Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

czy orzeczenia prokuratury w politycznej w końcu sprawie są wiarygodne jeśli zarządza prokuraturą polityk jednej ze stron śmierdzącego konfliktu?
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26275236,awaria-w-czajce-nieoficjalnie-prokuratura-twierdzi-ze-sabotazu.html

Prokuratura jest ostatnią instytucją w tym kraju która powinna ustalać fakty w tym dochodzeniu.
Tak samo wierzę dzisiejszej polskiej prokuraturze w podobnych sprawach jak tej z czasów PZPR i ubecji.

Patrząc na ten tunel, to w życiu bym nie wlazł do środka kiedy są pompowane nim ścieki. Jak Oni dokonali tych oględzin i stwierdzili że wszystko OK? Tam jedynym sygnałem jest zalanie tunelu ściekami.

Opublikowano

mirro - z tego co przeczytałem to szambo popyla rurą pod stropem i zapewne chodzili sobie paniska przy zmniejszonym pompowaniu. Stawiam, że wyleźli potem obsługa rozpędziła pompy, rura się naprężyła i poszło...

Opublikowano

Obstawiam że skoro zna sie na Melexach to zrobią go prezesem jakiejś  spółki realizującej zacny projekt elektromobilności. Juz kilkanascie lat temu testował takie rozwiązania techniczne więc ma juz potrzebne doswiadczenie

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

Tak samo wierzę dzisiejszej polskiej prokuraturze w podobnych sprawach jak tej z czasów PZPR i ubecji.

Pewnie prowadzili dochodzenie w tym stylu.

• Haha 1
Opublikowano

wlasnie takie dymisje pokazuja zalete i sile wolnych amerykanskich polskojezycznych mas-mediow... wczoraj wolna europa i glos ameryki a dzisaj tvn,  gw i fakt...

historia powtarza sie jako parodia, na wegrzech juz w tamtym roku glos ameryki wznowil nadawanie.

prl-bis jak nic..

Opublikowano

To som wrogie media . Fachowcy w PISie są najlepsi w każdej robocie Zła niemiecka prasa ich zaszczuła i zrezygnowali ale to nic, bo partia o nich nie zapomni i da im inną prace.

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

To tylko u nas takie drogie były nawoy? Czemu tanich  nikt z zagranicy nie sprowadził? Tusk zabronił?

koszty transportu  ukraińskie jakieś nawozy są ??  coś tam krąży u ciebie 

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

wczoraj wolna europa i glos ameryki a dzisaj tvn,  gw i fakt...

Opublikowano

A jak niema jak są. Skoro może Azoty mogą ciągnąć komponenty z Białorusi a Ukraina robi eksport nawozów do Włoch... Bankowo są. Upchane we worki tradycyjnych, polskich firm 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

koszty transportu  ukraińskie jakieś nawozy są ??  coś tam krąży u ciebie 

Jakie koszty transportu, co ty pierniczysz za bzdury. Co roku na rynku masz angielska saletrę, w tym roku jest angielski superfosfat, z Węgier regularnie przyjeżdza saletrzak, na Litwie robią NPK a do tego całymi pociągami wchodzą transporty z Białorusi i Rosji. Kilka lat wstecz była nawet saletra z Gruzji. 

Umiesz wykazać że ta polifoska po 2500 to był spisek Tuska przeciw biednym rolnikom czy nie?

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Niewiem kto to wymyślił, niech i nawet dziadek Kaczyński, ale moim zdaniem słuszna koncepcja.

Koncepcja, jak koncepcja. Tylko czy ojciec Rydzyk zatwierdzi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v