Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, hubertb napisał:

Policjanci to taka specyficzna grupa społeczna, żeby to naprawić musieli by się tam garnąć tacy z matura na 5. 

To nie wina policji. To wina gości co wprowadzają przepis w którym nie jest jasno określone co jest np miejscem zamieszkania. Ktoś prowadzi odprawy z tymi funkcjonariuszami i stawia im zadania. Jak postawione zadanie, jaki instruktarz , takie wykonanie. 

Opublikowano
32 minuty temu, many12 napisał:

Widzę, że z Tobą jest całkiem spoko i tu śmignęła   mi myśl skąd pomysły o szpitaliku bez klamek - a tych dziewczyn Ci zazdroszczę bo u mnie deficyt.

ja pisalem o specjalistycznym-twoja reakcja swiadczy ze jeszcze nie jest z toba beznadziejnie-wiesz jaki szpital moze ci pomoz,

zreszta z rozmow z kolegami po odwyku wiem ze tam sa klamki,tylko niektore pokoje maja je z jednej strony.

ze masz problem z dziewczynami to mnie specjalnie nie dziwi- moze sprobuj- za rada bosaka- z chlopcami ?? moze wszystkie twoje problemy wynikaja z ukrywania swojej prawdziwej orientacji ???😂

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Łagodzi obyczaje, no może ale bardziej jest w ten deseń; 

Nie masz baby masz małe problemy, masz babę masz codziennie nowe problemy i jeszcze za to płacisz. 

Bez damskiego libido  świat na pewno ział by pustką?

52993316_1077407639099065_7115460473763397632_n.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Żandarmi są umundurowani a Policjanci mogli lachę na to położyć?

Bo wkurwienie Narodu ma się skupić na ŻW a nie Policji. Zawsze to łatwiej zapamiętać mundur. Choć jedni i drudzy nie są tu niczemu winni, bo to tylko narzędzie.

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Jaki zamach? Jakie dowody? Są dowody na głupotę pilotów i osób z pokładu które nalegały na lądowanie we mgle ograniczającej widoczność na 200 metrów.

Pokaż te dowody, poczytam.

12 godzin temu, DTaras napisał:

Kamery? Czy jakakolwiek kamera uchroniła mienie? Ludzie. Nie jest to sprawa znajomości jeno kolekcjonowania danych a tu pochodzenie komisji nie będzie miało znaczenia.

To można dwuznacznie tłumaczyć według mnie. Chodzi tylko o dane osobowe czy kto na kogo głosował ? Rozwiniesz ?

21 minut temu, racyl napisał:

EGNHdUJW4AAZZrE?format=jpg&name=medium

Rydzyk chyba Biblii nie zna. Jezus wygonił kupców ze świątyni. Gdzie on te szkoły kończył.

Od wczoraj nabite 8 stron, już jest ciężko coś znaleźć. Co będzie za miesiąc :).

Edytowane przez dsbh
Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał:

To można dwuznacznie tłumaczyć według mnie. Chodzi tylko o dane osobowe czy kto na kogo głosował ? Rozwiniesz ?

Chodzi o tajność glosowania. Przewalaniem oświadczeń o zachowaniu tej tajności podczas skreślania, kamerami czuwającymi nad przebiegiem głosowania w klasycznym wydaniu. brakiem ich podczas korespondencyjnego oraz faktem że nikomu to w niczym teraz nie przeszkadza. Choć niedawno było języczkiem uwagi i kasa na ten cel poszła niemała.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

To nie wina policji. To wina gości co wprowadzają przepis w którym nie jest jasno określone co jest np miejscem zamieszkania. Ktoś prowadzi odprawy z tymi funkcjonariuszami i stawia im zadania. Jak postawione zadanie, jaki instruktarz , takie wykonanie. 

Mirro, sposób pozyskiwania danych personalnych również na instruktażowej odprawie otrzymują? Jeśli tak, to nie dziwi mnie, że pan policjant, nie potrafił zachować spokoju i należytego tonu podczas interwencji. 
poza tym, czynnik ludzki i jeszcze raz, czynnik ludzki. Gość nie łoił wińska na ławeczce z kolesiami, tylko z córkami na dwór(przed blok, bo nie wszyscy, niestety, w domkach jednorodzinnych z ogrodem mieszkamy) wyszedł, pan policjant natomiast, bożkiem(nie Bogiem) się czuje i najzwyczajniej się przypie...dolił - gówniarz 

• Haha 1
Opublikowano

A ktoś mu powiedział żeby nie czepiał się tych co dzieciaka z 50 metrowej dziupli na powietrze wyprowadzą i  na ławeczce przez chwilę popilnuje? Przecież przekaz jest jeden- wszyscy są winni i wszystkich należy zapędzać. 

Sama forma interwencji nie najlepsza, ale jakby przepis był jasny to i prawdopodobnie interwencji by nie było. Zobaczysz od czwartku jak wejdzie obowiązkowe noszenie maseczek jaki będzie cyrk. Niech spróbują określić co to jest miejsce zamieszkania. Bo na razie to wynika że może to być np teren całego miasta, więc przewiduję że znowu będzie jazda.

Opublikowano (edytowane)

Ale trauma ja pitolę - żadnych zasad w imię władzy?

Dlaczego PiS-owcy dofinansują szpitale psychiatryczne na Ukrainie a nie w Polsce? Czyżby obawiali się, że naród zamknie ich w takim szpitalu, po „akcji”, jak ta z Iranem? Chyba nie, za Iran czeka ich Norymberga. PiS-owcy dofinansują obcą psychiatrię, aby w Polsce było jak najwięcej wariatów z nożami. Każdy wstrząsający news skutecznie przykrywa koszerne geszefty. 129  tys dotacji PISu dla ukraińskich szpitali ale to już historia teraz mamy prawdziwą histerię - nie będzie łatwo.

PLATON2[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano (edytowane)

Jadąc limuzyną z ochroną (a swoją drogą - kogo się Pan bał na tym pustym cmentarzu, Panie Prezesie?), pokazał Pan swoim Rodakom, że Pana ból jest lepszy i ważniejszy. Bo Pan MOŻE. Bo Panu WOLNO go okazać. Wjechał Pan na Powązki - gdzie i ja mam grób swoich bliskich - jak król do prywatnej kaplicy. Jak cesarz do mauzoleum swoich przodków w swoim prywatnym pałacu - pisze scenarzystka Ilona Łepkowska do Jarosława Kaczyńskiego.

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Generale od wstawiania propisowskich obrazków - jak wytłumaczysz wizytę prezesa na cmentarzu?

Czy takie słowa jak prawo i sprawiedliwość idą w parze z takimi czynami jak wjeżdżanie rządową limuzyną utrzymywaną za pieniądze obywateli na zamknięty dla tych obywateli cmentarz? 

Opublikowano
55 minut temu, Partyzant85 napisał:

Generale od wstawiania propisowskich obrazków - jak wytłumaczysz wizytę prezesa na cmentarzu?

Oswajanie się z atmosferą tego miejsca albo oswajanie strachu przed nieuniknionym.

Opublikowano

kiedyś Andrzejek miał poglądy na takie sytuacje  jak chodziło o inny obóz władzy a teraz pewnie sam to samo robi co prezes 😁

Opublikowano

Mirro - wiesz jak to jest. Porządek w pokoju, porządek w umundurowaniu to samo w głowie. Interwencja jak powinna wyglądać? Przyjeżdżają, patrzą o co chodzi, głowy w drugą stronę i ogień do spraw ważnych. Tam był aspirant czyli mistrz w takie klocki. W ostateczności powinien wyjść, powiedzieć o co chodzi i z uśmiechem nakazać w ciągu dwóch, trzech godzin powrócić do domu. W powietrzu przejrzystość na spokojnie 200 kilometrów. Ale jest pięknie...

dsbh - dane zbiera się i porządkuje zatem niema wątpliwości jakie. Zwyczajnie wszelkie nawet godzina i minuta. Reszta to korelacje.

Opublikowano

Tytoń drożeje bo szczepionka będzie robiona tylko czy pomoże czy  zaszkodzi ? 

3 mln szczepionek tygodniowo od czerwca? Gigant tytoniowy zyskał na giełdzie .

British American Tobacco ogłosiło niedawno, że wspólnie z biotechnologiczną spółką zależną Kentucky BioProcessing pracuje nad szczepionką przeciw COVID-19. Akcje poszły w górę. Zdaniem BAT moce pozwolą na produkcję od czerwca 1-3 mln dawek szczepionki tygodniowo.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/koronawirus-british-american-tobacco-pracuje-nad-szczepionka/qnl3lc8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v