Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sprawa z aferą korupcyjną ukrainską tylko dowodzi żałosności całej Ukrainy.
Rzecz się rozbija o oskarżenie  próby lub wyłudzenia sumy rzędu miliona trzystu tysięcy złotych. To ile oni tam płacili głównemu zarządcy budowy dróg w tak dużym kraju że połasił się na takie drobne i to do podziału na trzech co najmniej.
Porównując do nagrody dwu milionów dolarów za dwu ukraińskich hakerów jaką wyasygnowały instytucje i firmy USA za info o tych hakerach (do znalezienia w necie).
Byle konfident może jednym mailem więcej zarobić niż głównodowodzący całego systemu działań podnoszących cywilizacyjnie kraj o kilka poziomów?
Ukraińcy ludobójcę banderę czczą jako swego bohatera narodowego a wy współpracujecie z nimi w takich pierdołach?
tfu!

niewygodne politycznie? ale to Prawda obiektywna.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

pomysł podzielenie województwa stołecznego na dwa skomentuję tylko jednym
- mało wam urzędniczych śmierdzieli że kolejne urzędy chcecie mnożyć?
i jeszcze jedno pytanie
- czy w Australii poradzili sobie z plagą królików? jeśli tak, to jak? a jeśli nie, to dlaczego?

i jedna konkluzja
Jeśli jednak z tymi królikami sobie nie radzą to bez wojny się nie obejdzie.

PIS mnoży biurokracje więc to bez różnicy a eletorat poprze wszystko choćby najgłupsze było.

Obstawiam że będą chcieli poskromić złą Warszawę co nie chce głosować na dobry PIS.  Mazowsze jako województwo ich popiera wiec trzeba to odcedzić a tych co głosować nie chcą będziemy nękać dręczyć, przykręcać kurek.Jak nie głosują na jedynie słuszną partię i towarzyszy patriotów, to niech klepia biędę.

Opublikowano

Czczą Banderę? No Kozaków gdyby czcili to już nie będzie Ukraina. Tatarów także. Każdy bojownik o wielkość narodu to teoretycznie nacjonalista. Ot taka ujowa historia. A współpraca? Raczej oni nas jak my z nimi. Kogo i do czego ten żołnierz (zapewne jako organizator ramienia zbrojnego) miałby przymuszać?

Opublikowano (edytowane)

jakoś Niemcy nie mają problemu z niestawianiem hitlerowi i jego bandzie pomników. Nie chodzi o cel działania a metody.
Wielcy mi żołnierze co z bronią w nocy bezbronnych cywili mordowali na masę. My swoim z "akcji wisła' co zbyt gorliwie odwet brali za banderowskie metody też pomników nie stawiamy.  Kwestia cywilizacji po już pomijając jej brak u wszystkich w trakcie. Gloryfikowanie siły w czasie pokoju wskazuje tylko jaki sposób wobec nas samych jest skuteczny
Już sowieccy krasnoarmiejcy nie stosowali czystek etnicznych a co najwyżej roszady przesiedlenia aby granice poprzestawiać i mieszanki zapalnej etnicznej nie było.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

sprawa z aferą korupcyjną ukrainską tylko dowodzi żałosności całej Ukrainy.
Rzecz się rozbija o oskarżenie  próby lub wyłudzenia sumy rzędu miliona trzystu tysięcy złotych. To ile oni tam płacili głównemu zarządcy budowy dróg w tak dużym kraju że połasił się na takie drobne i to do podziału na trzech co najmniej.
Porównując do nagrody dwu milionów dolarów za dwu ukraińskich hakerów jaką wyasygnowały instytucje i firmy USA za info o tych hakerach (do znalezienia w necie).
Byle konfident może jednym mailem więcej zarobić niż głównodowodzący całego systemu działań podnoszących cywilizacyjnie kraj o kilka poziomów?
Ukraińcy ludobójcę banderę czczą jako swego bohatera narodowego a wy współpracujecie z nimi w takich pierdołach?
tfu!

niewygodne politycznie? ale to Prawda obiektywna.

Nie śledzę tematu ale kilka wniosków się nasuwa.

Społeczeństwo dostało tyle informacji na ten temat ,ile powinno dostać. Jeżeli N jest niewinny, to pierwszy z brzegu adwokat go wybroni. Tylko kto nim będzie ? Może Ukraina szuka kozła ofiarnego i właśnie znalazła ? Jeżeli cokolwiek mu udowodnią, to w świat pójdzie informacja że Polak to łapówkarz i to przykład idzie od samej góry. Wniosek najlepiej pilnować własnego podwórka.

Opublikowano (edytowane)

Putinowi trafiło jak ślepej kurze ziarnko i to na obcej wiosce.
Jeszcze wstydu narobi gdy nie będzie współmiernie eksploatował okazji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
49 minut temu, DTaras napisał:

Czczą Banderę? No Kozaków gdyby czcili to już nie będzie Ukraina. Tatarów także. Każdy bojownik o wielkość narodu to teoretycznie nacjonalista. Ot taka ujowa historia. A współpraca? Raczej oni nas jak my z nimi. Kogo i do czego ten żołnierz (zapewne jako organizator ramienia zbrojnego) miałby przymuszać?

Nikogo do niczego nie musiał przymuszać. Ma być w grupie aby ją uwiarygodnić, albo nadać siłowego charakteru. W kulturze wschodniej taki gość w grupie przestępczej jest nieodzowny. Inaczej to jakaś popierdółka a nie grupa.😂

W zasadzie jakby nie mieli takiego gościa na Ukrainie, to prędzej dostaliby kulkę od jakiej konkurencji, niż zamykałaby ich prokuratura.😂

Opublikowano

mirro - dobrze, że to wytłumaczyłeś 😉

Różnica, pomiędzy Niemcami a Ukraińcami polega na tym, iż Ukraina ma sto lat odrębności a Niemcy... no w bohaterach na pomniki mogą przebierać jak w ulęgałkach.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Gloryfikowanie siły w czasie pokoju wskazuje tylko jaki sposób wobec nas samych jest skuteczny

ależ to jest to samo co

37 minut temu, mirro napisał:

Nikogo do niczego nie musiał przymuszać. Ma być w grupie aby ją uwiarygodnić, albo nadać siłowego charakteru. W kulturze wschodniej taki gość w grupie przestępczej jest nieodzowny. Inaczej to jakaś popierdółka a nie grupa.😂

W zasadzie jakby nie mieli takiego gościa na Ukrainie, to prędzej dostaliby kulkę od jakiej konkurencji, niż zamykałaby ich prokuratura.😂

tylko że Ukraina ma aspiracje do państwa. narodu a nie grupy przestępczej
tylko czy oni to rozumieją ile i jak by im nie tłumaczył?
Za symbol swej państwowości stawiając ludobójcę stawiają cały naród w pozycji bandyckiej hordy
oczywiście wolno im ale i mi wolno tak to ocenić.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A jakże. Skrwysyństwo to skurwysyństwo jak by tego nie obracał. Nie mniej imć Bandera w zasadzie wówczas pierdział a rozkazy poszły z innego szczebla plus owczy pęd. W Rwandzie było znacznie gorzej. W każdym razie Piłsudzkiego tam na pomnikach nie zobaczysz.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Uprawiasz tu typowe dla wyborcy pisu bicie piany. Najpierw wyśmiewasz się z dzielenia. I tego, ze napisałem, że odwrotnie podzieliłem przez siebie liczby.

Potem sam dokonujesz obliczenia przy pomocy dzielenia. Nie rozumiesz co to znaczy przestawienie przecinka tylko musisz mnożyć. Ok rozumiem. Ale tu naprawdę do obśmiewania czy bicia piany nic nie ma. Popełniłem błąd na początku odwrotnie dzieląc ze sobą liczby i tego się nie wypieram. Ale ty wymądrzając się tu sam się ośmieszyłeś. Pokazujesz mi jakieś działania. Oparte na dzieleniu. Tylko ja nie muszę nic mnożyć. Bo jeszcze o dwie liczby przecinek umiem przesunąć w pamięci. No ale w końcu ty sam się oceniłeś jako wyborca pisu słowem na t. Więc dalej mnóż.

Koledzy z forum co to na pis głosowali mogą się obrazić.

Wiesz co? Ty nie jesteś tumanem, Tyś żałosnym głąbem jest. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Wisze typowa reakcja człowieka, któremu argumenty się skończyły. Wybacz, że nie nawiążę dyskusji na oferowanym przez ciebie poziomie. No i oczywiście dalej się cieszę, że się nauczyłeś, że nie trzeba nic mnożyć a wystarczy "przesunąć" przecinek w pamięci.

Opublikowano

ja tam w pamięci już nie liczę co większych liczb odkąd nauczyłem się excella

Porównywanie Piłsudskiego do rwandyjskich Hutu czy ukraińskich nacjonalistów to jak porównywanie rozjuszonej emocjami bestii do przywódcy watahy wilków.
bestia działa wszem i sobie destrukcyjnie a wilki potrafi samiec alfa zorganizować w stado które go przeżyje i integralnośc utrzyma o ile nie natrafi na bestię pośród siebie która miejsce tego samca zajmie.
Zarówno w Rwandzie jak i na przedwojennej Ukrainie nie stworzył nikt nic konstruktywnego co by usprawiedliwiało bodaj w ułamku betialskie środki do celu bo celem tym było tylko wyniszczenie tych innych bez wizji czegokolwiek pozytywnego na popiołach i zarówno Ukraina trafiła do sowieckiego imperium jak i Hutu w Rwandzie obecnie parobkują u Tutsich lub są nadal pariasami.
Ot taki przyczynek do jednak dowodu rasizmu.
W końcowym efekcie Ukraina powstała nie w wyniku bestialskiego wyniszczenia oponentów a w wyniku ich słabości własnej podczas gdy Piłsudski i paru innych wprawdzie i Berezę Kartuską stworzyli ale też i organizm państwowy którego bał się zbyt daleko ubezwłasnowolnić sam Stalin z resztą całkiem słusznie bo śmiertelny cios dla jego imperium wyszedł z Polski a nie tej bestialskiej Ukrainy z którą sobie Rosja poczynała jak chciała włącznie z doprowadzeniem do głodu na najurodzajniejszych połaciach Europy i do dziś nie potrafią tambylcy stworzyć tej Europy spichlerza. Nawet dróg nie potrafią pobudować bo im podobno coś tam rozkradli.
Bandery i podobne bestie potrafią jedynie niszczyć i kończą jak zaszczuty pies zakłuty w niemieckiej norze i budowanie państwa na takich wzorcach ... bez dalszego komentarza. Opieranie na emocjach budowania wspólnoty jest dla tej wspólnoty wyrokiem z szybkim czasem egzekucji. Tylko bestia która potrafiuszanować u innych bestię jest w stanie stworzyć coś trwalszego i dla tego w Polsce pomniki piłsudskiego stoją a Hutu w Rwandzie wstydzą się po dziś dzień swej porażki choć nikt tam już im nie wypomina niczego to wisi to w podświadomości i sama prewencja ich z czasem eksterminuje.
Tak znikają narody jeśli nie potrafią z siły zrobić wartości a tylko odrazę do siebie u innych.

Opublikowano

"Zasady walki", tyle i tylko tyle. Interes ukraiński może nie być naszym interesem i odwrotnie. Jakie środki zostaną wybrane? To zależy od stopnia rozjuszenia i tego co jest pod ręką. Choćby nie wiem jaką zbrodnię popełnili, to i tak wg nich mieli do tego prawo. Żydzi też próbowali organizować się i bronić Lwowa. W zasadzie ich argumenty też są do przyjęcia ( przynajmniej ze strony strategicznej). 

Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Wisze typowa reakcja człowieka, któremu argumenty się skończyły. Wybacz, że nie nawiążę dyskusji na oferowanym przez ciebie poziomie. No i oczywiście dalej się cieszę, że się nauczyłeś, że nie trzeba nic mnożyć a wystarczy "przesunąć" przecinek w pamięci.

Nie argumenty się skończyły, tylko sensu nie widzę w tłuczeniu żałosnego głąba, który kota ogonem(jak zawsze) odwraca. 
Czy przeprosiłeś już publicznie Pana Premiera i Rząd (tak jak publicznie opluwałeś) za Ich szkalowanie na podstawie swoich bzdurnych (głąbowatych) wyliczeń?

tylko nie klep po raz kolejny o rzekomym „błędzie” bo z liczeniem, to jak z jazdą rowerem, czy samochodem. Każdy kto potrafi, doskonale wie, że nie da się jechać do przodu na wstecznym, czy pedałując do tyłu. Z mojej strony to wszystko, jeśli o „bicie piany” w odwracaniu kota ogonem z Tobą chodzi. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

do dziś nie potrafią tambylcy stworzyć tej Europy spichlerza.

i oby taki stan trwał jak najdłużej ,w przeciwnym razie marny los polskiego rolnika

Opublikowano (edytowane)

kurna tak samo jak prezes adriana traktuje😂,  wstaw jak przyszedl na ostatnie zaprzysiezenie po sam koniec .

wieczna slawa i chwala ukrainie !!!!!! przynajmniej do czasu az tryzub nie zawisnie na wiezach kremla...........

romus-krow juz nie posiadam,ale laki zostaly wiec pare tysiecy kostek trzeba sprzedac, ostatnia setke z deszczem konczylismy,jeszcze 10 spadlo po drodze,  prasa nawalila, ciagnik sie zepsul ,drabina spadla, zarowka spalila, opona w rowerze przebila i tak caly dzien, 

w tyfodniku rolniczym sa dane ile ukraina sprzedaje zboza za granice - nie bede sprawdzal dokladnie ale wiecej niz polska produkuje-a to ze pchaja do polski to mit, 5 tys ton kukurydzy za sezon..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ostatnia setke z deszczem konczylismy,jeszcze 10 spadlo po drodze,  prasa nawalila, ciagnik sie zepsul ,drabina spadla, zarowka spalila, opona w rowerze przebila i tak caly dzien, 

niech zgadnę. wstążeczek na traktorze nie było? 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bezbarwny napisał:

Każdy kto potrafi, doskonale wie, że nie da się jechać do przodu na wstecznym, czy pedałując do tyłu.

To Cię muszę zaskoczyć. System RUFA w Fendzie. Obracam fotel z konsolą i kierownicą o 180 stopni i wio.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

po co takie wynalazki-wystarczy troche lodu i niewielka gorka 😛

kurna ciagnik czerwony ,tym bardziej prasa i nic. a coby dala mala wstazka ??     jeszcze kolega dzwonil ze jakas zebatke zgubil jutro musze poszukac w sianie

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

a coby dala mala wstazka ??

forum nie czytasz? to podstawa ochrony przed awarią i złym spojrzeniem sąsiadki! 9_9

i to nie tylko na wschodzie tak mówią .

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

To Cię muszę zaskoczyć. System RUFA w Fendzie. Obracam fotel z konsolą i kierownicą o 180 stopni i wio.😂

Miruś, żadne to zaskoczenie dla mnie, bo i xerion tak ma, a i valtra, ale to ciągniki są, a ja, o samochodzie pisałem😉😋

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

. Żydzi też próbowali organizować się i bronić Lwowa. W zasadzie ich argumenty też są do przyjęcia ( przynajmniej ze strony strategicznej). 

Miro jeżeli dywagujesz  o żydkach broniących naszego polskiego Lwowa to mnie śmiech ogarnia a czytając wcześniejszy post dysydenta o zasługach nijakiego  żydka litewskiego  Ziutka Piłsudskiego to już łapki opadają i  bezsilność na ludzką niewiedzę woła o POmstę do nieba. Paradoksem historii jest fakt, że polskie wojskowe organizacje niepodległościowe przygotowywały się do walki z zaborcami austriackim i niemieckim, a chciały pokojowego uregulowania stosunków polsko-ukraińskich, W Lwowie w owym czasie większość kadry narodowości polskiej służyła w armii austriackiej a w obliczu agresji Ukraińców  zachowała się  w rozkroku związana  tradycyjna przysięgą. A co do Piłsudskiego to ten gostek rezygnując z kontraktu   polsko-czeskiego unowocześnienia naszego przemysłu zbrojeniowego znacznie przyczynił się  do klęski wrześniowej roku 1939 - to primo. A sekundo był to szpicel na usługach niemieckich kierowany tylko myślą walki na wschodniej flance lekceważąc POwstanie w Wielkopolsce i na Śląsku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v