Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, dysydent napisał:

Często niedoszłych samobójców ratuje ... bezpośrednie zagrożenie życia z agresji otoczenia,

Fakt autentyczny, Miejsce JW Lublin. W porze kolacji ktoś zauważył że na dachu koszarowca stoi żołnierz i chyba przymierza się do skoku. Ktoś pobiegł na dach go namawiać do zejścia a w międzyczasie wyszło ma zbiórkę ze stu chłopa. Zamiast na kolację stoją i sie gapią a kilku pobiegło po plandekę z BWP żeby trzymać w razie jak idiota zechce skoczyć. Trwało to czas jakiś a że by zimno, to w końcu poleciał tekst. " Skacz k**wa wreszcie, bo zimno i kolacja stygnie". No i poskutkowało odwrócił się i zszedł schodami prsto w objęcia sanitariuszy z izby chorych.

Opublikowano (edytowane)

dla mie prosba o eutanazje to jest krzyk o ratunek osób które sobie same nie mogą pomóc boją się smierci a pomoc nie jest wystarczająca , zawsze jest inny krok jak samobójstwo w polsce chyba ponad 5 tys na rok , Czy ktoś pomyślałby jeszcze kilka miesięcy temu, że laicyzacja w Polsce przyspieszy do tego stopnia!?  Armia pilnuje, żeby młodzież nie wchodziła do kościołów i przypadkiem nie zaraziła się katolicyzmem!Mamy chyba najbardziej lewacki kraj świata ever! –

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 godziny temu, sabuliga napisał:

A która teraz przyjdzie na moje zadupie na 12 ha studiuje ekonomie i tez szału nie ma. Bo studiach za robie góra 2500 dodatkowo jakieś zboza albo pójdę w plantacje wisni. Za bogaty nie jestem dodatkowo 170 cm wzrostu. Nudziarz i malomowny nie umiem tańczyć. Także chyba jedynie niepełnosprawna by na mnie spojrzała. Dodatkowo jestem chorowity

nie złą beczke masz  na forum .

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

nie złą beczke masz  na forum .

Czemu o co biega

Opublikowano (edytowane)

o to biega że uważam że sciemiasz na forum udając nie za bardzo rozgarnietego a z Twoich wpisów jasno wynika że prawidłowo składsz nawet zdania poprawnie  a wiec jesteś rozgarniety , jak poszedłeś na studia to znaczy żę i kontakt masz normalny z innymi ludzmi , a wiec .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał:

szukaj takiej na miare swoich możliwości.

Niech bierze  Lampart nie wiem co to jest ale zawsze  będzie  miał jakiś wybór. 

Edytowane przez Dariowola
  • Haha 2
Opublikowano

@jarecki - co do twojego obrazka dodaj jeszcze, że premier zamyka cmentarze w najważniejsze święta, księża wpuszczają pięciu wiernych do kościoła a policja  targa kapłana po schodach jakby był workiem ziemniaków. Jeśli ktokolwiek dąży do odsunięcia ludzi od wiary to są to pisiory i czarni.

Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

@jarecki - co do twojego obrazka dodaj jeszcze, że premier zamyka cmentarze w najważniejsze święta, księża wpuszczają pięciu wiernych do kościoła a policja  targa kapłana po schodach jakby był workiem ziemniaków. Jeśli ktokolwiek dąży do odsunięcia ludzi od wiary to są to pisiory i czarni.

Ja to nie wiem dlaczego ludzie nie mający nic wspólnego z wiarą chrześcijańską tak chcą nawracać ich wiernych. Może nawracajcie Islam👳‍♂️ o Judaizm!

• Like 1
Opublikowano

Na jakiej podstawie osądzasz iż nie mam nic wspólnego z wiarą chrześcijańską?

Opublikowano
16 minut temu, Partyzant85 napisał:

To określ kto to sa ci czarni bo ja znam też kolor białych. 

16 minut temu, Partyzant85 napisał:

Opublikowano

a hodowcom zniczy kto zapłaci?

2 minuty temu, mirro napisał:

Jeden z wielu, w ostatnim czasie, jakie odwalił nasz rząd. :lol:

Opublikowano
6 minut temu, cinek1808 napisał:

Mają skupić niesprzedane kwiaty. Za chwilę się okaże że producencie chodzą po cmentarzach i kradną kwiaty bo im zbrakło do tych 50

a wystarczyło aby taki zakaz ogłosili 2 - 3 dni wcześniej i każdy by to sobie jakoś zorganizował ale nie ma się co dziwić patrząc na ich chaotyczne ruchy. Tak samo ze szkołą. Córka 4 klasa ma zajęcia on line a druga w 2 klasie chodzi do szkoły. 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

a hodowcom zniczy kto zapłaci?

Ooooo właśnie, następni w kolejce.:lol:

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a morał?

Ano taki że hodowcy chryzantem mają tak samo przechlapane, jak sprzedawcy kasztanów na placu Pigalle. Bo Zuzanna lubi je tylko jesienią. :lol:

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Dariowola napisał:

Księża.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v