Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, kibix napisał:

Emerytury też nie daje Ci PiS tylko około 10% sam wpłacasz co miesiąc jako składki a 90% idzie z budżetu państwa.Polski system emerytalny prędzej czy później upadnie a PIS to właśnie przyspieszył

jak nie upadł ze komunistą wypłacaliśmy wysokie emerytury co ani grosza nie mieli składek ...   a jest ich coraz mniej od 2017 roku zus jest na plusie ze składkami po obniżeniu sb ???  ci co z głodu zamarli 🤣  każdej godziny umiera jeden sb 🤣

PIS to właśnie przyspieszył. Przyzwyczajanie Polaków do socjalu skończy się drugą Grecją, Zamiast autostrad/szybkich kolei/ transformacji energetycznej/ innowacji/godmych zarobków mamy socjal. 

nie było socjalu nie było autostrad nie było nic było gorzej wiec jak mi to wyjaśnisz ?? 300 mld prywatyzacja 300mld ofe 300mld długu w sumie a dostałeś coś w zamian ??

Co do worków dzwoń do ministra Ardanowskiego bo państwo wydaje 100 mln zł za coś co Ty potrafisz załatwić za darmo. 

poprosze na jutro tyś worków i tyś big bagów  🤣

Powiedz mi jedną rzecz, która bardzo mnie interesuje. Jak włączysz wiadomości na tvp 1, to bierzesz za pewnik te informację? Dla mnie osobiście to już podpada pod propagandę. 

qurwa kolumb się znalazł  a tvp kiedyś nie było partii wygranej sld po psl ??      a morze ty komuch lepiej słuchać co zagranicy powiadają ?? 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Dlaczego warto na innych glosować? A choćby dlatego, że będzie coś w rodzaju bezpiecznika.

bezpiecznik ? z tej partii ??  🤣   bosak ci niezależni to bezpiecznik a nie pedały lewusy i zielone ludki

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No to nie piernicz że rozważałeś kogokolwiek innego. PISowiec nie ma takich rozterek bo jak twierdzisz - pis nie ma konkurencji.

Co z sondażami jest nie tak?

Człowieku zrozum że PiS a wybory prezydenta to dwie różne rzeczy i mogę mieć innego kandydata , po drugie na wójta też głosowałem na kandydata psl 

I co ???to Ci odpowiem konstytucja mi gwarantuje wolny wybór .  Wy antypis myślicie że jak ktoś popiera PiS to ma coś z głową i już nie widzi innych 

1 godzinę temu, jacus napisał:

wszyscy j**nieci 

O sobie piszesz i kolegach 👍

Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Czemu Pań Ferdynand ma nie korzystać skoro za to płaci?  Co ma do tego honor i czemu uważasz relatywizuje moralnie?

Nie powinien korzystać, bo pis, to samo zło, a niehonorowym i niemoralnym jest, w szerzeniu się zła pomagać
co do moralności...zwycięzca, bierze łupy. Łupami są stanowiska. Od trzydziestu lat, wraz ze zmianà rządów, zmieniają się dyrektorzy, prezesi, zatrudniane są córki, ciotki i teściowie. Wyrzygiwanie tego jednej partii, a udawanie(?) że poprzednicy tego nie robili, jest czym? 

• Like 1
Opublikowano

Ursus - błagam Cię. Już bawet Roman przestał z tym antypisem. A propos, Roman, ciut przegiąłeś z tymi autostradami no i co to za 300 mld? Nie zaokrągliłeś coś, czasem? Tak wiesz - z Katowic do Mikołowa przez Łodź...

Roman - to piętnowanie jest tym samym co dla PISu samolot i wyklęci w 2015. On jednocześnie reprezentuje wolnościowców...

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Człowieku zrozum że PiS a wybory prezydenta to dwie różne rzeczy i mogę mieć innego kandydata , po drugie na wójta też głosowałem na kandydata psl 

I co ???to Ci odpowiem konstytucja mi gwarantuje wolny wybór .  Wy antypis myślicie że jak ktoś popiera PiS to ma coś z głową i już nie widzi innych 

PIS a wybory prezydenta to coś innego? Cała propaganda PIS na Dudę który  grzecznie wykonuje ich rozkazy i to ma być coś innego? 

Popierający PIS widzą tylko że coś dostali i kasa bierze się znikąd. Dziś pytałem skąd 100 mld na tarcze skoro ciągle budżet był na minusie , rezerw nie było a w budzecie na razie dziura na 30 mld Pln. Skąd to 70 mld się wzięło?

7 minut temu, bezbarwny napisał:

Nie powinien korzystać, bo pis, to samo zło, a niehonorowym i niemoralnym jest, w szerzeniu się zła pomagać
co do moralności...zwycięzca, bierze łupy. Łupami są stanowiska. Od trzydziestu lat, wraz ze zmianà rządów, zmieniają się dyrektorzy, prezesi, zatrudniane są córki, ciotki i teściowie. Wyrzygiwanie tego jednej partii, a udawanie(?) że poprzednicy tego nie robili, jest czym? 

Właśnie  odbierając im tyle kasy ile się da  minimalizujesz ryzyko że dadzą kolejne menelowe + by kupić głosy. Trzeba od nich brać i się nie żałować bo oni się nas też nie żałują.

Łupami sa stanowiska ? Legitymizujesz nepotyzm etatyzm biurokrację? Typowe lewicowe podejście prawicowca z PIS. Jak było k**estwo za PO czy SLD to i nam wolno bo oni tak robili ? Dulszczyzna w krystalicznej postaci.

Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

Może nie z głowa ale z postrzeganiem przez głowę świata 

Każdy ma inny pogląd na świat ,to samo mogę i ja powiedzieć o zwolnikach opozycji . @DTaras specjalnie dla Ciebie nie użyłem tym razem tego znanego słowa 😎

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Nikt kto ma coś do zaoferowania i się szanuje nie będzie za te pieniądze pracował

Ale nie wliczasz do profitów w/w wynagrodzeń wskazanych do spółek SP i nie tylko znajomków i rodzinki   

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

PIS a wybory prezydenta to coś innego? Cała propaganda PIS na Dudę który  grzecznie wykonuje ich rozkazy i to ma być coś innego? 

Ale co Ty chcesz ?? Ja mówię o moim prywatnym wyborze 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, bezbarwny napisał:

@Ulman, niczego nie legitymizuję. Sucho, suchy fakt stwierdzam. Tyle i tylko tyle.

Skoro uważasz za oczywiste  i nie ganisz to legitymizujesz.

12 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale co Ty chcesz ?? Ja mówię o moim prywatnym wyborze 

No to po co piszesz o 3 kandydatach i że PIS i Duda to dwie różne rzeczy.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Skoro uważasz za oczywiste  i nie ganisz to legitymizujesz.

Ta, a Ty ganisz i następcy pisu, zapewne inaczej będą postępować 😁 Ok, humoru dość na dziś. Dziękuję. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

trzaskowski pokazał program,... no kawałek programu :D 

koleś na 5 dni przed wyborami nawet nie przedstawił swojego programu wyborczego; to nic.....

koleś ma 30% poparcia!!!............... nie musi mieć programu?

jak nazwać tych co go popierają? co ich przyciąga do kandydata? 

nienawiść, pogarda i nienawiść do pis i zwolenników pis

upadek człowieka rozumnego

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

ak nazwać tych co go popierają? co ich przyciąga do kandydata? 

nienawiść, pogarda i nienawiść do pis i zwolenników pis

upadek człowieka rozumnego

Nie dość że wtłaczają to z ekranu telewizora, to jeszcze trzeba samemu sobie to powtarzać. Chyba żeby choć na chwilę nie zapomnieć, że Partia to nie ja, a reszta świata wcale nie chce mnie z  powodu Partii PiS zabić. Powodzenia w samoudręczeniu.

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

No to po co piszesz o 3 kandydatach i że PIS i Duda to dwie różne rzeczy.

k**wa mogę sobie wybrać kogo będę chciał , według mnie jest 3 kandydatów wartych poparcia ,koniec kropka 

Opublikowano
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

k**wa mogę sobie wybrać kogo będę chciał , według mnie jest 3 kandydatów wartych poparcia ,koniec kropka 

No ale którzy to są oczywiście nie zdradzisz. Wiem ale nie powiem 😂

Opublikowano

Ursus - dziwnie się zachowujesz. Wolności wyboru bronisz tajemnicą spowiedzi i strachem przed światem. Facet docieka istoty i ani trochę nie odbiera Ci praw. Podając tych trzech nie ujawniasz ostatecznej decyzji. A wszystko z powodu lakonicznych dwóch stwierdzeń. Ulman zestawił szybko kandydatów i powstał ciekawy problem braku trzech podobnych a do tego owo oderwanie Pana Dudy od PiS. Mnie najbardziej zaciekawiło: poco te nerwy?

Podejrzewam, że chlapnąłeś głupotę i nie chcesz się przyznać...

negatyw - biorąc pod uwagę realia to brak wyduamanego programu a autoprezentacja nie jest czasem najuczciwszym podejściem?? 🤔

Opublikowano
10 godzin temu, galan99 napisał:

Co teraz rok 1939 nie powiódł się działaniami wojennymi przegrana wojna ale mija 70 kilka lat i co jest teraz .

Martin Schulz stwierdził niedawno, że do roku 2025 powinny powstać “Stany Zjednoczone Europy”. Ta koncepcja ma być przede wszystkim na rękę Niemcom. Schulz wskazuje, że to jedno ze rozwiązań, które ma opanować kryzys polityczny w jego kraju. W tym celu miałaby powstać traktat, którego brak ratyfikacji miałby oznaczać dla takiego państwa wyrzucenie ze struktur Unii Europejskiej. — Każde państwo, które nie ratyfikuje traktatu, automatycznie opuści Unię Europejską — zapowiedział Schulz .

Stany Zjednoczone Europy”, czy Unia Europejska zzrealizuje plan Niemca? 

WOJNA WYGRANA BEZ DZIAŁAŃ WOJENNYCH EUROPA ZDOBYTA RZESZA PONAD WSZYSTKO  k**wa MAĆ CO SIĘ DZIEJE .

Niemców nazywasz "rzeszą", ale jeździsz ich dorabiać. Normalnie rozdwojenie jaźni. I przestań  pisać w kółko co ktoś powiedział. Brak swojego zdania?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v