Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

on sie nie zepsul to byla planowa naprawa😂a ze sloneczko przygrzewalo to sie moglem opalac, niestety po poludniu tak walilo po oczach ze nawet nie widzalem gdzie sruby skreca a co mowic o strzelaniu z nakretek do helikopterow 🤣.

troche wolnego przed sianokosami wiec trzeba troche grzmota podremontowac, przewaznie pod 600mtg rocznie robi wiec zawsze cos sie moze zepsuc, tu cieknie tam cieknie to sie urwalo to naderwalo, tu brakuje srubki ,tu nakretki tam szpilki , tu cos brakuje tu niedokrecone i tak prawie tydzien z przerwami,

Opublikowano

600 ??? O ja pierdzielę . Nie wysiadasz z niego ?

Opublikowano

e skad jezdze zawsze na wysokich obrotach, 😏

teraz troche zwolnilem , ale i tak nieraz nie moglem wysiasc z ciagnika-starosc nie radosc.

wiecie jaka to radosc jak po 3 miesiacach chorobowego  na jedynce mozna sobie po polu pojezdzic ???lepiej zebyscie nie wiedzieli........

Opublikowano

mam szybka skrzynie biegow. na dwojce z pierwszego razu uprawa agregatem na ciezkiej ziemi- moze gdy bylem piekny i mlody nie wspominajac ze zdrowy to tak, a teraz to tylko jedyneczka . jak o kulach wchodzisz do ciagnika to znaczy ze nigdzie ci sie juz nie spieszy.

ciekawe co z tego wyniknie ? 

https://noizz.pl/film/sekielski-potwierdza-powstanie-film-o-tym-czy-jan-pawl-ii-wiedzial-o-pedofilii-w/yvh66yp?utm_source=noizz.pl_viasg_noizz&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Opublikowano (edytowane)

No i proszę znowu ci co tu tak wrzucali propagandę pisu wyszli na głupków. Nie pamiętam który to wrzucał artykuły jak KGHM straszył Wyborczą pozwami, że ta pisała, że maski bez atestów. Maski przebadano w certyfikowanym laboratorium i rzeczywiście nie spełniają norm.

@Denwer to jest na razie tylko ich zdanie. Nic nie udowodnili. Tabelki z cyframi jakimi się chce to można sobie teraz porobić. Dziennikarz pracujący przy liście mówi za to o sms ach od szefostwa każących zrobić coś z tym Kazikiem czy jego piosenką. Żeby nie wyszło jak z tymi maseczkami, że znowu was w konia zrobią.

Nawet jeśli dziennikarze coś zamieszali przy liście. To oni to robią uznaniowo jak się okazuje od lat. Do tej pory nikomu to nie przeszkadzało. Tylko, że wątpię aby szefostwo na bieżąco to kontrolowało. Jeśli nawet dziennikarze postąpili nie fair to nie usprawiedliwia to ingerencji kierownictwa. Bo skąd kierownictwo od razu wiedziało, że to lipa skoro wiadomo jak dziennikarze robią to od lat?

Jeśli się okaże, że ci ludzie z filmu mają racje i był przekręt. To wyszło to przy okazji. Szefostwo najpierw ocenzurowało listę zdejmując piosenkę ze względu na treść jak za prlu. A potem przy okazji dochodzenia wyszły nieprawidłowości.

Generalnie oglądamy początek końca programu 3. Kolejny sukces dobrej zmiany.

https://www.rp.pl/Media/200519297-Nocna-zmiana-dyrektora-Kowalczewskiego-po-zwyciestwie-Kazika.html?preview=&remainingPreview=&grantedBy=preview&

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 godzin temu, gienio007 napisał:

Właśnie mnie się o ten strajk radził Szczepanito , czy Agrounia powinna się w to mieszać i czy jechać ma z Michałem ?  Ja mu powiedziałem że jeśli on tam pojedzie  to ja mu gumy wyleje . Na ostatnim proteście rolników w Warszawie miała nas być masa , bo to o wsparcie za te palenie opon się rozchodziło . Ja byłem , Szczepanito też , ale ogólnie to garstka ludzi tam była .  W lokalnym proteście u nas w Łęczycy  przeciw  decyzją Ardanowskiego  i ugulnie rządzącym  Szczepanito jako organizator prowadził peleton , ja jechałem zaraz za nim a smarkacz Racylek i mnie i Szczepanito od Pisowskich  popaprańców  wymyśla .  Nawet  gówniarz w innych tematach propagandę polityczną przeciwko nam uprawia , tylko że mnie to akurat takie coś   tylko śmieszy .  

Odezwał się parobek szczepanito już sam bez jego wsparcia nie możesz normalnie funkcjonować 😂

mendo jedna gdzie jest w moich postach słowo "pisowski popapraniec " ? jesteś zwyczajnym paplą, gadać byle gadać a to że podobają ci się pogląd jednej partii to jesteś na tyle nie rozgarniety że nie  widzisz że bis dużo obiecał na wsi i nic nie zrealizował z tego

Ile ty chłopie lat żeby mnie od smarkaczy wyzywać, ja mam 38 lat i dwóch synów, starszy skończy w tym roku 10lat 

Jakim wam ? człowieku idź do specjalisty

6 godzin temu, DTaras napisał:

U nas handluje się suporeksem z Białorusi.. W powodowie (30km) jest fabryka. To co? Roman? Jaką masz receptę na drugi etap prywatyzacji?😋

jaka cena tego suporexu ?

był nawóz białoruski, węgierki to może być i suporex

Opublikowano

Zwolennicy pisu tutaj często sięgają po argumenty ad persona czy wyzwiska. Zobacz jak np pytają o coś ich na jakichś demonstracjach. Najgorsze bluzgi lecą. Choć wszyscy są katolikami i chodzą do kościoła.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Denwer napisał:

Typowe dla PiS-u niszczenie niewygodnych ludzi którzy tworzyli historię radiowej trójki . Jaka pewność ze to co tu klepią to prawda? 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

dokładnie, jedno pytanie nie właściwe i wróg śmiertelny 😁

Gdzie ten narodowy holding spożywczy ?

ECzG9P1WwAARnhW?format=jpg&name=large

Opublikowano

Obejrzyjcie nagranie, które wrzucił @Denwer. 2:51. Koleś próbuje udowodnić, że jakiś Bartas Szymoniak wygrał. 

A teraz kawałek z listu dziennikarza, który listę moderował.

Usłyszy Pan również w tej audycji piosenki wykonawców, o których istnieniu Pan nigdy nie słyszał, a którzy pieczołowicie wyklikane po nocach wysokie miejsce na

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Szefostwo najpierw ocenzurowało listę zdejmując piosenkę ze względu na treść jak za prlu.

Za czasów  PO-PSL  ocenzurowano  telewizję  niczym  za PRL  i  zakazano  transmisji  przesłuchania  bronisława komorowskiego  przed  sądem 

97477549_104679651257081_726438499871358

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ciekawe  co  ona się  tak  boi   tego komisarza  z  PiS  w  Warszawskim  Ratuszu   

99118561_3024708430884903_62529626863220

Opublikowano (edytowane)

@Denwer mi nie musisz opowiadać i udowodniać, ze pis to to samo co po. ja to wiem. Ale za po nie zdejmowali piosenek z audycji radiowych bo nie podobały się władzy a o Tusku nawet kabaret był. A teraz zobacz co się dzieje wszystkie kabarety uciekły z tvp do polsatu. Bo w tvp nie można się z rządu śmiać. Takiej cenzury rodem z prl za po nie było. A w tvp teraz też się wielu rzeczy nie pokazuje więc z tym Komorowskim słaby argument.

Twoje insynuacje, ze Trzaskowski czegoś się boi są śmieszne. Oni po prostu nie chcą w warszawie jakiegoś nieudacznika z pis, który będzie załatwiał interesy ludzi pisu. Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Jaki był potrzebny aby móc zbudować dwie wierze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

A co  to  mnie obchodzi  nasadzili  sobie  truskawek  czy  malin  niech  sobie  je  zrywają    albo  ukrainców  zatrudnią   mogą  pracować    nawet  w kwarantannie  ale  tylko  na  polu  na terenie  gospodarstwa.

Opublikowano (edytowane)

@Denver

Ty Typowa pisowska dzicz tak sama jak z PO. socjal dla nierobów  siejąc pszeniczkę w monokulturze 😁

Jak to Duda mówił jak prezydent nic nie zrobił da rolników to nie powinien jeździć do spały na dożynki

Edytowane przez racyl
Opublikowano

To tak jak z górnikami. Jak za po to byle co i jechali do Warszawy chodniki rozbierać i opony palić. Jak za pis to co ich obchodzi, ze węgiel od ruskich ściągają, że im płace obniżają. Nic ich nie obchodzi. A jak za po to wszystko było źle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v