Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska jest tolerancyjna. Każdy może przyjechać, zapraszam. Ktoś kto chce pracować w Polsce jest mile widziany. 

U nas jest po prostu spokój. Co było na Zachodzie, pamiętacie. 

Nie chce mi się szukać, ale sporo Niemców kupuje domy w Polsce. Chcą na emeryturze spokojnie sobie pożyć. 

To Zachodnia Unia jest nie tolerancyjna. Nie szanuje normalnych ludzi. 

Dziesiątki kobiet w kilku niemieckich miastach padło ofiarą napadów, kradzieży i molestowania seksualnego. Jedna miała zostać zgwałcona. Według policji za ataki odpowiedzialne są grupy młodych mężczyzn, wyglądających na imigrantów.

To jest ta wasza tolerancja. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

dużo znasz krajów z szefami miast którzy są  gejami?

Pewnie jest to wprost proporcjonalne do ilosci  gejzerów w danej populacji.

8 minut temu, dysydent napisał:

powywracało się na tym świecie gdzie kiedyś Polska była jednym z najbardziej tolerancyjnych krajów na świecie a teraz...
a do tego nawet Dylewski krzyczy że nadrukowano za dużo pieniądza a obiecuje że będzie jeszcze bardziej krzyczal w kolejnym odcinku bo w tym... a z resztą nawet warto to obejrzeć bo parę rzeczy samo na temat i do tego forum

oczywiście że do dyskusji ale na temat.
ale Dylewski przeciwnikiem nademisji pieniądza? wszystko staje na głowie gdzie nie spojrzeć

Ale w TVPis mówią że jest zajebiaszczo, mamy same sukcesy , wstaliśmy z kolan, gospodarka kwitnie , pieniądze są na wszystko  będzie wiecej socjalu  pracować będziemy krócej, pensje będą dynamicznie rosły a zachód dogonimy  za kilka lat.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale w TVPis mówią że jest zajebiaszczo, mamy same sukcesy , wstaliśmy z kolan, gospodarka kwitnie , pieniądze są na wszystko  będzie wiecej socjalu  pracować będziemy krócej, pensje będą dynamicznie rosły a zachód dogonimy  za kilka lat.

ale ostatnio jakoś mniej tego. ciekawe czemu? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Bo cisną zastępczy temat LGBT problemów w koalicji, piątki Kaczyńskiego itd. Jak się .wypali to zawsze można wrócić do reparacji, Smoleńska albo układu postkomunistycznego

Opublikowano

no ale jeszcze nie tak dawno połowa wiadomości o sukcesach była. teraz już tego nie ma .

Opublikowano
20 minut temu, leszek1000 napisał:

Dziesiątki kobiet w kilku niemieckich miastach padło ofiarą napadów

Poszukaj w polskich statystykach ile takich przypadków miało miejsce bez udziału obcokrajowców

Opublikowano (edytowane)

w pis doskonale wiedzą że w polsce rolnicy są głupi i nie zorganizowani, którzy kompletnie  nic nie mogą im zrobić

górnikom dali 29lat na likwidację ich branży aż ostatni zatrudniony przejdzie na emeryturę a rolnikom na wsi co produkują zwierzęta futerkowe kazali się zlikwidować prawie natychmiast.

takich pisiorów nie obchodzi to że ci rolnicy poczynili nakłady na te fermy, być może mają kredyty do spłacenia

Edytowane przez racyl
Opublikowano
11 godzin temu, leszek1000 napisał:

Denwer masz coś z głową. Jak można śmiać się z czyjegoś nieszczęścia ? 

Tak działa obecnie państwo a co będzie jak będzie ta Piątka. Strach pomyśleć. 

Ja  śmieje  się  z  tego  pajaca  z  konfideracji  jak  go widzę  :D  :D  

11 godzin temu, jarecki napisał:

oblatany gosc w 30 minut ogarnie i odnajdzie osobe z sieci która zakładała konto w prosty sposób .

Ta   tylko  pomyśl  że  Denwera  tutuaj  nawet   szefostwo  tego  forum  uważało  za  jakiegoś  jana krzysztofa   tacy  oblatani  są.  Nie  oczekuj   od  @soltys48 czy  @ogarek  że  są  oblatani   bo  już  dali  popis   namierzając  skoromnego  denwera   i  biorąc  go  za  zupełnie  inną  osobę   nie  mającą  z denwerem  nic  wspólnego.  Jak  im  pisałem  że  wyrażam  zgodę  na  upublicznienie tych  moich  rzekomych danych  że  jestem  w  jakiejś  radzie  sołeckiej  to  rura  im  zmiękła. 

11 godzin temu, DTaras napisał:

Akurat mam przerwę to się wtrącę - lidl w 2015 był niedobry a teraz co? No i kurczaczki z przemysłu nic nie cierpią?

Dobry  był  bardzo  dobry     smaczne   jedzonko  tam  mają  polecam 

11 godzin temu, HF86 napisał:

Denwer masz być na strajku.a po której stronie barykady?

Nie  na strajku  tylko  w Warszawie  jakby   np. @pafnucy   @soltys48  czy  @ogarek  chcieli  sobie  pewne  sprawy  wyjaśnić  na  neutralnym   gruncie  to  z chęcią  się  przejadę  dobre  2h  i  jestem  w  warszawie.

8 godzin temu, daron64 napisał:

Fake?

main_pelikany_wszystko_ykaj_.jpg

120842047_3415938881761854_4548515616026

Opublikowano

a ja mam tylko jedno pytanie jaka demonstracja czy manifestacja była najbardziej atakowana przez agresywnych kontr demonstrantów w ostatnich latach ? czy nie był to przypadkiem marsz niepodległosci ?  patrzę co nie którzy na fali zarzucania polsce nietolerancji zbytnio uwiewrzyli w tą narracje .

8 godzin temu, dysydent napisał:

powywracało się na tym świecie gdzie kiedyś Polska była jednym z najbardziej tolerancyjnych krajów na świecie a teraz...

no własnie ,, a teraz ''  bardziej mie martwi słowo ,, była ''   nie zgadzam sie z zarzutem żę polska jest nietolerancyjna a nawet naród polski nigdy niewalczył przeciw sobie       

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał:

nawet naród polski nigdy niewalczył przeciw sobie

Walczył  walczył   nawet    PO  przecie  mówili  że  w 1410  walczyli  przeciw  sobie   później  w 1914 później  1940.  No  i  od  2005  roku  od kiedy  PO  nie  mogło  pogodzić  się  z POrażką   i   podpalili  Polskę  zaczęli  szczuć   jednych  na drugich  :( 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

tak jak ty

na pewno  nie  ja .  To jak  będziesz  w  warszawie  13.10    chcesz  spotkać  denwera  ???

120840863_3417032164985859_3179362415668

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Walczył  walczył   nawet    PO  przecie  mówili  że  w 1410  walczyli  przeciw  sobie   później  w 1914 później  1940.  No  i  od  2005  roku  od kiedy  PO  nie  mogło  pogodzić  się  z POrażką   i   podpalili  Polskę  zaczęli  szczuć   jednych  na drugich  :( 

Najpierw sprowadzili Krzyżaków, potem oddali się w opiekę Carycy, potem zagościli Rosjanie a teraz sami sobie na baniak US Army sprowadzamy. Nosz k**wa, kiedy to się skończy.

• Haha 1
Opublikowano

Kurna jak ten koziołek się zapiera... 😂😂😂😂Że łon to nie łon... 🤕

Się wstyda tech pisiorom chiba trochu.. 😜

Myślisz że ja polecę do Warszawy jakiego obszczywegla z pisu oglądać.... 😋

Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

Kurna jak ten koziołek się zapiera... 😂😂😂😂Że łon to nie łon...

To nie ja mieronoto  z podlosia  :D  :D   kiepski  z ciebie  dytyktyw  ale  czego  się  spodziewać  po miernocie  :P  :P.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer w 2005 roku Polskę to podpalił pis. Po i pis przed wyborami dogadały się na premiera z Krakowa Rokitę. Ale w kampanii politycy pisu postanowili wbić nóż w plecy tym z którymi się dogadali i wyemitowali spot z lodówką pokazujący tych z którymi się umówili na premiera z Krakowa w złym świetle. Potem już były kłótnie i awantury po obu stronach. Ale pierwszy krok wykonał pis.

PS dodam tylko, że pis odwalił ten chamski numer w ostatni lub przed ostatni dzień kampanii tj czwartek lub piątek tak by przeciwnik tj po nie mógł odpowiedzieć swoim spotem.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

ludzie pisu to głupki i nikt na dłuższą metę nie chcę mieć z nimi do czynienia

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Najpierw sprowadzili Krzyżaków, potem oddali się w opiekę Carycy, potem zagościli Rosjanie a teraz sami sobie na baniak US Army sprowadzamy. Nosz k**wa, kiedy to się skończy.

Nigdy przenigdy dopóki będzie istnieć ziemia jako planeta .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

No i Pan Minister Czarnek, co to się wirusowi ani LGBT nie kłaniał został odstrzelony przez wirusa.😂

Ich wszystkich powinno się przenieść na kwarantannę o odizolować od społeczeństwa.

Chyba nawet PISowcy potwierdzą że większość jest głupia. Wg badań większość chce by 500+ dawano tylko tym którzy pracują . Jak na złość wg PISowskich fanatyków wszyscy zgodnie twierdzą że pińcet nie ma żadnego wpływu na rezygnację z roboty iwszsycy beneficjenci pracują jak mróweczki a z socjalu nikt się nie utrzymuje.https://www.money.pl/gospodarka/500-tylko-dla-pracujacych-polacy-chca-zmian-w-programie-6561286753241984a.html    

może ludziska w przeciwieństwie do  forumowych zaprzańców widzą że https://www.money.pl/gospodarka/polacy-nie-szukaja-pracy-rekord-w-historii-badania-eksperci-winny-socjal-choc-nie-tylko-6560309430598528a.html

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano

DOKŁADNIE NIE PAMIETAM ale ktoś  wczesniej podawał ten sam artykuł  , nie chciało mi sie wtedy pisać ale teraz to zrobie , dane z gospodarki wskazywały o rekordowej liczbie zatrudnionych , to żę ktos sie niezarejestrował w urzedzie swiadczy tylko o tym ze albo znalazł drugą prace  lub znajdzie , dane są jednoznaczne z rynku pracy bo nawet jak ktoś ma 2 dzieci i bierze na nie te 1 tys . to jest marginalny dochód 

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

DOKŁADNIE NIE PAMIETAM ale ktoś  wczesniej podawał ten sam artykuł  , nie chciało mi sie wtedy pisać ale teraz to zrobie , dane z gospodarki wskazywały o rekordowej liczbie zatrudnionych , to żę ktos sie niezarejestrował w urzedzie swiadczy tylko o tym ze albo znalazł drugą prace  lub znajdzie , dane są jednoznaczne z rynku pracy bo nawet jak ktoś ma 2 dzieci i bierze na nie te 1 tys . to jest marginalny dochód 

Tam są proste cyfry - 270 tys straciło robotę z czego 211 tys nie szuka innej.  Socjal zawsze tworzył patologie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v