Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak sie zbuduje jak niemcy lotnisko w berlinie albo hiszpanie nabudowali lotnisk dokladnie tak jak my w radomiu..

chyba elektrownia atomowa w zarnowcu bedzie najlepszym polskim odpowiednikiem..

skad pontony ?? dziecinne pytanie- z chin... cale mafie organizuja przemyt ludzi do lepszego swiata, w czasie pandemii byl spokoj teraz wraca znowu- podobno kilka milionow ludzi czeka w polnocnej afryce na przerzut.

sa takie kraje ktore mialy w latach 60 po kilka milionow mieszkancow-dzisiaj maja wiecej niz polska, sredni wiek w nigerii to 18 lat w polsce 45. z matematyka nikt nie wygra.

kurna bym zapomnial o najwiekszym sukcesie w tym roku

https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/izera-polski-samochod-elektryczny-prototyp-suv-hatchback-zdjecia/h81sg1p

pamietacie beskida ?? taki sam los spotka ten samochod, to sa zdajesie jedyne 2 egzemplarze wybudowane we wloszech.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Hubertussie jakie 1600 zł ? Widziałem ostatnio ofertę pracy. Czas pracy od 7 do 19 ej. Wynagrodzenie dniówka 100-130 zł w zależności od tego co się będzie robić. Policz sobie ile to wyjdzie. W zasadzie dom Ci nie potrzebny tylko hotel do spania :).

No pewne za te 100 można ryć 12 godzin i się cieszyć jaka to dniówka. Nawet se nie wyobrażasz ile ludzi kombinuje ze smieciówkami, z pracą na czarno. Płaca minimalna w wysokości 2600 czy 2800 to w wielu wypadkach fikcja. Bo jest tyle luk by to ominąć, że podwyżka tej płacy służy jedynie propagandzie i podnoszeniu składki na zus dla przedsiębiorców.

2 godziny temu, Ulman napisał:

Marka i Romka dziadkowie to walczyli w AK  - Afrika Korps🤣

Albo Auschwitz Kommando.

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

projekt tego poloneza

co ??  chyba jesteś źle wyedukowany 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Marka i Romka dziadkowie to walczyli w AK  - Afrika Korps🤣

czemu obrażasz mojego dziadka walczył pacanie o twoją wolność 

2 godziny temu, jacus napisał:

marecek-pogadaj z romanem moze wasi dziadkowie sluzyli w jednej jednostce ?? tylko zeby wam sie jeden general rommel z drugim  generalem  rommlem nie pomylili😛. nie wiem czy wiecie co to sa kenkarty-ja mam takie w szufladzie........

Opublikowano (edytowane)

skąd skojarzenie u mnie pierwsze z "trójkątem bermudzkim"?
https://wpolityce.pl/polityka/511145-polska-litwa-i-ukraina-powolaly-do-zycia-trojkat-lubelski

co byś nie wpuścił i ile to przepadnie bez wieści

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Pisskownica... Skoro jest oczko wodne plus to może sztuczna plaża plus? Wakacje we własnym ogródku i bonu nikt nie wykorzysta... Przy każdej plaży boisko do siatkówki plażowej - eeech. Koronawirusa się powstrzyma. A propos - kasę z dotacji na oczko wodne jest możliwość zastosować na basen kąpielowy.

projekt czy ustawa głupia to fakt , ale z punktu widzenia przyrody czy ekosystemu to prawdopodobnie  są lepsze ,,sadzawki ''  rozproszone .                       a tak na marginesie lepsze fermy wiatrowe czy energetyka rozproszona ?  nawet z punktu widzenia budżętu panstwa chyba lepsza rozproszona w sensie bardziej dochodowa ?                                       tak na marginesie pobliski mc donalds  ma wolne etaty oferta coś +,- 3 tys  ostatnio bardzo dużo ludzi odjechało ,,głodnych '' bo kolejki ponad 1 godz . chetnych do pracy brak ,sam lokal jest w szczerym polu bez zaplecza miasta ale przy S 8

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

a tak na marginesie lepsze fermy wiatrowe czy energetyka rozproszona

U nas energetyka jest rozproszona, bo co jakiś czas piorun w postaci mądrego prawa  w nią piżnie, więc się rozprasza. 😂

Opublikowano

Hyhyhy farmy wiatrowe to przecież energetyka rozproszona😁 Nie dajcie sobie oczu zamydlić i aby to zrobić nanieście sieć strategiczną czyli linie powyżej 200 kV na kontur Polski plus przejścia import - eksport z możliwościami. Korelacja z zaludnieniem i wyjdzie ile zawodowych elektrowni musi powstać. Obserwowana kontynuacja brandzlowania się tematem jednej jądrowej i górnictwem W.K. temu nie pomaga. Przy okazji: można już miał sprzedawać? Czy może nowe kwalifikacje na jakiś "ekogroszek rozdrobniony" wystosowali? Bo są ludzie co mocno się zdziwią...

Bo niema. To reklamówka jakich pełno bywało na targach we Frankfurcie. Wstrzymaj konie Pafnucy.

Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał:

Hubertussie jakie 1600 zł ? Widziałem ostatnio ofertę pracy. Czas pracy od 7 do 19 ej. Wynagrodzenie dniówka 100-130 zł w zależności od tego co się będzie robić. Policz sobie ile to wyjdzie. W zasadzie dom Ci nie potrzebny tylko hotel do spania :).

I przez takich naiwniaczków oślepionych ułudą rozdawnictwa i mamony bez POkrycia w dobie drożyzny mamy to co mamy.

11 godzin temu, jacus napisał:

juz wstawialem link ile zarabiaja ludzie w zarzadzie budowy cpk- zanim chinczycy go zbuduja to polakow zostanie ze 30 milionow, wiec kto z niego bedzie korzystal ??? do tego swiat po s-wirusie zanim wroci do normy to mina lata- a potem przyjdzie kolejna zaraza...

Będą z niego korzystały ci co przyjeżdżają z POdwójnym obywatelstwem z nad Synaju - to dla nich są te całe mrzonkowe inwestycje i nadzieja na zasiedlenia pięknego kraju nad Wisłą.

Opublikowano
5 godzin temu, pafnucy napisał:

Dopiero jeden a miał być milion. A ten jeden to dopiero prototyp. Nie wiemy czy jest w pełni polski czy ma zespół napędowy jakiegoś producenta jak vw czy kia  Nie ma dla niego sieci dealerskiej ani serwisów. Nie znana też jest cena, która będzie musiała organizację powyższych pokryć.  Oby im się udało ale czarno to widzę.

Opublikowano

Spoko. Reaktywuje się polmozbyt. Albo lepiej - wejdzie się zamiast Ursusa gdyż ten podłokietnik... Data wejścia na rynek za trzy lata umiejscawia ten projekt na pozycji: przestarzałe.

Opublikowano
16 godzin temu, jacus napisał:

bialorus wymiera jeszcze szybciej niz polska..babuszki z kolchozu poleca w swiat ??? 

widze chetnych zeby latac z polski po calym swiecie- tyle ze najpierw musza na pontonach z afryki przyplynac..........

egzekucja kopalni odroczona- na razie kosztem kilku miliardow .. 

rozwiazanie problemu wegla jest banalnie proste- kazdy kto glosowal na zjednoczona kurwice i adriana przymusowo kupuje 5 ton wegla -albo jest prawdziwym polakiem albo zwyklym sprzedawczykiem co za 500 + albo 13 rente sprzedal ojczyzne..

w krakowie jest tak samo

https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/zakonnice-glosowaly-zamiast-pacjentek-domu-opieki-sprawa-dla-prokuratury/32jxshl,79cfc278

Ta jasne 5lat temu sprzedali i jakoś ten kraj kwitnie tylko od czasu do czasu s łychać kwik grupy swiń oderwanych od koryta ale dostali po ryjach i 5 lat spokoju

Dnia 28.07.2020 o 11:50, hubertuss napisał:

Nawet jeśli są jakieś odcinki do remontu to jest niewielki procent z ogólnej liczby km jakie powstały za poprzedniego rządu. Znajdź sobie dane ile km autostrad i ekspresówek powstało przez 8 lat poprzedniej koalicji a ile zbudował pis przez już 5 lat swojego rządu. Tylko szukaj tak by było uwzględnione za jakiej władzy zaczęto budowę. A nie, ze kończono za pisu i powiesz, ze to pis wybudował.

Niestety prawda jest dla pisu brutalna. Poprzedni rząd w czasach kryzysu zbudował dużo więcej km niż pis za czasów koniunktury. Bo pis woli przejść i rozdać na socjal a poprzednicy chcieli by coś zostało dla przyszłych pokoleń.

Te lata rządów PO'PSL TO LATA STRACONE DLA GOPODRKI DREPTANIE W MIEJSCU I STAGNACJA

Opublikowano

ja ci podaje przykłady a ty podajesz zaklęcia rzeczywistości nie poparte żadnymi dowodami. Pi rządzi w latach koniunktury i przejada lub rozkrada. Po rządziło w latach kryzysu tyle co pis nie kradli, tyle dochodów nie mieli a jednak drogi budowali. Od gminnych schetynówek po ekspresówki i autostrady.

Opublikowano (edytowane)

w hyde parku?
o przepraszam. ale nic z tego. Podobne tematy czyta i współtworzy się na własną odpowiedzialność. :D

hyde park to synonim - "wszystkie chwyty dozwolone" ;) w życiu z resztą też ... bo o to chodziło w "proteście".

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Reaktywuje się polmozbyt

Najlepszy warsztat w jakim przyjemność miałem pracować.

Co do energi tylko atomowa jest "ekologiczna" reszta to ściema a już największa to PV. Nawet turbina wiatrowa bardziej ekologiczna. 

Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Atak środowisk LGBT  na symbole religijne i pomniki - Quo  Vadis Polsko?.

29541149_1790553877671222_1035942020455189739_n.jpg

@many12 ale ta ilustracja chyba się tu przewinęła w kampanii ?

Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

apywgy7f.png

w 2017 pis kupił akcje po 15 zł aliora 😂 dlatego pewnie go sprzedali 

Rozdział 4. Instrumenty rynku finansowego - podstawowy

pekało  

😅

dobra dajmy coś zagranicznego 

5284.N (-2.29%) - HDI Gerling ING Akcji - Stooq

banki tak wszystkie zareagowały na corno wirusa 

Rosati jprd   .....

dlatego zawsze lubiłem Schetyny  głosują na nas ludzie co nie mają o niczym pojęcia i niczym się nie interesują 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

jakieś 6kg na MWh to dużo?

Silesia24.pl

https://fakty.interia.pl/swiat/news-arabia-saudyjska-planuje-zasiewac-chmury-by-zwiekszyc-ilosc-,nId,4324679

http://alexjones.pl/aj/aj-technologia-i-nauka/aj-wojskowosc/item/133112-bron-klimatyczna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v