Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Człowieku jesteś normalny?.... 

2 minuty temu, leszek1000 napisał:

No i kultura wy***rdalać, prostaki i tyle w temacie. 

5 minut temu, leszek1000 napisał:

Nie jestem dobrym katolikiem ale z tym bydłem co protestuję się nie zgadzam. Oni z resztą chcą pełnej aborcji do 9 miesiąca 

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

O to to też jestem tego zdania i zawsze powtarzam to. Im pasowałby taki kościół na wzór tego na zachodzie gdzie mówi się tylko o miłosierdziu a nie o konsekwencjach swoich wyborów. Zresztą to co się dzieje teraz jest pokłosiem odchodzenia od wiary i skutecznego rozwalania kościoła od środka.

Kościół rozwala się sam przez starych purpurowych capów. Gdyby głosili słowo boże, a nie gromadzili kasę, zaglądali pod kołdrę wiernym i wpierdalali się do polityki i każdego aspektu życia, o pedofilii nie wspominając, może coś by się ostało. Moim zdaniem za 20lat księża i kościół zostaną skansenem.

Po śmierci, bardzo za życia religijna babcia, trafiła niestety do piekła i widzi, że w kotle ze smołą siedzi proboszcz. "Jak to, ksiądz tutaj po szyję w smole?". Ksiądz na to:" tylko po szyję, bo na biskupie stoję".

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Nauka kościoła nie dopuszcza aborcji żadnej. Przypominam, że tabletki antykoncepcyjne stawia na równi z wczesnoporonnymi a spuszczenie zużytej gumki w kiblu to grzech. Kościół toleruje jeno Watykańską ruletkę. Jaka jest różnica w traumie aborcji a po urodzeniu martwego dziecka? Ogromna. Sąsiadka urodziła martwe dziecko ze trzy lata temu - jeszcze ma depresję. Moja żona roniła i wychodziła w ciągu kilku miesięcy. Z wyrzutami sumienia ludzie radzą sobie szybciej.

Ale kto ojej kazał chodzić w ciążę. Mogła nie dawać tyłka. Po za tym niech jedna zostanie z dziewica to w ciążę nie zajdzie i problemów mieć nie będzie. Palce każdy ma

Opublikowano
51 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Przecież jest w sklepach ograniczona ilość osób na jedną kasę. 

Powiem tak, ja w kościele od marca był tylko raz na pogrzebie i żyję... I mi tego pójścia do kościoła jakoś nie brak...

To nie chodź, nikt nie zmusza wolny wybór

Opublikowano
18 minut temu, mf362 napisał:

Robić zapasy bo czarne chmury nadciągają.

Kojarzycie kanał Adolf Kudliński chłop nie żyje , ciekawe filmy wstawiał ...

A któż to taki? Adolfa kojarzę tylko jednego, nie był w każdym razie bloger 😋

Opublikowano

Dlatego i aborcja powinna być dostępna i eutanazja- również wolny wybór. Do kościoła nikt nie zmusi do chodzenia, tak samo i do donoszenia ciąży. Zresztą, te kobity, które będzie na to stać pojadą choćby do Czech i tam to załatwią. 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

To nie chodź, nikt nie zmusza wolny wybór

Opublikowano

@Rolnik200598 masz poniekąd rację, dlatego nikt nikogo nie zmusza do zachodzenia w ciążę, to są poważne zmiany w życiu i powinny być przemyślane, i brać ryzyko że może urodzić chore 

Opublikowano
56 minut temu, leszek1000 napisał:

Ale kościół nie ustala prawa w Polsce. Chcecie wszystko legalne proszę bardzo na Biedronia głosować. 

Jest demokracja, strajkować przed sejmem i trybunałem a nie przed kościołem. Tam chodzą zwykli ludzie czemu ich w to mieszanie.

A kto w kosciolach zbierał podpisy pod uchwałą 'stop lgbt' i o zakazie aborcji? A biskupi ciągle biadolili o tęczowej zarazie, a teraz wielki płacz, bo pare osób weszło do kościoła z transparentami. Nakręcili te spirale nienawiści razem z rządem, to teraz zbierają tego żniwo. Kościół od zawsze mieszał się do polityki, a nie od dziś wiadomo że Jarosław jest z biskupami na ty.

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, mf362 napisał:

Robić zapasy bo czarne chmury nadciągają.

Kojarzycie kanał Adolf Kudliński chłop nie żyje , ciekawe filmy wstawiał ...

jakoś tak nie pasuje lajki za takie wieści wstawiać i tylko tutaj - dzięki za info

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A któż to taki? Adolfa kojarzę tylko jednego, nie był w każdym razie bloger 😋

Jego chyba ostatni film osobiście wstawiony z tego kanału
https://www.youtube.com/c/adolfkudlinski/featured

Opublikowano

A Ty, Sabuliga, co masz? Pierniczysz tak, jakby to kobita sterowała płodnością i sama w ciążę zachodziła. Chcą aborcji całkowitej co nie oznacza, że Ci żywe dziecko po 26 tygodniu włożą do wiadra i będą czekali aż skona. Martwą ciążę obecnie trzeba urodzić - co nie jest takie zajebiste i o to mi chodziło.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Jego flustracje wylewają się w każdym temacie i chyba już mało kto tu nie został zwyzywany od głupców czy idiotow itp... 😋Handelek panie nie idzie.. 🤣

i co tam człeku????? zastanów się co i do kogo piszesz.a handel idzie bardzo dobrze dla twej wiedzy

Opublikowano

I samemu nieraz matka musi umrzeć... Twoje zdanie, Twoja sprawa, nikt nie zmusi nikogo do zmiany poglądów.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@Rolnik200598 masz poniekąd rację, dlatego nikt nikogo nie zmusza do zachodzenia w ciążę, to są poważne zmiany w życiu i powinny być przemyślane, i brać ryzyko że może urodzić chore 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szmergiel napisał:

i co tam człeku????? zastanów się co i do kogo piszesz.a handel idzie bardzo dobrze dla twej wiedzy

I co  przeprosiłeś grzecznie i ublagales 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 no skąd ja to znam 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sumek666 napisał:

"sumek666 dał ostrzeżenie szmergiel za ten post"

Mam nadzieję, że zdążyliście się pożegnać z "kolegą"

Kurla i  po co te teksty.... 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v