Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Denwer napisał:

Już pomijając fakt jak Ty takie rzeczy znajdujesz to powiedz mi co to wnosi to tematu?

Wklejasz film, który ma 50 minut i w ogóle go nie podpisujesz. Spamujesz cały temat jakimiś grafikami albo filmami i się do nich nie odnosisz. 

Masz własne zdanie ? Czy jesteś jak dziecko we mgle i powtarzasz po dziennikarzach.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

DOKŁADNIE NIC DODAĆ NIC UJĄĆ .w 1990polska miała           13 % pkb tego co mają niemcy  a w 2017 48% tego co mają niemcy Widzisz wzrost ?PKB Polski i Niemiec

Ładnie widać kryzys 2007-2010. Bogate kraje bardzo zwolniły. Polska szła jak burza. 

Następbe spowolnienie 2012. Tu już w Polsce mieliśmy spowolnienie światowe plus zmniejszenie inwestycji. Kasa poszła na infrastrukturę i stadiony na euro. Trzeba było zacisnąc trochę pasa.

2016 wrowadzenie 500+ nagły wzrost konsumpcji. Nagłe w pompowanie 18mld w gospodarkę. 

Pytanie jak duże będzie teraz wypłaszczenie i jak szybko uda się je przełamać. 

Przejedliśmy okres prosperity. Jedyna ustawa,która miała zabezpieczyć przyszłe pokolenia okazała się gwoździem do trumny. PO miało dobry pomysł z wiekiem emerytalnym ale niestety zdrowy rozsądek przegrał z propagandą państwa dobrobytu. Teraz jest okres kiedy powinnismy wpompować w gospodarkę te pieniądze, które poszły na socjal. 

13 minut temu, Bogdan675 napisał:

Obraz może zawierać: 2 osoby, tekst „KOMPROMITACJA! NAJWYŻSZY CZAS GRZEGORZ JAKUBOWSKI TRZASKOWSKIEMU NA "DEBACIE" ZADAWAŁ PYTANIA WARSZAWSKI URZĘDNIK... UDAJĄCY DZIENNIKARZA! 12 LIPCA NIE GŁOSUJĘ NA TRZASKOWSKIEGO”

Dla równowagi: 

comment_1594070112pRXRx40aRFrHdm0HkE2zeO.jpg

Ile dziennikarzy i redakcji zostało wpuszczonych na debate PiS ile na debatę PO?

Edytowane przez kibix
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

DOKŁADNIE NIC DODAĆ NIC UJĄĆ .w 1990polska miała           13 % pkb tego co mają niemcy  a w 2017 48% tego co mają niemcy Widzisz wzrost ?PKB Polski i Niemiec

Jak ty te % wyliczyłeś? Niemcy 3677 mld a my 525 i to jest 48% ???

W 90 roku różnica miedzy PKB naszym i Niemiec  wynosiła 1700 mld a teraz ponad 3100 mld. Gonimy ich na wstecznym.

Na pocieszenie napiszę ci że jak Niemcy wzrosną o 1% a my 4% to i tak do nich  tracimy dystans

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Już pomijając fakt jak Ty takie rzeczy znajdujesz

Akurat Gadowski to mi się dość często wyświetla w proponowanych, także to mnie nie dziwi. To zależy od tego co się ogląda/przegląda.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak będzie socjalizm , wczesne emerytury zakazy pracy i wspieranie nierobów to nie mamy żadnych szans by zacząć się zbliżać. 

Te emerytury nie zostały zastąpione większym zusem ? Odnośnie nierobów, nie wrzucał bym wszystkich do jednego worka.

Opublikowano

@Bogdan675

Zagrajmy. Ty szukasz debacie Trzaskowskiego partyjniaków ja w Dudy. 

EcUnxMkWkAEQ7px?format=jpg&name=large

EcRhvX_XgAEQjyd?format=jpg&name=900x900

https://mobile.twitter.com/Matuzes/status/1280258402413920257

Narazie 5:1 dla mnie. 

Nawet się nie kryją. :D

@Kallina86 Ja tu jestem trochę dla sportu, Nie mam wśród znajomych żadnych osób, które głosują na PiS i chciały by wymienić swoje spostrzeżenia. Nie znam punktu widzenia wyborców PiS i ich argumentów. A tu mam ich aż nadto.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

TVN o 19ej straszy Kaczyńskim. Z całym szacunkiem do osób starszych ale człowiek ma ponad 70 lat już, co oni myślą że jest nieśmiertelny ?

Teraz straszą Kaczyńskim a kiedy ten znajdzie się w Krainie Wiecznych Łowów, to będzie ich straszył. No chyba że straszą iż wróci i będzie straszył wszystkich. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, kibix napisał:

Ja tu jestem trochę dla sportu, Nie mam wśród znajomych żadnych osób, które głosują na PiS i chciały by wymienić swoje spostrzeżenia. Nie znam punktu widzenia wyborców PiS i ich argumentów. A tu mam ich aż nadto.

A ja mam... Wśród znajomych nie mam tylko nikogo, kto głosował na Jakubiaka, Piotrowskiego, Witkowskiego i Żółtka. Albo o tym nie wiem. Ale ja każdego lubię posłuchać, jak konkretnie i logicznie mówi. A tu to tak czasami ciężko tą logikę znaleźć. I szkoda, że raczej mówią źle o kandydacie, na którego nie głosują, niż dobrze o tym na którego oddadzą głos. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

to jest polityka-fakty schodza na drugi plan,najwazniejsza jest propaganda.

az sie usmialem dzisaj -wieczorem w kurwizji wystepowal kandydat na prezydenta- niby rzecz normalna ale to byl kandydat z I rundy. wtedy kurwizja o nim nie wspominala prawie wcale .a dzisiaj dostal pol programu tvp3 po 22 , dobre i 0,3 % popracia-chyba tyle byly trep jakubiak mial , polityka nie przeszkodzila mu w sprzedazy palikotowi browaru😛

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/zniewazyla-prezydenta-jest-zazalenie-na-zatrzymanie/55nhst7?fbclid=IwAR0HctMaIpNHFaKBY8bcjPzIChELqE0QGDW_TIcppK47SKYybN_KBc6YR6U

Edytowane przez jacus
Opublikowano

trzaskowski chyba dzisiaj wykupił całe fakty tvn, normalnie materiał jak ze sztabu wyborczego

czy to nie dziwne, że zagraniczna tv robi kampanię wyborczą wybranemu kandydatowi? później trzeba będzie się odwdzięczyć; śmierdzi to z daleka; 

• Like 4
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

czy to nie dziwne, że zagraniczna tv robi kampanię wyborczą wybranemu kandydatowi?

Ale to największy sojusznik robi kampanię, już oni wiedzą jak się obsadza stanowiska  , jak Prezydent w obcym kraju. Ciesz się że nie przysłali lotniskowca na Zalew Wiślany, bo dziura w Mierzei jeszcze nie wydłubana . Twierdzisz że USA działa na szkodę Polski? Że nasze bezgraniczne zaufanie jest bezpodstawne gdyż knują jak obsadzić na stanowisku Prezydenta RP swojego człowieka?  😂

Opublikowano

stoją tu dwa namioty. Sklep i siłownia ale to niepewne bo wstępu niema. Zasila je agregat napierniczający 24h/d. Stoją także kontenery łaźnie i tu dwa agregaty... Amerykanów ze trzech wi. Czy ja mam zaufanie?

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Jak ty te % wyliczyłeś? Niemcy 3677 mld a my 525 i to jest 48% ???

W 90 roku różnica miedzy PKB naszym i Niemiec  wynosiła 1700 mld a teraz ponad 3100 mld. Gonimy ich na wstecznym.

Na pocieszenie napiszę ci że jak Niemcy wzrosną o 1% a my 4% to i tak do nich  tracimy dystans

pkb na osobę czyt . per capita . inaczej porównanie nie ma sensu bo tam mieszka chyba 81 mln. ludzi a w polsce 37-38 mln ludzi . 

Opublikowano

Bogdan właśnie ten 5 pkt. jest WIELKI!

https://www.o2.pl/informacje/chemia-w-polskich-warzywach-i-owocach-alarmujacy-raport-nik-rozklada-rece-6529897059072704a

Ciekawe czy zrobią z tym porządek!!!!!!!!!

U mnie pojawił się mały nalot stonki wczoraj. Nie mam zarazy, ale namawiają żeby profilaktycznie zrobić. Kolega z wioski na nic nie robił oprysku. Babka w sklepie z chemią powiedziała, że zna takich co po 15x robią....oszołomy. Zbierać z 1ha?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Denwer napisał:

A  co  mieli   pola   asfaltować    czy jak  skoro  nie ma  już  gdzie  lać asfaltów  to    jak chciałeś  uświadczyć  nowe  inwestycje  skoro nie ma ich gdzie  realizować  ???

Ty udajesz głupiego czy nie czytasz wszystkiego i wyskakujesz z tymi swoimi mądrościami jak Filip z konopi. Przecież pisałem wyraźnie, że znajomi wyborcy pisu narzekali, że nie ma u nas s 19. To im powiedziałem, ze pis nie ma interesu by ją budować bo wy i tak na nich zagłosujecie. To jak nie ma miejsca jak jest?

8 godzin temu, nie napisał:

trzaskowski chyba dzisiaj wykupił całe fakty tvn, normalnie materiał jak ze sztabu wyborczego

czy to nie dziwne, że zagraniczna tv robi kampanię wyborczą wybranemu kandydatowi? później trzeba będzie się odwdzięczyć; śmierdzi to z daleka; 

Kolejny widz tvn u. Co następny tutaj co chce wiedzieć jak jest a nie słuchać rynsztoku w tvp.+

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v