Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty zawsze słyszysz i widzisz co Po nakaze

Zapomi8ałeś jak ludzie żucali się pod koła samochodóww którymi posłowie opuszczali sejm?

Opublikowano

Jasny gwint znów te cukrownie... Strategicznie ważna sprawa to musi być. A po ile cukier? Żadnej elektrowni nie będzie z powodu kryzysu a idę o zakład, że już jest spółka do sprawy rozpoczęcia jej budowy.

Opublikowano
14 minut temu, staszek131415 napisał:

Bo widzisz Polak nigdy nie głosuje za czymś tylko przeciwko czemuś🤔:) przecież już kiedyś tłumy krzyczały uwolnij nam Barabasza(Trzaskoski) Jezusa na krzyż z nim (Duda)

Nikt nie dzielił tak polaków jak PO DOBRZE O TYM WIESZ ATAKOWANO DEMOKRATYCZNIE WYBRANYCH POSŁÓW TAKIE SZOPKI JAK ONI ODSATAWIALI TO TRZEBA MIEĆ NIEZLE BERET ZRYTY BY NA NICH GŁOSOWAĆ JUŻ BYM WOLAŁ WOGÓLE NIE IŚĆ NA WYBORY

Nie no zaraz padnę ze śmiechu. Jeden czarny niedawno porównywał Szumowskiego i kogos tam jeszcze do ewangelistów, teraz ten porównuje do Jezusa i Barabasza. Jeszcze tylko Maryi wam brakuje. Weźcie się trochę ogarnięcie i nie osmieszajcie polskie katoliki. 

Opublikowano

Ale pismaki sraczki dostali... Hehe dobrze wiemy pany ze dudus tylko w pierwszej turze miał szansę na reelekcję..... W drugiej jest pozamiatany bo nie ma potencjału aby przyciągnąć elektorat który jest poprostu przeciw niemu i nie ma na to szans..... Wiec będzie trzaskac jak cholera bo tam jest moc... 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Najbardziej jestem ciekawy  ile osób zdecyduje się  zostać w domu i nie głosować na żadnego z tych gamoni. 

Rozpoczęły się wakacje, jeżeli ludzie nie boją się wirusa to ruszą w teren i wybory to będzie chyba ostatnia rzecz w tym okresie, która będzie ich interesować.

9 godzin temu, kibix napisał:

Duda kandydat bez własnego zdania. Siedzący pod butem Kaczynskiego. Dobrze przemawia. Ładnie wpłata w przemowinia historię Polski. Zapewniający że kurs obrany przez PIS będzie kontynuowany. Kurs ten prowadzi do naśladowania orbana i Węgier.  Duże poparcie wsi.

Gdyby miał inne poglądy ,to nie należał by do Pisu, ktoś mu tą kampanię musi finansować. Poczekajmy na sumy. Odnośnie wsi, to jest całkowita porażka Kosiniaka i PSL. Co dalej z nimi ?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Widziałem gdzieś sondaż, że nawet od Bosaka większość elektoratu przejmuje Trzaskowski. Nie taką większość jak od Hołowini ale większość. Zwolennicy Bosaka to liberałowie gospodarczy. Oni nie lubią socjalizmu i na Dudę mało który zagłosuje. Mój kolega powiedział, że nie pójdzie.

A ja czytałem wczoraj w nocy o wizycie Giertycha w sztabie Hołowni i dopiero o próbie rozmów z Konfederacją. Zresztą.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-kogo-poprze-konfederacja-w-drugiej-turze-wyborow-deklaracja-,nId,4580551

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Komentarz -nie  zamierzam przykładać ręki do II tury, żeby potem czuć się odpowiedzialna;

gdyby był  Trzaskowski, to nie podpisywałby wszystkiego jak leci.

A to zależy kto będzie rządził w parlamencie. Pamiętasz Bronka i "zamrażarkę" ?

49 minut temu, jacus napisał:

czemus biedny bos glupi,czemus glupi bos biedny-----taka dedykacja dla wschodniopolskiej ciemnoty..

Jacuś mówiłem Ci już, nie dziel tej Polski. Jest jedna,cała.

I w zasadzie Nic się nie stało :).

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/robert-biedron-podczas-wieczoru-wyborczego-zdjecie,iId,2915068,iAId,375348

Mina Czarzastego najlepsza na pierwszym zdjęciu. Wychodziło by na to, że lewica na chwilę dostała się do sejmu.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

czemus biedny bos glupi,czemus glupi bos biedny-----taka dedykacja dla wschodniopolskiej ciemnoty..

a moze podacie dane gospodarcze z tego elitarnego powiatu- produkt pkb na mieszkanca, stope bezrobocia , stopien zamoznosci, ilosc lazienek na 100 mieszkan,  poziom wyksztalcenia, i ilu ludzi zaglosowalo nogami i opuscilo ta ciemnote , 

a potem porownamy z takim powiatem w ktorym czaskoski wygral ??? a wnioski wyciagniecie sami.... czemus..................

Tak mnie ciekawi czemu żeś pominął ciemnotę że swojego regionu która też głosowała na dudusia..... 😂😂😂 Czyżby wasz ciemnogród lepsiejszy... 😋

Opublikowano (edytowane)

Trzaskowski dostał mnij niż Komorowski 5lat temu, około 30% i to przy poparciu lewaków cienko ... nawet gdyby w II turze wszyscy głosujący na Hołownię czy Biedronia poszli za nim to 50 % nie ma:DDDD

Duda wystarczy że przekona część wyborców Bosaka i Kosiniaka i część ideowej nierozporkowej lewicy i już ma większość:DDD

A pozatym modlitwa też robi swoje ... będzie dobrze.

Współczuję pewnym osobnikom, tyle nienawiści, może by tak do księdza się udać egzorcysty, choć to może być niebezpieczne bo woda święcona pali takich osobników ...

Edytowane przez tracker
  • Like 1
Opublikowano

To podlicz głosy lewaków i się puknji w czoło.... 😂😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ywa napisał:

gdyby był  Trzaskowski, to nie podpisywałby wszystkiego jak leci.

Bronisław Komorowski, prezydent Polski w latach 2010-2015, podczas swojej kadencji zawetował łącznie cztery ustawy, w tym trzy wnioskowane przez przedstawicieli swojej partii – Platformy Obywatelskiej. Natomiast obecnie urzędujący prezydent Andrzej Duda od 2015 roku zawetował w sumie dziewięć ustaw, w tym pięć autorstwa przedstawicieli jego macierzystego ugrupowania – Prawa i Sprawiedliwoś                            j

16 minut temu, ogarek napisał:

Tak mnie ciekawi czemu żeś pominął ciemnotę że swojego regionu która też głosowała na dudusia..... 😂😂😂 Czyżby wasz ciemnogród lepsiejszy... 😋

kim ty k**wa jesteś żeby nazywać kogoś kogo nieznasz ciemnotą ?      znam wyborców wielu kandydatów i mieli swoje argumenty zasadne żeby ich popierać .                               nie mineło 24 h a już prawie wyniki znane , PO-PSL chyba ze 2 tygodnie liczyli kiedyś ZEBY WAŁKÓW NAROBIĆ 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Się uspokuj i złap wątek a nie wsadzasz nos nie czytając dyskusji... 

Opublikowano (edytowane)

OK . ALE ZNAM OSOBE KTÓRA zagłosowała np . na biedronia , nie jest gejem [ chyba ] ale argumenty miała zasadne , szczerze to mi też żądy PIS nie leżą , ale nie mam alternatywy ,             teraz bedą ważne dni dla Polski , jak hołownia zdecyduje się przekazać swoje poparcie trzaskowskiemu to zmaleją jego szanse ugrupowania politycznego które powinien założyć , najlepiej dla niego hołowni gdyby poparcia swojego nie przekazał nikomu .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Wyraźnie powiedział że nie zglosuje na dudusia i tyle w temacie... niczego nie może przekazać bo ma teraz tylko jeden głos jak każdy.... Nie ma szans na żadne ugrupowanie i tyle... 😜

kl5v1zkt.png

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

a moze podacie dane gospodarcze z tego elitarnego powiatu- produkt pkb na mieszkanca, stope bezrobocia , stopien zamoznosci, ilosc lazienek na 100 mieszkan,  poziom wyksztalcenia, i ilu ludzi zaglosowalo nogami i opuscilo ta ciemnote , 

a potem porownamy z takim powiatem w ktorym czaskoski wygral ??? a wnioski wyciagniecie sami.... czemus..................

glupi czlowieczku.pokazalbym ci ludzi ze wschodu co sa o niebo bogatsi od tych co mieszkaja jak szczury w zachodniopomorski czy lubuskim czy dolnoslaskim i mogliby ich kupic a glosowali w wiekszosci na Dude. pelno takich nowoczesnych w domkach na kredyt a udaja bog wie kogo a kazdego po kolei by kupil bez problemu z butami jak stoi.tacy to krzycza ze hoho

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

Myślałem że jesteś głupi Ale że aż do tego stopnia 😅

Ilość łazienek ,k**wa może jeszcze się pytaj czym dupe podcierają

Opublikowano

No jacuś pewnie liściem z buraków do tej pory, teraz kupił rolkę papieru toaletowego i rżnie nowoczesnego.   :P

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Trzaskosko w wiadomosciach potwierdził że jego program to odsunąć pis od władzy.

Dziękuję nie poprę.

Czy komuś się to podoba czy nie PO to tylko aby sami do koryta naród maja daleko w d*pie tylko nie ma i nie będzie i będą klepani po ramieniu jak to dobrze robią innym ale nie  w Polsce i medale dostawać za wierność obcym .

Dokładnie to przedstawiłeś .

Dla Polski nie było kasy ale na ratowanie  Euro dla Niemiec była kasa i to nie mała do d*py taka robota .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Krótko do pisuaru: proszę napisać tu na forum ile wynosi obecnie w złotych polskich zadłużenie Polski, a ile na koniec rządów po. Konkretne kwoty poproszę.

Dotrze w końcu do ciebie że PO  nic nie robiło i wyprzedawało za bezcen majątek narodowy, więc nie pier*ol jak to dobrze rządzili i nie było zadłużenia, im starczało by żyć.

20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Trzaskosko w wiadomosciach potwierdził że jego program to odsunąć pis od władzy.

Dziękuję nie poprę.

No właśnie i po jego gębie widać że będzie robił wszystko by kłaść rządowi kłody pod nogi i ma w d*pie zwykłych ludzi.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

I dlatego trzeba uciekać w narodowy socjalizm? Plany budowy "wielkiej Polski" już mamy, wrogów narodu już mamy, bojówki na zawołanie rządu już mamy uzbrojone, drących japy z mównicy mamy nawet dwóch, co będzie za chwilę? Otworzycie Oświęcim dla LGBT?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v