Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szymon jest Ok. 
oglądałem w tvn niedzielny wieczór wyborczy. Słupki, wykresy, komentarze do nich. Panowie prowadzący ów spektakl, o wszystkich kandydatach, wypowiadali się z imienia i nazwiska, jedynie o kandydacie Hołowni, z imienia tylko. Taki, nasz Szymon, po prostu. Kandydat wszystkich Polaków...mało tego, niezależny

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

puki co narazie jeszcze nie ma potrzeby żeby obcy kapitał wybierał nam  Prezydenta . przy poprzednich wyborach debate chyba organizował Polsat wraz z TVP  . natomiast nie oglądałem poprzednich debat i nie wiem w czym problem . ale to obcy kapitał kształtuje niestety nasze poglądy w coraz wiekszej  skali 

no chłopie ale to amerykański kapitał ... toć to nasz najlepszy przyjaciel ..czemu o tym zapominasz i to pomijasz 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

są i faszyści i komuniści i homoseksualiści i fundamentaliści zarówno religijni jak i ateistyczni i wszystko inne co jest wszędzie indziej i w Polsce też.

faszystów już w Polsce niema.Tak jak 4 czerwca w Polsce skończył się komunizm (J. Szczepkowska) tak 28 czerwca o godz 21 skończył się w Polsce faszyzm.Albowiem od tej godziny ,,antyfaszysta" Trzaskoski rozpoczął umizgi do Bosaka i jego wyborców,a przecież ,,antyfaszysta" Trzaskoski nie może robić umizgów do ,,faszysty " Bosaka nieprawdaż ?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

a to o to chodzi z tymi faszystami jakoby pojawienie się etykiety z trutką na szczury od razu eliminowało szczury w gospodarstwie?
Jak wygra Duda to w Polsce będą faszyści a jak Trzaskowski to faszystów nie będzie choć stan osobowy przez to ani polityczne poglądy każdego z osobna obywateli pozostaną bez zmian.
Dzięki @witejus za rozjaśnienie mi o co to z tym faszystami chodzi.
Zwykłe chwyty propagandowe nawet tak na pograniczu przekazu podprogowego.
Najgorsze że to działa bo czy faszystów jest dużo czy mało to raczej nikt tego nie wie, ale podatnych na prymitywne manipulacje .... ho ho i jeszcze więcej.

Opublikowano
13 godzin temu, Ywa napisał:

@Sean nie przesadzaj!  Czy kiedykolwiek miałeś okazję poznać w realu takową osobę?  Nie sądzisz, że osoby, które nie mają pojęcia na dany temat nie powinny w ogóle się wypowiadać https://pts-seksuologia.pl/sites/strona/59/stanowiskopts-na-temat-zdrowia-osob-o-orientacji-homoseksualnej

Podkreślasz swą religijność nie rzadko, coś czuję, że hołdujesz wyznaniu: "błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli". 

No popatrz jesteś niewierząca a prztaczasz  cytaty z ewangieli jaka hipokryzja

Opublikowano

Stasku się uspokoj i wes słownik trochi poczytaj i sprobuj jeszcze raz coś wybakac z sensem... Bo tak to ani ładu ani składu.. 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

a co? Duda nie chce przyjść na debatę z Trzaskowskim do TVN-u?
a Trzaskowski chce do TVP?
ja bym chciał posłuchać Ich Obydwu swobodnej rozmowy bez jakiegokolwiek arbitrażu organizatora "ringu"
śmiem twierdzić że żaden się z Nich się nie odważy i wielu by sobie życzyło abym się mylił ja sam z resztą też.
Siojtki i tyle. Polityczne pieski co tylko świnie podkładać potrafią skrycie sobie wzajem i bez odwagi cywilnej stanąć twarzą w twarz tylko sami ze sobą bez sędziego , dzielącej kraty zasad debaty co by sobie krzywdy za wielkiej nie porobili przypadkowym zbyt błyskotliwym trafem jaki każdemu się może przytrafić.
obraźliwe owo "siojtki"? no to niech udowodnią, że będę musiał przeprosić. Bardzo chętnie i z szacunkiem wtedy to zrobię.

Trzaskowski w tvp był. Pomimo, że debatę ustawiono pod Dudę bo chyba nikt nie zaprzeczy, ze znał pytania to jeszcze zrobiono z Trzaskowskiego głupka bo kazali mu patrzeć w inną kamerę niż go filmowali. Właśnie debata tvn u i portali internetowych miała mieć część swobodnej rozmowy wzajemnych pytań i ripost i tego własnie Duda się boi. On jest w stanie wystąpić w debacie do której pytania zna i która jest na tyle kontrolowana by do minimum ograniczyć interakcje między kandydatami. Bo w tym źle wypada.

3 godziny temu, dsbh napisał:

Musiał by ktoś nadać kierunek rozmów. TVP podobno ustawiło debatę pod Dudę ( nie oglądałem ostatniej), TVN zbiera pytania od widzów. Jedyną prawie niezależną debatą byłby czat bez limitu czasowego i kontrkandydaci mogli by wchodzić sobie w słowo. Inaczej taka debata nie ma sensu.

Nie podobno ustawiło tylko na pewno Mało tego, ze pytania były śmieszne to jeszcze z tymi kamerami go w konia zrobili. Debata tvn u i portali internetowych zakładała własnie interakcję między kandydatami tj wzajemne pytania i riposty a także swobodną wypowiedź. Niestety Duda nigdy się na to nie zgodzi. Zauważ, że takie debaty były zawsze. natomiast przed tymi wyborami debatę zorganizowano tylko w tvp i w dość specyficzny sposób jak nigdy. Bo uczestnicy nie mogli ze sobą polemizować. Wszystko było dokładnie ustawione i kontrolowane tak by nie dopuścić do sytuacji nie wygodnych dla Dudy.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bezbarwny napisał:

Odpowiedzi na to pytanie jednoznacznej nie ma i jeszcze długo nie będzie, o ile kiedykolwiek wypracowana zostanie. Z jednej przyczyny prostej. By zaistniała, homoseksualiści np, musieliby przyznać, że ich skłonności, po części choć, są wadą, a „normalni”, po części choć, homoseksualizm np, za normę, czy zaletę wręcz, uznać. 
jakie szanse na zbudowanie sensownego systemu prawnego?  Ano żadne. Na dziś. 

no i co? mam Ci podziękować za takie wnioski nawet jeśli słuszne? Bo jeśli nie da się adekwatnego do rzeczywistości sytemu prawnego zbudować to co jest chore? system jakiś jednak zostanie zbudowany czy ta rzeczywistość? Na ile można zmienić rzeczywistość aby dopasować do systemu prawnego a na ile zapisy prawne nakazujące te zmiany będą przekraczały wszelkie możliwości i będą tylko mżonką półmózgiej istoty która sobie ubzdurała że może kreować własnego kreatora. 

Czy człowiek jest już na tyle rozumny aby bez popędu płciowego własną wolą był zdolny ciągłość gatunku utrzymać?
wówczas i tylko wówczas można by .... 
czy chęć stworzenia sztucznej inteligencji ale takiej nie funkcyjnej co samokreatywnej nie jet przejawem jednak jakiejś prawidłowości że rozum w samej swej naturze dąży do ciągłości i samodoskonalenia? No i czy ideologiczne przekroczenie tej bariery nie jest na tyle ryzykowne że przeniesienie somatycznych instynktów w sferę "przeżytku zwierzęcości" nie grozi jednak pomyłką i zniknięciem gatunku całkowitym a w raz z nim i rozumu kreatywnego i może d....

i wcale to nie są religijne dywagacje bo oparte na obserwacji materialnych faktów a wręcz kpiące sobie z jakiekolwiek religii bo i ją też ustawiające w szeregu przeżytków 

wbrew pozorom jednak jest jakiś kierunek zmian wynikły z przeszłości do której nie ma powrotu i to co przed nami jest i będzie zawsze nieznane.
Tylko czy możemy już uznać człowieka za na tyle odpowiedzialnego aby przejąl jeszcze więcej z naturalnego biegu selekcji która i jego samego stworzyła? Oczywiście stare religie będą z tym walczyć a nowej nie widać choć może właśnie się tworzy w ewolucji właśnie oceny. Czy wystarczy świadoma wola aby były następne pokolenia czy jednak ślepy instynkt nadal potrzebny.

"Mysia utopia" Colhouna czy nie tym się różniła że dotyczyła istot nierozumnych  czy tylko nie dość rozumnych no i kiedy jest owo dość?
Ja obstawiam że jeszcze nie i musimy za dewiację uważać homoseksualizm a tylko różnicować poziom jej szkodliwości społecznej zależnie od jej wpływu na realny prokreacjonim ze świadomością jednakże że jednak może istnieć taki poziom samoświadomości gdzie odruchy instynktowne nie będą potrzebne aby rozum nie zanikł z braku nowych swych nosicieli. Tylko czy będzie w stanie ten rozum zaakceptować selekcyjną eugenikę na samym sobie to już mam obawy bo odpięcie biologicznej relacji dzieci<>rodzice genetyczni całkowicie kierunek ewolucji może odwrócić a przynajmniej zatrzymać i kolejny raz zwyciężą ci którzy jednak owej selekcji u siebie nie wyłączyli.

w loterii czy całkowita akceptacja zaburzeń instynktu jest normą czy tylko chybionym kolejnym ślepym eksperymentem ewolucji ja staję na pozycji że nie jest normą i nienormalny jest ten kto twierdzi inaczej a sama selekcja go wyeliminuje. Kimkolwiek jest, czy tylko informacją, slowem , ideą, czy ciągiem genetycznego zapisu powielanego z błędami nowych pokoleń. Nikly ułamek promila tych błędów okazuje się fartownym trafieniem w lepsze niż przed tym fartem było i to wystarczy aby planowanie abstrakcyjne zawsze z przypadkiem w końcowym efekcie przegrało.

no właśnie i tu jest ta cała filozofia nawet częściowo opisana nad kreską
Otoż ja jako wyborca a później podwładny wolał bym takiego władcę któremu trzeba na kartce wystąpienia pisać bo zbyt cwany może mnie kupić i sprzedać a ja się nawet nie dowiem za ile.
Tak to działa i dla tego takie Dudy wygrywają wybory a tym bardziej wygrywają im pozwolą elektoratowi w siebie dmuchać a przynajmniej na elektoracie wywrą takie wrażenie.
Jeśli Trzaskowski udowodni elektoratowi, że to nie ten elektorat dmucha w ... dobra , inaczej bo ileż można się znęcać :D 
że Prezydent co prawda jest figurantem ale wcale nie waszym elektoracie to wygra te wybory.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kurcze... Dysydent... Ja jestem prosty człowiek i wydawało mi się iż przyrównując ułomności to samo napisałem. Osobowość introwertyczna to i przekazać wszystkiego pewnie nie potrafię. O. To także rodzaj społecznego niedostosowania...

Opublikowano (edytowane)

a co to jest owo społeczne dostosowanie? Unifikacja? wtedy już nie ma społeczeństwa a jeden organizm.
są wszak jednokomórkowce uznawane za suwerenne byty a my jesteśmy już każdy z osobna też tylko jednostkowo i jako całość traktowani.
Intro czy ekstrawertyk jest takim samym elementem społeczności tylko różne miejsca sobie poobierali a nawet może bezwolnie zaakceptowali.
Póki co jeszcze społeczność ludzi organizmem jednym nie jest i nic na to nie wskazuje aby się kiedykolwiek stała bo co próba większej unifikacji to zaraz taki układ zdycha pod ciężarem jednego bodaj błędu który powielą wszyscy.
Może to jest właśnie bardzo dobre przystosowanie ów introwertyzm. kto wie :) 

chyba obsiąkło po porannej ulewie i może bym co w polu? na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

a nie ulewy? o.O

nie  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiemy, co przyczyniło się do zalania Wisłostrady podczas ulewy 29 czerwca. To zanieczyszczenia ze źle zabezpieczonej budowy Muzeum Wojska Polskiego prowadzonej przez MON. Wzywamy do jej pilnego zabezpieczenia! Brud zapchał studzienki, to naraża warszawiaków i służby" - napisała w czwartek na Twitterze rzeczniczka warszawskiego ratusza Karolina Gałecka.

• Haha 3
Opublikowano

Ursus - jak żeśmy tu durnoty kompletne wypisywali to co się miał udzielać? Poczytaj wstecz.. Teraz co raz gorzej. Za chwilę tych sondaży nie zdążą robić...

jarecki - w takiej sytuacji idzie się do kierownika budowy i wypisuje mandacik za jakie 5 tys. a inwestora obciąża kosztami.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jarecki napisał:

nie  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiemy, co przyczyniło się do zalania Wisłostrady podczas ulewy 29 czerwca. To zanieczyszczenia ze źle zabezpieczonej budowy Muzeum Wojska Polskiego prowadzonej przez MON. Wzywamy do jej pilnego zabezpieczenia! Brud zapchał studzienki, to naraża warszawiaków i służby" - napisała w czwartek na Twitterze rzeczniczka warszawskiego ratusza Karolina Gałecka.

Skoro tak napisali to widać temat sprawdzili. Ja jestem sobie w stanie wyobrazić coś takiego. I nie chodzi tu o zalanie całej Warszawy. Z drugiej strony za budowę tego muzeum odpowiada rząd.

41 minut temu, Ursus932 napisał:

Niestety tego się obawiam, ze trochę zabraknie głosów Trzaskowskiemu. Dlatego już nie raz tu pisałem, że Hołownia w drugiej turze miał by większe szanse pozyskać dodatkowych wyborców i pokonać kiepskiego prezydenta Dudę.

A sprawa wydanych setek milionów i braku respiratorów wciąż nie rozwiązana.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
33 minuty temu, DTaras napisał:

Ursus - jak żeśmy tu durnoty kompletne wypisywali to co się miał udzielać? Poczytaj wstecz.. Teraz co raz gorzej. Za chwilę tych sondaży nie zdążą robić...

Nie mam Ci czasu czytać ,żniwa lada moment i przyczepe spawam ,k**wa jeszcze mi spawy ściągły tylną belke😕

Dlaczego nie zdążą robić sondaży ??

@hubertuss A ja przyznam się z ręką na sercu że się tego spodziewałem :ph34r:

Opublikowano

Co tu się oszukiwać. Udokumentowana historia ostatnich trzystu lat w EUropie ukazuje jasny i klarowny obraz sytuacji, który tłumaczy również obecną sytuację. Jest ona taka że plemiona germańskie oraz plemiona moskiewskie robią wszystko aby sobie PO_dporządkować ludność EUropy środkowej mówiącej w dużej mierze po Polsku. Metoda zawsze była ta sama. Wybierano z elity mówiących po polsku "członków" elity ,którzy z niskich osobistych pobudek byli skłonni działać przeciwko swoim rodakom. To nie była grzeczna zabawa czy partyjka szachów. I jedni i drudzy ci ze wschodu i z zachodu działali tak żeby mieszkańcy europy środkowej nie ufali sobie nawzajem i prowokowali wewnętrzne spory i kłótnie aby zrobić sobie grunt dla własnych działań. PO_tem szło jak w masło. Dzisiaj chodzi o to aby pro_niemiecka partia PO nie miała konkurencji. Dlatego od 10 Lat prowadzono kampanie zobrzydzania wszystkiego i wszystkich dookoła nie myślących tak jak PO. PO_zostaje wprowadzić EUro oraz w każdym powiecie jeden obóz i mamy jaki efekt ?! Ano taki jakiego pragnęli wujek adoLF oraz wujek JózeF-PODPORZĄDKOWANIE. Polska musi się słuchać cioci Anieli a ciocia Aniela zrobi unterchaLten, Nord Streem ll, kasiore z wujkiem Władziem,pasterzem Don-Bassu 

Opublikowano

U nas 500+ dają do łapy i tata może kupić sb za to nowego grata w Austrii wiem, że np. Dostajesz pieniądze na dziecko ale wykorzystac je możesz na kursy, różnego rodzaju przydatne rzeczy do szkoły ogólnie na edukację inaczej nie dostaniesz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v