Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosnąca rola państwa w gospodarce, interwencjonizm, rosnące zastępy urzędasów, socjal i to bez wymogu pracy , podnoszenie podatków  i danin  preferencje dla państwowych firm z politycznymi projektami - to wszystko oczywiste atrybuty lewicy. To ze pluja na LGBT i dogadują się z KK prawicą w żaden sposób nie czyni.

14 minut temu, dsbh napisał:

Rozwinę pierwsze pytanie. Jeżeli nie zgadzasz się z opinią innych to należy to wyrazić w innych słowach. Odnośnie kryzysu, są firmy które kombinują jak otrzymać wsparcie, pomimo że im się nie należy i o to mi chodziło. Nawet wicepremier Emilewicz o tym mówiła że prawdopodobnie będą takie firmy.

Rekompensata.

Przyznane przez Sejm środki mają wyrównać mediom publicznym mniejsze wpływy z abonamentu z tytułu ulg abonamentowych w latach 2018 i 2019.

Czyli nie za rok a za 2 lata, co daje nie cały miliard na rok na całą TVP a nie tylko na jeden kanał. Największe sumy idą na TVP 1, 2 i Sport o czym już pisałem. Jak mi ktoś powie że kiełbasa wyborcza to mecz LM lub Teatr Telewizji, to odpowiem dobry żart. Trzaskowski być może miał dobry pomysł aby usunąć informacje z TVP, tylko nie powiedział jak to zrobić i jak finansować media publiczne. Zresztą żaden z kandydatów o tym nie wspomniał.

Firmy będą kombinować wsparcie tak jak każdy wyciąga kasę od pazernego państwa które ich skubie ile się da. Jak przepisy pozwalają to niech ciągną ile się da bo państwo im nie popuści jak już będzie po wszystkim.  

Rekompensata? a jak mieli to nazwać?  Darowizna na propagandę? Łapówka ?  TVP to piękny przykład jak niewydolne jest państwowe . Inne stacje komercyjne nie mają grosza z abonamentu, maja kilka kanałów, duże redakcje, a jednak zarabiają na siebie i przynoszą zysk. W TVP mimo abonamentu są pod kreską i dopiero ciężkie miliardy pozwalają funkcjonować. I pewnie zaraz będą opowieści że jest mniej reklam, teatr telewizji, nasza liga i spędy disco polo. Takie coś za miliard rocznie? Kpina. 

Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

Przekonał do groma ludzi z Miast i to młodych 18 -25 lat co nic nie wiedzą o życiu bo do emerytury mają ogrom czasu i pozostali to lewica Ubecja , ORMO , Przeciwników 500 + , duża cześć nauczycieli . Reszta głosowała na PiS .

Większość nie dożyje wieku emerytalnego to byli za nim

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Rekompensata? a jak mieli to nazwać?  Darowizna na propagandę? Łapówka ?  TVP to piękny przykład jak niewydolne jest państwowe . Inne stacje komercyjne nie mają grosza z abonamentu, maja kilka kanałów, duże redakcje, a jednak zarabiają na siebie i przynoszą zysk. W TVP mimo abonamentu są pod kreską i dopiero ciężkie miliardy pozwalają funkcjonować. I pewnie zaraz będą opowieści że jest mniej reklam, teatr telewizji, nasza liga i spędy disco polo. Takie coś za miliard rocznie? Kpina. 

Zagranicą abonament jest obowiązkowy, skoro Niemcy, Francja czy Anglia sobie radzą w tej kwestii to u nas jest coś nie tak.

Opublikowano

Ano jak trwoga to do Boga🤨

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Prezydent modlił się na jasnej górze 😉

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Chłopie w 2015 Prezydent Duda dostał bodaj 51,5% więc co ty bredzisz. Gdyby nie kandydat zastępczy to by rozstrzygnęło się w pierwszej turze żaden pajac z TVN by nie wygrał 

No i co z tego,że wtedy tyle dostał. Teraz dostał mnie procentowoj. Ale wtedy dopiero obiecywał i tyle dostał. Teraz rząd pis tyle rozdał socjalu i mniej dostał. Naprawdę nie łapiesz różnicy. Gdyby nie kandydat zastępczy to do drugiej tury wszedł by Hołownia i szansę na pokonanie Dudy miał by wyższe. Bo wybory majowe zablokował Gowin nie po. Po skorzystało tylko z okazji.

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To iloma głosami musiał wygrać Duda żebyście jaśnie oświeceni uznali to za zwycięstwo?? Bo Trzaskoski to pewnie przysłowiowy jednym i byłby tu przez was uznany za władcę, a euforia aż z uszu by parowała 

Ale kto tu nie uznaje tego za zwycięstwo? Pokaż lub zacytuj kto pisze, ze Duda przegrał? Obracasz kota ogonem, przekręcasz lub nie rozumiesz co ktoś pisze i próbujesz po swojemu z tym co sam zmyślisz dyskutować. Duda wygrał. Ale to zwycięstwo zważywszy na to ile socjalu rozdał pis, ile obiecywano, ile Morawiecki jeździł i obiecywał jest słabe bo tylko ledwo ponad 2 % więcej głosów Duda dostał przy dużo większym wsparciu rządu i dużo większych finansach. A co ci tam z uszu paruje to już nie wiem więc nie wypowiadaj się za kogoś co by robił jak by ktoś inny wygrał.

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Ale przeglądając media już się zaczęło przekuwanie sukcesu na porażkę i odwrotnie. Fakty pokazywały procentowo Dudę i osobowo Trzaskowskiego. TVP znów odwrotnie. Teraz będzie się to ciągnęło przez całą nową kadencję. Czyli Duda miał "tylko" 10 mln głosów a Trzaskowski "aż" 10 mln. Prawdę powiedziawszy to Duda jest tu zwycięzcą patrząc na 1 turę i największe poparcie ze wszystkich kandydatów.

Bo w przypadku Trzaskowskiego jest to sukces. Po skorzystała na zablokowaniu majowych wyborów przez Gowina i wymieniła kandydata, który potrafił zebrać dużo większy elektorat niż sama po w zeszłorocznych wyborach. I to wszystko na wakacje gdzie sporo jego lektoratu gdzieś wyjechało. Faktycznie jeśli popatrzysz na poparcie dla po to miał aż 10 milionów.

Jeśli chodzi o Dudę to być może też zdobył więcej głosów niż sam pis. Ale nie tak dużo więcej jak Trzaskowski. Na kampanię miał więcej pieniędzy. Ale przede wszystkim za Dudą stał cały socjal rozdany przez pis w ciągu ostatnich lat. Nie obietnice tylko rozdane pieniądze. Grube miliardy. Morawiecki jeździł po Polsce rozdawał lipne czeki i straszył Niemcami i eutanazją. Instytucje państwowe takie jak Poczta roznosiły ulotki. Sam miałem w skrzynce. Dlatego patrząc na to wszystko jak to niby Duda i rząd dali to i tamto, obniżyli wiek i ledwo wygrali. To można powiedzieć, ze zdobył tylko 10 mln. Choć liczba jest spora to ledwo wygrał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
23 minuty temu, Ywa napisał:

Ano jak trwoga to do Boga🤨

Panno czy pani? Bo niewiem jak się zwróci 😉, pojechał modlić się o dalszą opiekę nad prezydenturą 

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

ursus - co się przypier.... liłeś? Dawno pisałem, że Duda wygra. Pytanie tylko co zrobi aby utrzymać takie np budownictwo mieszkaniowe na starych torach.

Spokojnie nie Dopierdalaj się do mnie tylko żartowałem 

Ty jesteś akurat najbardziej wporzadku z obecnego tu AntyPiSu

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

PIS to prawica? Z takimi lewicowymi poglądami?  Nie ośmieszaj się . Prawicowa jest część Konfederacji a pis to narodowi socjaliści.

Pisdziory to bolszewiki rozdają mamonę ściągniętą haraczowym podatkiem z tych bogatszych.

72085783_3080454998694770_7240854462036705280_n.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, lukasz222 napisał:

No ale kto miałby się nią opiekować? To złoto, które tam jest, do niego się modlił?

A byłeś tam choć raz? To powinieneś widzieć obraz😉

Opublikowano

Albo PROPAGANDA I SOCJALIZM😂

6 minut temu, Ursus932 napisał:

Panno czy pani? Bo niewiem jak się zwróci 😉, pojechał modlić się o dalszą opiekę nad prezydenturą 

To już prezesa nie będzie się słuchać?

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

A Pani Czerwone Pióra już się dalszej współpracy doczekać nie może... Aż mnie ciary przeszyły

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,26120966,muzyczne-potyczki-donalda-trumpa.html#a=168&c=100

Kiedy Donald Trump rozdawał autografy po wiecu w Jacksonville, z głośników popłynął "Upiór w operze". Mhm. Piosenki grane na wiecach mają rozgrzać publiczność, rozbawić ją, pozytywnie nakręcić przed przybyciem bohatera wieczoru. Jednocześnie uwzględnia też takie, które z rozgrzewaniem publiki mają niewiele wspólnego, ale za to - czytane bardziej lub mniej dosłownie - dostarczają przekaz, na którym Trumpowi zależyJeśli chodzi o repertuar tych ostatnich, na wiecach Trumpa do tej pory były grane m.in. "Wild Horses", "Time Is on My Side", "Sympathy for the Devil" czy "You Can’t Always Get What You Want", "Nie zawsze dostaniesz to, czego chcesz/ale jeśli kiedyś się postarasz, może się okazać, że dostaniesz to, czego potrzebujesz". Trump interpretuje teksty po swojemu . Poprzez "You Can't..." zdaje się do nich mówić: wydaje się wam, że mnie nie chcecie, ale po czasie zrozumiecie, że tak naprawdę mnie potrzebujecie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A byłeś tam choć raz? To powinieneś widzieć obraz😉

Obraz jak obraz, ubrany w złoto jak cały zakon. Że niby modlił się do obrazu? A co z pierwszym przykazaniem? Co z podstawowym twierdzeniem wiary, że Bóg jest wszechobecny i wszędzie jest taki sam?

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

ursus - co się przypier.... liłeś? Dawno pisałem, że Duda wygra. Pytanie tylko co zrobi aby utrzymać takie np budownictwo mieszkaniowe na starych torach.

Narodowi nie dotrzyma żadnych obietnic - chyba, że tym znad Synaju znowu będzie lizał buciki i palił hanukę w takim ładnym bereciku.

70656136_381585192741124_5461223772117794816_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ursus932 napisał:

do wcześniejszego posta

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Albo PROPAGANDA I SOCJALIZM😂

To już prezesa nie będzie się słuchać?

Onet napisał dziś że prezes może oddać stery na jesieni,l

6 minut temu, lukasz222 napisał:

Obraz jak obraz, ubrany w złoto jak cały zakon. Że niby modlił się do obrazu? A co z pierwszym przykazaniem? Co z podstawowym twierdzeniem wiary, że Bóg jest wszechobecny i wszędzie jest taki sam?

Jesteś ateista czy co, że mam Ci tłumaczyć po co są świątynie 

Opublikowano (edytowane)

Czy jestem ateistą czy nie, to nie ma żadnego znaczenia. Wiem czym powinna być świątynia co do zasady. Wiem też że w takiej Warszawie, gdzie mieszka prezydent, ich nie brakuje. Pytam po prostu jak to jest, że ludzie widzą większą obecność Boga tam gdzie jest pełno złota, przepychu, skoro Pismo wyraźnie zaznacza, że jest zupełnie odwrotnie. I w dodatku przyjeżdżają tam modlić się do obrazu. Pytam więc szczerze i bez podtekstów Ciebie, wierzącego, jak to się odnosi do pierwszego przykazania?

Edytowane przez lukasz222
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v