Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał:

popadając w fanatyzm jednostka staje się bezpowrotnie stracona a dożywotnio staje się elementem sterowalnego tłumu o czym wiedzą wszyscy "pracze mózgów" i to jest najgorsze w tym wszystkim

Najgorsze jest że celowo  do tego dążą a takim ubezwłasnowolnionym jednostkom wpajają że to one i tylko one są samodzielnie myślące. Oczywiście wyklucza się to całkowicie z gotową narracją serwowana przez propagandę ale jak bezwolna jednostka może przypuszczać że jest sterowana gdy wpojono jej ze mysli?  Jak dla mnie majstersztyk .

Opublikowano (edytowane)

bo taka jednostka jakoś tam myśli
czysto funkcyjnie i nie nad sensownością celu a jedynie sposobami jego osiągnięcia.
Najpierw trzeba zbudować poczucie bezkrytycyzmu a dale już nie ma odwrotu i dopiero zastąpienie takiego społeczeństwa nowym rokuje na zmianę.
Tak jak mieliśmy i nadal mamy problem z homo sovieticus to jeszcze czeka nas generacja <tu wymyślić adekwatny termin>

niedoli rdzennej populacji tych ziem końca nie widać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

tak sobie czytam i chyba za bardzo mało kto wie co to jest LGBT  ? to jest wkładanie zarówno Gejów , Lesbijek i pedofili w jeden garnek .

44 minuty temu, Ulman napisał:

Tak sobie wmawiaj. Oczywiście że agresja Dudy, TVPis Kaczora Brudzińskich i reszty draństwa przekłada się na ich bezmyslny elektorat i w ich mniemaniu usprawiedliwia ich postępowanie wobec innych.

ale o jakie postepowanie chodzi ? nie pamietacie ze szkoły słow  ,, spadaj pedale '' mam wrazenie że czesc forumowiczów żyje w przekonaniu że swiat był  piekny i tolerancyjny a nadszedł kaczynski i pojawili sie nagle inni . w wielu krajach pedofilie np się leczy a np lgbt broni lekkiej pedofili .

Opublikowano (edytowane)

co nieco poczytałem o tym Pudzie w miedzyczasie
to ekologiczny pojeb oderwany od rzeczywistości walczący o prawa zwierząt (pewnie jak by mógł to i wyborcze :P  ) i teraz mi jeszcze gotowi pole ogrodzić na rezerwat bo plaga na nim chomika europejskiego który i tak się namnożył pomimo .... dobra
jednak będzie "śmieszno" ale w ruskim tego znaczeniu bo dodatkowo to rasowy (tfu) "urzędas".

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
59 minut temu, 6465 napisał:

Ja czasami takie pranie fundowałem matce, nic to nie pomagało. Przekonała się dopiero co ten karzeł z nowogrodzkiej odpierdala po 5 Kaczyńskiego.  I widzę że mocno zmieniła pogląd. 

:lol:To uważaj, bo jak przegniesz to i  w  kwestii dziedziczenia może się dużo zmienić,

2 minuty temu, dysydent napisał:

jednak będzie "śmieszno" ale w ruskim tego znaczeniu

No to jednak pobije.

Opublikowano (edytowane)

i to jest artykół co robi lgbt w angli z interii , jak chłopiec bawi sie lalkami to mu zmienić płeć , a jak dziewczynka samochodami to też zmienić , https://fakty.interia.pl/swiat/news-wielka-brytania-nie-dla-edukatorow-sugerujacych-dzieciom-nie,nId,4764325              Nie należy wzmacniać szkodliwych stereotypów, na przykład sugerując, że dzieci mogą być innej płci ze względu na ich osobowość i zainteresowania lub ubrania, które wolą nosić"

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

no dobra ale rozróżniajmy przypadłość psychiczną osobniczą LGBT od ideologii LGBT
ja pisałem o tym pierwszym
a teraz sobie przeczytam linkowany artykuł bo zapewne coś w tym kierunku próbujesz udowodnić/powiązać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał:

tak sobie czytam i chyba za bardzo mało kto wie co to jest LGBT  ? to jest wkładanie zarówno Gejów , Lesbijek i pedofili w jeden garnek .

ale o jakie postepowanie chodzi ? nie pamietacie ze szkoły słow  ,, spadaj pedale '' mam wrazenie że czesc forumowiczów żyje w przekonaniu że swiat był  piekny i tolerancyjny a nadszedł kaczynski i pojawili sie nagle inni . w wielu krajach pedofilie np się leczy a np lgbt broni lekkiej pedofili .

A wmawiano ci wtedy że pedały czychaja na ciebie rodzinę całe społeczeństwo , bedą niszczyć tradycyjną rodzine? Pokazywano ich w TVP całymi dniami by straszyć ciemnotę? Politycy szczuli na nich i gadali o nich nieustannie?

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

"Podkreślono, że "nauczyciele nie powinni sugerować dziecku, że niestosowanie się przez nie do stereotypów związanych z płcią oznacza, że jego osobowość lub ciało jest niewłaściwe i wymaga zmiany".

Normalnie scenariusz na film S-F, może być "Porywacze ciał".:lol:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał:

pokazują Gejów , Lesbijki  czy hapeningi LGBT ?

a zalecają naukowo wytłumaczyć np na lekcjach Biologii czym jest przypadłość niezgodności pociągu seksualnego z genotypem płci?

PS
zastosowałem równie durną ripostę jak ta wobec pytania czy tam stwierdzenia Ulmana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Ulman napisał:

3 godziny temu, galan99 napisał:

Bzdura co ma Duda do tego problem jest jeden brak zajencja za dużo wolnego czasu i ten j**any Facebook i Messenger robi pranie mózgu młodym i starszym .

Wystarczy popatrzeć na pieszych na   chodnikach każdy gapi się w telefon - rano wstaje pierwsza czynność to Facebook i Messenger i tak cały  czas pranie mózgu .

Bzdura - zaszczucie przez podburzoną  przez TVP i pochodne , swołocz  w postaci bezmyślnych sterowalnych mas daje efekty w postaci izolacji, nałogów depresji czy nawet samobójstw

3 godziny temu, debrzyna napisał:

Właśnie zrobiłem pranie mózgu mojemu ojcu zagorzałemu wyznawcy pisiorów

Nie da rady - to sekta.

2 godziny temu, jarecki napisał:

dajcie spokój  , duda nie ma nic wspólnego z samobójstwem nieletnich  tak było jest i bedzie bedą słabsi i miocniejsi psychicznie ,  nawet chyba wczoraj atak nożowniczki w szkole jedynie co to jest wiekszy dostep do informacji bo takie dane jak zabójstwa czy samobojstwa były z ograniczonym dostepem do informacji . nawet w tej szkole co rok wiecej nauki  

Tak sobie wmawiaj. Oczywiście że agresja Dudy, TVPis Kaczora Brudzińskich i reszty draństwa przekłada się na ich bezmyslny elektorat i w ich mniemaniu usprawiedliwia ich postępowanie wobec innych.

A w TVPis dziś były minister Ardanowski powiedział że 5 kaczyńskiego to bzdura , gniot i nikt kto cokolwiek wie o rolnictwie i się z rolnikami liczy  nie powinien jej poprze. Mina prowadzącego - bezcenna.

a w jakim programie gadał bo mina mnie ciekawi :D

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

No to się złapałem na nią.:lol:

ja to odebrałem

9 minut temu, mirro napisał:

Tak. ale warunkiem jest obecność katechetki.:lol:

jako kontynuację "we właściwym duchu" ;)

znaczy - tej mojej riposty

Opublikowano

To po co sie wypowiadasz skoro nie wiesz co sie dzieje?

8 minut temu, akooo napisał:

a w jakim programie gadał bo mina mnie ciekawi :D

U Skowrońskiego ale jaki program to ci nie powiem

Opublikowano
45 minut temu, debrzyna napisał:

Zapis do Torunia zrobi

Z rolniczej ręty  to jej nie stać na odebranie.  Zapisała mi już 16lat temu i chyba nie narzeka na brak zajęcia pierwsza wstaje i ostatnia chodzi spać. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v