Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@tracker Przeczytałem ledwie pierwsze dwa może trzy zdania. I widać bełkot propagandowy. Jak Duda się nie boi to powinien do tvn przyjść. Tvn zgodził się udostępnić sygnał. Myślę, ze jak by Duda postawił warunek dołożenia dziennikarza z tvp to też by się zgodzili. Jednak Duda stchórzył i nie jest to żadna propaganda a fakt. Zasłaniał się brakiem czasu a teraz go znalazł na występ w Polsacie.

@dysydent dla mnie homoseksualizm to choroba. Ludzie nie są winni, ze akurat tak mają i pewne prawa powinni mieć. Oczywiście, żeby nie było nie mogli by adoptować dzieci. Ale związki partnerskie jak najbardziej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
11 godzin temu, Kallina86 napisał:

Najmniejszą wieś w Twojej gminie trzeba by na pół podzielić, żeby wyszło takie zadupie na jakim ja mieszkam ;) 

Przesadzasz. Wolę mieszkać w małej miejscowości, niż w huku w mieście.

10 godzin temu, jacus napisał:

co w tym dziwnego ze moje kobity dzisiaj rowno ze mna ladowaly kostki siana ????? 

Doczekały się równouprawnienia :).

3 godziny temu, hubertuss napisał:

No proszę Duda w Gościu Wydarzeń. Zasłaniał się kampanią by nie stanąć do debaty takiej w której nie będzie znał pytań. A teraz znalazł się jednak czas.

Zaczynasz pisać z grubej czcionki, kolejny będzie Caps Lock :) ? Odnośnie debaty pisałem już najlepszą formą byłby czat. Dlaczego TVN nie zgodził się na propozycję Polsatu aby razem zorganizować debatę, tylko zachęca do nadsyłania pytań ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Skoro jest tylko dwu kandydatów to co to za wygibas? Skorzysta z przysługującego mu prawa, jako obywatelowi RP, i zagłosuje. 

Mógł  nie mówić, że poprze Trzaskowskiego, czy że wystawił by go na premiera. Zresztą zobaczymy jak sobie poradzi po wyborach, gdy minie cały szum. Będzie zainteresowanie wokół niego ?

6 minut temu, hubertuss napisał:

PS też znam faceta co ma 4 dzieci w tym jedno na lewo. I to na lewo jest homo.

To mało widziałeś. Ten jest lepszy.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-przewodniczacy-parlamentu-slowacji-ma-jedenaste-dziecko-z-dz,nId,4578835

Opublikowano (edytowane)

No tak na jego przykładzie to mało bo ja znam kolesia co ma 7 dzieci z 7 kobietami. Tylko u niego najstarsze ma już 60 a najmłodsze gdzieś koło 30.

Co do tvn i polsatu nie za bardzo wiem co się dzieje. Polsat przed pierwszą turą też sam inicjatywę wygłaszał. teraz tvn. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie porozumieli się za zamkniętymi drzwiami tylko publicznie. Ale to wszystko i tak nie zmienia faktu, że gdyby Duda się nie bał to by poszedł do tvn jak Trzaskowski do tvp.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

a ta gadzinowka wpolityce do kogo nalezy ?? do luksemburskiej firmy nalezacej do  polityka pis-u -czyli jak nabardziej niezalezny portal .😂

widzieliscie kiedys konferencje prasowa na ktorej adrian odpowiada na pytania ???  

taka niezalezna debata wygladala by tak jak dyskusja na af😛... tyle ze adrian chyba by nie uciekl ze studia w odpowiedzi na trudne pytania jak tutejsze pis-orki😛....

gdy takiemu udowodnisz na faktach niewiedze,klamstwa ,manipulacje czy zwykla glupote to szybko znika i na pare tygodni jest spokoj 

Opublikowano (edytowane)

a co? Duda nie chce przyjść na debatę z Trzaskowskim do TVN-u?
a Trzaskowski chce do TVP?
ja bym chciał posłuchać Ich Obydwu swobodnej rozmowy bez jakiegokolwiek arbitrażu organizatora "ringu"
śmiem twierdzić że żaden się z Nich się nie odważy i wielu by sobie życzyło abym się mylił ja sam z resztą też.
Siojtki i tyle. Polityczne pieski co tylko świnie podkładać potrafią skrycie sobie wzajem i bez odwagi cywilnej stanąć twarzą w twarz tylko sami ze sobą bez sędziego , dzielącej kraty zasad debaty co by sobie krzywdy za wielkiej nie porobili przypadkowym zbyt błyskotliwym trafem jaki każdemu się może przytrafić.
obraźliwe owo "siojtki"? no to niech udowodnią, że będę musiał przeprosić. Bardzo chętnie i z szacunkiem wtedy to zrobię.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

ja bym chciał posłuchać Ich Obydwu swobodnej rozmowy bez jakiegokolwiek arbitrażu organizatora "ringu"

Musiał by ktoś nadać kierunek rozmów. TVP podobno ustawiło debatę pod Dudę ( nie oglądałem ostatniej), TVN zbiera pytania od widzów. Jedyną prawie niezależną debatą byłby czat bez limitu czasowego i kontrkandydaci mogli by wchodzić sobie w słowo. Inaczej taka debata nie ma sensu.

Opublikowano

Aby rozmowa nie dotyczyła tylko jednej sprawy na przykład edukacji a wszystkich dziedzin, polityki zagranicznej, zdrowia i.t.d. Inaczej skupią się na jednym temacie i będą wałkować przez godzinę. W zasadzie pytania od widzów mogli by sami zadawać przeciwnikowi, które widzieli by na ekranach wszyscy widzowie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

jeśli tak zrobią to obaj durnie
debata na temat - "dlaczego ja będę lepszym prezydentem" upoważnia do uproszczeń i właśnie samodzielności w kreowaniu linii tematycznej debaty co też jest i miarą przydatności do tej funkcji.
Co bystrzejszy szybko skwituje że sprawy zbyt techniczne nie mogą być tematem takich debat z samych ograniczeń ram czasowych i co najwyżej krótko można że np w polityce zagranicznej nie ma reguł po za jedną - preferować tylko takich którzy więcej tracą niż zyskują na relacjach z moim krajem niż mój kraj a tych drugich gonić choćby i siłą. 
na potrzeby takiej debaty taki slogan powinien wystarczyć a jeśli by drugi zaczął drążyć co np z Niemieckimi inwestycjami w Polsce zrobi jeśli okaże się że więcej niemiecki właściciel zarobi niż polski pracownik to wtedy ów slogan jest gotową odpowiedzią i tylko techniczne możliwości a to prawne czy wręcz braku alternatywy mogą być przeszkodą i co najwyżej na ile funkcja prezydenta pozwala takie przeszkody usuwać.

Każdy inny temat można uprościć, skrócić i na każde pytanie można odpowiedzieć relatywnie krótko. Kwestia umiejętności tzw "interpersonalnych" i to właśnie debata twarzą w twarz defekty tych umiejętności obnaża.... porównuje u rozmówców

ktoś tam wyżej i niejeden napisał że debat nie oglądał
bardzo słusznie. tych aranżowanych jak cyrkowe przedstawienie która małpa celniej przez kółko z ogniem  przeskoczy to i nie ma czego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, dsbh napisał:

Jedyną prawie niezależną debatą byłby czat bez limitu czasowego i kontrkandydaci mogli by wchodzić sobie w słowo. Inaczej taka debata nie ma sensu.

No to fabryka troli z Peterburga pracowałaby na trzy zmiany.😂

4 minuty temu, dysydent napisał:

małpa sama sobie wybiera przez które kółka chce skakać.

Tym bardziej że niektóre płoną, to co się będzie wysilać.

Opublikowano (edytowane)

o . siemka @many12
no weź mnie nie wrabiaj w takie epitety wobec Prezydenta
to byla tylko przenośnia :P 

no nie widziałem wcześniej ego zdjęcia i wyszło jak wyszło :ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, rocknrollnik1 napisał:

Ty mówisz poważnie? Wałęsa? Przecież ten gość  celowo zaprzepaścił wszelkie możliwości zakończenia ery komunizmu w Polsce bo do tej pory chodzi na smyczy dawnych  komuchów,Poza tym poziom jego wypowiedzi jest żenujący i pełen absurdów ,min. UFO czy namawianie do pałowania strajkujących robotników.Najlepsze było to jak żalił się ,że przez koronawirusa  urwało mu się koryto ,bo nie może jezdzić ze "swoimi" wykładami po świecie.

Nie śmiem podważyć  Nobla.

P.S. Trzymajcie kciuki żeby się udało dziś !......właśnie jedzie z Warszawy nasienie ogiera(największego na świecie) do mnie czekam niecierpliwie po 15.00 powinno dotrzeć.

Opublikowano

Bardzo się cieszę że okazało się iż w Polsce nie ma jednak faszystów.Czy red.TVN,Wyporcza oraz NewsweekPolska mogliby powiadomić o tym fakcie Guy Verhofstadt? bo on się zamartwia sądząc że jest inaczej..źle poinformowany przez swoich polskich przyjaciół

• Thanks 1
Opublikowano

są i faszyści i komuniści i homoseksualiści i fundamentaliści zarówno religijni jak i ateistyczni i wszystko inne co jest wszędzie indziej i w Polsce też.  To że za wiele nie mają do gadania to inna sprawa ale wszędzie tam gdzie takie ekstrema mają za dużo to długo kupy się to nie utrzymuje. 

a nawet nie wiem o co w tym szumie ostatnim medialnym z tymi faszystami chodziło.
deszcze nadają to trzeba poczytać "niusy" bom się zapuścił i pewnie niejedno przegapiłem co też to się teraz wyrabia.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Ywa napisał:

P.S. Trzymajcie kciuki żeby się udało dziś !......właśnie jedzie z Warszawy nasienie ogiera(największego na świecie) do mnie czekam niecierpliwie po 15.00 powinno dotrzeć.

Ywciu bez urazy, ale musimy to sprostować, zwłaszcza w tym temacie, rozumiem że jedzie nasienie ogiera do klaczy, nie do Ciebie? no może pod Twój adres domowy jedynie.  ;)

Bo różnie można Twoją wypowiedź zinterpretować, zwłaszcza po Twoich dosyć kontrowersyjnych wypowiedziach względem koników morskich, i przeciwstawiania się naturze  :P można by pomyśleć że już rozpoczynasz jakieś eksperymenty w dziedzinie koni.   xD

Jeszcze ten apel żeby się udało, wybacz ale poczułem się lekko zaniepokojony sprawą.  :P 

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jedno tylko pytanie.
czy homoseksualizm i inne patoseksualizmy to norma, wada , czy zaleta? 
i na bazie odpowiedzi na to pytanie można w oparciu o chłodną logilkę zbudować jakiś sensowny system prawny.

Odpowiedzi na to pytanie jednoznacznej nie ma i jeszcze długo nie będzie, o ile kiedykolwiek wypracowana zostanie. Z jednej przyczyny prostej. By zaistniała, homoseksualiści np, musieliby przyznać, że ich skłonności, po części choć, są wadą, a „normalni”, po części choć, homoseksualizm np, za normę, czy zaletę wręcz, uznać. 
jakie szanse na zbudowanie sensownego systemu prawnego?  Ano żadne. Na dziś. 

Opublikowano

Homoseksualizm to jest wada i to poważna, podłoże ma pod dekielkiem.  :P

Opublikowano

w innym temacie ktoś napisał o wzroscie podatku vat na nawozy i środki ochrony roslin , nic nie moge znalesc  ktoś coś wie  ? bo wybory niedługo i wypadało by głos oddać cenny .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v