Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prawda jest taka żę wiekszosci społeczenstwa duda nie przeszkadza i nie ma mobilizacji  . na pewno sondaże mają wpływ na wybór ale to tylko z 10 % wyborców sondaż może zmobilizować .

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, dsbh napisał:

nie głosuje bo to nic nie zmieni, mój kandydat ma za małe poparcie w sondażach,

o widzę że też za często nie zaglądasz na foruma
czasu brak. bo cytat sprzed dwu dni :)
Otóż z Nich wszystkich akurat Duda nie jest najgorszy i w prawdzie nie przepadam zarówno za Nim jak i całym Jego zapleczem to przeciwko Niemu też nie chcę głosować. Zarówno Kosiniak jak i Kidawa czy i Biedron to ludzie starego układu i jest absolutnie nieistotne kto z Nich to zbyt wiele się nie zmieni a wręcz nic w naszym otoczeniu. Reszta niesie za sobą spore ryzyko nieprzewidywalności a i tak jako prezydent niewiele mocy sprawczej ma w rządzeniu i tylko bałagan większy może być z tego.

otóż rzeczywiście niewiele zmieni wynik tych wyborow a dopiero to co po nich się będzie działo bo koalicja zjednoczonej prawicy praktycznie już nie istnieje a jeszcze jeśli by przeprowadzili na siłę te listowne to będą zastrzeżenia co do legalności na pewno tak że bajzel to się dopiero szykuje
no i ja nie mam swojego kandydata w tych wyborach i ew druga tura mogła by mi dać jakiś powód ew głosowania na mniejsze zło ale nic nie wskazuje na taką ewentualność.

No na prawdę ani chcę głosować na Dudę ani przeciw a cała reszta to na razie przynajmniej plankton polityczny.
to co?
mam oddać głos nieważny? to domena idiotów którzy nie potrafią nawet instrukcji obsługi młotka ze zrozumieniem przeczytać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Dzieje się zbyt szybko bo Duda i pis przebierają już nóżkami w drodze jak to Miller określił na stolec prezydencki. Wiedzą dobrze, że czym później wybory tym gorzej dla Dudy.

Przypomnij sobie swoje proroctwa sprzed miesiąca dwóch i porównaj z tym co się wydarzyło z poparciem. Jednak Duda na wybory zawsze ma to samą sciezke tylko teraz z wyższego pułapu wystartował.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Ile  razy   wkleisz   te  stare  kotlety   może  jakieś  foty  z  pomiarami  z  ciechanowa  masz  ???

tyle ile będzie trzeba aby takie trolle pisowskie wbiły sobie to do głowy

co cholernie nie wygodna wypowiedź czołowego burteriera pisu 🤣

4 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Przypomnij sobie swoje proroctwa sprzed miesiąca dwóch i porównaj z tym co się wydarzyło z poparciem. Jednak Duda na wybory zawsze ma to samą sciezke tylko teraz z wyższego pułapu wystartował.

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

jeszcze tylko dodam i nawet celowo w osobnym poscie
Otóż bez względu na konstytucyjne terminy to robienie wyborów niemal dokładnie w szczycie epidemii co do której zastosowano lockodown społeczny świadczy o ogólnej mizerii naszych polityków i ja w tej mizerii czy wezmę czy nie udział jest z punktu widzenia nawet poczucia odpowiedzialności czy przyzwoitości co najmniej obojętne.
Polityka ponad wszystko?
.....
zbyt wysokie mniemanie o sobie czy aby politycy nie mają?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

gdyby nie pis i duda nie było by w Polsce dwóch najważniejszych inwestycji (ostatnimi laty) czyli gazoportu i rozpoczętego wczoraj baltic pipe,

poza tym nie było by zrównoważonego budżetu, który teraz można "zdeficytować" na pomoc antyrecesyjną tylko była by dziura budżetowa na 60mld i bankructwo polski

z dudą i pisem jest tak, że dużo dobrego robią, ale też popełniają dużo błędów i często zabierają się do rozwiązania problemu od nie właściwej strony, czasami nie myślą praktycznie tylko ideologicznie

ale wszyscy ich obecni przeciwnicy polityczni są sto razy gorsi od nich

każdy chciałby mieć nowego mercedesa, ale jeżeli są tylko dwie opcje: stary maluch bez kół i nowy opel, to wybór jest prosty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

PiS niczego nie zbudował i niczego nie zbuduje a to że deszcz pada i trawa rośnie to nie zasługa PiS-u tylko naturalnego biegu procesów.
Jedyne co można za pozytyw PiSowi przypisać to że za wiele też i nie narozwala. Alternatywne źródła dostaw surowców energetycznych są koniecznością i ażdy kto nie byłby siłą celowo destrukcyjną musiał by inwestować w alternatywy dla Rosji i to że rura do Norwegii omija też i niemieckie wody terytorialne Bałtyku co najwyżej można uznać za wpływ PiSu czyli daje to furtkę do możliwości poróżnienia się i z Niemcami a Mercedes czy Opel to zdaje się niemieckie marki.
Nie ma nawet nadziei na polską markę następcy fiata126 czy czegokolwiek polskiego co by mogło być alternatywne dla marek obcych i tego PiS nigdy nie zrobi bo dla nich pomniki są ważniejsze i babranie się w Historii i ideologia wyznaniowa a nie gospodarka narodowych polskich firm w rękach polskich obywateli.
Nic mnie nie przekonuje do inwestowania w Polsce a wiele przekonuje przeciw po kadencji rządów PiSu i przykładów bym mnożył i powoli może nawet zacznę ale na tego posta ograniczę się tylko do tej deklaracji bo już i tak długi.

Niemiec miał być tak traktowany w Polsce jak Polak w Niemczech i co? jest?

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Jeżeli idzie o rurkę to prędzej przyznam patyk sprawczy Lechowi Kaczyńskiemu niż obecnemu ulepowi z A. Dudą i jego długopisem. Umowa podpisana o warunkach cisza... Gazoport przeceniasz a także powstawał bez PIS. Ciągłość inwestycji zachowano mimo braku ciągłości rządu. Zrównoważonego budżetu nie było nigdy bo to jest plan podlegający weryfikacji w kolejnym roku czyli deficyt może osiągnąć każdy poziom. Ponownie: żadnego udziału w tym procederze niema Prezydent. Co Ty tam jeszcze...

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

tyle ile będzie trzeba aby takie trolle pisowskie wbiły sobie to do głowy

co cholernie nie wygodna wypowiedź czołowego burteriera pisu 🤣

z tego  co  piszesz   wynika  że   przyznałeś  się  właśnie  że  jesteś  trollem  🤣😂

Opublikowano
33 minuty temu, nie napisał:

gdyby nie pis i duda nie było by w Polsce dwóch najważniejszych inwestycji (ostatnimi laty) czyli gazoportu i rozpoczętego wczoraj baltic pipe,

poza tym nie było by zrównoważonego budżetu, który teraz można "zdeficytować" na pomoc antyrecesyjną tylko była by dziura budżetowa na 60mld i bankructwo polski

z dudą i pisem jest tak, że dużo dobrego robią, ale też popełniają dużo błędów i często zabierają się do rozwiązania problemu od nie właściwej strony, czasami nie myślą praktycznie tylko ideologicznie

ale wszyscy ich obecni przeciwnicy polityczni są sto razy gorsi od nich

każdy chciałby mieć nowego mercedesa, ale jeżeli są tylko dwie opcje: stary maluch bez kół i nowy opel, to wybór jest prosty

i co z tego że jest gazoport ?, będziesz mniej za gaz płacił ? 😂

gdyby nie socjal to budżet już dawno nie byłby zrównoważony tylko całkiem na plusie ze sporą nadwyżką

ktoś kto niczego nie prowadzi na własną rękę to może uwierzyć że coś pomoc ta da bo w rzeczywistości jak w jakieś firmie był totalny przestój to nie ma szans żeby się podniosła.

błędów ?, oni są tak samo chorzy na władzę jak PO. zobaczysz po ośmiu latach ilu będzie sędziów w TK, SN i innych instytucjach.

tak samo będzie gadanie że PIS zawłądnął wszystko jak kiedyś PO

@Denver większego trola od ciebie to nie ma 😁

ja cytuje orginalne wypowiedzi a TY błaznujesz głównie na doklejanych zdaniach

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

gdyby nie socjal to budżet już dawno nie byłby zrównoważony tylko całkiem na plusie ze sporą nadwyżką

A w życiu! Jan Wincenty to już kilka lat udowadniał ;) 

Opublikowano

Dysydent - chciałbyś aby Niemiec w Polsce był traktowany jak Polak w Niemczech? Gorzej dla niego by było jakby był traktowany jal Polak w Polsce gdyż nikt tak Polaka nie wypierd...li w kosmos jak drugi Polak... Wracając do tematu. Musiałby tu przyjechać najpierw żyć. Jeżeli zdarza się taki to nie jest zaparty na swą wielkość i wchłania go społeczność. Ten co zaczyna flagi wywieszać szybko się wyprowadza... I tak jest z Polakiem w Niemczech - jeżeli w zwykłych sprawach potrafi się dostosować czyli i nie pozwoli wleźć sobie na głowę to niema mowy o Polaku w Niemczech bo znajdzie tam sojuszników.

Opublikowano

to nie chodzi o gadanie platfusów, każdy to rozumie że dzięki uszczlenieniom nie byłoby to rozdane to by zostało w budżecie

Ale cóż poparcie społeczne musi kosztować

Opublikowano

Hubert - masz Ty i rację na płaszczyźnie takiej iż przychód z wydzieliny pieniężnej z budżetu do budżetu nakręca współczynniki jeno księgowo... Zatem Racylu nadwyżki by i nie było ale zrównoważenie tego budżetu to mżonka albo i mrożonka hubercie.

Opublikowano

I co tam pisiorki sasin dokonał katastrofy wyborczej?...😋

Opublikowano

Zresztą nadwyżka to nic dobrego. Zrównoważenia nie komentuje w tym roku na pewno go nie będzie, wydatki ponosimy olbrzymie i tak pewnie jeszcze ze dwa lata będzie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

I to ich wyklucza z kręgu podejrzanych o właściwe działanie. a jak jeszcze robią to często, to niestety szkodliwość przekracza zasługi. :gent:Szacunek za tak trafną diagnozę.

Opublikowano (edytowane)

No to trzeba będzie przeprosić Chińczyków za aresztowanie ich człowieka. :lol:Ale co se ratlerek poujadał, to jego.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v