Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i jak tam PISowscy lewacy? Zadowoleni z głosowania? Razem z postkomuną , Biedroniem, PO ,  ramie w ramie wcielona lewacka idea by nie produkować skór jak od setek lat bo to niehumanitarne    ......bbbuuuchaaachaaaaa !!!  Jak będąc takim lewakiem mienić się prawicą? Najprostsze wytłumaczenie jest takie że 80% ludzi jest głupia i poparcie dla tej ustawy tylko to potwierdza. 

Wie ktoś czemu jedne zwierzęta można hodować w klatce by je potem zabić a innych nie?

Marecek - coś ty się słabo znasz na tym twoim PISie . Mieli tylko robić zament i nic nie uchwalac a tu jednak uchwalili.  Zmieniłeś już zdanie i uważasz że dobrze zrobili?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, szmergiel napisał:

grzes ty naprawde nic nie rozumiesz? pisalem zeby wprowadzac zus? pisalem ze jak komus zle brac taka emeryture z krusu to niech idzie do zusu skoro tak malo placi.pojoles. prosta zasada dla czlowieka ciut madrzejszego od malpy. malo place= malo biore ale malp jest duzo i nie pojmuja tak prostego rownania

Ja nie o Tym chlopaku 🤦‍♂️ mnie nie musisz tłumaczyć , poruszyleś wątek składek to powinieneś wiedzieć z czym to się wiąże każdą  małpka  o tym wie🤔,

Gdybym miał  możliwość płacił bym ZUS  z gospodarstwa, ale niestety za mały  dochód. Jest burdel w naszym kraju i predko nic się nie poprawi, aby gorzej nie było, bo może  być tak i tych Krusowskich emerytur nie bedzie komu wypłacać 😬  

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 minut temu, leszek1000 napisał:

Przecież ta ustawa na kolanie była pisana. Jak prezydent podpisze, to każdy może sobie po swojemu interpretować przepisy. 

Pan Prezydent najlepsze co może zrobić to wysłać to do trybunału bo weto Prezydenta spokojnie odrzuca 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Chyba masz nie równo pod sufitem konfidenci nic nie znaczą w sejmie Ziobro się nie zgodził i dlatego im nie przeszło a nie konfidenci 

Wszyscy z Konfederacji głosowali przeciw co do jednego.. Jaka partia głosowała jednomyślnie na nie? Wskaż mi... Mało kompetentna wypowiedź 

Opublikowano

A Ci konfederaci to już się zdecydowali? Zradykalizują się czy nie?

misio - tak się robi karierę. Jedni powiesiliby go za ziobro a drudzy wysadzili na wyżyny. Rzeczą wbrew naturze jest niszczenie własnego zatem walka z nadzwyczajną kastą odpada. Właściwie owa reforma i walka to hasła legitymujące jeno wymianę tyłków na stołkach oraz ich dostawienie.

Opublikowano

idea ochrony zwierząt słuszna ale  proponowana ustawa jest zła, bardzo zła, daje każdemu możliwość wejścia na prywatny teren lub do domu pod byle pretekstem (nawet policja tak nie może) i prawie z dnia na dzień likwiduje określoną działalność gospodarczą (myślę, że z tych powodów prezydent i trybunał ją zakwestionują)

nie było żadnego interesu publicznego, żeby robić to po nocach, w kilkanaście godzin, bez konsultacji społecznych, bez analiz gospodarczych, ekonomicznych, prawnych, bez konsultacji branżowych; tak się prawa nie ustanawia; kto tutaj będzie chciał inwestować?

procedowanie w takim stylu już nie przeszkadza "obrońcom konstytucji"? (409 posłów przeciwnym rekompensatom); pięć lat ryja drą a teraz jest ok bo tak im jest wygodnie; hipokryci

mówią, że kaczyński  w szachy polityczne jest dobry  ale tym razem popełnił wielki błąd; jedną decyzją (podsuniętą przez młodych z pisu, którzy wcześniej byli z po?) stracił kilkanaście procent poparcia, chyba to już starość

prawie nikt w sejmie nie miał maseczki, należało by ich ukarać

kto by pomyślał, że nowym liderem opozycji zostanie norka :) 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

misio - tak się robi karierę. Jedni powiesiliby go za ziobro a drudzy wysadzili na wyżyny. Rzeczą wbrew naturze jest niszczenie własnego zatem walka z nadzwyczajną kastą odpada. Właściwie owa reforma i walka to hasła legitymujące jeno wymianę tyłków na stołkach oraz ich dostawienie.

Te betony w togach to jak klechy w długich tunikach  - nie do ruszenia bo od koryta ciężko ich odciągnąć a i rodzinka jest do wykarmienia.

18893176_230350754133732_118692942406570081_n.jpg

• Thanks 2
Opublikowano
3 godziny temu, tomaszmab napisał:

Wszyscy z Konfederacji głosowali przeciw co do jednego.. Jaka partia głosowała jednomyślnie na nie? Wskaż mi... Mało kompetentna wypowiedź 

Co ma  to  do  tego  że  nie  przeszła  ustawa  o  bezkarności.    I jakim w tym   sukces  konfederacji  jak  nie  są  częścią  rządu  i  PiS  nie potrzebuje  ich  poparcia  żeby  cokolwiek  przeszło.

Opublikowano

PIS to już niczego i nikogo nie potrzebuje. Ani elektoratu, ani innych partii, ani koalicjantów, ani już nawet siebie nawzajem. Ciebie też już nie potrzebuje... ale widać, że Ciebie to jak drzwiami wyrzucą to Ty oknem wrócisz. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, tomaszmab napisał:

U mnie na wsi 11 hodowców głosowało na PiS. Tylko ja na Konfederacje 

I co teraz konfederacja jest super bo mówi to co chcesz usłyszeć  jak łatwo wami manipulować.  Koldziejczak terz zmanipulował i nabrał cała zeszcze forumowych ykspertów politycznych  jak pisałem im wtedy że to pic na wodę to obelgami zucali.

Konfederacja to zlepek rozbitków z różnych partii  takie coś nie będzie nigdy rządzić bo to nierealne.

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

I co teraz konfederacja jest super bo mówi to co chcesz usłyszeć  jak łatwo wami manipulować.  Koldziejczak terz zmanipulował i nabrał cała zeszcze forumowych ykspertów politycznych  jak pisałem im wtedy że to pic na wodę to obelgami zucali.

Konfederacja to zlepek rozbitków z różnych partii  takie coś nie będzie nigdy rządzić bo to nierealne.

Nikt się na nic nie nabiera tylko widzę jakie są działania Konfederacji.. Na temat Kołodziejczaka się nie wypowiadam. Konfederacja broni Polskich wartości i tyle. Braun, Winnicki, Mentzen, Korwin też biora udział w strajkach z ludźmi. Kto inny z polityków nie boi się wyjść do ludzi? Nie boją się wyjść do ludzi Ci którzy mają czyste sumienie!!!! Dlatego przestań pluć i zacznij myśleć!! 

Opublikowano
9 minut temu, tomaszmab napisał:

Braun, Winnicki, Mentzen, Korwin

Paczta do czego to doszło, aby Polskich wartości musiały bronić tak nie Polskie nazwiska :D

Opublikowano
50 minut temu, Denwer napisał:

I co teraz konfederacja jest super bo mówi to co chcesz usłyszeć  jak łatwo wami manipulować.  

Jak podmienisz konfederacje na PIS to będzie święta prawda

Opublikowano
47 minut temu, tomaszmab napisał:

Nikt się na nic nie nabiera tylko widzę jakie są działania Konfederacji.. Na temat Kołodziejczaka się nie wypowiadam. Konfederacja broni Polskich wartości i tyle. Braun, Winnicki, Mentzen, Korwin też biora udział w strajkach z ludźmi. Kto inny z polityków nie boi się wyjść do ludzi? Nie boją się wyjść do ludzi Ci którzy mają czyste sumienie!!!! Dlatego przestań pluć i zacznij myśleć!! 

Co ty bredzisz  nawachales się obornika czy co. Osobiście chodziłem z politykami PiS  rozdawać ulotki przekonywać  do oddania głosu. Tak samo politycy po chodzili jak i inne ugrupowania. 

Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Dobrze zróbcie   ZUS rolnikom, ale będziesz płacił jak w Belgii 2.5euro za 1kg ziemniaka i 20euro za kg surowego miesa wieprzowego itd.pasuje?

Nie będzie płacił. 😂

Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Jak można popierać coś, z czego nic  nie wynika??? :D

Marecek poprze wszystko co PISowskie ale teraz chyba zwrócił się do centrali o wykłądnie co ma zrobić. 

Opublikowano

Ale to ty się dziwisz i twierdzisz że ktoś popiera ustawę, nawet przez myśl ci nie przeszło że w środku jest inne zaszyfrowane tło niż przedstawia tytuł.

Ja popieram to co robi kaczka bo rozszyfrowałem treść. A okładka dobra jest dla naiwnych którzy myślą że kaczka ma na celu uebanie norek i uboju rytualnego. :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v