Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Referendum w którym Polacy opowiedzą się nawet za aborcją na życzenie.

I w ten sposób historia wywali na śmietnik dorobek PiS. " Chcieli dobrze, wyszło jak zawsze".

Opublikowano
27 minut temu, Ywa napisał:

Przypuszczam, że Staszek to wyjątkowy człowieka, niczym Matka Teresa, który mimo losu: np. kiedy kobieta zgwałciłaby go, następnie urodziłoby mu się niepełnosprawne dziecko a sąd nakazałby mu  24/h opieką nad nim, byłby zrealizowany/ czuł się potrzebny. Zrozumcie Go! Każdy ma prawo do swego Ja.

Staszek to taka człowieka, co to producentom zbóż, 500 zł za tonę pszenicy życzy, ponieważ On, jako hodowca trzody chlywnej, tanio pasze musi mieć i możliwie wysoko cene za swój produkt. Mógłby oczywiście życzyć tym pierwszym dwa razy tyle za ów pszenicy tonę, ale to kłóciłoby się ze Staszkową interpretacją praw boskich, ponieważ ta człowieka bardziej cieszy porażka sąsiada, niż własny sukces. 

Opublikowano

@szmergiel młode pokolenie nie jest wypaczone. Jest po prostu inne i to co mówi i robi nie zawrze podoba się starszym. Oni mają swój świat i swoje wizje, które nigdy nie będą tożsame z wizjami starszych. Jak ty byłeś młody to twoi rodzice mieli inny pogląd na świat dziadkowie jeszcze inny. Tak samo jak rodzice byli młodzi to dziadkowie mieli inne poglądy na to co oni mówili i robili. To jest naturalna kolej rzeczy.  Każde pokolenie to inny czas i inne wizje i wartości.Niestety pis ze swoimi średniowiecznymi poglądami nie wpisuje się w to czego chce młode pokolenie. Po wyborach prezydenckich politycy pisu mówili, ze musza pracować nad pozyskaniem młodego elektoratu. Teraz widać, ze zaczęli pracę nad traceniem tego elektoratu. I to, ze kiedyś wejdzie aborcja na życzenie o teraz pis położył pod to podwaliny swoją głupotą.

42 minuty temu, Ywa napisał:

Przypuszczam, że Staszek to wyjątkowy człowieka, niczym Matka Teresa, który mimo losu: np. kiedy kobieta zgwałciłaby go, następnie urodziłoby mu się niepełnosprawne dziecko a sąd nakazałby mu  24h opieką nad nim, byłby zrealizowany/ czuł się potrzebny. Zrozumcie Go! Każdy ma prawo do swego Ja.

Staszek...taki czarny humor.

Rodzić niepełnosprawne dzieci przeważnie każą ci, którzy nigdy nie mieli z nimi do czynienia i jako pierwsi zmyli by się gdyby takie coś ich spotkało. Dużo w tej sprawie zabierają radykalnych głosów ludzie, którzy już mają dzieci. I nie boją się, ze im niepełnosprawne się urodzi. Ale innym może co ich to obchodzi. Ja znałem kiedyś takie niepełnosprawne osoby. Niestety wszystkie z czasem trafiały do szpitali psychiatrycznych bo rodzice z nimi sobie przestawali radzić. Wszystko fajnie jak to mały dzieciaczek, ze na ręce weźmiesz jak rozrabia czy jak umyć trzeba. Jak się robi chłop 70 kg z umysłem kota to już zaczynają się problemy. Bo rozrabia i gania dzieci po okolicy,, bo rodziców nie słucha. O jakimś myciu i przewijaniu to już lepiej nie móiwć.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Niestety pis ze swoimi średniowiecznymi poglądami nie wpisuje się w to czego chce młode pokolenie.

To  nie  są  średniowieczne  poglądy  tylko  prawo  Boskie   ,, Nie  zabijaj,,

PiS  nic  nie robi  to  KONSTYTUCJA na  którą  tak  się  opozycja  zawsze  powołuje    więc  teraz  morda  na kłódkę   przecież  KONSTYTUCJA  najważniejsza 

Opublikowano

sa kraje w ktorych jeszcze niedawno tez aborcja byla calkowicie zakazana, nie wolno bylo sprzedawac srodkow antykoncepcyjnych a nawet rozwody byly zakazane, kosciol katolicki byl w takim samym uscisku z wladza jak u nas- a dzisiaj kosciol dogorywa, wladza go zniszczyla, aborcja,zwiazki partenerskie i adopcja dzieci jest legalna...minelo gora 30 lat , u nas tez tak bedzie... wahadlo pojdzie w druga strone.. 

jeszcze ze 4 msze codziennie na kazdym pisowskim kanale i koscioly beda puste jak na zachodzie, seminaria juz pustoszy lawendowa fobia, zakony meski i zenskie wymieraja na potege, za kilka lat w klasztorach bedzie hulal wiatr.

Opublikowano (edytowane)

Prawo Boskie zostało przerobione i brzmiało "nie będziesz mordowal" a to jest różnica .. Zabijanie i kranie śmiercią było w Dekalogu ponoć Boskim norma i było opisane w kilkunastu przykazaniach i wręcz naKazach .. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

PiS  nic  nie robi  to  KONSTYTUCJA na  którą  tak  się  opozycja  zawsze  powołuje    więc  teraz  morda  na kłódkę   przecież  KONSTYTUCJA  najważniejsza 

Morda? Coś frustrujesz się za mocno. Bo od kiedy dla was konstytucja się liczy? Można by odwrócić twoją tezę. Jeszcze nie dawno łamaliście ja jak wam pasowało a teraz co zaczęła obowiązywać? Rozumiem, ze frustruje cię to, ze to głównie młodzi protestują. No ale wiadomo im średniowiecze pisu nie pasuje. A prawa boskie są dla wierzących a nie państwa. I za parę lat przyjdzie czas, ze ci młodzi będą mieli te prawa gdzieś. Bedą mieli kościół gdzieś i będzie aborcja na życzenie co nie koniecznie mi pasuje. Ale rozumiem, ze to głupota pisu do tego prowadzi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

o  nie  są  średniowieczne  poglądy  tylko  prawo  Boskie   ,, Nie  zabijaj,,

No masz. Znowu mam przechlapane. Choć wolę wersję " nie daj sie zabić".

Opublikowano

@Denwer nie miał już co głupiego wkleić to sam głupotę wyprodukował. Jeszcze pisze, ze pis nic nie robi to KONSTYTUCJA. Ale jak zwykle kłamie bo pis coś robił. Te konstytucję łamał.

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Jest też nie cudzołóż a co robi Kurski i Marta Kaczyńska. 

Oni mogą bo są z tego lepszego sortu. Tak jak kiedyś Gosiewski co to wypominał Dornowi, ze alimentów nie płaci a zaraz okazało się, ze Gosiewski sam nie płacił i też rozwodnik.

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

Gdybyś był trochę ogarnięty to byś wiedział, że pierwsi hierarchowie chrześcijańscy sami decydowali jakie nakazy i księgi dopuścić ich do kanonu katolickiego. Często wybierali je ludzie którzy żyli kilka wieków po Jezusie i zapewne często wybierali te które były im wygodne. Tak jak wszystko ewoluowało tak i wiara ewoluuje. W tym wszystkim nie chodzi o to że co dzień kobieta ma latać na aborcję. Nie pojmujesz, że urodzenie takiego dziecka może zniszczyć kobietę na całe życie. 

Opublikowano
1 minutę temu, thor1984 napisał:

Nie pojmujesz, że urodzenie takiego dziecka może zniszczyć kobietę na całe życie.

Trafnie  zauważyłeś   ,,może,,  ale  nie  musi  

Przykład  komisarza  Wrony     jest  jasnym  dowodem    że  te badania  są   g*wno  warte 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, cinek1808 napisał:

Jest też nie cudzołóż a co robi Kurski i Marta Kaczyńska. 

Albo  żona  herr  tuska    lub  bolek  wałęsa czy   bronek   🤣🤣

3 minuty temu, thor1984 napisał:

Idź se jebnij łopatą w łeb. Przeżyjesz a może nie? Zaryzykujesz? 

w dzieciństwie  tak  cię  karcono  ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
36 minut temu, Denwer napisał:

Albo  żona  herr  tuska    lub  bolek  wałęsa czy   bronek   🤣🤣

w dzieciństwie  tak  cię  karcono  ???

Czyli tak jak myślałem. Mocny jesteś tylko w gębie i gdy nie chodzi o Ciebie. 

Opublikowano
27 minut temu, agromatik napisał:

Łożesz mateczko to oni tyż kolejny kościelny zaliczyli?

To ze zaliczyli kolejny to pół biedy. Ale ilu ludzi musiało się nagłowić, jakich to głupot nawymyślać żeby unieważnić poprzedni. To dopiero wyczyn, I jeszcze poprzeć to autorytetem Kościoła, że niby Bóg tak chciał.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Trafnie  zauważyłeś   ,,może,,  ale  nie  musi  

Przykład  komisarza  Wrony     jest  jasnym  dowodem    że  te badania  są   g*wno  warte 

facebook_1603630860015_6726115330690722132.jpg

Opublikowano

Jeśli zagrożone jest życie matki to zarówno obecne prawo jak i nauka Kościoła oczywiście dopuszcza "aborcję", co do drugiej kwestii to jest to jedyny przypadek gdzie niczemu niewinny człowiek odpowiada najwyższą karą- śmiercią za czyn innej osoby. Trauma kobiety jest absolutnie niezaprzeczalna jednak aborcja nie jest żadnym rozwiązaniem, gdyż też wiąże się z kolejną traumą.

Opublikowano

@PRIMO toż to lewacka manipulacja 🤔

2 minuty temu, jackasss napisał:

Jeśli zagrożone jest życie matki to zarówno obecne prawo jak i nauka Kościoła oczywiście dopuszcza "aborcję", co do drugiej kwestii to jest to jedyny przypadek gdzie niczemu niewinny człowiek odpowiada najwyższą karą- śmiercią za czyn innej osoby. Trauma kobiety jest absolutnie niezaprzeczalna jednak aborcja nie jest żadnym rozwiązaniem, gdyż też wiąże się z kolejną traumą.

Ale tu został podważony przepis dający możliwość usunięcia ciąży w wyniku której ma się urodzić potworek a nie człowiek. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Staszek to taka człowieka, co to producentom zbóż, 500 zł za tonę pszenicy życzy, ponieważ On, jako hodowca trzody chlywnej, tanio pasze musi mieć i możliwie wysoko cene za swój produkt. Mógłby oczywiście życzyć tym pierwszym dwa razy tyle za ów pszenicy tonę, ale to kłóciłoby się ze Staszkową interpretacją praw boskich, ponieważ ta człowieka bardziej cieszy porażka sąsiada, niż własny sukces. 

Na myśli miałam miłosierdzie Staszka do człowieka, a Ty tu dowodzisz mi, że niby cieszyłby się porażką innych? Proszę Cię, oszalałeś! Jestem przekonana, że Staszek pozwoliłby żonie realizować się zawodowo a sam zająłby się opieką nad niepełnosprawnym dzieckiem.  Znałam kiedyś taką kobietę, która pracowała za granicą a mąż opiekował się dziećmi, w tym jednym niepełnosprawnym. To jest niezwykłe wyzwanie dla mężczyzny i do takich właśnie Staszek należy, prawda?👍

Opublikowano

"o  nie  są  średniowieczne  poglądy  tylko  prawo  Boskie   ,, Nie  zabijaj,," Tu jest pewien kłopot - który Bóg jest na dany moment właściwy? Albowiem tak celowany strzał jak i aborcjię dokonuje człowiek chrzczony a nawet i bierzmowany. To raczej zna zasady boskie. Jeżeli jednak nie to dlaczego jest z góry zamykany w kanon, w którym nie uczestniczy? Prawo świeckie powinno stać w normach świeckich a nie filozoficznych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v