Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ulman, jeśli można wpoić komunizm, pisizm i co tam jeszcze, to i homoseksualizm się da, i tak jak przy tych pierwszych będą przeciwnicy w mniejszości, tak przy drugim, zwolennicy większością okazać się mogą. W przyszłości, gdy się masa oswoi. Bo nie teraz. 

homosie byli są i będą, tak jak chorzy na inne zaburzenia osobowości, i skoro tych drugich się leczy, to dlaczego ci pierwsi to norma? 

Opublikowano (edytowane)

Roman, skup się. Prezes woli zamknąc niz sprzedać bo gra na emocjach ciemnoty. Idiotyzmem jest tłumaczenie ze jak sprzedasz Niemcom jedna kopalnie to kupia wszystkie. Kupia jesli im sprzedasz bo niby jak inaczej. Sorry ale tłumaczenie ze Po sprzeda ja PIS sprzeda to zupełna głupota . Jakie to ma znaczenie czy cos jest sprzedane czy nie jak zmieni sie władza i zdecyduja że trzeba sprzedać lub tez nie sprzedawać? To wszystko zmierza do najprostszej mozliwej logiki - kupią tylko tyle ile im sprzedasz a reszta narracji to straszenie gamoni

@bezbarwny czy ty wiesz co to jest homoseksualizm? Jak chcesz go wpoić?  Kto cie tak zastraszył i zaraził tymi idiotyzmami? 

Umiesz jakos udowodnic ze homoseksualizm to zaburzenie osobowości i choroba którą sie leczy?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

masz racje jedna wielka gra ...

5 minut temu, DTaras napisał:

W końcu to Unia jest zła - prawda?

ty ją lubisz ...|? 

5 minut temu, DTaras napisał:

Dwa lata temu wsadzili ustawę gdzie miał uzyskał kwity na dwa lata. Mogli to spokojnie ogarnąć na kolejny czas ale lachę położyli.

to były ustawy sejmików wojewódzkich dlatego u ciebie było można a u mnie nie 

samorządy jak w Krakowie decydowały 

Opublikowano

@Ulman, ja niczego wpajać nie chcę, a samo wpajanie normy dotyczy, a nie przekonywanie kogokolwiek, by homoseksualistą został. 
nie, nie potrafię tego udowodnić, bom nie biegły, ale i Ciebie mógłbym zapytać, czy potrafisz udowodnić że nie jest to zaburzenie i choroba którą da się leczyć. 

@DTaras, Ty mi tam niczego nie pomijaj, a ilu pedofili wyleczono, to nie wiem, bo jak wyżej wspomniałem, biegłym w tych dziedzinach nie jestem, choć jeśli taką wiedzą dysponujesz, to nawet przyswoję. 

Opublikowano

Nie spotkałem zadnej  poważnej publikacji ani opracowania naukowego które by stwierdziło że jest to choroba czy zaburzenie osobowosci. Homoseksualizm jest spotykany w przyrodzie i nic na to nie poradzimy. Trzeba to po prostu olać a nie dać sie ponosić rozhisteryzowanej propagandzie 

Opublikowano
5 godzin temu, bezbarwny napisał:

ja niczego wpajać nie chcę, a samo wpajanie normy dotyczy, a nie przekonywanie kogokolwiek, by homoseksualistą został. 

Norma no i odchyłki od niej. Tak to funkcjonuje. Natura będzie domagać się swego a siłowe nawracanie spowoduje rozpad osobowości. Tylko to co zostanie po tym może okazać się już dużo gorsze. Oczywiście może doprowadzić np do samobójstwa, co w pewien sposób pewnie Cię uspokoi, bo taki osobnik zniknie z obiegu.

Pytanie tylko, czy kiedy ostatni taki osobnik zniknie będziesz dużo spokojniejszy o swoją, zagrożoną rodzinę? 

Opublikowano

Roman - hak wchodziliśmy do Unii było wiadomo, że zmienią się szczeble. Nic nie mam do Unii. Jako wspólnota określa jednakową politykę a lokalne kacyki mają się w tym odnaleźć. W Polsce np GHP istniało wcześniej ale po wejściu do Unii stało się do wyrzygania przy czym nie egzekwował tego Urzędnik obcojęzyczny, z obcym akcentem nawet bynajmniej. Był to Polak i to ten sam co wcześniej. W tym samym czasie w Grecji ćwiartowano w sklepie wołu przerywając to sobie dłubaniem w nosie tudzież pizzę kucharz klepał a jego tląca się fajka czekała na rogu stołu... Jest to dokładnie to samo co zmiana władzy w 2015 roku - nowe realia.

Opublikowano

ja mysle żę wiekszosc tu na forum nie ma rozeznania w terenie o ile geje i lezbijki im nic nie zagraża ani oni sami też nie zagrażają to jednak niektórzy lgbt mają zryte łby  a prawo też wpolsce stanowione jest chore i tu ostatni wyrok ,, niebyło gwałtu bo ofiara nie krzyczała ''         i drugi wyrok tu ze skatowaną kobietą ,, nie było gwałtu bo pokrzywdzona nie stawiała oporu '' oba wyroki wydane w ostatnich 2 tygodniach 

• Thanks 1
Opublikowano

Węgiel w kategorii miał węglowy został krajowo ocenzurowany w 2017 roku. Od 2017 roku Samorządy mogą robić własne "czyste powietrze". W 2018 toku rozporządzeniem wydano normatyw dla tego paliwa obowiązujący do 30 czerwca 2020. Potem położono lachę ale górnicy piali z zachwytu nad rządem. Najlepsze jest to, że miał spala się czyściej w specjalizowanych kotłach nawet III kategorii niż węgiel orzech czy kostka w kotłach węglowych. Nawet zastępując go groszkiem wzrasta emisja CO... W każdym razie sytuacja jest taka, iż rynek kotłów został uregulowany i nie kupisz już nawet podgrzewacza C.W.U. na węgiel dowolnej kategorii. Zostają kotły kat. V, kotły na pellet. Czyli za chwil kilka będziemy(cie) wszyscy używać ekogroszku i cena jego poszybuje na lekko półtora klocka. Taka sytuacja Roman. Ciebie to guano obchodzi bo kopiesz koksujący i produkcja energetycznego to działalność poboczna - no chyba, że zaczęło.😉

Jarecki - nie było gwałtu bo powódka nie prowadziła się najlepiej... Realia są takie, że każdy weekend przynosi falę potencjalnych gwałtów. Jakoś to należy odróżnić i z jednej sentencji uzasadnienia tego nie wyczytasz. Nawet sprawy o ustalenie ojcostwa czy alimenty opierają się o literalne rozumienie słownikowych pojęć. Nie mniej wnioskuję, że kalifat by Ci odpowiadał 😁

Czy mamy rozeznanie o gejowiźnie wśród nas? Najczęściej takie, że niema a rzeczywistość płata figle 😉 Już dysydent się wypowiedział, mirro także i ja także. Dopóki nikt nid zechce mnie nawracać ani dziecka czy najbliższych - daję temu plac do życia. I tak przy okazji padła odpowiedź na pytanie wcześniejsze o ewangelizatora. Te marsze o wyuzdanym charakterze mnie nie nawiedziły, u nas po prostu żyjemy obok siebie i takich ekscesów nikomu nie potrzeba.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Norma no i odchyłki od niej. Tak to funkcjonuje. Natura będzie domagać się swego a siłowe nawracanie spowoduje rozpad osobowości. Tylko to co zostanie po tym może okazać się już dużo gorsze. Oczywiście może doprowadzić np do samobójstwa, co w pewien sposób pewnie Cię uspokoi, bo taki osobnik zniknie z obiegu.

Pytanie tylko, czy kiedy ostatni taki osobnik zniknie będziesz dużo spokojniejszy o swoją, zagrożoną rodzinę? 

Ja nikomu źle nie życzę i to kogo oni tam kochają, czy co, to też mnie nie obchodzi. Nie obchodzi, dopóki mnie to nie dotyka, a jeśli próbują mnie przekonywać, czy nakłaniać, no to już dotyka. 
To co napisałeś o siłowym nawracaniu, równie dobrze można przykleić do idei „kształcenia” dzieci, wedle  standardów(coby słowa „ideologii” uniknąć) lgbt. 

@DTaras, edytowałeś, a ja nie zauważyłem i jeden fragment bardzo zbliżony. No nic, to zbliżony. 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czy mamy rozeznanie o gejowiźnie wśród nas? Najczęściej takie, że niema a rzeczywistość płata figle 😉 Już dysydent się wypowiedział, mirro także i ja także. Dopóki nikt nid zechce mnie nawracać ani dziecka czy najbliższych - daję temu plac do życia. I tak przy okazji padła odpowiedź na pytanie wcześniejsze o ewangelizatora. Te marsze o wyuzdanym charakterze mnie nie nawiedziły, u nas po prostu żyjemy obok siebie i takich ekscesów nikomu nie potrzeba.

ale nikt nie nawraca o gejach czy lesbijkach tylko chodzi o lgbt trzeba rozróznić gejów i lesbijki od lgbt i nauki którą proponuje .

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jarecki - nie było gwałtu bo powódka nie prowadziła się najlepiej... Realia są takie, że każdy weekend przynosi falę potencjalnych gwałtów. Jakoś to należy odróżnić i z jednej sentencji uzasadnienia tego nie wyczytasz. Nawet sprawy o ustalenie ojcostwa czy alimenty opierają się o literalne rozumienie słownikowych pojęć. Nie mniej wnioskuję, że kalifat by Ci odpowiadał

????? tu sentencja zdarzeń w w sprawie w której zapadł wyrok była jednoznaczna w sprawie tej kobiety z hotelu , można w necie odszukać ,  no bez przesady z kalifatem .

Opublikowano

@jarecki LGBT (z ang. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) – skrótowiec odnoszący się do lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transpłciowych

Więc kto to jest jak nie oni?! 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ale nikt nie nawraca o gejach czy lesbijkach tylko chodzi o lgbt trzeba rozróznić gejów i lesbijki od lgbt i nauki którą proponuje .

Nie każdy gej czy lesbijka chodzi na parady i nie każdy katolik chodzi w procesji. Najlepiej przestać się spinać to i sraczka mniejsza.😂

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Dopóki nikt nid zechce mnie nawracać ani dziecka czy najbliższych - daję temu plac do życia.

jesteś naiwny jak dziecko,myślisz że oni przyjdą do twojego domu nawracać ciebie i twoja dzieci bez przygotowania sobie gruntu prawnego?żebyś ich pogonił i poszczuł psem? to co się teraz dzieje teraz to jest właśnie przygotowanie do tego żebyś nie miał nic do gadania w sprawie wychowania swoich dzieci,a jeśli spróbujesz się sprzeciwiać będzie już za późno,nałożą na ciebie karę finansową ,odbiorą dzieci i pójdziesz siedzieć i to już się dzieje na zachodzie tylko wy tzn Ty miruś ,ulman nie chcecie tego widzieć

Opublikowano

Na razie całkiem dobrze mi idzie wychowanie moich dzieci a te dadzą sobie radę. Albo dzieciaki się wychowuje, albo hoduje. Zamiast płakać co będzie trzeba się jednak zająć ziarnem.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

@jarecki LGBT (z ang. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) – skrótowiec odnoszący się do lesbijek, gejów, osób biseksualnych i transpłciowych

Więc kto to jest jak nie oni?! 

1 godzinę temu, ogarek napisał:

Łon pierdzieli sam nie  wie co... 😋

przeczytajcie posta mojego chodzi mi o nauki jakie proponuje LGBT sami homoseksualisci nic nie proponują zarówno geje jak i lesbijki lgbt zrzesza  wszystkich 

Opublikowano

Witejus żyje w oblężeniu czy mi się wydaje? Jarecki - takie "nauki" to już pod postacią przysposobienia do życia w rodzinie były. Stało się Ci coś? To, że świat nie jest czarno-biały to nie jest odkrycie zatem i ten element się pojawił. Gdy katechetka prawiła o jeździe na ręcznym - taką lekcję w ósmej klasie miałem - było w porządku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v