Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Denwer - można popierać pincet i uważać, że w takim wykonaniu to rozdawnictwo? Czy nie można? Czy w Warszawie dzieci mające szczęście zostać zakwalifikowanymi do żłobka/przedszkola muszą za to płacić? Czy udział w marszu obok lesbijki jest zagrożony ekskomuniką?

mirro - Może posłucha Hołowni i weźmie z pałacu klęcznik. Kolano to skomplikowany i trudny w leczeniu staw...

Opublikowano

Galan - Fajne.. Wczoraj mi się rzuciło i dziś na zdjęciach popatrzyłem. Prezydenta do telewizora przysiwili na czuprynie. Na wiecach lekko na skroniach ale biała koszula i fifarafa a na debacie poszedł w kierunku statecznego, starszego Pana?

E. Napisałem inie przyjęło. Galan - fajne..

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Marku, takie wrzutki niewiele Ci dadzą. Większość nie pójdzie głosować za Trzaskowskim, za bosakiem itd, tylko przeciwko Dudzie. 

Co ty nie powiesz a ja słyszałem że przeciw trzaskowskiemu bo trzaskowski to pierwszy krok do adopcji dzieci przez gejów 

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

A przed samymi wyborami w czerwcu wypadł słabiutko i stąd ta cisza na forum. Każdy omija temat

Jak się nie ogląda telewizji informacyjnej to skąd można wiedzieć co tam się dzieje. Może dzisiaj zaryzykuje i zobaczę o czym Justyna z Danką opowiadają. Nawiasem mówiąc temat wirusa odszedł na dalszy plan. Numer jeden teraz to wybory.

2 godziny temu, mirro napisał:

Co ciekawe jak PAD pojedzie do Trumpa, to przed nim, on pogada sobie z delegacją Izraela. Ciekawe co tam się wykluje zanim nas Pan Prezydent uzyska dostęp przed oblicze Prezydenta USA.😂

W poprzednich wyborach Trump, według ekspertów nie przyleciał do Polski bo czekał na rozstrzygnięcie wyborów. Teraz Duda leci do USA i znów "eksperci" krytykują tą decyzję. Co by nie zrobić to zawsze źle.

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Marku, takie wrzutki niewiele Ci dadzą. Większość nie pójdzie głosować za Trzaskowskim, za bosakiem itd, tylko przeciwko Dudzie. 

Czy ja wiem. Może trzeba dać szansę komuś nowemu w tej ekipie.

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Czy udział w marszu obok lesbijki jest zagrożony ekskomuniką?

Oprócz kapelana środowisk LGBT reszta z urzędu podlega pod paragraf. 😂

1 godzinę temu, dsbh napisał:

W poprzednich wyborach Trump, według ekspertów nie przyleciał do Polski bo czekał na rozstrzygnięcie wyborów. Teraz Duda leci do USA i znów "eksperci" krytykują tą decyzję. Co by nie zrobić to zawsze źle.

A ciul mnie to obchodzi czy to dobrze, czy źle że jedzie. Ważne że wchodzi po Żydach do Donalda. Choć pewnie to nie będzie miało znaczenia, bo i tak już ustalone.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A ciul mnie to obchodzi czy to dobrze, czy źle że jedzie. Ważne że wchodzi po Żydach do Donalda. Choć pewnie to nie będzie miało znaczenia, bo i tak już ustalone.

Jeżeli chodzi o "ekspertów" nie miałem na myśli Ciebie także się nie obrażaj :). Wystarczy wpisać w przeglądarkę wizyta Usa lub Duda Usa i pojawia się na przykład były polityk Pisu, który dosyć często się wypowiada na temat swojej byłej partii. Nie zdziwię się jak będzie kandydował w kolejnych wyborach z list PO. Jeżeli chodzi o samą wizytę, w USA również są wybory w tym roku chyba, także obaj prezydenci może chcą coś ugrać.

Opublikowano (edytowane)

Anna Gańska-Lipińska:
@AnnaMariaGL3
Kolega jest w szpitalu. Dom opisany, opony przebite. Rodzina w strachu.  Za co? Jest z drużyny #Duda2020 
Język  miłości...

Zdjęcie

Zdjęcie

------------------------------------

Makabryczny wypadek podczas prac rolnych pod Koninem. Jak informują lokalne media i konińscy strażacy, 55-letni rolnik został wciągnięty przez prasę rolniczą. Niestety, życia mężczyzny nie udało się uratować.

ostatnio co dziennie jakiś śmiertelny wypadek w rolnictwie

Edytowane przez nie
Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

Ogólnie spożywka nie kwalifikuje się bo nie ma jak wykazać straty. O te fundusze, co to rząd z Unii niby załatwił to też łątwo nie będzie. W zasadzie może je dostać tylko bankrut. Kolejna sprawa że to nie nasi będą kwalifikować wnioski tylko Unia. Są tylko uzgodnienia o udostępnieniu naszego systemu bankowego w celu przelewania przyznanych środków. Nasi nawet nie będą wiedzieć komu i ile przyznano.😂

I prawidłowo gdyż w łańcuszku rolno-spożywczym za wielkie straty "płaci" ten na samym dole czyli rolnik ,Wy przedsiębiorcy musicie swoje zarobić jak nie kosztem rolnika to konsumenta

Opublikowano
12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ty to widać że naprawdę jesteś stary skoro Takie rekordy Cię fascynują 

Możesz choć jeszcze 😎?

kiedy takie rekordy byly bite bylem jeszcze piekny i mlody....widzisz mnie takie rzeczy interesuja bardziej niz gej-parady-wiem jestem w odorznieniu od wac homo-fobet,coz na to poradze. masz jaks dziewczyne ?? podam ci adres i niech ona sie przekona, spotkamy sie na pokojach u banasia.

4 godziny temu, DTaras napisał:

mirro - ciekawie zestawione: kapelan środowisk LGBT. 🤔

oj wielu by sie takich znalazlo- arcybiskup jedraszewski z tych obecnie urzedujacych . lawendowe mafie chyba w kazdej kuri rzadza

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Chyba to możemy uznać za przeprosiny Co do zdjęć wyżej - debili niestety nie brakuje. Przykre to. Jakiś sprawca jest już namierzony?

przeprosiny ???? to zwykla zazdrosc😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

I prawidłowo gdyż w łańcuszku rolno-spożywczym za wielkie straty "płaci" ten na samym dole czyli rolnik ,Wy przedsiębiorcy musicie swoje zarobić jak nie kosztem rolnika to konsumenta

No mnie to nie musisz tłumaczyć akurat jak to jest. A szczególnie dlatego że sami uprawiamy  warzywa. Jesteśmy w takiej samej sytuacji jak reszta. Rynkiem żądzą sieci dystrybucyjne, albo dystrybutorzy . Zarobek d*py nie urywa ale wszystko musi się bilansować, bo to nie budżet Państwa gdzie najwyżej dodrukuje się pieniążka.

Opublikowano

Prezes URE zatwierdził taryfę PGNiG Obrót Detaliczny (PGNiG OD). Nowa taryfa będzie obowiązywała od 1 lipca do 31 grudnia 2020 r. Zmiana dotyczy wyłącznie odbiorców w gospodarstwach domowych.
W nowej taryfie ceny gazu uległy obniżeniu o 10,6 proc., natomiast stawki opłat abonamentowych pozostały na niezmienionym poziomie. Oznacza to spadek średnich płatności w części rachunku płaconej PGNiG OD o 9,8 proc. dla odbiorców używających gazu wysokometanowego oraz gazu zaazotowanego Ls i o 9,7 proc. dla odbiorców gazu zaazotowanego Lw.

"Firma do obrotów 50 mln zł - 97% spółek - nie będzie płaciła podatku CIT tak długo, jak nie będzie wyciągała zysku ze swojej firmy" - powiedział Morawiecki po wizycie w przestrzeni coworkingowej "business_link", cytowany na profilu Kancelarii Premiera na Twitterze.

"Każdy przedsiębiorca, który będzie chciał rozwijać się i inwestować w Polsce będzie miał do tego idealne warunki. To prawdziwy inkubator przedsiębiorczości" - podkreślił premier.

Jak podano na profilu Kancelarii Premiera wprowadzenie tzw. estońskiego CIT to możliwa korzyść dla ponad 200 tys., szansa na utworzenie dodatkowo 120 tys. miejsc pracy do 2021 roku a także wzrost stopy inwestycji w Polsce o 2 pkt proc. do 2021.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, DTaras napisał:

A może... Duda w ramach zdobywania głosów załatwi Defianta?

Załatwi, ale dewianta.:lol:

9 minut temu, nie napisał:

Każdy przedsiębiorca, który będzie chciał rozwijać się i inwestować w Polsce będzie miał do tego idealne warunki. To prawdziwy inkubator przedsiębiorczości" - podkreślił premier.

Inwestycji nie robi się z CIT, Na inwestycję trzeba mieć w ciul kasy, albo władować się w kredyt. Nie masz przychodu, nie masz kasy na inwestycję. Gdybyśmy chcieli oglądać się na taką pomoc to w życiu niczego byśmy nie zbudowali.:lol:

9 minut temu, nie napisał:

Jak podano na profilu Kancelarii Premiera wprowadzenie tzw. estońskiego CIT to możliwa korzyść dla ponad 200 tys., szansa na utworzenie dodatkowo 120 tys. miejsc pracy do 2021 roku a także wzrost stopy inwestycji w Polsce o 2 pkt proc. do 2021.

Ja się zawsze kużwa dziwię jak Oni wyliczają te powstałe miejsca pracy?  A jak nie utworzą to co?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

gaz ziemny potanial rownie jak ropa naftowa- jest chyba 3 razy tanszy niz pare miesiecy temu a tu laskawcy obnizaja ceny o 10 %, bezmiar laskawosci, 

gaz na gieldzie jest tanszy niz kupowany na zlozach..

tarcze kryzysowe 1-2-3-4-5-6-7 czy ile im tam jest urtowaly ponad 4 lub 5 -zalezy ktory minster sie wypowiada- milionow miejsc pracy, biorac pod uwage ze pracujacych jest 16 milionow to prawdziwy sukces na miare nieodzalowanego wojciecha jaruzelskiego,on tez w 81 uratowal polska gospodarke..

ogladajcie sprawe dla reportera..

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ulman napisał:

A przed samymi wyborami w czerwcu wypadł słabiutko i stąd ta cisza na forum. Każdy omija temat

daj trochę czasu chętnie zobaczę debatę nie każdy ma tyle czasu co ty  

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v