Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lech Wałęsa, zapytany w "Rzeeczpospolitej" o zagraniczne wykłady, odparł, iż bardzo za nimi tęskni. - Jestem bankrutem. Liczyłem, że tak jak było, będzie zawsze, więc rozdawałem, a nie gromadziłem. Dzisiaj już nie mam co rozdawać. Potrzebne mi to, ale chyba nie dożyje czasów, kiedy znowu będę mógł wsiąść do samolotu i polecieć na drugi koniec świata spotykać się z ludźmi - stwierdził były prezydent.

Lech Wałęsa twierdzi, że jest bankrutem.

To dobre że Chiny są Kapitalistyczne .

Opublikowano

Tam taki kapitalizm KURNA WYZYSK PANIE WYZYSK się kłania ma za***rdalać za miskę ryżu i nie wolno nic powiedzieć i Niema LGBT  to nie kapitalizm przebudówka wyzysku Kapitalistycznego robola .

Opublikowano

no i co z tego jak  z drugim nie umiesz tego uzasadnić. Jedyne to powtarzane wkoło "ale tam rządzi partia komunistyczna" , " za miskę ryzu" , "wyzysk" "za dolara dziennie"  i inne lewackie pojęcia.  Najpierw poczytajcie a potem piszcie.

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Zamula ale to oni kierunkują co jest dobre na ludzi ci sławni nie robotnicy .

Kto widział robotnika zwykłego w reklamie same sławy bo koncerny płacą i ma być tak jak oni chcą .

Zwykły robotnik jest do roboty a nie do reklamy 

12 minut temu, galan99 napisał:

Lech Wałęsa, zapytany w "Rzeeczpospolitej" o zagraniczne wykłady, odparł, iż bardzo za nimi tęskni. - Jestem bankrutem. Liczyłem, że tak jak było, będzie zawsze, więc rozdawałem, a nie gromadziłem. Dzisiaj już nie mam co rozdawać. Potrzebne mi to, ale chyba nie dożyje czasów, kiedy znowu będę mógł wsiąść do samolotu i polecieć na drugi koniec świata spotykać się z ludźmi - stwierdził były prezydent.

Lech Wałęsa twierdzi, że jest bankrutem.

To dobre że Chiny są Kapitalistyczne .

Intelektualnym to już dawno był a jak Danka nie chce mu gotować to niech idzie do jadłodajni. 😄

Opublikowano
58 minut temu, witejus napisał:

i 70 % ludzkości to same sławy?nie słuchaj tej wegańskiej propagandy bo tylko mózg zamula

amen

59 minut temu, galan99 napisał:

Bardzo wielu sportowców na świcie i kolarze to weganie świat

podaj przykład jednego ty nie masz w gule pojęcia o sporcie co to dieta ... zero pojęcia o składnikach czy wiesz ze każdy dobry fizjoterapeuta każe raz w tygodniu zjeść golonko ? tak golonko tam są jedyne białka ( w tym tłusty pod i w skórze które uzupełniają kolagen i całe mazidła aparatu ruchowego ... żadna roślina tego nie robi 

sportowiec potrzebuje ponad 5 tyś kcl  a amator sportowiec do 5 tyś kalorii  

dieta cud dla blogersa który zjeżdża windą pod blokiem czeka na autobus praca siedząca ....  próbowałem tak zero regeneracji mięśni od czwartku niemiałem już siły mięsnie od poniedziałku nie regenerowane

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oczywiście że tak

Ale żeś k**wa doj**ał 😁

Opublikowano

z tą dietą bezmiesną to przesadzacie można dobrze zbilansować diete wegettarianską , a mieso i wedliny to zroku na rok gorszy syf , ciezko dostać pierś kurczaka żęby nie była na faszerowana na zwiekszenie cieżaru to samo miesa w marketach , to forum rolnicze to każdy zna smak miesa z koguta wiejskiego i kurczaka z marketu i pewno ten trend sie troche powiekszy .     trudno żeby chiny czy indie które zamieszkuje po ponad 1 mld . ludzi nie wyprzedziły usa w których mieszka 300 mln w wartosci PKB  

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

To czemu Antoni ich broni i podziwia  a PIS chce ukarać policje za rozpierduchę. Ja nie natknąłem się na słowa potępiajace tych złych bandytów z Konfederacji w PISowskich mediach i propagandzie. Skoro to nie PISowskie środowisko rozrabiało to czemu ich bronią?

Możesz   zacytować  słowa  Polityków  PiS  którzy  bronią  tych  którzy   robili  rozróby  bo  z tego  co  wiem  to  bronią  całą  resztę  która  zachowywała  się  normalnie   przed   wrzucaniem  ich  do  tego  samego  worka  co  tych  chuliganów 

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Miałem kobietę która popadła w anoreksie.

Miałem kobietę wegankę co popadła w anemie.

A to już psychiczny problem i brak racjonalizmu. 

Będąc w ciąży lekarz ginekolog zupełnie nie był zdziwiony i bardzo optymistycznie i profesjonalnie podszedł do mojej diety, nie maiłam żadnych problemów zdrowotnych, do ostatniego dnia byłam bardzo aktywna i pokonywałam kilka kilometrów dziennie. Przy oddawaniu krwi sygnałem był poziom hemoglobiny, odrzucili mnie może 2 razy przy parametrze 11,6.  Teraz latem mój siostrzeniec-sportowiec mierzył się ze mną w jednym ćwiczeniu na wytrzymałość i poległ naprawdę próbował kilka razy.

Poznałam również otyłe i bardzo otyłe osoby z dietą wega-podobną (są różne). Na samych choćby mącznych kluskach można się nieźle utuczyć. Popatrz na opasa czy słonia 🤪

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, witejus napisał:

dlaczego tylko wszędzie widzisz propagandę? uważasz że jak ktoś ma inne zdanie od ciebie to zaraz debil który nie ma własnego zdania,nie widzi co się dzieje? to samo powiem o was że wasza propaganda wam wmawia

Ponieważ ona wszędzie jest. Popatrz co wrzucił @nie, Jakie śmieci wkleja @Denwer. Co wkleił @Bogdan675. To jest lipa lub wybrane dane. Do których odniosę się poniżej by nie powtarzać.

12 godzin temu, witejus napisał:

i kto go wypuścił?

No pis wypuścił. Ale to dla niego raczej słabe pocieszenie jak dobrze pamiętam 18 lat w pace. za nic.

12 godzin temu, nie napisał:

2008 – 598mld

2016 – 965 (+ 150mld z ofe)

wzrost o 86%

2016 – 965mld

2019 – 973mld

wzrost o mniej niż 1%

Zadłużenie polski w walutach obcych

w 2014 – 36,1%

a w 2019 – 24,2%

znacząco zostało obniżone ryzyko kursowe

zadłużenie polski u nierezydentów

w 2014 – 60% ogólnego zadłużenia

a w 2019 – 35% ogólnego zadłużenia

jak kończy się duży udział podmiotów zagranicznych w ogólnym zadłużeniu państwa widzieliśmy między innym w argentynie czy grecji

poza tym zadłużenie u podmiotów krajowych powoduje, że odsetki od długu zostają w kraju

wydatki na cele społeczne

2014 - 18mld zł

2020 - 66mld zł

To jest demagogia z pisowskiej propagandy. Nawet nie chce mi się sprawdzać liczb. Ale biorąc pod uwagę roczniki to już widać, ze to mocno naciągane. Porównuje się kilka lat rządów pis w koniunkturze do 8 lat rządów po w czasach kryzysu./ Tak tak wiem teraz powiesz mi, ze jest covid i to nie wina pis. Ale zobaczymy jakie dane będziesz za trzy lata podawał. Zobaczymy gdzie jest złoto sprowadzone z Anglii, zobaczymy ile forsy dodrukowano i ile zadłużył nas pis. Bo zdaje się za ten rok zadłużenie w deficycie budżetowym i obligacjach wyniesie gdzieś z 200 mld. 

Widzisz @witejus to nie ja mam ludzi za debili tylko @nie wklejając tak zmanipulowane i powybierane odpowiednio dane. Możesz mieć inne zdanie tylko nie dziw się, że się z ciebie śmieją. Zobaczymy jak z @nie będziecie podawać liczby za trzy lata po 8 letniej kadencji pisu i jak będziecie wyliczać te długi. I nawet nie próbujcie pisać, ze to prze covid bo za Tuska był kryzys na świecie i to poważny.

10 godzin temu, galan99 napisał:

Były minister rolnictwa i obecny poseł do Parlamentu Europejskiego Krzysztof Jurgiel wystosował list otwarty do ministra Grzegorza Pudy, w którym doradza obecnemu ministrowi i krytykuje pracę swojego następcę, ministra Ardanowskiego.

Krzysztof Jurgiel w liście otwartym gratuluje nowemu ministrowi Grzegorzowi Pudzie objęcia stanowiska: „Jestem przekonany, że pańska determinacja oraz wsparcie większości parlamentarnej pozwolą dokończyć reformy dla milionów Polaków” - pisze Jurgiel. Następnie w 22 punktach podsumowuje swoje działania i sukcesy podczas pełnienia funkcji ministra rolnictwa. Wśród nich znalazły się między innymi:

Nie będzie już hodowli na skale świata rozwijanej będzie zwijana hodowla 70 % LUDZI PRZECHODZI NA WEGANIZM .

Ten człowiek żyje w kompletnym oderwaniu od rzeczywistości jak Kaczyński. On może co najwyżej doradzić jak zlikwidować nowoczesną cukrownie w Łapach czyli jego okręgu wyborczym czego dokonał gdy pierwszy raz był ministrem. Lub jak doprowadzić na skraj upadku stadninę koni w Janowie Podlaskim mająca około 200 lat historii.

35 minut temu, Bogdan675 napisał:

125181180_1750394621782501_3156432821628995237_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ilBm8OrUmfsAX99OKt3&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=b2f4646eb4ce3c74ca3f17a4322ccd4f&oe=5FD24687

Możesz wklejać takie dyrdymały. A ja znam ludzi co popierają pis a i tak fakty oglądają. Bo nie wierzą w to co tvp pokazuje.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No przecież wszyscy pamiętamy te połajanki jakie pani ambasador urządzała Morawieckiemu i jego ministrom. To się nazywa wstawanie z kolan. Wcześniej takich reprymend publicznie żadnemu naszemu premierowi nie udzielał ambasador innego kraju. A później @witejus dziwi się, ze ktoś ma wklejających ten śmietnik i wierzących w to za idiotów.

Opublikowano (edytowane)

Nie ważne co kogo kupiło. Ważne, ze to jest bełkot. A tvn wyborcy pisu może nie wszyscy i tak oglądają. Mało tego politycy pisu tez oglądają. Bo kto wierzy w tvp. Niech lepiej @Bogdan675 napisze o Kaczyńskim i Porozumieniu Centrum i ich udziale w aferze FOZZ.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Możesz   zacytować  słowa  Polityków  PiS  którzy  bronią  tych  którzy   robili  rozróby  bo  z tego  co  wiem  to  bronią  całą  resztę  która  zachowywała  się  normalnie   przed   wrzucaniem  ich  do  tego  samego  worka  co  tych  chuliganów 

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26505432,macierewicz-o-marszu-niepodleglosci-policja-strzelala-do-ludzi.html

"- Wspaniały marsz. (...) Tylko że doszło do wydarzeń, które muszą zostać wyjaśnione. Doszło do sytuacji, w której policja strzelała do ludzi. Strzelała do ludzi, choć to Antifa zaatakowała polskich patriotów - skomentował środowy Marsz Niepodległości Antoni Macierewicz. Dodał, że nie wie, "kto wydał ten rozkaz", ale to musi zostać wyjaśnione.

Weź se imaginuj że ten gośc chyba nawet nie wie kto kogo atakował.:lol:

Opublikowano

W Polsce mamy optymistów, jak np ja. To taki człowiek co ponarzeka ale choćby z przeciwnej strony sypało kulami będzie wierzył i szukał drogi. Druga część to ci co się znają na wszystkim i wylezą wprost na te kule.. Oni wiedzą swoje bo wiedzą wszystko i to najlepiej. A skąd wiedzą? Od innych - sobiepodobnych. I o ile ja gdybym oberwał wiem, że sam dałem ciała to ci drudzy zostali zawsze wmanewrowani a cale otoczenie - w tym i optymiści - robi im na złość..

Opublikowano

Antopś tak samo jak jego wódz Jarosław żyją w innej rzeczywistości. Oni są mega oderwani. Antoś to rzekł bym, ze nawet jest obłąkany. Ktoś widział tam atakującą Antife? Może ten blok co w niego racami rzucali był Antifa i ich atakował.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v