Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nawrócili się pewnie. Ale widać że opozycja nie umie tego wykorzystać bo hasła z protestów to mogą trafić do przekonanych a i zniechęcić kogoś też mogą.  A jak wiadomo po ostatnich wyborach tych jest mniejszość.

No napewno ci z protestu do zeszłej niedzieli chodzili do kościoła z różańcem a teraz ich PiS wkorwil i poszli z środkowym palcem i zamiast gorzkich żali wyp.......aj śpiewają. Koło mnie też jacyś krzyczeli w niedzielę. Ale garstka nieliczna i normalnie elita nie ma co. 

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano
11 minut temu, szmergiel napisał:

ulmann.wyzej ci napisałem przed kim.nzpisze jeszcze raz .cały czas plules na PiS że nie szanuje konstytucji  to ć w tej sytuacje kiedy PiS stanol  w jej obronie? co za pokrętne wytłumaczenie wymyślisz

To przez ostatnie 5 lat się nie połapali że jest  taka niezgodnośc? Brożka, Lechy Kaczyński, Karnowscy Sasiny, Sakiewicze Macierewicze Pawłowiecze prezes  i cała sfora najwspanialszych katolików i patriotów teraz się dopiero zorientowała ? PIS tak samo przedmiotowo traktuje konstytucje jak poprzednia ekipa a do tego rozpi....la kompromis który miał sens i każdy był wystarczająco zadowolony. No ale coś trzeba rozpieprzyć żeby coś się działo bo kasa państwa w dramatycznej sytuacji i kasy zaraz zabraknie.  Tak było za Hitlera - tak zadłużył gospodarkę że musiał zacząć  wojny by zająć czymś ludzi wymordować trochę bankierów a do tego łupy wojenne zdobyć na sfinansowanie prawie upadłego państwa. 

Opublikowano
20 minut temu, szmergiel napisał:

zwykły prosty kłamca jesteś ulmann bo piszesz że wg PiS konstytucja jest zagrożona a od paru miesięcy to właśnie przeciwnicy PiS tak cały czas pierdolea.zakreciles się w tej nienawiści do PiS

Problem w tym że Ulman pokazuje dualizm obrońców Konstytucji. 

Opublikowano

Ciekawe co będzie jak wojsko i policja odmówi walki z narodem..... Kordupel kotem poszczuje te wredne baby 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Włączcie TVPis 1 . Czarna rozpacz zagrożenie Polski, faszyści atakujący naród i koscioły syndrom oblężenia  straż narodowa ZAAAGROOOOŻEEENIEEEEE!!!!  WRÓG U BRAAAAAM! Zaraz nasz będa zabijać ! Atakują jak Niemcy! Plądrują jak sowieci! Bedą gwałcić i rabować a nawet tatuować i masturbowac. Uuuaaaaaaaaaaaaaaa co to będzieeeeeeee! 

Straszenie ciemnoty  w najczystszej formie🤣

od pięciu lat:

pis aresztuje autostrady, wyłączy internet, zakaże badań prenatalnych, wytnie wszystkie drzewa, zlikwiduje wybory, wyprowadzi polskę z eu, itd., itd., itd 

36 minut temu, leszek1000 napisał:

Ale problem jest w konstytucji. Trzeba najpierw ją zmienić a nie zrzucać winę na pis. 

Za każdym razem trybunał konstytucyjny zakaże aborcji, bo nie da się inaczej interpretować konstytucji. 

jesteś chyba jedynym tutaj, który to rozumie, pewnie nie oglądasz tvn :) 

12 minut temu, Ulman napisał:

A Lechu Kaczyński bronił kompromisu który był niezgodny z konstytucją. Ale kompromitacja!

właśnie kompromitacja, tylko, że twoja; dopóki tk nie orzekł, że jest nie zgodne z konstytucją to jest zgodne :) 

wszelkie burdy powinny być przez policję pacyfikowane; u nas w mieście też był protest, ale normalny, nawet policja nie przyjechała bo nie miała powodu 

trzech prezesów tk powiedziało, że przepis o który było zapytanie jest niezgodny z konstytucją (są jeszcze dwa, też niezgodne z konstytucję ale o nie nie było zapytania więc tk nie może orzec)

wszyscy o tym wiedzieli od 97r. ale jak to w polsce nikt z tym nic nie zrobił; nikt niczego nie naruszył, żadnego kompromisu, tylko konfederacja zadała pytanie i tk wydał orzeczenie

gdyby lewicy zależało na przywróceniu możliwości zabójstwa dziecka z powodu poważnego uszkodzenia płodu to wnioskowała by o zmianę konstytucji (w tworzeniu, której, paradoksalnie miała duży udział) w tym zakresie, ale oni chcą wojny (tak krzyczą) i przyzwolenia na mordowanie w pełnym zakresie

cały antypis (ze swoimi mediami) cynicznie wykorzystuje sytuację, manipulując ludźmi i narażając ich na niebezpieczeństwo epidemiologiczne, nawołując do zamieszek (pamiętne ulica i zagranica) w celu obalenia rządu, gdyż nie potrafią przejąć władzy w sposób demokratyczny

Zdjęcie

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Ciekawe co będzie jak wojsko i policja odmówi walki z narodem..... Kordupel kotem poszczuje te wredne baby 😂

Się ciesz żeby nie wprowadzili stanu wyjątkowego, czy wojennego, z resztą za którym bardzo byłeś,  :P bo cię powołają do wojska i wtedy pokażesz wszystkim jak to się odmawia.   :P

Opublikowano (edytowane)

Może ciebie zomolu powołają i będziesz palowal ludzi o czym tu pisałeś... Mnie nikt do tego nie zmusi 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

O mnie to raczej tylko do pilnowania ciebie w pierdlu, czekającego na sąd polowy  jak nie wykonasz rozkazu.     :P   xD

3 minuty temu, ogarek napisał:

Może ciebie zomolu powołają i będziesz palowal ludzi o czym tu pisałeś... Mnie nikt do tego nie zmusi 

Opublikowano (edytowane)

Paluj na razie swoją stara... 

Upadły podrywaczu 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Tak mi przyszło do głowy... Gdyby wprowadzić stan nadzwyczajny z powodu niesubordynacji społeczeństwa i zagrożenia z tym związanego to nie będzie problemu z odszkodowaniami.

Pewnie że nie będzie, bo wprowadzający skończą ( w najlepszym wypadku) na przymusowej emigracji.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Ty chyba nigdy nie byłeś w wojsku i zielonego pojęcia nie masz co mogą i co ty musisz.   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Nie każdy jest gnida i będzie bil swoje żony i matki jak ty.. 😋

Chcesz to możemy się zmierzyć kto miał jakie stanowisko i gdzie był bo chyba jeszcze gdzieś mam książeczkę wojskową... Byłem dowódca wyrzutni rakietowej w OPL i mogę to pokazac takiemu zomolowi 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
12 minut temu, nie napisał:

1.wszelkie burdy powinny być przez policję pacyfikowane; u nas w mieście też był protest, ale normalny, nawet policja nie przyjechała bo nie miała powodu 

2.cały antypis (ze swoimi mediami) cynicznie wykorzystuje sytuację, manipulując ludźmi i narażając ich na niebezpieczeństwo epidemiologiczne, nawołując do zamieszek (pamiętne ulica i zagranica) w celu obalenia rządu, gdyż nie potrafią przejąć władzy w sposób demokratyczny

1. Tu też słusznie ich rozpędzili ? https://niezalezna.pl/63869-zamieszki-przed-siedziba-jsw-policja-strzelala-do-gornikow

2. Już wiadomo kto bedzie winny jak za chwile dojdziemy do 20 tys zachorowań i lockdownu. Oczywiście nie bedzie to wina PISu a tych złych ludzi z opozycji i innych szatanów.

Opublikowano

Nie pozwalaj sobie za dużo, bo zaczynasz przeginać z tymi wyzwiskami.

1 minutę temu, ogarek napisał:

Nie każdy jest gnida i będzie bil swoje żony i matki jak ty.. 😋

Opublikowano
7 minut temu, ogarek napisał:

Byłem dowódca wyrzutni rakietowej w OPL i mogę to pokazac takiemu zomolowi 

Tym gorzej, w pierwszej kolejności będziesz powołany w razie mobilizacji na dowódcze stanowisko  :P a spróbuj się nie stawić .    xD

Opublikowano

Pytanie do znawców architektury i budownictwa - budynek sejmu jest wzorowany na namiocie cyrkowym czy namiot cyrkowy jest wzorowany na budynku sejmu?

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Tym gorzej, w pierwszej kolejności będziesz powołany w razie mobilizacji na dowódcze stanowisko  :P a spróbuj się nie stawić .    xD

To jest ochrona przeciwlotnicza a nie brygada interwencyjna do palowania ludzi... 😋

Opublikowano
5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Pytanie do znawców architektury i budownictwa - budynek sejmu jest wzorowany na namiocie cyrkowym czy namiot cyrkowy jest wzorowany na budynku sejmu?

Na cyrku bo projekty burdeli były zastrzeżone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v