Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko nasze głupki nawet nie próbują się w tym poruszać. Od razu założyli że Niemcy złe, Rosja zła Francja zła, a Trump jedyny przyjaciel. To durne założenie bo zdajemy się całkowicie na nich więc będą nas doić ile się da.

Opublikowano

za po to nawet suszy nie bylo.....

5 godzin temu, mirro napisał:

A to, to już mistrzostwo świata i okolic. 

https://wiadomosci.wp.pl/wybory-2020-jaroslaw-kaczynski-na-spotkaniu-mlodziezowki-pis-w-lublinie-komentarze-6524958090917505a

"Istnieją dwa rodzaje wolności - do czegoś i od czegoś"

To ja tylko dopowiem że wolność do końca i od początku.

bladzisz synu,bladzisz..sprawdz kto o tym pisal 

filozoficzne rozwazania najwiekszych zachodnich myslicieli na spotkaniu z hunwejbinami pis-u - jak ktos juz pisal -perly przed wieprze..................

Opublikowano

Nic nie błądzi gdyż polityk mówiący o wolności to filozof w stroju stańczyka. Politycy wolność odbierają ustawiając barykady. Stąd uproszczenie do wyzwolenia i umożliwienia. Co samo sugeruje istnienie ram. A wolna wola nie zna ograniczeń i korzysta z wszelkich opcji - od początku do końca. Konsekwencje to inna para kaloszy - woderów.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

To ciekawe z lajkiem gdyż niema takiej opcji w apce.

Ja nie używam apki 

A laik był ostatni od kolegi @Bogdan675

Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, Denwer napisał:

PiS ci dał suszowe gdyby PO z PSL rządzili nic byś nie dostał tylko byś podatki płacił i zapier#alal do 67 albo i dłużej.

Jesteś mało obrotny ja nie mam problemu z workami firma  przyjeżdża i zabiera. 

Nie rozumiesz ze PiS nic Ci nie dał. Te pieniądze muszą jakoś trafić do budżetu. Trafiają tam za pomocą podatków. PiS chce zrobić państwo socjalne. Na każdym kroku mamy rozdawnictwo. Doszedł do tego koronowirus, rok przedwyborczy więc mamy bingo. Rozdajemy wszystkim i wszytko. Przy okazji robiąc wały na respiratorach, testach, kartach wyborczych itp. 

Emerytury też nie daje Ci PiS tylko około 10% sam wpłacasz co miesiąc jako składki a 90% idzie z budżetu państwa.Polski system emerytalny prędzej czy później upadnie a PIS to właśnie przyspieszył. Przyzwyczajanie Polaków do socjalu skończy się drugą Grecją, Zamiast autostrad/szybkich kolei/ transformacji energetycznej/ innowacji/godmych zarobków mamy socjal. 

Co do worków dzwoń do ministra Ardanowskiego bo państwo wydaje 100 mln zł za coś co Ty potrafisz załatwić za darmo. 

Powiedz mi jedną rzecz, która bardzo mnie interesuje. Jak włączysz wiadomości na tvp 1, to bierzesz za pewnik te informację? Dla mnie osobiście to już podpada pod propagandę. 

Edytowane przez kibix
Opublikowano

bladzisz synu😏-prawdziwa wolnosc polega wlasnie na wolnosci do..i wolnosci od..moge cos zrobic i moge nie zrobic- to jest wlasnie prawdziwa wolnosc..

mi nie chodzi o to kto do kogo mowi -tylko o to co mowi....

mam takie filozoiczne pytanie-po co adrian pocwalowal za ocean ???? ogladam specjalne wydanie tvp-info i nie znajduje odpowiedzi.... nawet na paskach nic nie pisza o realnych sukcesach.

a to centrum googla to ma byc w warszawie ?? jak to  ??w tym zalewanym szambem, teczowym kurwidolku, gdzie zdegenerowany elektorat platformy stadami gania ?? 

czemu nie w ciemnogrodzie wielkim albo kaczym zadupiu , dlaczego podkarpacie, podlasie i lubelszczyzna zostaly pominiete ???

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, kibix napisał:

Nie rozumiesz ze PiS nic Ci nie dał. Te pieniądze muszą jakoś trafić do budżetu. Trafiają tam za pomocą podatków. PiS chce zrobić państwo socjalne. Na każdym kroku mamy rozdawnictwo. Doszedł do tego koronowirus, rok przedwyborczy więc mamy bingo. Rozdajemy wszystkim i wszytko. Przy okazji robiąc wały na respiratorach, testach, kartach wyborczych itp. 

Emerytury też nie daje Ci PiS tylko około 10% sam wpłacasz co miesiąc jako składki a 90% idzie z budżetu państwa.Polski system emerytalny prędzej czy później upadnie a PIS to właśnie przyspieszył. Przyzwyczajanie Polaków do socjalu skończy się drugą Grecją, Zamiast autostrad/szybkich kolei/ transformacji energetycznej/ innowacji/godmych zarobków mamy socjal. 

Co do worków dzwoń do ministra Ardanowskiego bo państwo wydaje 100 mln zł za coś co Ty potrafisz załatwić za darmo. 

Powiedz mi jedną rzecz, która bardzo mnie interesuje. Jak włączysz wiadomości na tvp 1, to bierzesz za pewnik te informację? Dla mnie osobiście to już podpada pod propagandę. 

PISowiec wierzy że

- pieniądze biorą się nie wiadomo skąd

- nawet jeśli PIS zabiera to oczywiście nie im tylko komuś innemu

-PO kradła pieniądze na potęgę tylko jakoś nikogo za to nawet nie oskarżyli 

- emerytury przyznaje Kaczyński co widać na przykładzie 13 emerytury. Po prostu im dał

- PISowcy sa prawicowcami największymi w historii (tylko mentalność lewicowa jak mas pracujących za Gomułki)

- autostrady , innowacje, transformacja energetyczna nie są elektoratowi PIS potrzebne  (starczy 500+ żeby  jechać nad zimny Bałtyk)

- informacje w TVPIS albo u Rydzyka są zawsze prawdziwe. Inne są zmanipulowane nierzetelne 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ja to wiem. Ty to wiesz. Dlatego pytam się wyborców PiS. 

Dzisiejsze wiadomości będą opisywane w książkach i nasze dzieci się będą o tym uczyć. Informacja poszła w świat, teraz już wszyscy wiedzą że Polska to dziki kraj. 

Będziemy stawiani na równi z Węgrami i żadna firma nie będzie chciała tu prowadzić interesów.

Opublikowano
6 godzin temu, kibix napisał:

PIS dał suszowe  otrzeźwi chłopie za PO-PSL tak samo podatki płaciłeś i raz dali tylko  kiełbasę wyborczą w wysokości 324zl/ha i tylko tym co mieli powyżej 30% strat w gospodarstwie nie było  wypłat jak teraz dla tych co mieli nawet 6% strat w gospodarstwie z pomocy deminimis. 

PiS zabiera  podatki ale i ludziom część tej kasy zwruci w  ramach różnych pomocy  PO-PSL zabierało obywatelą i nic nie dało bo pieniędzy nima i nie będzie mówili.  Dlatego wolę u władzy PiS który w razie  potrzeby pomoże czy to  pomocą do ha czy tanim kredytem na 0,5%. Niż PO z PSL które tylko zabierało  i nic od siebie dla obywatela nie dali poza podnoszeniem wieku emerytalnego i chęcią sprowadzania muzułmańskich imigrantów

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

bladzisz synu,bladzisz..sprawdz kto o tym pisal 

filozoficzne rozwazania najwiekszych zachodnich myslicieli na spotkaniu z hunwejbinami pis-u - jak ktos juz pisal -perly przed wieprze..................

Faktycznie zagalopowałem się, albo tylko oceniłem pod kątem tego kto to mówi i co robi. Ot taka chęć sprawdzenia zgodności tego co mówi z tym co robi. 

Tylko w tym przypadku powinienem pamiętać że Jego wolność i tak zawsze będzie większa niż moja.😂 A że wszystko to zostało powiedziane na spotkaniu z młodymi, to jeszcze gorzej, bo świadczy o próbie wyhodowania kolejnego pokolenia mentalnie zgodnego z potrzebami PiS.

https://wiadomosci.wp.pl/trzy-tysiace-amerykanskich-zolnierzy-w-polsce-trump-mial-sie-zgodzic-6525079643113601a

"Pierwotnie mówiło się o ok. tysiącu amerykańskich żołnierzy, później o 2 tysiącach, ale prezydent Trump – m.in. w zamian za poparcie przez Polskę amerykańskich interesów w sprawie budowy sieci 5G – miał zgodzić się na znacznie większą obecność naszych sojuszników zza Oceanu."

A to niebywały sukces, który osiągnęły USA w negocjacjach z Polską.😂 

"Jak informował wcześniej "Dziennik. Gazeta Prawna", do Polski z Niemiec przeniesione zostanie również Dowództwo V Korpusu US Army z Kentucky. Jest też plan, by przebazować około 30 amerykańskich F-16. W tej sprawie ma zostać podpisane porozumienie DCA – Defence Cooperation Act, regulujące zasady, na jakich Amerykanie będą u nas funkcjonować. Do tego ma przekazanych nam zostać pięć używanych samolotów transportowych C-130 Hercules"

No teraz okaże się że F16 są jednak dobre, a nawet lepsiejsze od F35. Przecież nikt z miłościwie panujących nie będzie protestował że jakiś złom nam chcą przebazować.🤣

A tak przy okazji. To z tego co piszą mam rozumieć że właśnie poszły się grzmocić plany modernizacji technicznej naszej armii? 

Opublikowano

Aaa jacuś. Zauważyłeś, żeś sam napisał iż ta jednak wolność jednak jest jedna, bez rodzajów, warunków? To prosty brak przymusu. Możesz w sposób wolny i niezależny wybrać drogę bandyty. Polityczne ujęcie odido uważam za operowanie na swobodach. I teraz. Socjalista weźmie i wypełni potrzeby innego człowieka zapewniając "wolność od i wolność do" jednemu a ograniczając to drugiemu z powodu gdyż: "łon wie lepiej". Liberał, właściwie neoliberał pozostawi każdemu dostęp do opcji akceptując tylko istnienie marginesu. Liberał powinien wnikliwie obserwować otoczenie ale to nie temat... Podsumowując - może to i perły przed wieprze, choć polityczne rozważania, nie mniej w mojej opinii mocny koming ałt.

mirro - a używane C 130?? 😁 Pewnie z załogą bo z całości wynika iż Polaki nic nie umiom i trzeba ich bronić przed samymi onymi.

Opublikowano
7 godzin temu, kibix napisał:

Człowieku może nie jest tak różowo jak podają w tvp Ale nie jest taka czarna katastrofa jak wam kładzie Onet czy tvn

Opublikowano
8 godzin temu, kibix napisał:

prawidłowo działające panstwo dba o wszystkich obywateli , jest troche ostatnio zbytnio rozbudowany socjal , ale ten socjal ma wpływ na reszte gospodarki na konsumcje .                 jest też przeciwny kierunek dopuki jest ktoś przydatny to niech żyje a potem eutanazja , głosna sprawa była Ukrainca którego gospodarz wywiół bo nie był już przydatny . emerytury rolnicze to też socjal bo rolnik tyle wpłaci co przez rok wezmie w emeryturze czy rencie .

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał:

ile za to płacisz?

U mnie za wszelkie folie i worki również bb ,płace 100 zł jak napełni mniej więcej pół kontenera na dużym busie 

Opublikowano

wczoraj byla wiekopomna wizyta a wy o workach???

adrian pokazal jaka jest potega sila i wielkosc pis-olski, juz niedlugo bedziemy mieli dziesiatki bomb atomowych,setki samolotow , tysiace zolnierzy amerykanskich ,dziesiatki baz wojskowych..

to co ardanowski obiecal w sprawie folii rolniczych to bylo klamstwo ??? czy tylko polityka ?? 

malopolska, tu smieci wywozi sie do lasu wiec po co gmina ma doplacac, zreszta ten program byl pilotazowy i tylko w kilkudziesieciu gminach.

malopolska tu sie zalatwia tak- dajesz smieciarzom na flaszake albo 2, gdy masz naprawde duzo to 100 i po problemie

jak slucham teraz kurwizji to ta wizyta rzeczywiscie byla ogromnym sukcesem, musialem cos przegapic 😂😛

https://wiadomosci.onet.pl/opinie/andrzej-duda-w-waszyngtonie-spotkal-sie-z-donaldem-trumpem-komentarz/k6mkmm7

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v