Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

Nadal biją, w Niemczech zaangażowano więcej środków więcej personelu w ogóle więcej i efekt jest taki sobie. Żaden kraj nie radzi sobie dobrze z wirusem. 

Prawda jest taka że zgony są nie uniknione w takiej epidemii , Polska mimo wszystko radzi sobie nieźle ,Ale jak widać ANTYPISIORY wierzą dalej że to jak oprysk na mączniaka w pszenicy ,pryśniesz morfoliną i po sprawie , k**wa naprawdę są naiwni myśląc że ta łopozycja zatrzymała by lepiej koronawirus 9_9

Opublikowano

A to że walka nie zakończy się zwycięstwem to my tu ustaliliśmy już dawno. Oby tylko nie stało się tak że "tylko umarli widzieli koniec tej walki".

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale jak widać ANTYPISIORY wierzą dalej że to jak oprysk na mączniaka w pszenicy ,pryśniesz morfoliną i po sprawie , k**wa naprawdę są naiwni myśląc że ta łopozycja zatrzymała by lepiej koronawirus 9_9

Dokładnie tak zachowuje się nasza władza. :lol:

Opublikowano (edytowane)

Jak radzi sobie Polska z wirusem? Dzwoni do mnie kolega z Poznania. Żona pielęgniarką w szpitalu jednoimiennym na Szwajcarskiej. Wiadomo kwestia czasu i załapała wirusa. U niej potwierdzili. Dzwoni do niej sanepid i mówi, że ma kwarantannę. Pytają z kim mieszka. Mąż i dwoje dzieci. To też zostają w domu. Telefon przejmuje mąż, mój kolega i pyta co z nim. Był przed chwilą w pracy choć na chwilę bo ma home office. Sanepid, żeby się nie przejmował. Bo jest jakimś tam ogniwem i na pewno nikogo nie zaraził. Ma siedzieć w domu i uwaga za 10 dni przyjedzie wymazobus i zrobi mu test. Za 10 dni. Jak już będzie zdrowy i rząd poda jego przypadek, że zrobiono test ale facet zdrowy. Oczywiście w biurze poinformował co i jak. Tak rząd pisu manipuluje statystykami chorych. I to co podają to lipa jest ze stanem faktycznym.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Zatrzymała?

Antypisiorku miało być "zatrzyma" mimo wszytko że jesteś z ludzi których nie trawie to dziękuję za czujność

4 minuty temu, mirro napisał:

Dokładnie tak zachowuje się nasza władza. :lol:

To co ma zrobić ? Zadzwoń do Szumowskiego i mu podsuń pomysł ,może będziesz sławny ,powstrzymasz wirus A za kilka lat dzieci będą się uczyły O takim Mirku w gumofilcach

Opublikowano
26 minut temu, hubertb napisał:

Tak powiedz szczerze co cię w tej złej i okropnej Polsce trzyma bo od jakiegoś czasu mam wrażenie że jak byś mógł to byś żył już dawno w Niemczech. 

A gdzie ja napisałem, że Polska jest zła i okropna? Polska ma pecha do kiepskich polityków i rządów. A żyje mi się tu całkiem wygodnie. Ale to nie dzięki jakiemuś rządowi, który kombinuje jak mnie ograbić.

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Antypisiorku miało być "zatrzyma" mimo wszytko że jesteś z ludzi których nie trawie to dziękuję za czujność

To co ma zrobić ? Zadzwoń do Szumowskiego i mu podsuń pomysł ,może będziesz sławny ,powstrzymasz wirus A za kilka lat dzieci będą się uczyły O takim Mirku w gumofilcach

Jak to co ma robić? Więcej testów by wyławiać ze społeczeństwa chorych i ich izolować. A nie jak w przypadku mojego kolegi, którego opisałem stronę wcześniej czekać 10 dni i dopiero robić test by zaniżać liczbę chorych.

3 minuty temu, hubertb napisał:

A opozycja to pracuje w pocie czoła wymyślając coraz to lepsze metody pomocy oraz walki z wirusem oraz recesją w ciężkich czasach. 

W jakim kraju rządzi opozycja? Czy pis słucha opozycji? Nad czym oni mają pracować skoro to i tak nikomu się nie przyda.

Opublikowano
28 minut temu, hubertb napisał:

Tak powiedz szczerze co cię w tej złej i okropnej Polsce trzyma bo od jakiegoś czasu mam wrażenie że jak byś mógł to byś żył już dawno w Niemczech. 

a ciebie co trzymalo przez te 8 lat ????

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

A opozycja to pracuje w pocie czoła wymyślając coraz to lepsze metody pomocy oraz walki z wirusem oraz recesją w ciężkich czasach. 

Jak na razie to hodują jakiś  chorych ideologicznie fanatyków  

Opublikowano (edytowane)

Jak mają utworzyć rząd skoro mają mniejszość? Po co mają tworzyć rząd na czas kryzysu. Niech się pis męczy. Potrafili rozdawać forsę w czasie koniunktury niech teraz potrafią rozdawać w kryzysie. Anie apelować jak Duda do bogatych by nie brali 500 plus.

Śmiejecie się z NIemiec. Fakt dużo więcej chorych ale na dzisiaj wygląda to tak

Niemcy 81 % wyleczonych, przyrost zachorowań 0,7 % zgony 4,4 % przyrost zgonów 1,3 %

Polska 37% wyleczonych, przyrost zachorowań 1,8% zgony 3,9 % przyrost zgonów 1,3 %

Jeśli popatrzeć na dynamikę i rozwój epidemii to oni są raczej już za szczytem. U nas jeszcze nie wiadomo czy przed szczytem czy za szczytem.Mamy dużo mniej wyleczonych w stosunku do liczby chorych. Mamy spory przyrost dzienny zachorowań. A wziąłem dane powiedzmy z dzisiaj i nie szukałem dnia gdzie w PL było ponad 400. Ci Niemcy poza tym, że maj oczywiście dużo więcej chorych tak źle sobie z nimi nie radzą. W Polsce przy tej liczbie chorych nastąpiło by załamanie służby zdrowia.  A oni potrafią utrzymać wskaźniki i dynamikę na podobnym poziomie jak Polska.

Opublikowano (edytowane)

Biorąc procentowy udział zgonów w ogólnej liczbie chorych podobny jak u nas. Mają więcej chorych i tego nikt nie neguje. Ale i radzą sobie z nimi całkiem dobrze.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Biorąc procentowy udział zgonów w ogólnej liczbie chorych podobny jak u nas. Mają więcej chorych i tego nikt nie neguje. Ale i radzą sobie z nimi całkiem dobrze.

Ta na 80 milionów 7,5tys zgonów 

Polska 40milionow   700 zgonów 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niestety albo nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć. Ja napisałem wyraźnie, ze Niemcy mają więcej chorych. Ale procenty pokazują jak sobie z nimi radzą. Ale ty dalej nie rozumiesz. Trudno.

Opublikowano (edytowane)

Ty nie rozumiesz że radzą sobie tragicznie. 10 razy więcej zgonów   przy lepszej służbie zdrowia jak unas 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

A co tu do rozumienia. Pozwolili epidemii się rozbujać i teraz duszą. Wielki sukces pozwolić sobie na bałagan a potem dzielnie sprzątać.  Delikatnie zluzowali i wspólczynnik zachorowań mają 1,1 a te 0,7 to już odległa przeszłosć. Nikt się na te żąglerki statystyka nie nabierze. 7500 trumien to więcej niż 800.

A kolege to chcesz tym testem wyleczyć? Ma kwarantanne i musi siedzieć w domu, no chyba że ma kochanke w robocie to ma problem. Test wykaże zakażenie po 7 do 10 dni to co dziwnego że go odrazu nie badają? Dalej nie  rozumiesz, trudno...

Edytowane przez PawelWlkp
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Tak rząd pisu manipuluje statystykami chorych. I to co podają to lipa jest ze stanem faktycznym.

najpierw rząd ukrywał chorych, następnie ukrywał zmarłych a teraz manipuluje statystykami :)

po - to stan umysłu

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v