Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Alamo napisał:

w. Na politykach PiS można było wiele przysłowiowych psów powiesić, ale tych cnót, którymi się legitymizowali w oczach swoich wyznawców, czyli religijności i patriotyzmu, odmówić się im nie dawało. 

Ten co to wysmarował to chyba już dawno odleciał i orbituje w okolicach Marsa.😂

Opublikowano
11 godzin temu, dsbh napisał:

Widzę że oglądałeś Fakty o 19ej.

O Jasnej Górze to akurat w Wydarzeniach mówili. A o usunięciu pisu z kampanii Dudy w Faktach. Które jak widać zwolennicy pisu tez oglądają. Widać nikt nie wierzy rządowym mediom do końca. Z reguły najpierw oglądam Wydarzenia po 10 minutach czyli przeważnie najważniejszych info przełączam na Fakty, Rządowej nie dam rady oglądać. To uwłacza mojej godności. To jest faktycznie rynsztok.

Przykład oglądam jakieś informacje w tvp wczoraj. Pokazują wieczory wyborcze. Najpierw Duda ok. Potem komentarz o Trzaskowskim ale pokazują Bielana jak mówi o Dudzie. Potem już o Bosaku. Hołownia tez nie pasował to pominęli. Takiego czegoś nie robi żadna stacja. Już u Rydzyka jest bardziej obiektywnie. Potem pstryka po kanałach przed 20 a w Wiadomościach pokazują, że Warszawę zalało i to wina Trzaskowskiego. O tym fałszywym projektancie i  innych fake newsach produkowanych masowo w tvp to już szkoda gadać.

• Like 1
Opublikowano

No karty wyborcze na pewno. Tak samo jak ten kierowca z MPK. Dlatego prawdziwy polski patriota nie powinien głosować w drugiej turze na niemieckiej karcie a wziąć swoją z domu najlepiej w kratkę, żeby było gdzie krzyżyk postawić.

Opublikowano

nie wiem jak to ocenić 
https://fakty.interia.pl/swiat/news-iran-wydal-nakaz-aresztowania-donalda-trumpa,nId,4582264
ale jest to coś na pograniczu wypowiedzenia wojny

z coraz większym obrzydzeniem patrzę na instytucję człowieka polityka i rzeczywiście często utłuczenie takiego nie powinno być nawet poczytywane za grzech
za kogo oni się uważają? wszyscy bez wyjątku tzw "przywódcy" czy to polityczni, religijni czy wszelkiej innej maści i czy zawsze musimy ich słuchać?

w tym przypadku nawet irańskie kacyki wypadają bardziej  cywilizowanie no ale  wynika to przede wszystkim z ich słabości bo tylko dla tego takie tylko  spektakularne gesty gdyż technicznie nie są w stanie odpłacić  tym samym.
Prywatne aspiracje kilku śmierdzieli a płacą za to wszyscy inni w wojnach które ci śmierdziele najczęściej przez własny zakapioryzm wywołują.

Amerykanom brakuje celu wokół którego mogli by się zjednoczyć no to mają jeden z takich które mogą jeszcze ten kraj przed upadkiem uratować bo teraz mają pretekst stanąć w obronie nie tyle osoby Trumpa co instytucji własnego prezydenta.
Co prawda drugie Pearl Harbor toto nie jest ale zawsze.

Opublikowano (edytowane)

A to wszystko dlatego, że ludzie coraz chętniej lecą i wierzą na populizm. czy to w USA czy w Polsce. Politycy obiecują bajki. Sek w tym, że ci poważni i uczciwi mają skrupuły przed obiecywaniem bzdur. ci mający tylko władze przed oczami takich skrupułów nie mają i na nich ludzie glosują. Trump naobiecywał cudów to zagłosowali. Jaki z niego polityk i prezydent to widać. Duda obiecywał zarobki 2 tys Euro przed wyborami. Co to jest jak nie populizm. Ale tez pewnie są tacy co uwierzyli. Bo jak się widzi w tv ludzi mówiących, że pis daje kasę za darmo. To co tu o tym myśleć. Ludzie nie rozumieją, że ta kasa nie jest za darmo a jest od nich.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Stolica Polski to Warszawa ale może to tylko już sama nazwa zostaje Warszawa a reszta to już Niemieckie .

No i wsiadł za kierownicę niemieckiego autobusu Polak patriota, i w ramach walki z niemiecką dominacją rozpiździł autobus na wiadukcie. Pewnie niemiecki właściciel go podjudził do tego czynu, fałszywie informując że zażywając amfę może spokojnie prowadzić autobus. 

Widocznie nie stać aby polskie przedsiębiorstwa woziły Polaków. Co obrazuje genialny plan przywracania połączeń PKS i upadki tych firm. 

Gdyby ten osioł za kierownicą nie próbował zabić tylu osób jadących tym pojazdem, to dzisiaj nie byłoby wzmianki o tym jaka firma wozi ludzi w Warszawie.

27 minut temu, dysydent napisał:

nie wiem jak to ocenić 
https://fakty.interia.pl/swiat/news-iran-wydal-nakaz-aresztowania-donalda-trumpa,nId,4582264
ale jest to coś na pograniczu wypowiedzenia wojny

Yyyyyy a jak faktycznie amerykanie się wk***ią i przekażą Trumpa Iranowi?😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

A te nasze polityki to czym się woza?....

W tej Ameryce to tego trampka nie badzo popierają tera i nie wiadomo co z im zrobią... 🤣🤣🤣😂🤣

Może Żydzi go kupią. 😜

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Pytanie czy wiaduktu aby nie budowała jakaś niemiecka firma. Bo ich pełno przy budowie dróg.

A może to PiS zorganizował prowokację z wypadkiem autobusu? Obiecali kierowcy ułaskawienie, zrzucenie winy na Niemców, a przy okazji pretekst do jazdy po Trzaskowskim. To bardzo prawdopodobne, bo najwięcej na tym by skorzystali.

Opublikowano (edytowane)

ciekawa sytuacja możę być w senacie , jak psl sie zorientuje że żeby mieć szanse w wyborach  parlamentarnych musi się oderwać lub wyrwać z KO  sam kamysz raczej inteligencją nie błyszczy , możę nie jest głupi ale nie ma instynktu ,, zabujcy '' co w polityce jest  chyba potrzebne .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A może to PiS zorganizował prowokację z wypadkiem autobusu? Obiecali kierowcy ułaskawienie, zrzucenie winy na Niemców, a przy okazji pretekst do jazdy po Trzaskowskim. To bardzo prawdopodobne, bo najwięcej na tym by skorzystali.

Sądzę, że jest absolutnie przeciwnie. To sztab wyborczy Trzaskowskiego obmyślił ten diabelski podstęp, żeby za Twoim pośrednictwem, obarczyć winą pis😉😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jarecki napisał:

KO  sam kamysz raczej inteligencją nie błyszczy , możę nie jest głupi ale nie ma instynktu ,, zabujcy '' co w polityce jest  chyba potrzebne .

No dwalił kocioł garkowi. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣... Kurla ale zenua.. 😋

Kamysz nic tu nie zawinił poprostu Trzaskowski jest o niebo lepszy i spił śmietankę... 😜 

PSL się wypala bo Pis przygrzało go gorącym zelazem... To  nagroda za uratowanie tyłka dla zero i jarozbawa... Mi tam nie jest ich żal niech giną skoro chcieli sprzedać się w ten sposób... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Nie to że jest lepszy tylko Kamysz już kilka razy załadował w durnia ludzi z koalicji PO teraz zbiera co posiał ale to mało na zachodnie kraje podnoszą wiek emerytalny tylko czemu Rafałek nie powie że też podniesie .

• Like 1
Opublikowano

Trzaskowski pokonał nie tylko Kamysza i ogolocil kilku z elektoratu ... I tak trzeba wlasnie robić żeby wygrać... 😋

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

ciekawa sytuacja możę być w senacie , jak psl sie zorientuje że żeby mieć szanse w wyborach  parlamentarnych musi się oderwać lub wyrwać z KO  sam kamysz raczej inteligencją nie błyszczy , możę nie jest głupi ale nie ma instynktu ,, zabujcy '' co w polityce jest  chyba potrzebne .

I co im to da, że się oderwą? Do pisu się przykleją? Do pisu, który wygryzł psl na wsi? I kto to zrobi senator Michał Kamiński? Wróci na łono pisu? 

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Nie to że jest lepszy tylko Kamysz już kilka razy załadował w durnia ludzi z koalicji PO teraz zbiera co posiał ale to mało na zachodnie kraje podnoszą wiek emerytalny tylko czemu Rafałek nie powie że też podniesie .

To że on nie powie to mogę zrozumieć, ale nie mogę zrozumieć że ludzie o tym dobrze wiedzą, a palą głupa że chcą to usłyszeć.

Opublikowano

Co wy z tym wiekiem? Jak ktoś ma z 5 lat do emerytury to rozumiem, że się boi. Ale tu raczej takich nie ma. Co mi z tego czy ktoś podniesie czy nie. Mam do emerytury kilkadziesiąt lat. Może doczekam czasów, że ci co dziś krzyczą, że nie podniosą podnosić będą. Co mnie to obchodzi. Kto wie jak będzie a tu taka sraczka na ten wiek.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

Trzaskowski pokonał nie tylko Kamysza i ogolocil kilku z elektoratu ... I tak trzeba wlasnie robić żeby wygrać... 😋

Tak robić żeby wygrać dłużej pracować do 67 lat a może i do 68 lat doskonały wybór pogratulować wprowadzenie Euro w polce gratuluję dobrego wyboru .

Opublikowano

Znam masę ludzi na emeryturze co pracują jak wcześniej. Na roli tez. Co do Euro są plusy i minusy. Sprawa do dyskusji i raczej mało realna do szybkiego załatwienia bo potrzeba zmian w konstytucji. Was straszą mrzonkami.

Opublikowano (edytowane)

Powinno być 40 lat pracy i emerytura bez względu na wiek, inaczej to jest płacenie składek, z małym prawdopodobieństwem ich odzyskania w postaci emerytur.   :P

21 minut temu, hubertuss napisał:

Znam masę ludzi na emeryturze co pracują jak wcześniej. Na roli tez.

Są tacy, jak umrą to każą sobie w kieszenie jeszcze ziemi z pola nasypać, bo co to za życie bez ziemi pod ziemią.   :P

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v