Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Ci którzy znaczyli krwią drogę chrześcijaństwa, zaprawdę już swoją "zapłatę" otrzymali, możesz być spokojny.

To skąd wiesz, że taka matka będzie potępiona skoro według twojej logiki będzie winna śmierci 1 osoby a np. taki Jozue jest winny śmierci tysięcy a jest świętym. 

Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Ci którzy znaczyli krwią drogę chrześcijaństwa, zaprawdę już swoją "zapłatę" otrzymali, możesz być spokojny.

Akurat Mojżesz i Dawid otrzymali obietnicę że Bóg wygubi ich przeciwników. Dawid był żołnierzem, wojownikiem. 

Opublikowano

watowiecki pokłamał przed kamerami. Niby ratują miejsca pracy i dbają o zdrowie Polaków.

Z oczu mu źle patrzy. Koniec coraz bliżej podpremierze.

Opublikowano

A myślisz że Pan Bóg ma taryfikator mandatów? za jedno życie nagana, a za wiele piekło

3 minuty temu, thor1984 napisał:

To skąd wiesz, że taka matka będzie potępiona skoro według twojej logiki będzie winna śmierci 1 osoby a np. taki Jozue jest winny śmierci tysięcy a jest świętym. 

, sam sobie odpowiedz.

Opublikowano
7 minut temu, thor1984 napisał:

a np. taki Jozue jest winny śmierci tysięcy a jest świętym. 

Bo akurat On realizował Boski plan. Nadrzędnym celem było niedopuszczenie do odrodzenia się obyczajów pobitych plemion. Taki tam testament dla przyszłych pokoleń. Ilość ofiar nie miała znaczenia, ich cierpienia również. Bóg tak chciał. 

Opublikowano

Nieznane są wyroki Boskie. Nawet największy grzesznik ma szansę nawrócić się,nawet o ostatniej chwili. Jednak myślę że prawdopodobieństwo takiego nawrócenia zależy od starań za życia,mimo upadków,aby nie doprowadzić do zatwardziałości serca.

Opublikowano (edytowane)

Kiedy powstaje życie o to jest pytanie. Bo po zapłodnieniu jest komórka, nic więcej. 

Oraz kiedy można zrobić badanie które stwierdzi wrodzoną chorobę. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

kurna. Ty Szon silnie taki... religijny.

Znasz prawa Boskie? znasz, chcesz z nimi dyskutować? to że pojechałbym raz po pijaku, nie znaczy że będę mówił że należy prawo łamać.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Teraz to ja już jestem gołąbek pokoju.

Lewak, ateista, były funkcjonariusz i gołąbek, coś tu nie pasuje 🤔

Opublikowano

Taaa jesteś. Zobaczymy jak Ci wlezę nocą do chałupy 😁 Pany, Bóg już dawno wypierdzielił nas na zbity pysk z raju, dał wolną wolę podążania do zbawienia. Tego nie da się zamknąć w ramy. Ci co wiedzą lepiej sami kończą marnie. To może: skoro Bóg nam zaufał nie właźmy w jego buty?

Opublikowano
Dnia 21.10.2020 o 09:20, jacus napisał:

roman-znowu pijesz.. wiekszosc posialem a za chwile jade z nawozem moze sie uda w tym tygodniu ostatnie 5 ha zrobic, akurat te pola nie sa jakies mokre, bo zasialem te podmokle i nie wiem czy miejscami nie trzeba bedzie przesiewac

@jacus chętnie bym się napił ale nie mam czasu ja mam jeszcze 15 ha ale topie się 

122093094_3707408822656502_411697511133886494_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=0debeb&_nc_ohc=geQ3vP_kcFoAX-5vdod&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&oh=10214b7f453a71fdfc02bb7d626183aa&oe=5FB8CC3B

zbiornik jest a pola wszystkie zalane tak jak by coś z szczelnością 

Opublikowano

nowa elita

jeb... kur.... wypier..... - to całe ich jestestwo, kogo i do czego chcą przekonać?

zobaczycie, że ci ludzie zrobią coś złego, oni nie mają żadnych hamulców moralnych

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v