Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciągnik, jak sama nazwa wskazuje, służy do ciągnięcia. Nie mylić ze ssaniem. Zatem skoro OC jest optymalne, uciąg sprzyja, podatku od środków transportu płacić nie trzeba a do tego nie wymaga się od kierowcy białej taktyki to o co chodzi? Coś tu szmergiel naopowiadał historii z własnej alkowy przy czym najistotniejsze to wybrzmiało w sentencji: "płacą - nie płacą". "Człowiek z wiarą zajdzie sto razy dalej niż stu bez wiary". Nie idzie tu o religię. Trzeba co prawda wówczas mieć twardą dupę nie mniej na tym kształtuje się charakter. Kiedyś pisałem: jakieś to wszystko mdłe. Mirro pisał: "społeczeństwo miękknie". To sprawa lenistwa, "tumiwisizmu" jakiegoś. Kaczyński pokazał, że nie tędy droga nie mniej zagrał na złych tonach i za to ma u mnie pierwszą krechę. Kolejne za zwykłe kłamstwo. Tu wracam do szmergla: zajebiście Ci się zawężył horyzont.

Opublikowano
51 minut temu, Denwer napisał:

Tyle  wiesz   ile  krowa  zje.  Prawo  i Sprawiedliwość  to  tysiące  ludzi, tworzące  to  partię  jak i  tysiące  sympatyków  i  miliony  zwolenników.  I  ostanie  głosowanie  i  dyscyplina  to  pokazała  że  nie  ma  tam  żadnego  dyktatora  którego  się  wszyscy  boją.

Jak zwykle nic mundrego nie masz do powiedzenia .😞

Prawo i Niesprawiedliwość to kaczuch a nie tysiące ludzi bo te tysiące są kupione jak nie socjalem to zwykłym populizmem. 

Opublikowano
26 minut temu, witejus napisał:

i załatwi dla ciebie wyjątek żebyś nie musiała chodzić w maseczce?🤣

porozmawiamy kiedy bedziesz mial sprawe w sadzie grodzkim o odmowe przyjecia mandatu od psa za chodzenie po sklepie bez maski . jak juz ja bedziesz mial to z checia czekam zebys sie wypowiedzial .ps. dla ciut madrzejszych od malp wyjasnie ze teraz chca wprowadzic nowelizacje ze juz niestety bedzie trzeba chodzic bo sie przegra.do tej pory to tylko debil placil mandat

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

najlepiej  wyżyć  się  na bogu  ducha  winnej kasjerce  co  musi  za***rdalać  tam  po 10h  dziennie  za  marne  grosze.

Przecież PiS umożliwił jej wstanie z kolan likwidując handlowe niedzielę.😂

Opublikowano
47 minut temu, szmergiel napisał:

porozmawiamy kiedy bedziesz mial sprawe w sadzie grodzkim o odmowe przyjecia mandatu od psa za chodzenie po sklepie bez maski . jak juz ja bedziesz mial to z checia czekam zebys sie wypowiedzial .ps. dla ciut madrzejszych od malp wyjasnie ze teraz chca wprowadzic nowelizacje ze juz niestety bedzie trzeba chodzic bo sie przegra.do tej pory to tylko debil placil mandat

weź się odjebaj ode mnie,pomyliłeś adresy

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Do  urzędu  wojewódzkiego  czy  starostwa  nie  pójdą  robić  awantur 

A do którego? Tego obsadzonego przez PiS , czy jakiegoś innego?😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

a do tego nie wymaga się od kierowcy białej taktyki to o co chodzi?

Chodzi generalnie o to, że każdy kupuje na firmę to co uważa za konieczne. Przecież i tak płacę podatki, więc co kogo obchodzi moje wyliczenie ile mnie dany grat będzie kosztował. Koło pręta mi lata dotacja unijna, więc oram na swoim poletku w ramach podatków tu obowiązujących. Stwierdzenie że coś jest na firmę na niektórych działa jak płachta na byka bo myśli że to jest za darmo. Przecież muszę za to zapłacić, czyli na to zarobić, to o co kaman?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, szmergiel napisał:

I bardzo dobrze powinni wszystkim tym którzy mają sprawę za nie noszenie maseczki powinni doj**ać po 1000zl+ koszty sądowe. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 godziny temu, leszek1000 napisał:

A kto głupi głosował na pis. 

Denwer taki głupoty piszesz że koguty przestały piać .

Głupoty  to  opowiada  korwin  i  jego przydupasy  a stada  głupków  wierzą  w  takie  rzeczy  jak  głodzenie  więźniów  czy     obniżanie     podatków.

3 godziny temu, PRIMO napisał:

J😞

Prawo i Niesprawiedliwość to kaczuch a nie tysiące ludzi bo te tysiące są kupione jak nie socjalem to zwykłym populizmem. 

zdejm  obsrane  gumowce  i  wyjdź  do  ludzi  może  zmądrzejesz  ale  wątpię  w  to   ale  jakaś  iskierka  nadziei  jest 

2 godziny temu, mirro napisał:

Przecież PiS umożliwił jej wstanie z kolan likwidując handlowe niedzielę.😂

A ty  uświadamiasz   mnie  że  jesteś  sorry  że  tak  dosadnie  ale  jednym  z tych  bezmózgich  trepów  co   nic  nie  potrafili  w życiu  poza  zostaniem  na garnuszku  państwa.

Opublikowano (edytowane)

Głupota   to  co  mówi  korwin  o obniżaniu podatków  bo  nie było  by  państwa  stać  na funkcjonowanie   dopłat  do  ZUS  czy  KRUS  utrzymania  wojska  policji  straży  granicznej  pożarnej   budowy  dróg  autostrad 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Wystarczy przestać rozdawać kasę i ją marnować. Politycy to mistrzowie w marnowaniu pieniędzy. O przekrętach już nie wspomnę. 

Kradną nasze pieniądze i ciągle im mało. 

Kaczyński na ochronę potrzebuje rocznie 1 mln zł. Człowiek jest nierentowy więcej szkody niż pożytku. 

• Like 1
Opublikowano

Nie no dla socjalistów mam dobrą radę  albo i więcej 1adoptuj sobie rodzinę bezrobotnych patusow. Przecież oni nie mają domu a Ty masz 

2 pokaż im gdzie spiżarnia i lodówka, bo Ty masz.

3daj im klucze do swojego samochodu, tylko zatankuj, bo Ty masz

4 weź se nadgodziny w pracy, bo ją masz ,a w domu oprócz rodziny na utrzymaniu masz grupę  nierobów którzy czekają na pieniądze bo Ty je masz. 

Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Kradną nasze pieniądze i ciągle im mało. 

A  to  nie słyszałeś  nagrania  jak korwin  ze  swoimi  kombinacje  chciał  robić  żeby 2mln  przewalić  na kampanię  ???

Widziałeś  jakie życzenia  złożył  rolnikom  po  porażce  wyborczej  ????  

Wiesz  czego  ci  życzył  jak  i  innym  rolnikom ??

Opublikowano

Denwer. Idealnie wpisujesz się w swoje środowisko. W sentencji "sorry, że tak dosadnie(...)" widać brak pewności co do swojego położenia wobec rzuconej obelgi. Musisz zastanowić się nad sobą i wiedzieć na pewno czego chcesz. Nie jest możliwe aby przeprosić, znieważyć i udawać, że wszystko się wyrównało. Odwrotnie i owszem. To taka życiowa rada dla nastolatka. Repetą zajmie się Mirro choć zapewne pokiwa tylko głową z politowaniem.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Kurcze.. Mirro... Zakonfudowałeś mie.. Niewiem czy masz pretensję ale ja o tym samym. Skoro ciągnik siodłowy może stać się rolniczym to właśnie o co kaman?

Oj bo cytowałem selektywnie kogo innego a wrzuciło Twoje . Choć to w całkiem innym kontekście miało być. Wybacz że wyszło iż się "przypierdoliłem"😂.

48 minut temu, Denwer napisał:

A ty  uświadamiasz   mnie  że  jesteś  sorry  że  tak  dosadnie  ale  jednym  z tych  bezmózgich  trepów  co   nic  nie  potrafili  w życiu  poza  zostaniem  na garnuszku  państwa.

No weź sobie wyobraź że musiałem nawet "garnuszek" zawiesić.😂 Choć przecież te 3 tyś co miesiąc mogłyby na waciki dla żony wpływać.😂  

Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy kumam o co chodzi  ale jak ciągnik bedzie poruszał się 50 km na h to możę i po miescie pomykac z tym że w polsce nie jest dopuszczalna predkosc 50 km dla tej klasy pojazdów .                                   a tak na marginesie jest powoli koniec epidemi , pracownicy sanepidu zjechali sie na Jasnej Gurze i może niebiosa wysłuchają  głosu .                                    JAK KTOS sie rozumie na biznesie to ciekawy artykół https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-mala-holandia-duzy-inwestor-kraje-beneluksu-zainwestowaly-du,nId,4776545          Uzyskane u nas dochody inwestorów z tych trzech krajów wyniosły prawie 53 mld zł - to trzy piąte zarobku właścicieli polskich firm z całego świata.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

bo to jest takie pojebane prawo ale w sumie chodzi o te 50 km \h    tak samo na autostradzie lub ekspresówce , i tu mam dowód bo znajomy chyba po wrocłwiu jechał traktorem  z przyczepką a na niej chyba koparka i jechał coś 55 km \h i go zatrzymali i puscili dalej traktor JCB  może  uznali żę to nie traktor ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

zdejm  obsrane  gumowce  i  wyjdź  do  ludzi  może  zmądrzejesz  ale  wątpię  w  to   ale  jakaś  iskierka  nadziei  jest 

Nie gumowce tylko lakierki oborowe jakby co. 🤨

Z ludźmi mam do czynienia na co dzień nie tak jak ty tylko szkiełko i szkiełko. 

Ja mam zmądrzeć 🤔 ? Raczej ty powinieneś iść po rozum a nie wytyczne z centrali PISu.🙃

Wiesz że nadzieja matką głupich. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v