Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Ywa napisał:

Znamy skład rządu po rekonstrukcji (fot. PAP/Radek Pietruszka)

bandyterka w gotowści

Tak ryje zamaskowane jak u prawdziwych bandytów. Za dwa tygodnie to będą takie obostrzenia że rolnik poza obore nie wyjdzie a Co dopiero na wawe jechać. Jeszcze blokadę internetową i wszystkich złych telewizji teraz łącznie z trwam  bo to zaraze przenosi 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, HF86 napisał:

Jeszcze blokadę internetową

a no....
https://biznes.interia.pl/finanse/news-prezes-uokik-zyska-uprawnienia-do-blokowania-stron-interneto,nId,4766808

urzędas będzie decydował co mi wolno czytać/oglądać i pisać a niebawem pewnie by chciał decydować o czym mi można rozmawiać na ulicy a o czym nie i tylko myśli jeszcze nikt nie wymyślił jak zablokować
ale usilnie poszukują i na to sposobu

z tym UOKiK-iem doradzę
- a nie wystarczy się wysilić i zmontować strony z listą trefnych portali a wolnemu odbiorcy pozwolić zdecydować czy wierzy w te zalecenia czy nie?
skoro Wiara ma być jednym z fundamentów naszych wzajemnych relacji.... Wiara dobrowolna

Może by tak rządy tez uwierzyły że jesteśmy samodzielnie i często trafnie rozumującymi istotami i nie chroniły nas przed poznaniem całej rzeczywistości jaka ona na prawdę jest ograniczywszy się jedynie do wskazania a nie zabijania chybionych wartości/przekazów bo aby zło właściwie ocenić zdało by się jego mechanizmy pierwej poznać samodzielnie, a tym bardziej aby skutecznie z nim walczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no ale nam się już kasa kończy na te ich "repolonizacje" a i tak nic kontrola informacji nie da bo powstaną konspiracyjne kanały jeśli na zbyt wiele w cenzurze "jedynie słuszna dobra zmiana" sobie pozwoli

Kaczyński zapomnial jak skutecznie docierała wolna wszelka informacja w stanie wojennym do społeczeństwa? Sam ją tworzył i kolportował.
jak się ta z wiekiem choroba nazywa? .... skleroza
patrz i ja już zaczynam zapominać

te same błędy przez tę sklerozę

47 minut temu, DTaras napisał:

A, że film jak znalazł na te czasy...

bo nic się nie nauczyliśmy od czasu jego premiery
ze skrajności w skrajność i tylko właśnie polityczna skleroza nie pozwala nam rozpoznać że tak samo biorą nas za mordę "czarni" jak niedawno jeszcze "czerwoni" a w kolejce stoją już "zieloni" a jedni od razu hurtem "tęczowo" :P

każdy coś próbuje wcisnąć, najgorzej że wielu na siłę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

rozwijam - chłopak w sprawie kapłaństwa woli wersję obowiązującą na religii. A, że film jak znalazł na te czasy...

Kaczyński nic nie zapomniał bo nie blokuje. Chce tak kształtować wydarzenia aby alternatywa nie była potrzebna bo to ich prawo, sprawiedliwość a światła prawda jest po ich stronie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

jeśli ciągle muszą coś zmieniać to znaczy że też gó..no wiedzą jak jest na prawdę dobrze
no ale tam raz na jakiś czas potrafią to przyznać

a u nas?
Weźmy cov
w czasie gdy były pojedyncze przypadki można było wielotysięczne kary za grila z rodziną w lesie a teraz gdy w tysiące dziennie idzie wzrost chorych to szkoły, uczelnie pootwierane gdzie zewsząd się zjeżdżają i rozjeżdżają i tak na prawdę nikt nie kontroluje zarażających a tylko wyłapują już zaawansowanie chorych zarażonych.
Przyznał się który że tak na prawdę to pojęcia nie mają co robić i miotają się bezsensownie jak ....

też bym stanął w wykroku do ucieczki bo takich przykładów można przymnożyć i kiedyś coś musi "walnąć" :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Ja tez nie znam angielskiego a studia robie moje rodzenstwo studia ma a angielskiego nie znaja

Opublikowano (edytowane)

jakie "studia" taki angielski

ja bez studiów...
jak trafisz na ponad miesiąc między tych którzy nic w Twoim języku a tylko ew po angielsku to i bez studiów musisz w tydzień podstawy zalapać gdy Ci w sklepie na prośbę o "one bread" jedną kromkę zafoliowaną podadzą a ty słowa "more" dziesięć minut we słownikach lub translatorach elektronicznych szukasz a za tobą kolejka z której polowa się słania ze śmiechu a druga z wściekłości

nie studia a konieczność "best teacher each langue" co i tak w Polsce większość dostrzega taką konieczność bo nie ... np. komputer byłby dla mnie czarną magią bez znajomości tego "narzecza" jak i większość współczesnej Wiedzy na szczytach Nauki choć podobno jesteśmy tak światłą gospodarką że po co nam obce.....

eee tam,
kto wie to rozumie o co mi chodzi a kto wierzy propagandzie lokalnej ten twierdzi że i tak nikt nam nie poskoczy i możemy .... żeby nie przesadzić - wszystko - to najwięcej ze wszystkich nacji wszak my naród specjalny i wyjątkowy
choć czasami odnoszę wrażenie że bardziej "specjalnej troski"

no ale ja na prowincji i może zbyt wybiórczo.... widzę środowisko

nnno
wreszcie deszcz przestał i tyle mnie tutaj na razie bo już mi zbrzydło artykułować aż nazbyt proste wnioski z naszej rzeczywistości abym to uznawał za niezbędnie konieczne i tylko dla zabicia czasu warto pokazać że czarne nie jest białe pomimo oficjalnego przekazu że jest

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

ze skrajności w skrajność i tylko właśnie polityczna skleroza nie pozwala nam rozpoznać że tak samo biorą nas za mordę "czarni" jak niedawno jeszcze "czerwoni" a w kolejce stoją już "zieloni" a jedni od razu hurtem "tęczowo" :P

każdy coś próbuje wcisnąć, najgorzej że wielu na siłę

Okulary na daltonizm pozwalają na widzenie wcześniej niedostrzeganych barw. Umożliwiają dostrzeganie barwy czerwonej, zielonej i pochodnych.Lucky luke

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

Przyznał się który że tak na prawdę to pojęcia nie mają co robić i miotają się bezsensownie jak ....

No jak ma przyznać jak od marca strategię walki z COVID montują. 😂 Jak doczekają końca epidemii to ogłoszą że to dzięki ich genialnej strategii i wstawiennictwu jednego z naszych świętych wszystko się udało. A jak nie przeżyją to i tak nikt im za to nie dopier**li.🤣

5 godzin temu, Ywa napisał:

Znamy skład rządu po rekonstrukcji (fot. PAP/Radek Pietruszka)

bandyterka w gotowści

Raczej jeźdźcy apokalipsy. Takiej w małej skali.😂

• Thanks 1
Opublikowano

A gdzie łóPOzycja się podziałą nie broni tera ciemiężonych roników?

7 godzin temu, leszek1000 napisał:

Prawda jest taka że ludzie umierają w domu na raka, zawał serca itp bo nie ma lekarzy. A zajmują się teraz zwierzętami. Plują tym samych na społeczeństwo. 

Umierają na raka na własne życzenie bo lecą kupować mięso w promocji w Lidlu jak ktoś oszczędza na jedzeniu to nie dziwota że choruje podobnie owoce i warzywa bo w ogródku robić się nie chce bo za grosze kupisz to niech choruje

7 godzin temu, akooo napisał:

No a co nie dobrowolne? No weź przestań ludzie robią wesela za 50 koła albo i więcej niektórzy się zadłużają to księdzu żal te 500 zł dać a to i tak to jest co łaska,u mnie tak było. A że gdzieniegdzie są jakieś cenniki to są wyjątki i nie czynią reguły. Zobacz co się u Arabów dzieje tam to faktycznie są wielkie koszta a nikt z tego afery nie robi a u nas pluje się we własne gniazdo na własną tradycje. No oswiecim mnie jakie to bajonskie sumy szły z budżetu na KK ? Prześledz sobie ile rząd wydał na renowacje/budowy obiektów związanych z innymi wyznaniami. Normalne że jeżeli w Pl większość to katolicy to państwo powinno w jakichś sposób to wspierać na całym normalnym świecie tak jest oprócz oczywiście miejsc gdzie lewacy czy spółka dorwała się do wladzy

ludzie jeszcze zatęsknią za Kościołem Katolickim. mówią ze to ciemnogrod ale dla mnie ciemnogrod to ludzie którzy łapią się na wymysły lewicy wyprane mózgi to powtarzają dalej kolejnym lemingom

No masz rację pogrzeby też z przepychem i sztuczna trawa i trąbka choć zmarły z muzykiem nie był do tego kwiatów jak stóg na pou ijeszcze pretensje że proboszcz za wywóz śmieci kasę chce na moje każdy powinien zabierać swoje smieci z cmentarza do domu i spokój by był

Opublikowano

Stachu ty musisz chyba dostać po ryju od PISuarczyków żeby zrozumieć że to są tacy sami zdrajcy jak platfusy. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Umierają na raka na własne życzenie bo lecą kupować mięso w promocji w Lidlu jak ktoś oszczędza na jedzeniu to nie dziwota że choruje podobnie owoce i warzywa bo w ogródku robić się nie chce bo za grosze kupisz to niech choruje

a wiesz że kiedyś też na to umierali? i lidlów nie było.

Stasiu, a tak z ciekawości. co sądzisz o piątce kaczyńskiego?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Stachu ty musisz chyba dostać po ryju od PISuarczyków żeby zrozumieć że to są tacy sami zdrajcy jak platfusy. 

On zachowa się jak prawdziwy chrześcijanin i nadstawi drugą stronę ryja żeby równo napuchło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v