mieliśmy i było znane, i można było na tym zacząć budować to między innymi Pan Wałęsa, Balcerowicz, Lewandowski  dawno rozjebali na przysłowiowe waciki 

opie nie dostaniesz emerytury system padnie. Przykro mi ale musi przyjść władza w koncu z jajjami żeby podnieść wiek emerytalny. Teraz jest w miare dobrze ale jak sobie wyobrazasz jak wejdzie w wiek emerytalny dzisiejsze pokolenie informatykow. Bedzie emerytura najwyzej rowna dla wszystkich czyli glodowa.  Juz teraz beda niedlugo w hiszpanii dochod podstawowy wprowadzac. Automatyzacja niedlugo wyprze ludzi z rynku pracy. U nas to samo bedzie tylko ze zamiast turków bedzie wschod ukraincy gruzini itp

Opublikowano
58 minut temu, DTaras napisał:

Informować - depresja w jakiejkolwiek formie blokuje kontakt z rzeczywistością. Możecie nawet i mieszkania rozdawać - niczego to nie zmieni.

Rozmawiając sobie w zielarskim z babeczkami, wyjeżdżać czy nie, odwiedzający właścicielkę uświadamiają, iż ludzie zdecydowanie obecnie wyjeżdżają a nawet dom sprzedają. Efekt poczynań naszych przedstawicieli to depresja społeczna. 

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Zasrany  to  ty jesteś

ale ja słowa hymnu znam 9_9

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

automaty będą płacić podatki,już się o tym przebąkuje

Bardzo dobrze nie będzie narzekania za mało zarabia się i za długo pracuje Automaty i roboty będą  za***rdalać 24 godzin na dobę a ludzie będą się przyglądać na szczaw i mirabelki .

Opublikowano
2 godziny temu, gienio007 napisał:

Wczoraj  jakiś Polak mieszkający w Stanach opowiadał , że tam lewactwo też jest tak agresywne jak w Polsce i że Tramp ma niby małe poparcie bo ci co go popierają boją się publicznie do tego przyznawać . Twierdził że mimo iż Bayden  mocno prowadzi w sondażach to na pewno Tramp wygra te wybory .  Wulgaryzmy i przemoc to podstawowe atrybuty Lewaków  na całym świecie i normalni ludzie boją się tej patologii .  

Dlatego Trump wygra? Jest bardziej prawdziwy, również zbuntowany?

Opublikowano
17 minut temu, sabuliga napisał:

opie nie dostaniesz emerytury system padnie. Przykro mi ale musi przyjść władza w koncu z jajjami żeby podnieść wiek emerytalny. Teraz jest w miare dobrze ale jak sobie wyobrazasz jak wejdzie w wiek emerytalny dzisiejsze pokolenie informatykow. Bedzie emerytura najwyzej rowna dla wszystkich czyli glodowa.  Juz teraz beda niedlugo w hiszpanii dochod podstawowy wprowadzac. Automatyzacja niedlugo wyprze ludzi z rynku pracy. U nas to samo bedzie tylko ze zamiast turków bedzie wschod ukraincy gruzini itp

Nad Jajami to może najpierw pomyśl swoimi, żeby coś z nich spuścić 😎

Tak idzie nowe automatyzacja postępuje i ludzi do pracy coraz mniej potrzeba, to co takie dziadki 67 lat będą robić? U Ciebie wisienki rwać 🙆‍♂️

Postęp i wygoda życia zabrneły za daleko, trza wrócić do tradycji 

51 minut temu, Partyzant85 napisał:

Tak sobie tłumacz.

Trza się dostosować i żyć a nie biadolić tak jak Wy

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Trza się dostosować i żyć a nie biadolić tak jak Wy

Widzę, że Ty już się dostosowałeś do nowej rzeczywistości i nawet Ci wygodnie. Boga zamieniłeś na szefa Sanepidu a Jezusa na człowieka robiącego interesy z handlarzem bronią. Taka elastyczność w sprawach wiary ma swoje plusy.

Opublikowano

Jak będzie jak jest a będzie gorzej wiele firm pierdyknie niebawem a ludzie pozakładali biznesy choć takie jak działalność pozarolnicza ZUS trzeba płacić dochodu niema i  co to będzie .

Opublikowano

Zamiast zapewnić opiekę zdrowotną- fizyczną, ale też psychiczną obecnie chorych medialnie ludzi, skazują ich na strach przed jej dostępem. A tu rząd nagle udaje troskę o najmniejsze, nienarodzone jeszcze życie nie myśląc co z jego dalszym losem. To się nazywa chyba hipokryzja.

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

jedno jest pewne szkoły nie powinny byc otworzone we wrześniu dla wszystkich

nie widziałem żebyś w sierpniu tak pisał; to już wszystko w twoim planie?

wszystkie państwa otworzyły szkoły we wrześniu i większość ma otwarte do dzisiaj, nawet przy mocnym lokdałnie gospodarki

ale muszę się z tobą zgodzić, też uważam, że szkoły powinny być zamknięte, tylko tyle, że jest to pierwsza taka pandemia i wszyscy dopiero uczą się  właściwych zachowań

każdy jest mądry po fakcie

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Jak będzie jak jest a będzie gorzej wiele firm pierdyknie niebawem a ludzie pozakładali biznesy choć takie jak działalność pozarolnicza ZUS trzeba płacić dochodu niema i  co to będzie .

Przykre są te programy, których warunkiem jest zamknąć hodowle.

1 minutę temu, nie napisał:

nie widziałem żebyś w sierpniu tak pisał; to już wszystko w twoim planie?

wszystkie państwa otworzyły szkoły we wrześniu i większość ma otwarte do dzisiaj, nawet przy mocnym lokdałnie gospodarki

ale muszę się z tobą zgodzić, też uważam, że szkoły powinny być zamknięte, tylko tyle, że jest to pierwsza taka pandemia i wszyscy dopiero uczą się  właściwych zachowań

każdy jest mądry po fakcie

dla rodziców młodszych dzieci wiosną przewidziany był jakiś extra dodatek wiosną a teraz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v