Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli pogonią Trumpa a Biden nie będzie się z PISem głaskał

biden to pewnie tylko pionek, a władzę przejmie kamala; dlatego módl się o reelekcję trumpa :) 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

Tak jak by on nie był pionkiem. Całe otoczenie Trumpa to żydostwo z Wall Street.

No ale weźmy scenariusz z Bidenem , więc zapewne nasze stosunki z USA moga sie mocno ochłodzić . Kto będzie naszym istotnym sojusznikiem gdy sie to stanie? W kim znajdziemy oparcie gdy zła Rosja się na nas zaweźmie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

I dlatego WOTersów nazywa się Terytorialsami? A bo... Ursus jakby dążył do utworzenia jakiegoś towarzystwa wzajemnej adoracji i wziął się mnie rozliczać komu przytakuję... Ale historyjka pokazała, że generały to w zasadzie hipstery jakieś...

Żołnierze, dysydencie, już jakiś czas robią w szpitalach, domach dziecka, DPSach. Za salowych głównie ale robimy. W tym artykule mnie uderzyło to: "będzie wdrożona opieka z udziałem pulsoksymetru" Kurcze, to oni do respiratorów podłączali na jakiej zasadzie do tej pory? Pierwsze diagnostyka i monitorowanie tym sprzętem potem w razie potrzeby włączenie tlenoterapii a na końcu wspomaganie... Wychodzi, że do tej pory kazali pchać rurę w tchawicę bo maszyna pompuje i jest z bani - nie trzeba organizować personelu. Tak?

Nadal  nie bardzo wierzę w te teorie 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Wiesz co się dzieje jak okręt tonie. 🤨

Kapitan schodzi ostatni :ph34r: ?

1 godzinę temu, nie napisał:

trzaskowski zdymisjonował rabieja, jak to tak? rafał homofob? teraz warszawa straci fundusze europejskie :) 

Rabiej był za marszem, Trzaskowski przeciw czy odwrotnie 🤔 ?

2 minuty temu, Ulman napisał:

No ale weźmy scenariusz z Bidenem i zapewne nasze stosunki z USA moga sie mocno ochłodzić . Kto będzie naszym istotnym sojusznikiem gdy sie to stanie? W kim znajdziemy oparcie gdy zła Rosja się na nas zaweźmie? 

Wreszcie wstaniemy z kolan :ph34r:.

Opublikowano

Giertycha odrazu do szpitala wzięli gadzinę, a dzisiaj dziewczyna z mojej miejscowości 22 lata zasłabła, karetka ja zabrała, wozili ją od szpitala do szpitala, i niestety nie żyje, 😪 miała problemy z sercem,

Opublikowano (edytowane)

w Polsce jest tak ze jak ktoś kiedyś podpisał coś za czasów prl i teraz by pościł  coś w eter to kaput i każdy o tym wie, kto coś powiedział albo się przyznał to już nie żyje.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

hrabio - inny moment był no i zawsze na izbie przyjęć dowożony przez pały idzie bez kolejki. Żołnierz będzie liczył łóżka... oby komuś do łba nie strzeliło wydawać mu broni. Ogólnie z gadki wyszło, że pandemia się cofie...

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Niech zrobią Zabieg adneksektomii czyli usunięcie jajników. A wtedy mogą grzmocić ile wlezie i bachora nie będzie. 

I żadna aborcja będzie nie potrzebna. Wilk cały i owca najedzona. 

to ty i koledzy z twojej wsi niech sobie obetną i też baby u was nie będą potrzebowały aborcji 😂

1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Giertych ciekawe w jakim kraju ma konto bankowe. 

szkoda ci że człowiek wykształcony, zaradny 😂 dobry adwokat to i dobrze zarabia a próżniaki i lenie zawsze będą zazdrościć

trzeba było się uczyć a nie doić krowy  a potem biadolić że mleko i wołowina tanie 😂

Opublikowano
27 minut temu, MonteChristo napisał:

Giertycha odrazu do szpitala wzięli gadzinę, a dzisiaj dziewczyna z mojej miejscowości 22 lata zasłabła, karetka ja zabrała, wozili ją od szpitala do szpitala, i niestety nie żyje, 😪 miała problemy z sercem,

A coś się do niego tak przyczepił ? czy w tym samym rejonie są te same szpitale .

zaraz to nie będzie pod co ludzi podłaczać bo zabraknie respiratorów a o miejscach w szpitalach zapomnij i podziękuj pisowi za zmarnowany czas i nie przygotowanie kraju na spodziewaną falę zachorowań jesienią

Opublikowano
30 minut temu, MonteChristo napisał:

Taka polityka pisiorów i działania ministerstwa zgonów. Takich dramatów w skali kraju są setki jeśli nie tysiące no ale w tvpis czerwone paski i tylko koronka się liczy.  Ruscy nie dali rady, Niemcy polegli a naród zostanie wykończony przez bezdzietnego dziadka z kotem.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

Mleko drożeje Panowie ale Giertychowi włos z głowy nie spadnie i to gwarantuje,

jedna kadencja PIS minęła, druga leci ilu tych napiętnowanych złodziei w tvp jest z wyrokami ?😂 minie druga i tak samo będzie 😂

A wy dalej wierzcie w ta pisowską sprawiedliwość

Edytowane przez racyl
Opublikowano

No to jest właśnie socjal, mimo że wykłada się kasę na służbę zdrowia to i tak mają nas w dupie 😥

Opublikowano

Pis zainwestował w to co dało realne poparcie, jakby wydali to na służbę zdrowia to nie byłoby takie poparcia dla PIS jak za 500+ , 13-tkę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v