Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jeździ tymi pociągami. Sam podróżowałem kiedyś do Francji i lepiej i taniej było zajechać do Bordoux z Paryża TGV. Połączenie lepiej pasowało godzinowo, było taniej. Drogi sa potrzebne dla całej gospodarki nie dla CK. A tych dróg nam jeszcze dużo brakuje i dlatego jak pisałem wielu szybciej dojedzie na lotnisko do Niemiec niż do CPK.

Modli może nie był błędem ale nie spełnił nadziei. A dlaczego. Ano dlatego, że jest dalej i mniej popularny niż Okęcie.Każdy jest wygodny i nie wytłumaczysz mu, ze ma jechać na środek Polski skoro ma lotnisko nie daleko domu.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

Mirro -niemcy już zamówili nowe samoloty w USA co by te głowice mieli czym do polski przewiesc 🤣 a i zeby nam nie dali przypadkiem bez naszej zgody i wiedzy ,tak na siłe podrzucili i uciekli 

Zamówili, bo musieli. Rozmawiałem ostatnio z kumplem i ten stwierdził że nastąpiło totalne pranie łbów (oraz selekcja) wśród niemieckiej generalicji. A to co mówią o głowicach to przełamywanie resztki oporu wśród pozostałych niechętnych. My sami pierzemy sobie łby, więc nawet starać się nie muszą.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

@racyl antypisioku Ty błędów nie popełniasz ?? Wszytko od razu robisz w życiu bez poprawek ,taki jesteś idealny

Jaki antypisiorku ? a dzięi komu duda wygrał poprzednio

błędy to są błędy a to było parcie na ostro wbrew wszystkiemu. ludzie nie oswojeni a nową  sytuacją, mnóstwo zakazów a te parły na wybory tylko

1 godzinę temu, Denwer napisał:

No jak to kto opozycja nocnik g*wno wyborcze. Nazywali nawet listonoszy roznosiciela mi śmierci. Więc teraz ludzie z PO nie będą roznosicielami śmierci ????

A co mnie ta opozycja obchodzi, listonoszom to nawet nic by nie skapnęło bo nie dość że państwowa firma to ich wykorzystuje na max

Jakby to roznosili kurierzy w formie paczek to przynajmniej więcej by zarobili bo dostają kasę od każdej paczki

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, many12 napisał:

Panie młody to już POglądy innych w oku soli nabierają - też na niego głosowałem ale falsyfikatem się okazał z tego samego środowiska POokrągłostołowego - POgladów ponoć krowa tylko nie zmienia a reszta zależy od myślenia i otoczenia danej chwili. Chwilo trwaj bo akcje Trzaskowskiego rosną póki nie wyskoczy następna afera z tym środowiskiem związana.

Panie @many12 może to będzie zaskoczenie  ale jeszcze nie głosowałem na niego ,i jestem w stanie zrozumieć  Pana rozczarowanie 😏 bo wiadomo nie zrobił wszystkiego jak powinien Ale i dobrze Pan wie że każden inny też zawiedzie i pewnie jeszcze w większym stopniu ,jak narazie nie widzę innego kandydata który zrobi coś innego niż obecny prezydent

27 minut temu, racyl napisał:

Jaki antypisiorku ? a dzięi komu duda wygrał 

Tam pisało antypisiok 😝 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Przecież oni będą zbierać a nie roznosić.😂

Od jednych zabiorą koronawirus a innym zaniosą. Bo przecież papier zaraża. Hanka coś tam przebakiwala że już roznoszą czy tam zbierają

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Oczywiście swoją opinię Pani Ambasador poprzedziła konsultacjami z Rządem RP a ten wyraził zgodę na takie deklaracje po głębokiej analizie skutków.🤣

Miro - ale się uśmiałem - ten rudy pudel na stanowisku ambasadora rzekomo wolnego od obcych wpływów państwa  i o zgrozo ponoć demokratycznego w obliczu imperialistycznej POlityki steruje naszym nierządem  a Ty tu nam pieszczotliwie o konsultacjach prawisz............... Polityka yankesów  pod wodzą demokratów w osobie  Amerykanina kolorowego inaczej ( za co otrzymał z rąk synajskich braci nagrodę "Jobla") od roku 2007 ukierunkowana jest na zdominowanie wpływów Junii a szczególnie Niemiec w tym rejonie świata. Nie wiem  czy Ci wiadomo ale złoża ropy naftowej ciągną się Syryjskim szelfem Morza Śródziemnomorskiego aż po wybrzeże Cypru - i o to chodzi. Jewropę trzeba zdominować. Najważniejsze w tym to POdstraszyć Syberyjskiego Tygrysa - dać mu zajęcie w POstaci UPAdliny - odwrócić jego uwagę. Znaleźć takiego miernego sojusznika jak Polska i robić zamieszanie od środka - niech Tygrys zmyli tropa. Tymczasem bracia syjamscy w Syrii robią swoje - najważniejsze dominacja w terenie, enklawy dla miejscowych Indian autochtonów tych okolic - biednych Palestyńczyków. itp...

46935636_2121655641385469_8946989757485809664_n.jpg

Opublikowano

tą kandydaturą trzaskowski zamknął sobie droge do zostania prezydentem RP  .  jezeli by kryzys minął to trzaskowski pewno z powodzeniem mógł by startować w kolejnych wyborach za 5 lat .   ostatni dni jest miej fotek tu na forum ale to pewnie cisza przed burzą i sok z buraka ruszy ze swoją kampannią Trzaskowskiemu .

• Thanks 1
Opublikowano

Nikt nie wie jak będzie. Trzaskowski może nie mieć takiej zdolności jak np apolityczny Hołownia do skupiania elektoratu innych partii w drugiej turze. Wygrana z Dudą jest możliwa ale nie pewna.

Opublikowano
16 minut temu, many12 napisał:

a Ty tu nam pieszczotliwie o konsultacjach prawisz.....

To było raczej ironicznie albo uszczypliwie, żeby nie powiedzieć pogardliwie. Choć bardziej skłaniam się ku temu ostatniemu. Obce mocarstwo w podzięce za spolegliwość wyposaży nas w broń jądrową, kiedy nawet siłownią jądrową się brzydzimy. Już bym wolał reaktory. 

Układ jest taki. "Rosja nas grzmoci sankcjami aby ukarać Unię a Stany nagradzają atomówkami aby zdyscyplinować NIemców. 😂 Nosz kurna wstaliśmy z kolan na mur beton.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

tą kandydaturą trzaskowski zamknął sobie droge do zostania prezydentem RP  .  jezeli by kryzys minął to trzaskowski pewno z powodzeniem mógł by startować w kolejnych wyborach za 5 lat .   ostatni dni jest miej fotek tu na forum ale to pewnie cisza przed burzą i sok z buraka ruszy ze swoją kampannią Trzaskowskiemu .

Lepiej by  zrobili  popierając władka   a  tak   narażają  ponad 100 tyś   obywateli  na  zarażenie  koronawirusem    przed  czym  wcześniej  przestrzegali  że   papier  przenosi  korone.   Zmarnowali  kupe  kasy  na  kampanie  kidawy  i  teraz  kolejna  kasa pójdzie  na trzaskowskiego    który  marne  ma  szanse  z  Prezydentem  Andrzejem Dudą 

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Zmarnowali  kupe  kasy  na  kampanie  kidawy  i  teraz  kolejna  kasa pójdzie  na trzaskowskiego    który  marne  ma  szanse  z  Prezydentem  Andrzejem Dudą 

Zmarnowaliśmy kupę kasy na kampanię Prezydenta Andrzeja Dudy, bo nawet jak wygra to i tak nigdy samodzielnym prezydentem nie będzie. A chyba bardziej nam chodzi o kogoś bez wiernopoddańczych zapędów na tym stanowisku?

Opublikowano

@Denwer nie powtarzaj w kółko o tym narażaniu tylko napisz ile kasy zmarnował Sasin z Morawieckim na druk tych kart co to je teraz zniszczyć trzeba. Może socjalistyczny rząd rozda je teraz swoim socjalnym wyborcom w ramach kiełbasy wyborczej jako papier do podciru. Oczywiście w ramach wspierania rodzin polskich lub bezrobotnych.

Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

tą kandydaturą trzaskowski zamknął sobie droge do zostania prezydentem RP  .  jezeli by kryzys minął to trzaskowski pewno z powodzeniem mógł by startować w kolejnych wyborach za 5 lat .   ostatni dni

47 minut temu, Denwer napisał:

jest miej fotek tu na forum ale to pewnie cisza przed burzą i sok z buraka ruszy ze swoją kampannią Trzaskowskiemu .

Bo to tacy 'mężczyźni "u tych totalnych są .  Wszyscy są jak jest dobrze a jak źle to po norach się chowają .  

Jak pierwsze posiedzenie sejmu w  pandemii było , to te burki na kaczora szczekały że jest tchórzem skoro na obrady nie przyszedł . Kaczor nie dość że razem z nimi w tym samym czasie tam  siedział , to  jeszcze w przeciwieństwie  do tych kundli by bez maski i rękawic . Teraz jak Kidawę wypadało z godnością pożegnać i podziękować za wolę walki , to te burki  po budach się pochowały i przeczekują aż temat przycichnie . 

4 godziny temu, dysydent napisał:

jetem pewien że z chwilą zgłoszenia Trzaskowskiego do wyborów sztaby różnych padalców rzuciły się do wyszukiwania gdzie się da czy to u kuzynów, dziadków i innych praprzodków a nawet przypadkowych znajomych Trzaskowskiego czy nawet Jego samego poczynań z przeszlości; wyszukiwania haków na pożywkę dla różnych memów i innych podobn... podobnego syfu jakim niejednego już i nie raz obrzucono w ramach "merytorycznej dyskusji politycznej"
na pewno powróci/wypłynie kolejny raz szambo z oczyszczalni tym razem medialnie, zdychać będą kozy i .... jakież to wszystko przewidywalne że aż już nudne i degustujące.

dopisuję w edycji

o właśnie. nawet jak to pisałem już sie zaczęło o czym pisalem

Masz kogoś z zestawu wyborczego kogo można by bodaj tolerować? bo ja nie potrafię samemu sobie nawet na to pytanie odpowiedzieć.
a i przy okazji dzięki za niektóre wpisy których już ja pisać nie muszę bo - co racja to racja.
ale to tak tylko przy okazji bo nie jednemu bym tu musial ...

Padam na kolana i przepraszam że miałem czelność posłużyć się mową nienawiści w kierunku pana totalnego !!!!! W ramach kary proszę by mnie Wasz kumpel fizycznie eliminował jako pierwszego !!!!  To wielka bezczelność z mojej strony wymyślać fakty które nigdy nie miały miejsca . Przepraszam , przepraszam .

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jakieś wirusy, epidemie i recesje za rządów tzw "zjednoczonej prawicy" też mają wlaśnie miejsce ;)
a w cudzysłowie to mnożenie miesięcy emerytalnych pokazuje jaka ona prawica a gumiakowanie Gowina jaka ona zjednoczona :D

WSZYSCY są niepoważni, z lewa czy prawa i środka a brud chwytów politycznej walki tylko tego dowodzi
Chociaż Gowina przynajmniej usprawiedliwia że jak w szambo to koniecznie w gumiakach no i liberalizm gospodarczy jaki popiera troxchę mi przysparza wyrzutów że tak Go los doświadcza a m in i ja to bezlitośnie punktuję. Parę rzeczy w Nim się zgadzam no ale co z tego? Na razie to tylko bajzel się poglębia....
dobra szkoda klawiatury bo i tak będzie wszystko jeszcze inaczej niż się zanosi
Sekielski na yt jakieś kolejne szambo wylał - widzę że pojawiła się jakś jego produkcja i nawet nie będę sprawdzał co to bo też będzie to nadinterpretacja niewątpliwie obrzydliwych faktow ale forma podania nawet najciekawszą treść potrafi zobrzydzić w odbiorze.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Coś tu niektórym mężczyznom zapomniało się jacy to mężczyźni w pisie są i jak wsadzili na minę panią Beatę przy słynnym i ośmieszającym na cały świat a przynajmniej Europę 27 do 1. To jest polityka i twarda gra. Wystawili Kidawę ale nie oni pierwsi i nie ostatni.

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

błędy to są błędy a to było parcie na ostro wbrew wszystkiemu. ludzie nie oswojeni a nową  sytuacją, mnóstwo zakazów a te parły na wybory tylko

a ci nie zeby kandydata zmienić mimo ze wszyscy im przewidzieli wypierali się tego a tu zaskoczenie ? nie klepniecie głupoty 

3 godziny temu, racyl napisał:

Jaki antypisiorku ? a dzięi komu duda wygrał poprzednio

no jasne dzięki ciebie .. ile zarobiłeś na tym 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nikt nie wie jak będzie. Trzaskowski może nie mieć takiej zdolności jak np apolityczny Hołownia do skupiania elektoratu innych partii w drugiej turze. Wygrana z Dudą jest możliwa ale nie pewna.

Hołownia hmmm   jedni przewidywali go jako pomoc kidawy , kidawa miała 26% a w drugiej turze prawie łep w łep z dudą  stwór TVN miał być prawicowy i centro zeby pispowi podbierać ludzi w drugiej turze oddać swoich wyborców kidawie zeby ten elektora poszedł do PO a pis przegrał niestety wirus pokrzyżował plany  ...  widać jak zagranica mocno zaangażowana jest w PO co w zamian mają zrobić ??  Olechowski przyznał sie cała kasę i program wszystko postawiło im CDU w zamian prywatyzacja ?

na taką skalę nic nic nie chciał EU świat żadnej fabryki nic żadnych zapowiedzi o restrukturyzacji braku poinformowania załogi tylko ciachanie PL majątku ... ciekawe czy PSL jest też z tym umoczony 

18 minut temu, hubertuss napisał:

Coś tu niektórym mężczyznom zapomniało się jacy to mężczyźni w pisie są i jak wsadzili na minę panią Beatę przy słynnym i ośmieszającym na cały świat a przynajmniej Europę 27 do 1.

ośmieszaniu  ??    zobacz sobie ile tusk zatarł  nosa pastwami  Słowacja Czechy węgry ... itp   ... ludziom też oświeciły  umysły gdzie ta ruda Świna na białym koniu ??   

przyjdzie i wygra z dudą 🤣   pochwal się wynikiem przepowiadanym Tusk vs duda ..?? 🤣 ruda świna rezygnowała i wmawiała ze on startuje jak kac zyski bd kandydował 🤣

Opublikowano
30 minut temu, hubertuss napisał:

Coś tu niektórym mężczyznom zapomniało się jacy to mężczyźni w pisie są i jak wsadzili na minę panią Beatę przy słynnym i ośmieszającym na cały świat a przynajmniej Europę 27 do 1. To jest polityka i twarda gra. Wystawili Kidawę ale nie oni pierwsi i nie ostatni.

Nic nie wystawili tylko to był sukces na skałę światową :D:D:D i ten triumfalny powrót, prezes z kwiatami witający Beatkę jak bohatera. Aż łeska się w oku zakręciła :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Zmarnowaliśmy kupę kasy na kampanię Prezydenta Andrzeja Dudy, bo nawet jak wygra to i tak nigdy samodzielnym prezydentem nie będzie. A chyba bardziej nam chodzi o kogoś bez wiernopoddańczych zapędów na tym stanowisku?

Dlatego  właśnie  potrzebujemy  na tym  stanowisku  Prezydenta  Andrzeja Dudę  który  nie  będzie  wiernie  poddańczy  niemcą   czy  ruskim    jak to   tam  szło   w 2010  roku  po wyborach  prezydenckich    putin  mówi  do  merkel    wasz  premier  nasz  prezydent.

Najgorsze  jest  to  że  wybory  PO  chciało  przełożyć  bo  niby  koperty  zarażają     a  teraz  sami  chcą  zbierać  na  papierze   podpisy  i  narażać  tyś  Polaków  na  śmierć 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

To było raczej ironicznie albo uszczypliwie, żeby nie powiedzieć pogardliwie. Choć bardziej skłaniam się ku temu ostatniemu. Obce mocarstwo w podzięce za spolegliwość wyposaży nas w broń jądrową, kiedy nawet siłownią jądrową się brzydzimy. Już bym wolał reaktory. 

Układ jest taki. "Rosja nas grzmoci sankcjami aby ukarać Unię a Stany nagradzają atomówkami aby zdyscyplinować NIemców. 😂 Nosz kurna wstaliśmy z kolan na mur beton.

Wróg zewnętrzny to nam Polakom nie nowina - gnębiły naszą Rzeczypospolitą trzy mocarstwa ale im chodziło o hegemonię w Europie naszym kosztem. Dzisiaj mamy wroga wewnętrznego a to wróg utajniony V kolumną zwany - tu widzę większe niebezpieczeństwo bo on nie tylko nas Polaków za gardło trzyma socjalnymi obietnicami ale i donosi na przemian na ojczyznę naszą do wroga zewnętrznego -  i tu jest cała tragedia narodu rozdartego?

Opublikowano
43 minuty temu, Denwer napisał:

Dlatego  właśnie  potrzebujemy  na tym  stanowisku  Prezydenta  Andrzeja Dudę  który  nie  będzie  wiernie  poddańczy  niemcą   czy  ruskim    jak to   tam  szło

Prawisz że Duda niezależny jest 🤔

Żydy i hamburgery zza oceanu już Cię nielubia

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v