Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Jak to co, nie czujesz się odpowiedzialny, znieczulica jakaś, brak świadomości? Pamiętaj NAJWAŻNIEJSZE, że za tym stoi również mężczyzna i skończcie z tą spychologią. Bardzo dobrze i prawidłowo, że czujesz krzywdę i wyobraź sobie, że kobieta czuje jeszcze większą i jest z tym sama. 

jesteś za czy przeciw?

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

dobrze ze kosciol ma takich obroncow jak wy-na pewno upadnie 😂..

moze chcecie sie w kurii zatrudnic ?? tam na pewno szukaja takich mlodych zdrowych chlopcow ze wsi 😂..

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/rzeszow/mnichow-ksieza-pobili-sie-na-plebanii/ry2p3md

Jakby liczył kościół na takich jak ty, to pedał na pedale byłby i lesba na lesbie.

4 minuty temu, Ywa napisał:

Jak to co, nie czujesz się odpowiedzialny, znieczulica jakaś, brak świadomości? Pamiętaj NAJWAŻNIEJSZE, że za tym stoi również mężczyzna i skończcie z tą spychologią. Bardzo dobrze i prawidłowo, że czujesz krzywdę i wyobraź sobie, że kobieta czuje jeszcze większą i jest z tym sama. 

Też chciałbym wiedzieć jak to jest z Tobą, bo tak kluczysz że niby jesteś za, a nawet przeciw.   :P

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Niektórzy tu w szoku jakimś, że kobieta ma własne zdanie...

Raczej w szoku że może być aż tak chamska, sterowalna i naiwna, bo zdania nie ma żadnego, popiera coś co dawno nieaktualne.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jeśli NFZ wykupuje określoną ilość wizyt u danego specjalisty a chorych jest dużo więcej to są kolejki. Niestety lekarz jak i każdy inny nie będzie pracował prywatnie za darmo. Przyjmując chorych by rozładować NFZ owi kolejki.

W Polsce pis mami swoich wyborców, ze służba zdrowia jest bezpłatna i straszy prywatyzacją A prawda jest taka, że z jednej strony pacjent i tak musi płacić albo czekać w długich kolejkach. A z drugiej strony państwowy NFZ i tak wykupuje świadczenia w prywatnych placówkach i u prywatnych lekarzy.

Jeżeli pracuje do południa państwowo a po południu prywatnie, to kiedy znajduje czas na odpoczynek ? To już takie pytanie ogólne.

1 godzinę temu, nie napisał:

podobno strajk lewaczek opracował program ...... lądowania na słońcu :D :D i oczywiście powrotu

Jestem za. Powinny pierwsze na ochotnika, wypróbować sposób :ph34r:.

59 minut temu, Ywa napisał:

Nie sądzisz, że kościół już dawno by upadł, gdyby nie witamina S=witamina życia. I tu rola kobiet, aby wchodzić do kościoła z dodatkową błyskawicą/transparentem pt. PRECZ Z CELIBATEM-UWOLNIĆ KSIĘŻY PRZED SZATAŃSKIM ZAKŁAMANIEM~coś w tym stylu.

Według mnie powinnaś stanąć na czele tych strajków. Twoje hasła przynajmniej krążą wokół wyroku TK w porównaniu do postulatów obecnej przewodniczącej.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Nie sądzisz, że kościół już dawno by upadł, gdyby nie witamina S=witamina życia. I tu rola kobiet, aby wchodzić do kościoła z dodatkową błyskawicą/transparentem pt. PRECZ Z CELIBATEM-UWOLNIĆ KSIĘŻY PRZED SZATAŃSKIM ZAKŁAMANIEM~coś w tym stylu.

O to,to, to. Widzę jak znajomy się męczy. 😂 Dać chłopu trochę luzu, niech przynajmniej z tym się kryć nie musi.😂

Opublikowano

21 minut temu, Sean napisał:

Jakby liczył kościół na takich jak ty, to pedał na pedale byłby i lesba na lesbie.

Też chciałbym wiedzieć jak to jest z Tobą, bo tak kluczysz że niby jesteś za, a nawet przeciw.   :P

a nie sa ???? kurna gdzie ktos taki ciemny jak ty i twoi internetowi koledzy sie uchowal ??? polowa ksiezy to geje ,reszta to ma katechetki i gospodynie ,no i ta nieliczna reszta tych samotnych 😂. srednia wieku zakonnic to ponad 50 lat wiec pewnie seks im nie w glowie ...

kolega byl lata w anglii i opowiadal ze najbardziej sie pruly ty ze wschodniej polski,ktore wyrwaly sie z ciemno-katolickiego zascianka i wolnosc je oczadzila.....

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, witejus napisał:

jesteś za czy przeciw?

Napisałam już, że to musiałaby być dla kobiety ostateczność jak np. zagrożenie życia matki. Problem jest w Was! Odbieracie przekaz medialny jak boską wyrocznie mówiącą Wam o bezduszności kobiety. Nie macie własnego JA? Zero pojęcia; potrzebna jest nie tyle Waszym dzieciom, ale i Wam edu. seksualna. Poza tym  uczestnicząc z żoną w badaniach ginekologicznych, masz specjalistę, porozmawiaj-źródło wiedzy. Jaki jest odsetek kobiet poddających się aborcji? To jest protest o wolność wyboru i zapewnienie podstawowego dostępu do specjalisty, psychologa, pomocy- zanim podejmie się decyzję czyli poczucia bezpieczeństwa dla kobiety będącej w tak trudnej decyzji samej. Jestem za tym, aby nie musiała uciekać się do szarej strefy, szukać nieprofesjonalnych sposobów farmakologicznych, które być może jeszcze bardziej odbiją się na jej psychice. Znalazłam pierwszy z brzegu artykuł: 

Legalna aborcja w 9 miesiącu ciąży

Większość aborcji odbywa się w pierwszym trymestrze ciąży. Mniej niż 10% ma miejsce po 14 tygodniu ciąży, a według informacji podanych przez Guttmacher Institute (organizację non-profit zaangażowaną w działania na rzecz zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego w USA), tylko niewiele ponad 1% aborcji przeprowadza się w 21 tygodniu ciąży lub później.

Władze Nowego Jorku przyjęły w tym miesiącu ustawę, która dopuszcza usunięcie ciąży nawet w 9. miesiącu, gdy istnieje zagrożenie życia matki lub podejrzenie, że płód nie będzie zdolny do samodzielnego życia. Bez żadnych konsekwencji prawnych i bez wskazania powodu terminacji ciąży można dokonać do 6 miesiąca.

Zgodnie z nowymi przepisami Nowego Jorku: każdy człowiek ma fundamentalne prawo, aby wybrać lub odmówić antykoncepcji lub sterylizacji. Każdy, kto zajdzie w ciążę, ma fundamentalne prawo do decyzji o donoszeniu ciąży do końca, urodzenia dziecka lub dokonania aborcji. https://www.chcemybycrodzicami.pl/legalna-aborcja-9-miesiaca-ciazy/

9 minut temu, mirro napisał:

O to,to, to. Widzę jak znajomy się męczy. 😂 Dać chłopu trochę luzu, niech przynajmniej z tym się kryć nie musi.😂

Ma moje błogosławieństwo.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

kolega byl lata w anglii i opowiadal ze najbardziej sie pruly ty ze wschodniej polski,ktore wyrwaly sie z ciemno-katolickiego zascianka i wolnosc je oczadzila.....

Zmiana powietrza tak zadziałała. Smog widać ma działanie pobudzające. Choć niektórzy twierdzą że pudding jednak tonuje popęd.😂😂

Opublikowano
51 minut temu, Sean napisał:

Facetom nawet bym się nie dziwił, ale co wstąpiło w te kobity to masakra.

Nie jeden zarabia 15 tys i jest prawiczkiem i mu nie dają. Ksiądz sam wie gdzie szukać maz za granicę pojedzie wystarczy ze po koledze zwiedzi teren i się dowie co w trawie piszczy

Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Przekażę wyrazy wsparcia. Bo czasem zasiadamy do małego co nieco, aby pogadać o sprawach służb mundurowych.😂

Opublikowano
3 minuty temu, Ywa napisał:

Napisałam już, że to musiałaby być dla kobiety ostateczność jak np. zagrożenie życia matki. Problem jest w Was! Odbieracie przekaz medialny jak boską wyrocznie mówiącą Wam o bezduszności kobiety. Nie macie własnego JA? Zero pojęcia; potrzebna jest nie tyle Waszym dzieciom, ale i Wam edu. seksualna. Poza tym  uczestnicząc z żoną w badaniach ginekologicznych, masz specjalistę, porozmawiaj-źródło wiedzy. Jaki jest odsetek kobiet poddających się aborcji? To jest protest o wolność wyboru i zapewnienie podstawowego dostępu do specjalisty, psychologa, pomocy- zanim podejmie się decyzję czyli poczucia bezpieczeństwa dla kobiety będącej w tak trudnej decyzji samej. Jestem za tym, aby nie musiała uciekać się do szarej strefy, szukać nieprofesjonalnych sposobów farmakologicznych, które być może jeszcze bardziej odbiją się na jej psychice. Znalazłam pierwszy z brzegu artykuł: 

Większość aborcji odbywa się w pierwszym trymestrze ciąży. Mniej niż 10% ma miejsce po 14 tygodniu ciąży, a według informacji podanych przez Guttmacher Institute (organizację non-profit zaangażowaną w działania na rzecz zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego w USA), tylko niewiele ponad 1% aborcji przeprowadza się w 21 tygodniu ciąży lub później.

Władze Nowego Jorku przyjęły w tym miesiącu ustawę, która dopuszcza usunięcie ciąży nawet w 9. miesiącu, gdy istnieje zagrożenie życia matki lub podejrzenie, że płód nie będzie zdolny do samodzielnego życia. Bez żadnych konsekwencji prawnych i bez wskazania powodu terminacji ciąży można dokonać do 6 miesiąca.

Zgodnie z nowymi przepisami Nowego Jorku: każdy człowiek ma fundamentalne prawo, aby wybrać lub odmówić antykoncepcji lub sterylizacji. Każdy, kto zajdzie w ciążę, ma fundamentalne prawo do decyzji o donoszeniu ciąży do końca, urodzenia dziecka lub dokonania aborcji.

nie potrzebuję Twoich dysertacji ,cytatów i w d*pie mam zbrodnicze prawo Nowego Jorku , wykręcania sianem pytałem jasno i wyraźnie tak czy nie ,i doprecyzuję matka zdrowa i dziecko zdrowe i jeszcze raz zapytam czy jesteś za zabijaniem zdrowych dzieci przez zdrowe ,,matki" dla kaprysu?

Opublikowano
35 minut temu, Ywa napisał:

Jak to co, nie czujesz się odpowiedzialny, znieczulica jakaś, brak świadomości? Pamiętaj NAJWAŻNIEJSZE, że za tym stoi również mężczyzna i skończcie z tą spychologią. Bardzo dobrze i prawidłowo, że czujesz krzywdę i wyobraź sobie, że kobieta czuje jeszcze większą i jest z tym sama. 

No ja to zdania jestem, że przede wszystkim jednak, bo całe życie swoje jajniki nosicie i tak jakoś bez ów „również”, nijak same tego „zlepka komórek” począć nie potraficie. Dlaczego więc, roszczą sobie Panie prawo, do podejmowania samodzielnie decyzji, co do Tego, co bezsprzecznie i nasze, mężczyzn jest, a i zastanawiam się, czy grubo bym przesadził, i czy w ogóle przesadził, gdybym napisał, że przede wszystkim naszym. 
Uogólniasz Ywa, bo jeśli mężczyźni od odpowiedzialności się uchylają, to ci uchylający się, raczej w zdecydowanej mniejszości są. 

Opublikowano

Dla kaprysu zabijesz psa to idziesz siedzieć. Nie ma czegoś takiego jak kaprys u człowieka tylko potrzeba pomocy w danej sytuacji.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean napisał:

Ta babcia jest wszędzie gdzie można dopiec Kaczorkowi, chyba dał jej kiedyś kosza i się teraz mści.  :P 

Może to być babcia ubek i wiesz za 2000 to ona nie wyżej 🤣 teraz się mści 🙃

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał:

to ci uchylający się, raczej w zdecydowanej mniejszości są. 

Tak samo jak "zdrowe matki zabijajające zdrowe dzieci". Ale jednak są.

Opublikowano
17 minut temu, Ywa napisał:

Zgodnie z nowymi przepisami Nowego Jorku: każdy człowiek ma fundamentalne prawo, aby wybrać lub odmówić antykoncepcji lub sterylizacji. Każdy, kto zajdzie w ciążę, ma fundamentalne prawo do decyzji o donoszeniu ciąży do końca, urodzenia dziecka lub dokonania aborcji. https://www.chcemybycrodzicami.pl/legalna-aborcja-9-miesiaca-ciazy/

Jedno trzeba przyznać wywrotowcom, wiedzieli kogo wyprowadzić na ulicę i kim da się sterować, rozmawiałem ze znajomymi kobietami i pieprzą z uporem maniaka to samo co Ty, dziewczyno to już dawno nieaktualne załapiesz w końcu, aborcja taka czy sraka jest tylko przykrywką, tu chodzi o przewrót i obalenie obecnej władzy.

Opublikowano

@witejus ja jestem jednocześnie przeciw zabijaniu takich dzieci ale jednocześnie przeciw karaniu takich matek przez obcych ludzi np z aparatu państwa a jedyne prawo uznania kary pozostawiam niedoszłym ojcom albo kary ich samych za zrzeczenie się odpowiedzialności za zabite ich własne dzieci przez ... że pozwolili partnerce na to.

Opublikowano
14 minut temu, sabuliga napisał:

Nie jeden zarabia 15 tys i jest prawiczkiem i mu nie dają. Ksiądz sam wie gdzie szukać maz za granicę pojedzie wystarczy ze po koledze zwiedzi teren i się dowie co w trawie piszczy

Kto tyle zarabia i jeszcze nie pukał 🤔, możliwe że gej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v