Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zaprogramuje i bedzie caly dzien mu napierdalac "jebac pis,jebac pis" orgazm za orgazmem gwarantowany

ps.juz dawno temu cie rozgryzlem tylko ciagle nie odkryles sie tak jak dzis dlaczego tak nie lubisz dzieci ,500 i ogolnie pomocy rodzxinie.stary sfrustowany kawalerze wysmiewajacy ciagle kaczynskiego a sam taki sam jestes .

Edytowane przez szmergiel
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Może być te bykowe, ale kobiety  też niech płacą. Ma być równość to niech będzie. 

Ja nie to zrobiły organizacje samotnych jeźdźców.  Będziemy robić marsze 🤣

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
5 minut temu, szmergiel napisał:

https://youtu.be/mumKGsdHqno?t=29

ulman moze ta cie uratuje od bykowego i jeszcze by przytakiwala jakbys nadawal na pis

Dico polo ? To ty w takim prostactwie gustujesz?  Jaki elektorat taki gust muzyczny......

2 minuty temu, szmergiel napisał:

zaprogramuje i bedzie caly dzien mu napierdalac "jebac pis,jebac pis" orgazm za orgazmem gwarantowany

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah........

Opublikowano

Rząd szykuje rolnikom podwyżki podatków – jest nowe rozporządzenie .

Niestety, nie ma w nim dobrych wiadomości dla grupy ok. 34 tys. rolników z działów specjalnych produkcji rolniczej. Minister finansów zaproponował bowiem wzrost stawek o 9,6%. Podstawę do określenia nowych norm szacunkowych dochodu był ogłoszony przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego wskaźnik cen towarowej produkcji rolniczej w wysokości 109,6 % a więc wzrost właśnie o 9,6%.

Nie będzie Polskich warzyw tylko zachodnie .

Opublikowano

na Ciebie to i disco polo dobre.niewiesz że już ten wyslizgsny argument o disco polo i PiS już nie na czasie?chłopie  idź do psychiatry bo niedługo to będziesz po nocach się wydzieral na cały głos "PiS,PiS i PiS," mania przesladowcza książkowa

Opublikowano (edytowane)

Jak na rynkach odbywają się koncerty Nowo Roczne leci sama muzyka Disco polo a ile ludzi same miastowe to są bezmózgowcy .

"Jeśli kryzys osłabi europejskie spółki, staną się one łatwym obiektem chińskich przejęć"

Nikt nie kwestionuje dziś wzrastającego wpływu i zaangażowania Chin w Europie Środkowo-Wschodniej. Pandemia koronawirusa nadała prawdziwego rozpędu ekspansji Państwa Środka. Jesteśmy świadkami narodzin nowego postpandemicznego ładu, gdzie pierwsze skrzypce grał będzie Pekin.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Czy bezmózgowcy to nie wiem ale bezguścia z pewnością. Już chyba utwory z festiwalu piosenki żołnierskiej za komuny były ambitniejsze. Popatrz na teledysk tego co szmergiel wkleił. To jest przekaz dla idiotów zarówno w cześci wizualnej jak i werbalnej.  Nie ma sie co dziwić ze Kurski disco polo i przekaz TVPis kieruje do tej samej grupy docelowej.

Pekin działa w sposób absolutnie kapitalistyczny , wolnorynkowy i widać jak socjalistyczne lewicowe gospodarki sobie z tym nie radzą.

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano
cinek1808 napisał:

Ile singiel wyda na miesiąc , oprócz jedzenie, bo każdy musi jeść. Liczyć kino, wypad bo baru? A ile wydają rodzice na dziecko ubranka pieluszki , wózek, mieszkanie trzeba kupić czy dom bo z rodzicami ciężko żyć.

Dziwny tok myślenia, czyli im kto bardziej oszczędny tym mniej powinien zarabiać 😂Każdemu według potrzeb!!!!

Opublikowano

Nie to miałem na myśli. Chodziło mi o to że singiel wyda na miesiąc załóżmy 700 zł na przyjemności imprezy ubrania itd a taki rodzic musi wydać na utrzymanie rodziny i na przyjemności. Singiel będąc w mieszkaniu wyda na media mniej niż 4 osobowa rodzina. 

Opublikowano (edytowane)

5 dla futrzaków nie wejdzie w życie, a wyszła ona prawdopodobnie od młodych z pisu, którzy podkręcili kaczyńskiego znając jego obsesyjną miłość do zwierzątek; teraz szef młodych pis ma być szefem gabinetu kaczyńskiego co bardzo źle wróży przyszłości pisu (tutaj nie ma co płakać) i niestety także polski (uważa np. że ze zmianami antykulturowymi które idą z zachodu nie ma co walczyć  bo skoro tam już są to i u nas będą, więc należy je zaakceptować; taka kolej rzeczy; poglądy czysto lewackie)

przy wszystkich, słusznych zastrzeżeniach do pisu (bo to główny winowajca, przynajmniej w większości) odnośnie ww ustawy należy pamiętać, że minister rolnictwa z pisu a także część posłów głosowała przeciw tej ustawie nawet za utratę stanowiska i wyrzucenia z partii; gdyby nie po to ustawa by nie przeszła bo są jeszcze w pisie normalni, uczciwi ludzie, którzy potrafią przeciwstawić się szaleństwu  (nawet własnego prezesa) płacąc za to wysoką cenę

pis -  23,14% głosujących nie poparło ustawy

po - 3% głosujących nie poparło ustawy

trump jest chory i jego zastępca przysłał mu życzenia zdrowia i zapewnił o modlitwie, tak samo część przeciwników politycznych (np. biden) zapewnił o modlitwie (o wyzdrowienie :) ), u nich jest to naturalne, że ludzie: znani politycy, celebryci, sportowcy mówią publicznie, że się za kogoś modlą a u nas zaraz byłby krzyk o zacofaniu i państwie wyznaniowym (oby wyzdrowiał)

"Przydacz w rozmowie z PAP poinformował, że szef MSZ Zbigniew Rau "odwołał zaplanowane wcześniej na wtorek 29 września spotkanie z ambasador Mosbacher i przełożył je na inny termin". Potwierdził jednocześnie, że amerykańska ambasador została zaproszona przez niego na spotkanie do MSZ w czwartek, 1 października. Jak zaznaczył, takie spotkanie się odbyło. MSZ uznało, że "jest pilna potrzeba wyjaśnienia stanowisk w kontekście ostatnich wypowiedzi ambasador".  Przydacz ocenił, że niektóry wypowiedzi ambasador Mosbacher "mogą negatywnie oddziaływać na bardzo dobre relacje i współpracę dwustronną z USA". - czyżby pokazali focha ciotce z ameryki?

odnośnie suchych tekstów dotyczących deficytu i końca polski: "Prawie 141 mld zł trafiło do przedsiębiorców dzięki tarczy antykryzysowej - poinformowało Ministerstwo Rozwoju"

o stan finansów (pomimo bardzo dużego socjalu) można być spokojnym (przynajmniej na razie) w przeciwieństwie do poprzednich rządów (co już kiedyś pokazałem) 

uważajcie na grzyby, u nas 4 osoby zmarły po spożyciu kupionych na osiedlowym zieleniaku

Edytowane przez nie
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

modlitwa - nazwę - prywatna nie jest miarą wyznaniowości państwa
czym innym jest osobista modlitwa w dyskrecji zacisza .... gdzie tam się kto modli a czym innym modlitwa pokazowa w świetle jupiterów i kamer ,  a o wyznaniowości państwa decyduje doktryna jednego wyznania która jest przenoszona do ustawodawstwa cywilnego dyskryminując tym inne wyznania czy też i ateizm do którego też przecież ma prawo kto go wyznaje (ja ateizm uznaję tylko za jeden z rodzajów Wiary ale to temat na inną dyskusję).
Akurat że Biden ogranicza się do deklaracji modlitwy  to akurat naturalne bo mało prawdopodobne aby coś więcej chciał dla Trumpa zrobić nawet jeśli by mógł, chociaż mało z kim ma tak duże szanse elekcyjne no i najprawdopodobniej należy do ludzi dla których istnieją tzw "nieprzekraczalne granice" ale to tylko dygresja w tym temacie. No i tam nikt a przynajmniej mniej jest zainteresowanych w jakim wyznaniu ta modlitwa
Tam nad zwłokami się pomodli i ten który chwilę wcześniej strzelił ofierze w plecy, z resztą nie tylko w USA no i dlaczego USA mamy stawiać za wzór cnot wszelakich? skoro tak to skąd owe scysje z Panią Ambasador?

a wartości uniwersalne? na chwilę obecną PiS lub szerzej Zjednoczona Prawica jest bardziej różnorodnym środowiskiem niż exPO i z samej statystyki wynika większa polaryzacja poglądów na dyskusyjne kwestie i w zasadzie to tylko dzięki takiej różnorodności ma większość demokratyczną.

A no mamy komputery i warto by spisać kto jak i za czym głosuje
Na przyszłość ułatwi to typowanie wyborcze

Klasa argumentacji poprzednika zmusiła mnie do odpowiedzi bo - przyznaję - rzeczywiście nieco inaczej spojrzałem na definicję wyznaniowości państwa po przeczytaniu jednego posta.

hech
słucham wiadomości i tam .... - Prezydentowi USA podano eksperymentalny lek ....
eksperymentalny? na Prezydencie? nawet niechby na jego własne życzenie....
co o tym myśleć?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 godzin temu, pafnucy napisał:

Denwer . przestań ! obudź się! kurdupel zdradził też i ciebie!

Mnie  nie zdradził  bo  ja  doskonale  wiedziałem  o  jego  poglądach  na temat  uboju  rytualnego  (rok  2014).   I  napiszę  ci  po raz  ostatni  ja  nie głosuje  na Kaczyńskiego  tylko  na  Prawo  i  Sprawiedliwość a jak  wiesz  wielu  ludzi  sprzeciwiło  się  tam   narzuconej przez  Kaczyńskiego   dyscyplinie  głosowania.   Gdzieś  mieli  stanowiska  i  przywileje   stanęli  po stronie  ludzi. Na  dzień  dzisiejszy   moje  poparcie  w  ewentualnych  wyborach  PiS  ma.  A  co  będzie  za  3  lata   czas  pokaże. Bardziej  od  tej  piątki  dla  zwierząt  która  może  przynieść  mi  ok 30 -40 tyś  złoty  straty  martwi  mnie  to  że  wywalają  Najlepszego  Ministra  Rolnictwa   a  wstawiają  na to stanowisko  jakąś  miernotę  nie mającą  pojęcia  co  to  rolnictwo.

120748594_3413438792011863_1032851521176

Opublikowano
9 godzin temu, cinek1808 napisał:

Nie to miałem na myśli. Chodziło mi o to że singiel wyda na miesiąc załóżmy 700 zł na przyjemności imprezy ubrania itd a taki rodzic musi wydać na utrzymanie rodziny i na przyjemności. Singiel będąc w mieszkaniu wyda na media mniej niż 4 osobowa rodzina. 

No nie wiem, ten Twój to oszczędny singiel. A to zależy czy pracuje/ma ambicje finansowe czy na garnuszku. 700zł to mój brat w jeden dzień wyrzuci np. na jakąś część w samochodzie. Zarabiając gdzieś 7tys ciągle mu brakuje na samochód, nieustannie coś psuje i naprawia. Auto na pierwszym miejscu.

Opublikowano (edytowane)

z tą dziurą budżetową to ja bym nie przesadzał , ważne że gospodarka się obroniła i w tej chwili to jest najważniejsze , kolejny aspekt to jest inwestycja ludzi ,jest nadwyżka pieniadza na całym swiecie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

trump jest chory i jego zastępca przysłał mu życzenia zdrowia i zapewnił o modlitwie, tak samo część przeciwników politycznych (np. biden) zapewnił o modlitwie (o wyzdrowienie :) ), u nich jest to naturalne, że ludzie: znani politycy, celebryci, sportowcy mówią publicznie, że się za kogoś modlą a u nas zaraz byłby krzyk o zacofaniu i państwie wyznaniowym (oby wyzdrowiał)

Bo u nich to zwrot grzecznościowy, mający mało wspólnego z samą modlitwą albo religijnym uniesieniem. Zajebiaszcza interpretacja.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v