Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

ha , trump ma cowid 19  szkoda żę bidenowi reki  nie podał na debacie    o lepsze było by przywitanie jak rosyjskich dignitarzy [ zapomiałem jak to sie nazywa takie przytulanie ]

Im większy dygnitarz zarażony tym bardziej mam się bać?

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

A jeszcze 447 jest jakoś cicho o tym teraz.

Na razie kupujemy uzbrojenie, czyli jest dla nich OK. Jak przestaniemy masz na bank powtórkę.

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

Łatwo zdobyte i lekko wydane. Haraczowa mafia dusz. 

1 godzinę temu, akooo napisał:

A jeszcze 447 jest jakoś cicho o tym teraz. Finansjera Polsce raczej nie odpuści ale rzad ustępuje na innych polach a oni i tak nam dowalą

Dla kogo zielona wyspa, skoro każą nam zwijać się?

Opublikowano

Widać to drobne dla nich skoro ciężko się połapać. Post ubóstwo i umartwienie 😂

Opublikowano

KK utrzymuje się z dobrowolnych ofiar wiec co wam do tego i czemu co poniektórzy szczują na KK. Nie dajesz nie chodzisz jeden z drugim ja chodzę i daje swoje własne pieniądze i czemu ktoś wtyka w to swoje mądrości. Gdzie indziej patrzcie komuś na ręce a nie na instytucje dzięki której ten świat jeszcze jako tako funkcjonuje dlatego chcą rozsadzic KK od środka

Opublikowano

O co ty opowiadasz..? 😋😂 Ładne zaćmienie mózgowe.. A te kasiorka co jest dojona z budżetu i rozdana przez rządzących to czyja jest?  też to jest dobrowolna ofiara.... A te zdzierstwo z ludzi z pogrzebów wesel itp? To też dobrowolne? 

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Nooooo w tym wypadku to raczej tak.😂

is dried blood a biohazard?

Myślę, że  przyzwyczajają nas do możliwości użycia tej ewentualności. Czarny humor.

Opublikowano (edytowane)

KK pcha swoje "ręce" do polityki i władzy i akurat w Polsce wiele jest przykładów finansowania KK ze świeckiego budżetu państwa zatem koniecznym jest patrzenie i na te "ręce" bo same się o to proszą.
Jak wszędzie tu też są tylko ludzie, różni ludzie, kanalie też a KK ma zbyt dużo do powiedzenia w Polsce za sprawą wielu polityków którzy doktryny KK uznają za bezdyskusyjne aby tym nie prowokowali dogłębniejszego wnikania w przesłanki kierujące poczynaniami tej grupy wyznaniowej nawet jeśli się deklaruje do niej przynależność to np tuszowania pedofilii w tej instytucji tolerować nie można a już przypadek Kurskiego całkowicie dyskryminuje wartości KK z którymi tutaj jawnie się rozmija i jednocześnie fakt ten jak i wiele podobnych dają podstawy przypuszczać że większość hierarchów KK jest nimi nie z powołania duchowego a żądzy wpływów doczesnych czy to dominacji nad sumieniami czy nad portfelami a nawet poczynaniami jawnie nietolerancyjnymi wobec zwykłych chorób jak np LGBT wyzywając schorzenia o podłożu medycznym grzechem.
Ideologia KK bliżej leży faszystowskiemu przymusowi niż poszanowaniu odrębności i wolności co z resztą potwierdza praktyka bo najbrutalniejsze totalitaryzmy statystycznie przytrafiają się krajom gdzie katolicyzm jest jedną z głównych religii nawet jeśli totalitaryzm zrodził się z kontrreakcji na poczynania zdegenerowanych środowisk powołujących się na wyznaniowe wartości chrześcijaństwa jako takiego.
Kościół katolicki sam prowokuje agresję wobec siebie i niech nie ma o to pretensji do innych pierwej nie uporządkowawszy skali degeneracji wewnątrz własnych struktur i pokrzywionej ideologii.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, akooo napisał:

KK utrzymuje się z dobrowolnych ofiar wiec co wam do tego i czemu co poniektórzy szczują na KK. Nie dajesz nie chodzisz jeden z drugim ja chodzę i daje swoje własne pieniądze i czemu ktoś wtyka w to swoje mądrości. Gdzie indziej patrzcie komuś na ręce a nie na instytucje dzięki której ten świat jeszcze jako tako funkcjonuje dlatego chcą rozsadzic KK od środka

Zarabianie, czarowanie zaczyna się u podstaw  łatwowiernego rolnika.

Opublikowano
ogarek napisał:

O co ty opowiadasz..? 😋😂 Ładne zaćmienie mózgowe.. A te kasiorka co jest dojona z budżetu i rozdana przez rządzących to czyja jest?  też to jest dobrowolna ofiara.... A te zdzierstwo z ludzi z pogrzebów wesel itp? To też dobrowolne? 

No a co nie dobrowolne? No weź przestań ludzie robią wesela za 50 koła albo i więcej niektórzy się zadłużają to księdzu żal te 500 zł dać a to i tak to jest co łaska,u mnie tak było. A że gdzieniegdzie są jakieś cenniki to są wyjątki i nie czynią reguły. Zobacz co się u Arabów dzieje tam to faktycznie są wielkie koszta a nikt z tego afery nie robi a u nas pluje się we własne gniazdo na własną tradycje. No oswiecim mnie jakie to bajonskie sumy szły z budżetu na KK ? Prześledz sobie ile rząd wydał na renowacje/budowy obiektów związanych z innymi wyznaniami. Normalne że jeżeli w Pl większość to katolicy to państwo powinno w jakichś sposób to wspierać na całym normalnym świecie tak jest oprócz oczywiście miejsc gdzie lewacy czy spółka dorwała się do wladzy

ludzie jeszcze zatęsknią za Kościołem Katolickim. mówią ze to ciemnogrod ale dla mnie ciemnogrod to ludzie którzy łapią się na wymysły lewicy wyprane mózgi to powtarzają dalej kolejnym lemingom

Opublikowano

a mnie zaciekawilo ile wydalo panstwo na budowe meczetow, synagog czy cerkwi prawoslawnych, pagod buddyjskich i co tam jeszcze ???

jak nie padalo to zle jak pada  tez niedobrze-jak tu rolnikowi dogodzic ....

jesli inni robia zle to nas to usprawiedliwia- moze i masz racje. 

tylko podaj mi co ma wspolnego watykan z synem ciesli z izraela ???? co nauki jehoszuy maja wspolnego z naukami i praktyka kosciola katolickiego i nie tylko  ????

Opublikowano (edytowane)

Ciemnogrodu się nie da oświecić i tyle... 😋

Ba nawet się nie da tego leczyć.... Trza poprostu dymac ile wlezie i to robi kk... 😋Pedofila i pedalstwo ale są też normalne co mają baby i dzieci 😂😂😂😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

no jak będą krówki zabierać czy burka z łańcucha bo cośtam to ludzie może otworzą oczy ze to robota tych samych co przeprowadzają rewolucję obyczajowa. podobnie jak ta ustawa PiS otworzyl oczy rolnikom.

jacus napisał:

a mnie zaciekawilo ile wydalo panstwo na budowe meczetow, synagog czy cerkwi prawoslawnych, pagod buddyjskich i co tam jeszcze ???

jak nie padalo to zle jak pada  tez niedobrze-jak tu rolnikowi dogodzic ....

jesli inni robia zle to nas to usprawiedliwia- moze i masz racje. 

tylko podaj mi co ma wspolnego watykan z synem ciesli z izraela ???? co nauki jehoszuy maja wspolnego z naukami i praktyka kosciola katolickiego i nie tylko  ????

No jak to co Jezus ustanowił kapłaństwo a jeden z apostołów był pierwszym papieżem czego nie rozumiesz.

Opublikowano
9 minut temu, akooo napisał:

No jak to co Jezus ustanowił kapłaństwo a jeden z apostołów był pierwszym papieżem czego nie rozumiesz.

Nooooo to pewnie i struktury Watykańskie też Jezus określił?😂 

Opublikowano (edytowane)

Paweł nie był z razu apostołem a prześladowcą takowych ale gdy uznał że lepszym interesem będzie wykorzystanie tej religii na stworzenie odlamu własnej to w Rzymie zbudował odłam który przerodził się m in i w Katolicyzm rozwaliwszy po drodze ten Rzym w kilku schizmach które były tylko dalszą ewolucją religii której ona jak wszystko na tym świecie podlega i nadal podlegać będzie.
Zatem nie ma powrotu do inkwizycji, palenia czarownic i naukowców przez .... w majestacie wyznaniowego prawa ale równie chybione doktryny nieuchronnie się pojawią w ewolucji i tego wyznania jak i wszystkich innych nie mniej już nigdy nie będzie tak jak było bo nigdy tak nie .... Historia jeśli nawet zatacza koło to nigdy nie pwraca do tego samego punktu
Nawet Fizyka twierdzi że pełne podróże w czasie są niemożliwe

eeee tam
za trudne aby prostymi słowami wytlumaczyć w nadziei że przez większość bodaj część zostanie wlaściwie zrozumiana. :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oj.. "jak ojciec mnie posłał tak ja Was posyłam"? I co dalej? Kto tchnął ducha w następców? Skoro mają być podobni Chrystusowi dlaczego kategoryzują ludzi? Jacuś - z tym cieśli synem żeś się zagalopował chyba...

Ależ Wy szybko piszecie 😜

Opublikowano

ale to o św Piotra chodzi który był rybakiem pominę juz resztę twego pseudointeligentnego wywodu ponieważ to same bzdury.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, akooo napisał:

ale to o św Piotra chodzi który był rybakiem pominę juz resztę twego pseudointeligentnego wywodu ponieważ to same bzdury.

no pisałem że mało kto zrozumie zatem nie mam urazy a litość, współczucie.

To na takich żerują kanalie twierdzący że wiedzą lepiej co jest dobre i nie uznają... nie dopuszczają dyskusji że mogą się mylić a jakiż to argument nazwanie czegoś bzdurą bez udowodnienia tego?
argument fanatyka.

tym wyżej kominiarki by bardziej pasowały może? :P
znamienne że w jednym z najbardziej katolickich krajów  europejskich jednym z jego symboli jest mafia (akurat na myśli miałem Włochy i to nie te pod Warszawą :D no Irlandia też ma swoje skojarzenia terrorystyczno przemocowe)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

akooo poczytaj troche o historii papiestwa i  kosciola . nie pisz bzdur ze obecni hierarchowie maja cokolwiek wspolnego z apostolami.. prawdziwe chrzescijanstwo narodzilo sie wsrod niewolnikow w podziemiach rzymskich a watykanskie palace nie maja z nim wiele wspolnego,jesli nie nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v