Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ursus - wlazłeś na temat gdzie ja żartów nie lubię a czas liczy się w sekundach. Połączyłrm z wątkiem patryjotyzmu. Masz i rację. Patryjota powinien być w cudzysłowie.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A widziałeś jakie tam były emotikony ?to żart , myślisz że będę się zastanawiał od kogo

A to przepraszam. Na stacjonarnym akurat forumowe emotikony nie wyświetlają się. Źle zinterpretowałem wpis.:gent:

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

To udowodnij

Po i tu się z tobą zgodzę 

Z chęcią zaproszę wszystkich kandydatów zrobię im zawody wywalania gnoju od cielaków 

Przecież ja ci to udowadniam pod każdym twoim postem. Szkoda tylko, ze nie rozumiesz. Ale do tego tutaj wszyscy przywykliśmy.

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A widziałeś jakie tam były emotikony ?to żart , myślisz że będę się zastanawiał od kogo

Próbuje was gonić z waszą głupotą 

Jak widać antypisiory  to agresywne typki bez poczucia humoru 

Jesteś kolejnym po @ Denwer, który tylko rzuca epitetami nie mając dowodów. Natomiast my jak to piszesz my na każdym kroku pokazujemy wam, ze piszecie bzdury. Z tą krwią wspiąłeś się na wyżyny swoje głupoty. To ci na twoim poziomie wytłumaczyłem aby dotarło. Niestety ty zamiast skorzystać z szansy by nie kompromitować się dalej postanowiłeś temat ciągnąć choć nie tylko ja ci zwróciłem uwagę, że głupio piszesz.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

A to przepraszam. Na stacjonarnym akurat forumowe emotikony nie wyświetlają się. Źle zinterpretowałem wpis.:gent:

Chociaż jeden przyzwoity 👍

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Przecież ja ci to udowadniam pod każdym twoim postem. Szkoda tylko, ze nie rozumiesz. Ale do tego tutaj wszyscy przywykliśmy.

Jesteś kolejnym po @ Denwer, który tylko rzuca epitetami nie mając dowodów. Natomiast my jak to piszesz my na każdym kroku pokazujemy wam, ze piszecie bzdury. Z tą krwią wspiąłeś się na wyżyny swoje głupoty. To ci na twoim poziomie wytłumaczyłem aby dotarło. Niestety ty zamiast skorzystać z szansy by nie kompromitować się dalej postanowiłeś temat ciągnąć choć nie tylko ja ci zwróciłem uwagę, że głupio piszesz.

No udowadniasz tak jak z tym sosnierzem czy ludźmi co do dziwisza poszli. 

Zacytuj mi posty w których żucam  epitetami 

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

ursus - wlazłeś na temat gdzie ja żartów nie lubię a czas liczy się w sekundach. Połączyłrm z wątkiem patryjotyzmu. Masz i rację. Patryjota powinien być w cudzysłowie.

Człowieku to wyluzój trochę ,życie to tylko polityka a tym bardziej tu na forum nic nie zmieniasz więc pośmiać się bo tylko tyle nam zostało 

Opublikowano

Ursus - napisałem zwięźle i ze związkiem przyczynowo - skutkowym gdzie na końcu był idiota. Urazą co do "idioty" zaakceptowałeś wszystko przed co wskazuje na fakt iż podążałem wg Twojej idei. Zatem jaki żart?

Denwer - wstaw ilości a nie oprocentowanie gdyż 1 procent z kwoty warszawskiej może być równy 100 procentom kwoty lubuskiego...

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Zacytuj mi posty w których żucam  epitetami 

Na czerwono Ci się nic nie podkreśliło w tym zdaniu ?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ursus - napisałem zwięźle i ze związkiem przyczynowo - skutkowym gdzie na końcu był idiota. Urazą co do "idioty" zaakceptowałeś wszystko przed co wskazuje na fakt iż podążałem wg Twojej idei. Zatem jaki żart?

Denwer - wstaw ilości a nie oprocentowanie gdyż 1 procent z kwoty warszawskiej może być równy 100 procentom kwoty lubuskiego...

A co to ma do rzeczy   zapewne w Warszawie jest  więcej urzędników  jak w mniejszych miastach 

Opublikowano

@DTaras Pisałem już wcześniej jedna z firm żywicielek zarejestrowana w W-W wnioski idą tam jak krew z nosa a sami urzędnicy chyba najbardziej problemowi w kraju. Nie do końca wiązał bym to jednak tylko z tym prezydentem stolicy, kadrę odziedziczył po poprzedniczce. Wysokość wniosku nie ma znaczenia urzędnik sprawdza wartość merytoryczna nie kwotową. Zresztą najwięcej pieniędzy w kraju na pomoc pochłonie Śląsk i Wlkp bo tam mamy najwięcej fabryk. Biura i samo zatrudnieni to pikuś. Farszafka to farszafka i tyle w temacie ;) 

Opublikowano

Inaczej nie interesuje urzędnika "ile" tylko czy wniosek spełnia wszystkie wymogi. Generalnie sprawdzają tylko czy ci się należy, robią to tak opieszale że łeb mały. Na początku też tłumaczyłem sobie to wielkością miasta i ilością wniosków. Pogadałem jednak ze znajomym który mieszka tam na stałe i on mi mówi że nie ja jedyny z pracy Warszawskich urzędników nie jestem zadowolony. Tyle że tak jak mówię nie do końca jest to winą jednej osoby a raczej całej tamtejszej śmietanki. 

Opublikowano

A szkolenie kadr wziąłeś pod uwagę? Zadowolonym z urzędników mało kto jest. Zresztą. Wniosek złożony w ZUS przez skrzynkę podawczą w sprawie zwolnienia 50 % do dziś nierozpatrzony...

Opublikowano
38 minut temu, hubertb napisał:

Inaczej nie interesuje urzędnika "ile" tylko czy wniosek spełnia wszystkie wymogi. Generalnie sprawdzają tylko czy ci się należy, robią to tak opieszale że łeb mały. Na początku też tłumaczyłem sobie to wielkością miasta i ilością wniosków. Pogadałem jednak ze znajomym który mieszka tam na stałe i on mi mówi że nie ja jedyny z pracy Warszawskich urzędników nie jestem zadowolony. Tyle że tak jak mówię nie do końca jest to winą jednej osoby a raczej całej tamtejszej śmietanki. 

Kto jest kiedy zadowolony z pracy urzędników? Zawsze mogło być szybciej, lepiej, więcej itd. Nie ważne czy stolica czy gmina. W Polsce jest biurokracja. Całe masy urzędników, którzy dopilnują by petent czuł, że są ważni i potrzebni.

Opublikowano

Tyle że tam jeden urząd dzielnicy jest wielkości urzędu dla średniego miasta więc akurat rąk do pracy to im nie brakuje. Przez lata porobiły się też takie małe kliki i patologie. Teraz trzeba by tam chyba przewrotu majowego dokonać żeby tą sytuacje odmienić. 

Tyle że tam jeden urząd dzielnicy jest wielkości urzędu dla średniego miasta więc akurat rąk do pracy to im nie brakuje. Przez lata porobiły się też takie małe kliki i patologie. Teraz trzeba by tam chyba przewrotu majowego dokonać żeby tą sytuacje odmienić. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Teraz trzeba by tam chyba przewrotu majowego dokonać żeby tą sytuacje odmienić. 

Zaprawdę powiadam Ci. Nie idź tą drogą. Bo to mroczna dolina i nasz kraj już raz zaliczył owoce tego działania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v