Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

@mirro a akcja jak donek straszył pisem i "zabierz babci dowód" to nie jest straszenie czy jakoś można przypisać temu wyższość "racji" 

Potraktujmy w kategorii "wróżba" a nawet "zła wróżba".🤣 

a tak poważnie to właśnie jeden poziom z tym czym straszy PiS. 

• Like 1
Opublikowano

@Kallina86 W samo sedno. Pracowitość nie oznacza przepracowania. 

2 minuty temu, mirro napisał:

a tak poważnie to właśnie jeden poziom z tym czym straszy PiS. 

Ja bym uznał nawet gorzej. To takie nawoływanie do łamania pewnych praw demokracji, równie dobrze można było mówić zawieś babkę do piwnicy i zamknij. 

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Normalny rozwój to wyścig szczurów? Pewnie lepiej być wioskowym głupkiem i nierobem 

A ja jednak wolę tak po środku zostać,sam kiedyś pisałeś że bidota na bogatego patrzy jak na jakieś oszusta, przekręta itp a znów bogaci mają za nic biednego,

Opublikowano
5 minut temu, Kallina86 napisał:

Posejdon ;) 

Ja bym raczej powiedział że sam diabeł, co niektórym we łbach poprzewracał.  :P

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A ja jednak wolę tak po środku zostać,sam kiedyś pisałeś że bidota na bogatego patrzy jak na jakieś oszusta, przekręta itp a znów bogaci mają za nic biednego,

Biedna ciemnota na wszystko patrzy podejrzliwie 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Biedna ciemnota na wszystko patrzy podejrzliwie 

A to dlaczego bogaci też patrzą podejrzliwie na biedote? 

Opublikowano

Bogaci na biednych podejrzliwie? Nic o tym nie wiem.

7 minut temu, hubertb napisał:

Urząd skarbowy też, a o biednych i ciemnych to tam trudno no chyba że w kolejkach. 

Tak maja z założenia. Podobnie policja.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ursus932 napisał:

Wy mi tego nie tlumaczcie jak dziecku co to "pracowity" bo ja takie rzeczy robiłem co wam się pewnie nie śniło 

Pytam się jak nazywacie tego z widłam i?? 

hobbysta a jeśli swoje utrzymanie od tych wideł uzależnia to głupek bo za wiele dzisiaj widłami nie zarobi.
ja wróciłem od motyki z fasoli choć wcale nie jest ta motyka konieczna dla wysokości plonu ale co mi będą pojedyncze chwasty estetykę fotki psuły za miesiąc jak chwasty podrosną bo trafiają się osty komosy i szarlaty pojedyncze których ilość bez wpływu na plon.
dla estetyki i jako hobby z resztą jak cała ta plantacja która jest tylko eksperymentem uprawowym przed ew wdrożeniem na powierzchnie na których nie może być mowy ani o widłach ani o jakiejkolwiek pracy ręcznej.
Taka skala jaką widłami czy motyką można zrobić to dzisiaj co najwyżej hobby albo prosta droga do nędzy.

DSCN1944.JPG

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

na młode szarlaty komosy i odrastające po oprysku osty wystarczy a taka kociuba ciężka i ostra wycina fasolę gdy ta popierdółka najczęściej się odbije od fasolowego badyla.
O nawet to jakiś pomysł na mechaniczny plewiacz do starszych faz roślin uprawnych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, Ursus932 napisał:

Widzę kolega chyba za dużo rozmawia z Jehowymi 

Czyli krótko, wyścig szczurów 😉

Nie znasz odpowiedzi, czy boisz się jej udzielić, że po raz kolejny udajesz, że nie było pytania? 🤔

Opublikowano (edytowane)

no to jak to nazwać.?  Motyka, lekka motyka.
Gdybym miał fasolę wymagającą średniej lub ciężkiej to była by w tej fasoli nie motyka a talerzówka lub glifosat z chwastoxem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Bogaci na biednych podejrzliwie? Nic o tym nie wiem.

Tak maja z założenia. Podobnie policja.

Może źle napisałem podejrzliwie, ale sam piszesz że bidota to nieroby, złodzieje i tylko na socjal czeka 

Opublikowano

Już pomijając kwestie wagi coś ty tam sam z tą twoją brzytewką na tym polu usiłował zrobić? Bo chyba nie walczyć z chwastem. Swoją drogą całkiem ok zdjęcie i uprawa też niegłupio wygląda. 

Opublikowano
7 minut temu, lukasz222 napisał:

Nie znasz odpowiedzi, czy boisz się jej udzielić, że po raz kolejny udajesz, że nie było pytania? 🤔

A co mam ci powiedzieć

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertb napisał:

Już pomijając kwestie wagi coś ty tam sam z tą twoją brzytewką na tym polu usiłował zrobić? Bo chyba nie walczyć z chwastem. Swoją drogą całkiem ok zdjęcie i uprawa też niegłupio wygląda. 

powiększ sobie to zdjęcie a dotrzeżesz szarłaty które w tej chwili są równe wysokością z fasolą i trafiają się co 2-3 metry i choc teraz lodygę mają kruchą jak sałata to można sobie wyobrazić to pole gdy porosną na półtora metra skoro już uciekły z cienia liści fasolowych a do zbioru/cięcia fasoli jeszcze co najmniej miesiąc czyli za miesiąc jak tego nie powycinam to gajowym zostanę w swoim lesie :D

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v