Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

W jakim niby sensie brutalny? Brutalne to jest zabieranie  ciezko pracującym i dawanie leniom i nierobom. Progresywne podatki - to jest dopiero brutalne podejscie do przedsiebiorczych ludzi.

Taki jest kapitalizm a dokładniej  neokapitalizm 

Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

Jeśli  oglądasz  tego  kretyna  to  ci  szczerze  współczuje 

Opublikowano

Ja tam nie mam wątpliwości, że temat zwierząt i ich uboju to kolejna sztuczka PR owa. Wyciągnięty by odwrócić uwagę od bitwy o stołki w koalicji, koronawirusa i sytuacji gospodarczej. Przy okazji Kaczyński po raz kolejny przy pomocy zwierząt chce ocieplić swój wizerunek tak jak to było kilka lat temu z okazji debaty na podobny temat. Gdzie też mówiono o zakazie i potem odstąpiono od tego.

Opublikowano

Pis kontynuuje to dzieło z jeszcze większą lubością ucząc się od siebie nawzajem czyli poprzednich kolegów. Tak jak z koniem znajdziesz jedno podejście to wymyśli inny fortel, aby Cię przechytrzyć. To Ty masz być sprytniejszy i bardziej przewidywalny w trosce o bezpieczeństwo.

Im więcej dają, im więcej bierzesz tym bardziej stajesz się niepełnosprawnym/zależnym, w ten sposób odkrywając im swoje słabości.

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Tak jak z koniem znajdziesz jedno podejście to wymyśli inny fortel, aby Cię przechytrzyć.

co Ty masz za konia? :o

Opublikowano

Pafnucy"Trudny koń przekazuje najwięcej; Im więcej używasz wodzy(Pis-u), tym niej koń używa swojego mózgu"......itd

Opublikowano

Denwer - jeżeli Twój światopogląd kształtuje cebula to gratuluję. W ściekach, sposóbem zaawansowane toksyny jest rozcieńczanie. Taki spirytus dla przykładu: a) musi odparować i z pomocą ultrafioletu i tlenu będzie rozłożony b) musi zostać wypity i zmetabolizowany również z pomocą tlenu..

😁 "To jest moje miasto" 😁 Ja pierdzielę, parę... no już jakiś czas wstecz, w okolicy dwóch promili.. Ile razy tak się miało.🤪 Wszystko było moje, wszystko było dobre. Sypialnia? Proszę bardzo - fontanna jest idealna 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Czego wspolczujesz?Tolwinski coś robi,ma oglądalność. Wypowiedz prosta i na temat. Chyba Ci te szambo popisowe pasuje. Robisz coś dla poprawy w rolnictwie?czy zajmujesz się tylko sypaniem  pogardy na wszystkich?

Opublikowano

Kretyn? rozwiń swoją myśl

Dla mnie kretynem jest kurdupel wbijający niż w plecy polskiemu rolnikowi

119392826_663495221264294_16439505956220

119219782_663018834645266_47707623634896

Co oni zaczęli obecny obóz władzy kończy

• Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał:

bzdury opowiadasz; gdyby nie wirus to mielibyśmy pierwszy raz w historii polski budżet bez deficytu i to przy dużych programach socjalnych

przyrost długu

2008 – 598mld

2016 – 965 (+ 150mld z ofe)

wzrost o 86%

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

Zadłużenie polski w walutach obcych

w 2014 – 36,1%

a w 2020 – 24,2%

znacząco zostało obniżone ryzyko kursowe

zadłużenie polski u nierezydentów

w 2014 – 60% ogólnego zadłużenia

a w 2020 – 35% ogólnego zadłużenia

jak kończy się duży udział podmiotów zagranicznych w ogólnym zadłużeniu państwa widzieliśmy między innym w argentynie czy grecji

poza tym zadłużenie u podmiotów krajowych powoduje, że odsetki od długu zostają w kraju

wydatki na cele społeczne

2014 - 18mld zł

2020 - 66mld zł

Cytat

@Ulman
Dorobił sie dzięki kapitalizmowi ale na starość zdurniał.

dlaczego zdurniał?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał:

Czego wspolczujesz?Tolwinski coś robi,ma oglądalność. Wypowiedz prosta i na temat. Chyba Ci te szambo popisowe pasuje. Robisz coś dla poprawy w rolnictwie?czy zajmujesz się tylko sypaniem  pogardy na wszystkich?

Co  robi  konkrety??   poza  tym  że  go  w*jebali  z PiS  na zbity  pysk  i  teraz  skomle.  A  może  to  robi  żeby  zakazać  stosowania  glifosatu  ????  bo o  niczym  innym nie  słyszałem.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Kretyn? rozwiń swoją myśl

Dla mnie kretynem jest kurdupel wbijający niż w plecy polskiemu rolnikowi

Kretyn  wywalony  z PiS  na zbity  pysk  opowiada  takie głupoty  że  tego  się  słuchać  nie  da ma  grono  wyznawców  pozbawionych  rozumu.

Jak dla mnie  mogą  zakazać  uboju  rytualnego  czy  hodowli futrzaków  płakać  z tego  powodu  nie  będę 

Polscy  rolnicy  sami  sobie  wbili  nóż  w plecy  w 2003  roku. 

@hubertuss @Ulman  pis  wam  pomoże   doczekacie   się 

119528359_10157248710277132_151381619001

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

A to jaka niesprawiedliwość te po pgr-owskie elity spotkała ? Skończyło się picie i życie na koszt państwa... Toć tyle pracy jest i inni jakoś się ogarnęli... 

Opublikowano

Na temat terenów popgrowskich to można epopeję napisać. Dla mnie to banda nierobów i złodziei

2 godziny temu, nie napisał:

bzdury opowiadasz; gdyby nie wirus to mielibyśmy pierwszy raz w historii polski budżet bez deficytu i to przy dużych programach socjalnych

przyrost długu

2008 – 598mld

2016 – 965 (+ 150mld z ofe)

wzrost o 86%

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

Zadłużenie polski w walutach obcych

w 2014 – 36,1%

a w 2020 – 24,2%

znacząco zostało obniżone ryzyko kursowe

zadłużenie polski u nierezydentów

w 2014 – 60% ogólnego zadłużenia

a w 2020 – 35% ogólnego zadłużenia

jak kończy się duży udział podmiotów zagranicznych w ogólnym zadłużeniu państwa widzieliśmy między innym w argentynie czy grecji

poza tym zadłużenie u podmiotów krajowych powoduje, że odsetki od długu zostają w kraju

wydatki na cele społeczne

2014 - 18mld zł

2020 - 66mld zł

dlaczego zdurniał?

Bzdurą było zamykanie gospodarki. Ile było dziennie przypadkow zachorowań? Ile jest teraz i nic nie zamykają

Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał:

Na temat terenów popgrowskich to można epopeję napisać. Dla mnie to banda nierobów i złodziei

A co ci ukradli ??

Opublikowano

Lone nie kradły tylko brały bo to niczyje było  ... 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

119528359_10157248710277132_151381619001

A co tam jest do wyrównywania, no chyba że ma na myśli spychacz. Takie życie. Kto miał wyjechać to wyjechał a kto chciał tam zostać to został. Pan Premier , jak zwykle ostatnio. odpływa jak po dobrej trawie.😂

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Denwer napisał:

119392826_663495221264294_16439505956220

119219782_663018834645266_47707623634896

I cały nasz dzielny PIS może im  naskoczyć. Bbbuuuuchaaachaaaa

Tysięcy prężnych zakładów??? Bbbuuuuchaaachaaaaaa

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Pan Premier , jak zwykle ostatnio. odpływa jak po dobrej trawie.

Odpłynął to ostatnio Czajkowski  który myśli że jest władcą Warszawy

119497673_3356590851029991_7665149999143

Specjalnie  dla  @Ulman

119540310_459169984987366_71185074614364

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Jak zobaczyłem  dziś  na instagramie   Kołodziejczaka  z Agro uni   parsknąłem śmiechem i tak  sobie  przypomniałem   jak  na tym forum  co poniektórzy  go  bronili  i nasuwa  mi  się  pytanie  @pafnucy, @soltys48 @PRIMO @marulekk @JarekBazydlo  @sumek666    jak  czujecie  się  w*dymani   przez   Agro  unie   wtedy  ich broniliście  @sumek66 nawet  na spotkania chodził    a teraz  :D  :D  i kto  miał  wtedy  rację😎😎  😎😂

Ps.

Pytanie do  @sumek666 i @Bartek933

Czy  konta @marko-koIo @kozulek2  to nie  multi  @ogarek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v