Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdziwy PISowiec to musi byc dziad, zawistny, ciemny, nieświadomy bez gustu a do tego wielbiciel prostactwa i disco polo.. Wszystko ponad to jest niewłaściwe ,podejrzane  i nalezy to natychmiast stłamsić. 

Opublikowano

No wiesz, ci inni, to koniecznie obrzydliwie bogaci, bo dziadów nie tolerują.

Opublikowano (edytowane)

No jak ma to wiadomo że ukradł... No i co tam go sądzić, że trza mu to zabrać i tyle.. 😋 A wolność, po co mu wolność toć tera naczelny  kawaler / pedał  ustala co wolno a co nie... 😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Prawdziwy PISowiec to musi byc dziad, zawistny, ciemny, nieświadomy bez gustu a do tego wielbiciel prostactwa i disco polo.. Wszystko ponad to jest niewłaściwe ,podejrzane  i nalezy to natychmiast stłamsić. 

to do mnie czy koło mnie?

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ja lubię disco :DCo to ma do tego.

A to nie wszystkie kryteria spełniasz jak tak.. 😂

Opublikowano

Widzę, że dzisiejszy temat pokrywa się nieco z moim, zatem mogę się podzielić własnymi spostrzeżeniami. Otóż otrzymałam dopiero co wezwanie do wydziału ds Przestępczości Gospodarczej, jako świadek, pod karą...obowiązkowo i z wykrzyknikiem nawet dodali! Oczywiście dzwonie następnego dnia o co kaman półżartem. No i tak się składa, że władze chcą się dobrać do tyłka mojego prawnika, z którym współpracuję i los chciał, że akurat upodobaniem naszym są instytucje lub spółki z większym udziałem skarbu państwa.  Udało nam się na razie wygrać 2 sprawy, a kolejne 2 są w toku. Jednym słowem chcą się dobrać mu do tyłka, skoro specjalizując w danej tematyce idzie mu w wielu sprawach super. Naprawdę jestem niezmiernie ciekawa...tak ich lubię.

Opublikowano

Ja ostatnio bez partyjny bo jak się dowiedziałem ile miasto dostało covid a nam na wsi dali marne suszowe.to już się okazało jaki jest kaczor im gruby hajs a nam marne grosze,A teraz ta 5,i ma nas ze wsi rolników on prawnik za dziadów się potwierdziło w 100%.

Opublikowano
30 minut temu, Ywa napisał:

Widzę, że dzisiejszy temat pokrywa się nieco z moim, zatem mogę się podzielić własnymi spostrzeżeniami. Otóż otrzymałam dopiero co wezwanie do wydziału ds Przestępczości Gospodarczej, jako świadek, pod karą...obowiązkowo i z wykrzyknikiem nawet dodali! Oczywiście dzwonie następnego dnia o co kaman półżartem. No i tak się składa, że władze chcą się dobrać do tyłka mojego prawnika, z którym współpracuję i los chciał, że akurat upodobaniem naszym są instytucje lub spółki z większym udziałem skarbu państwa.  Udało nam się na razie wygrać 2 sprawy, a kolejne 2 są w toku. Jednym słowem chcą się dobrać mu do tyłka, skoro specjalizując w danej tematyce idzie mu w wielu sprawach super. Naprawdę jestem niezmiernie ciekawa...tak ich lubię.

Bo kto wystepuje przeciw władzy ludowej ten wrogiem narodu , wichrzycielem i elementem wywrotowym jest. . Ręce precz od PISowskich aparatczyków obsadzonych przy korycie państwowych spółek. Zostawcie naszych Misiewiczy w spokoju!

Opublikowano
23 godziny temu, nie napisał:

jedyną metodą ograniczenia namnażania się wirusa jest ograniczenie kontaktów międzyludzkich, zakaz wszelkiego rodzaju imprez (zwłaszcza towarzyskich spotkań) i zamknięcie szkól; to jest niezbędne minimum

co wczoraj napisałem (jakiś kretyn nazwał to bełkotem) to rząd dzisiaj zaczął wprowadzać, mam nadzieję, że jeszcze zwiększy skalę

we francji dzisiaj 31000 nowych zakażeń i godzina policyjna

Opublikowano (edytowane)

no ja miałem więsze szczęście do ... wpływu na trendy na forum bo po tym wpisie w zasadzie kilka następnych stron jest tylko rozwinięciem tego tema... wątku

12 godzin temu, dysydent napisał:

w oparciu o obecny bełkot prawny aresztować można każdego za wszystko
kwestia interpretacji tego prawniczego bezsensu jaki obecna cywilizacja spłodziła a skoro prawo de facto nie istnieje przez masę wzajemnych sprzeczności to siła staje się prawem. I coraz bardziej mamy tego przykłady.
Rożnie to jest tłumaczone ale najczęściej "siłą demokratycznej większości" co w połączeniu z klakierską propagandą mediów jednotronnie politycznych zaczyna być coraz groźniejsze.
Znak czasów; kiedy dochodzi do degrengolady prawa gdzie nie wiadomo nawet czy koń nie ma większych praw od jeźdźca (bo do tego już doszło) wcześniej niż później dochodzi do przyzwolenia na rządy silnej ręki ponad jakimkolwiek prawem.

PiS miast reformować prawo reformuje rękę sterowaną przez debila jakim jest obecne ustawodawstwo przepisów wszelakich zbędnych i dobrze się to skończyć nie ma prawa. Tylko to ostatnie to już Prawo Przyrody i ono zawsze "śmieje się ostatnie"

o właśnie dokładnie na temat z ostatniej chwili Stonoga dostał "święcenia kapłańskie"
https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/zatrzymano-zbigniewa-s-podejrzany-o-przywlaszczenie-253-tys-zlotych/7fmkefq,79cfc278

za takie coś  i przy takiej argumentacji można zamknąć... każdego proboszcza :P

jeszcze tylko przypadek Zbigniewa Z.
Kwestią wręcz ustrojową jest ocena zarzutów jakie Mu stawiają jakoby z darowanych pieniędzy przez darczyńców na rzecz Jego fundacji miał korzystać niezgodnie ... no właśnie z czym? zasady fundacji kto ustala? nie jej inicjator?
Darczyńcy nawet jeśli to frajerzy czy po to powierzyli.. czy po to dajecie księdzu na tacę aby usłyszał identyczne zarzuty wszak on też tylko z tej żebraniny się utrzymuje bo z czego innego?

Podobnie sprawa Ambergold. Czy karać kogoś kto wykorzystuje głupotę innych jeśli i tak głupiec niczego sensownego nie jest w stanie zrobić samodzielnie?
na ile trzeba głupotę bronić przed nią samą?

na razie wystarczy tych pytań bo w zasadzie wokół nich tylko się obraca konstruowanie relacji w społeczeństwach; ustroju tych społeczności

a Giertycha uderzyli bo wiedzą że On ma nie zbyt dobry odbiór społeczny i przyznajcie się wielu że pierwszym odczuciem na info o tym że chłopisko zasłabło nie było współczucie a coś typu komentarza - nie dość że "wesoły Romek" to jeszcze "Pepik symulant" :P
już pomijając że nie mniejsze kanalie montował
y to wszystko o ile nie większe

u mnie na razie zużycie chrupek wzrasta bo świnie wzajem się gryźć zaczynają, ale powoli zaczyna narastać wściekłość na to wszystko ale o tym przy innej okazji która oby nie zaistniała choć coraz mniej mam nadziei na to bo rzeczywiście zaczyna się wszystko PiS-owi walić a spanikowany prostak jest wyjątkowo nieprzewidywalny i groźny..... czyli na granicy pewności -c.d.n.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 godzin temu, Ywa napisał:

Udało nam się na razie wygrać 2 sprawy, a kolejne 2 są w toku. Jednym słowem chcą się dobrać mu do tyłka, skoro specjalizując w danej tematyce idzie mu w wielu sprawach super. Naprawdę jestem niezmiernie ciekawa...tak ich lubię.

To tylko świadczy o tym iz człowiek wie co robi. Przygotowany, kompetentny wyznacza sobie cel i prze w jego kierunku punktując słabości przeciwnika. A że przeciwnik na Państwowym wikcie, to i przygotowanie wiadome.😂

1 godzinę temu, dysydent napisał:

a Giertycha uderzyli bo wiedzą że On ma nie zbyt dobry odbiór społeczny

A to zależy u kogo ten odbiór ma słaby. U tych co kopią się z np. CBA ma raczej dobry. Z tego co wiem to  bardzo skutecznie działał w przypadku zatrzymanych przez tą służbę przed sądami i wcale nie oglądają świata przez kraty.😂

1 godzinę temu, dysydent napisał:

Kwestią wręcz ustrojową jest ocena zarzutów jakie Mu stawiają jakoby z darowanych pieniędzy przez darczyńców na rzecz Jego fundacji miał korzystać niezgodnie ... no właśnie z czym? zasady fundacji kto ustala? nie jej inicjator?

Przecież już miłościwie panujący chcieli dobrać się do wszelkich fundacji jakoś niedawno. Tylko coś nie pojszło.🤣

6 godzin temu, nie napisał:

co wczoraj napisałem (jakiś kretyn nazwał to bełkotem) to rząd dzisiaj zaczął wprowadzać, mam nadzieję, że jeszcze zwiększy skalę

we francji dzisiaj 31000 nowych zakażeń i godzina policyjna

Napisałeś dobrze, tylko że imprezki powinny zostać zakazane już dużo wcześniej. Teraz to se mogą tylko patrzeć jak lawina za***prza. Wczoraj Pan Karczewski opowiadał jak to rząd pięknie i wnikliwie analizuje dane odnośnie wirusa, monitoruje (czyli patrzy w monitor) i podejmuje właściwe decyzje. Tylko jakoś nie mógł wskazać jakież to były i są te decyzje. Oczywiście zaznaczył że bazują na wiedzy gromadzonej skrupulatnie przez rząd i że dużo się już nauczyli.😂

Tylko dziś można powiedzieć że chyba nic im to nie dało , bo łby nie przyjmują informacji.

Opublikowano

Albo symulował albo naprawde ma coś na sumieniu. Podejrzewam że muszą mieć dobre dowody i dotyczy to raczej spraw jak rządziło Peło bo wtedy było hulaj dusza piekła nie ma. Może Czarnecki w zamian za zawiasy lub wycofanie zarzutów zaczął sypać a dla PIS Roman to gruba ryba a raczej kawał konia a Czarnecki to leszcz.

• Like 1
Opublikowano

po pierwsze to nie prokuratura pierwsza wpadła na trop nieprawidłowosci w sprawie gertycha i chyba co nie którzy posuwają zie zbyt daleko w osądach tej sprawy , przed chwilą czytałem wpis durczoka tego dziennikarza który napisał żę przyszli i po niego wczesniej a jutro mogą zatrzymać każdego i chyba ten dziennikarz liczy na to ze ludzie zapomną za co po niego przyszli , a no udowodniła mu jegą żona że podrobił jej podpis chyba w banku ,

Opublikowano
9 godzin temu, Ywa napisał:

znam goscia co co przy wycenie szkody dla ubezpieczenia  za 10 % sumy ładnie wyceniał , nie oceniam adwokata ale wiem ze są rózne przypadki , jeden na przykład w wołominie ma możliwość żę prokurator zarzada dużo nizszej kary niż by sprawe prowadził inny prawnik ale za to jest drogi może ma wieksze koszty działalnosc ze wzgledu na dogadywanie sie z prokuratorem ?

Opublikowano

jarecki - w banku nie mógł bo urzędnik firmowałby to swoim stołkiem. To kwestia procedur, wolnego czasu i zemsty. Za takie "podrabianie" podpisu przychodzi dzielnicowy a nie CBA. Natomiast gdy się chce coś znaleźć to bierze się błahą sprawę na podkładkę i przeszukuje włości.

Opublikowano
Denwer napisał:

11 godzin temu, Sean napisał:

Bo  nie  skakał  więc  go  poparzyło   :D  :D 

Dawno mówiłem że końskie zdrowie to mit. Wbrew opini konie są najbardziej wrażliwe wśród zwierząt gospodarczych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v