Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co  ci tak to  500+  przeszkadza  bezpłodny  jesteś  czy  co  ???  Niech  mają  ci  ludzie   zarabiają  groszę  to  te 500+  nie jest  jakimś  wielkim  socialem.   Nie  dobre  jest  to  że   bogatym  tak  samo  dają   a  im to  na kij  potrzebne  jak zarabiają  po 30-100 tyś  miesięcznie.  Ta  kasa  mogła by pójść  na  inwestycje.  Grażynka  co  pracuje  na kasie  w  biedronce  niech   ma te swoje  500+ 

Opublikowano (edytowane)

ten co dudy potrzedł to pracownik i członek parti biedronia i bierze chyba udział w kampanni biedronia  a nie zwykły obywatel , choć nic mu zarzucić nie można bo rozmowa była na poziomie .         

dla mie działania sld od kilku lat są nie do zrozumienia ,co najmiej ta partia powinna mieć poparcie co najmiej 15 %  wszystko poniżej jest powodowane błednymi decyzjami .

21 minut temu, daron64 napisał:

A może by tak nic nie dawać za darmo? A jakby tak przeznaczyć taka kasę np. na inwestycje?

że budowe CPK :ph34r:                  W POLSCE inwestycji jest dość dużo i zwiekszenie ich bardziej podniesie ceny produktów takich jak stal , cement , cegła , chyba 2 lata temu samorządy tak inwestowały że na rynku trzeba było  czekać po 3-4 miesiące na kostke brukową u mie na wiosce  chłopaki mieli przestoje , bo praca była a kostki brak , tak że  to też trzeba wyposrodkować , albo jak budowy na euro stadionów trwały to cement płaciłem po 1 tys . za tone 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Co  ci tak to  500+  przeszkadza  bezpłodny  jesteś  czy  co  ???  Niech  mają  ci  ludzie   zarabiają  groszę  to  te 500+  nie jest  jakimś  wielkim  socialem.   Nie  dobre  jest  to  że   bogatym  tak  samo  dają   a  im to  na kij  potrzebne  jak zarabiają  po 30-100 tyś  miesięcznie.  Ta  kasa  mogła by pójść  na  inwestycje.  Grażynka  co  pracuje  na kasie  w  biedronce  niech   ma te swoje  500+ 

Akurat mam dziecko. Nie jest wielkim sojalem dla najsłabiej zarabiających? To po co jest? Wydawało mi się właśnie, że najgorzej sytuowanym miało to pomoc, a tu mówisz, że to żadne duże wsparcie dla nich. No no.

A co do Grażynki, to chyba miała być kasa docelowo dla dzieci Grażynki. Ale widać, że.nawrt ty się nie ludzisz, co do celu dawania tej kasy.

3 minuty temu, jarecki napisał:

że budowe CPK :ph34r:

To czy to inwestycja, czy zmarnowane pieniądze okaże się dopiero za jakiś czas. Tylko czy ktoś głowę posypie popiołem, jeśli się okaże że to źle ulokowane pieniądze, czy raczej znajdzie się wtedy jakiegoś nowego(starego) wroga, którego wskaże się jako przyczynę porażki? A może na siłę będzie się udowadniac że to sukces?

Dla nas wszystkich fajnie by było, gdyby nie okazało się to zmarnotrawieniem pieniędzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ten co dudy potrzedł to pracownik i członek parti biedronia i bierze chyba udział w kampanni biedronia  a nie zwykły obywatel , choć nic mu zarzucić nie można bo rozmowa była na poziomie .         

A ten Andrzej Duda, co to do niego podszedł ten obywatel uwikłany we współpracę z Biedroniem, to tajny współpracownik Pana Kaczyńskiego co bierze aktywny udział w pracach PiS.😂 Dla niepoznaki nazywany tylko Prezydentem.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A ten Andrzej Duda, co to do niego podszedł ten obywatel uwikłany we współpracę z Biedroniem, to tajny współpracownik Pana Kaczyńskiego co bierze aktywny udział w pracach PiS.😂 Dla niepoznaki nazywany tylko Prezydentem.

Jak to dobrze, że PiS nie robił nigdy żadnych ustawek, bo jakby robił i wtedy nie było kwiku wyborców PiS, że to niefajne, to teraz by wyszłi na głupków zarzucając opozycji robienie akcji w stylu PiSu. 

wait-good-point_fb_1144675.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan675 napisał:
Obraz może zawierać: 3 osoby, tekst
Tusk Vision NetworkObserwuj

To mówicie, że w TVN zapomnieli poinformować, że "przypadkowy obywatel" to działacz lewicowy? 1f603.png:D

100788599_2995490600497383_3881108873037

5 lat  temu wysyłali  hadacza   teraz   nowe twarze   ah  ta  opozycja   czego  to  się  nie chwycą  żeby   wybory  wygrać   muszą  być   mocno  zdesperowani 

Opublikowano
15 minut temu, Denwer napisał:

ah  ta  opozycja   czego  to  się  nie chwycą  żeby   wybory  wygrać   muszą  być   mocno  zdesperowani 

O jejku, jejku zaraz wyjdzie na to że tylko opozycja jest zdesperowana, a miłościwie panujący to tylko tak dla sportu startują, w zasadzie to z nudy.:lol:

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/biskup-antoni-dlugosz-mateusz-morawiecki-i-lukasz-szumowski-jak-ewangelisci-6520642885588609a

miało być bez komentarza gdyby mi nie wykiełkowało jedno pytanie - czy Jarosław można uznać z podobne do Joshua?

cyfra dziesiątek w liczbie wieku w którym żyję mi się nie zgadza czy rzeczywiście jest jedynka zamiast dwójki?
bo gdyby było zero to wtedy byli ludzie mądrzejsi i ... pod pewnymi względami cywilizacja się cofa i to jest coraz mniej dyskusyjne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jarosław to raczej kolejny ewangelista. Jakby mógł to ewangelia w jego wykonaniu zaskoczyłaby niejednego. 😂

A tak poważnie w sprawie Biskupa, to chyba mózg zlasował się pod wpływem kadzidła. Ile dobrego zrobią księża pracujący w parafiach, tyle Pan Biskup potrafi sp***dolić. Smutne, bo prawdziwe.

Opublikowano

chyba pod wplywem kamery 😂-to przeciez ten biskup prowadzil telewizyjny program "ziarno" -i to  przez wiele lat, nieraz z dziecmi ogladalem jego wystepy, byl jakis apostol donald ?? on tez opiekowal sie biskupem. przynajmniej finansowo-chba za darmo w tvp nie wystepowal ???

konferencja pis-owskich prezydentow miast[teraz idzie na info]- ogolne bzdety i na koniec pytania-od polsatu news- co konkretnie zrobil adrian dla ich samorzadow ??konsternacja na twarzach ,pare ogolnikow, wiec jeszcze raz powtorka pytania- brak konkretnje odpowiedzi-w sumie to prawda prezydent-niewazne jaki- niewiele moze w tych sprawach zrobic,....tylko od tego trzeba bylo zaczac

o prezydent chelma-taki artykul z najnowszego tpr. tygodnik rolniczy,gdyby wycielo

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/rolnicy-zostana-odcieci-od-swoich-pol-przez-sciezke-rowerowa/

mam nadzieje ze 120 milionow na respiratory nie zniknelo razem z urzednikami ministerstwa i dokumentacja-ojczyzne dojna......

2 godziny temu, Denwer napisał:

5 lat  temu wysyłali  hadacza   teraz   nowe twarze   ah  ta  opozycja   czego  to  się  nie chwycą  żeby   wybory  wygrać   muszą  być   mocno  zdesperowani 

to tyskie to ci bardzo zaszkodzilo- znowu klamiesz w sprawie hadacza-jak zwykle...

czlowieku bez honoru przypomnij sobie kto bronil krzyza na krakowskim przedmiesciu ?? to zreszta kolega romanka z gruby😛

Opublikowano

Terlikowski to padalec do wynajęcia. PIS wrzucił mu taśmy z podsłuchów to je ujawnił.

14 godzin temu, nie napisał:

jak ty przeżyjesz ewentualną wygraną dudy? zaplujesz się na śmierć :)

Duda najpewniej wygra bo większość jest durna,  ale nie zmieni to faktu że PIS to jawna  struktura mafijna.

7 godzin temu, daron64 napisał:

A może by tak nic nie dawać za darmo? A jakby tak przeznaczyć taka kasę np. na inwestycje?

Nie zabierać, nie dawać a ludzie sami zainwestują.

7 godzin temu, Denwer napisał:

500+ to patologia. Bogaci powinni brać bo na to zarabiają a nieroby i gamonie powinny się wstydzić że wyciągają łapy po cudze. 

Grazynka z biedronki niech się dokształci i weźmie za robotę to będzie lepiej zarabiać.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

😂

czlowieku bez honoru przypomnij sobie kto bronil krzyza na krakowskim przedmiesciu ?? to zreszta kolega romanka z gruby😛

Bronił bronił nawet kulą w łeb chciał  zucac. Kto  go tam wysłał a no wiadomo kto go wykorzystywał do negatywnej kampanii i straszył PiSem zapomniałeś kmiotku jak twoi mocodawcy wysyłali prowokatorów za swoich rządów budkę ruską to kto podpalił ?? 

Czemu tego maszkarona nie zdjeliscie  już 12 czerwiec do 10 mieliście czas a maszkaron nadal straszy. Do roboty a nie na forum brednie pisać 

Opublikowano

nie wiem jak w koronowie ale u mnie codziennie leje, przed chwila skonczylo z malej chmurki ale widac ze za chwile da z grubej rury.

zreszta ja jestem patologia- 500 + leci,stara w robocie ,dzieci w pracy wiec moge sie relaksowac i nic nie robic.

co za maszkaron-nie jestem w temacie.

czemu hadacz przylgnal do obroncow krzyza a dopiero gdy ci sie zorientowali ze nie wszystkich ma w domu i go wywalili to zmienil orientacje ??? kluczowa fraza- nie wszystkich ma w domu[tak eufemistycznie nazywa sie zwolennikow pis-u nadreprezentowanych w pewnych zakladach lecznictwa zamknietego.]

jaki macie przekaz dnia na temat tych 120 mln na respiratory ?????

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jacus napisał:

jaki macie przekaz dnia na temat tych 120 mln na respiratory ?????

Taki jak zwykle; "Polacy nic się nie stało". Albo "lepiej że nas załadowali w trąbę niż mieliby wydać na LGBT".:lol:

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v