Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

Strachowice to za***isty błąd. Trzeba było uruchomić to po Rosjanach przy A4 i tam zrobić logistykę. Poligon w Świętoszowie obok. 

Komentarz pod artykułem:

StZg
czwartek, 9 lipca 2020, 18:33

To jest Wrocław Strachowice, a nie Starachowice. Ścieżka podejścia przy przeważających wiatrach z zachodu prowadzi na południowymi dzielnicami miasta. Jak lecą te ogromne C-17 to się szyby w oknach trzęsą. Jeśli zbudują tę baże to będzie przerąbane.

https://www.rp.pl/Dyplomacja/200709425-Xi-rozmawial-z-Putinem-Chiny-i-Rosja-przeciw-hegemonii.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Zmiana Konstytucji możliwa jest tylko gdy intencje zmieniających są jasne. W przypadku PiS jest to niemożliwe. Tam chyba jest więcej lobbystów niż prawdziwych legislatorów.

Może i niejasne w przypadku PiS, ale ślepa(?) jej obrona przez opozycję, też wątpliwości budzi. 

@DTaras, a wycisk w tym wojsku dają srogi? Pytam, bo kilka lat temu, kondycja mnie się gdzie zawieruszyła i nie wiem, czy radę bym dał. 

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

To jest Wrocław Strachowice, a nie Starachowice. Ścieżka podejścia przy przeważających wiatrach z zachodu prowadzi na południowymi dzielnicami miasta. Jak lecą te ogromne C-17 to się szyby w oknach trzęsą. Jeśli zbudują tę baże to będzie przerąbane.

Znam Strachowice i znam Starachowice. 

Opublikowano

bezbarwny - nie dają. Szkolenie wstępne to rok czasu - nadrobisz. 3000 m, brzuszki, pompki. Standard. Choć patrząc na dzieciaki, które tu przychodzą to te Afgańskie by im spuściły gruby łomot.

Opublikowano
57 minut temu, Mich9 napisał:

A ja glosuje na trzaskowskiego bo duda to klamca i hipokryta z swojego programu wykonal moze z parę rzeczy

A trzaska co spełnił umie głosować jak nakazuje PO podnieść wiek emerytalny , wypuścić szambo , nic się nie stało , ma poparcie Kwacha i Komora ach dostojna władza .

Opublikowano

Wierzysz jemu czy propagandzie? Czemu twierdzisz że podniesie wiek emerytalny ? Skąd to usłyszałeś? Zastanowiłeś się czy to prawda? Masz w ogóle jakiekolwiek własne przemyślenia i refleksje na ten temat?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

ierzysz jemu czy propagandzie? Czemu twierdzisz że podniesie wiek emerytalny ? Skąd to usłyszałeś? Zastanowiłeś się czy to prawda?

wiem ze popierasz zatrzaska ale to teraz ty mi odp a czemu tego mają nie zrobić jak już raz to zrobili i byli dumni ?? niby kto ich powstrzyma ? 

5 minut temu, Ulman napisał:

Masz w ogóle jakiekolwiek własne przemyślenia i refleksje na ten temat?

ty wo gule żyjesz w reali ??   

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Czemu twierdzisz że podniesie wiek emerytalny ?

Jestem na stokroć pewien że jeśli PO dojdzie do władzy co jest nieuniknione, ogłosi brak pieniędzy, zaciskanie pasa, zlikwiduje wszelką subwencję i wróci do układu który istniał wcześniej. Tyle że nie liczył bym na jakąkolwiek pomoc wręcz przeciwnie powiedzą  jest źle więc musimy cierpieć po czym pod stołem popłynie kilka miliardów. 

Wracając do wyborów to raczej Andrzej już przegrał...

Opublikowano

Roman, nie wyręczaj kolegi...….

On z pewnością nie ma pojęcia jak uargumentować "swoje" twierdzenia ale może ty wiesz choć w to watpie. Jak Trzaskowski jako prezydent podniesie wiek emerytalny albo zabierze emerytury? Sam napisze ustawę i ją podpisze? Nakaże sejmowi ja zatwierdzić? Nakaże rządowi ja wprowadzić w życie?  Jak on to technicznie wykona? 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Wierzysz jemu czy propagandzie? Czemu twierdzisz że podniesie wiek emerytalny ? Skąd to usłyszałeś? Zastanowiłeś się czy to prawda? Masz w ogóle jakiekolwiek własne przemyślenia i refleksje na ten temat?

To chyba bardziej skomplikowane, zasadniczo teraz (z podkreśleniem teraz) jest przeciw podnoszeniu wieku, jednak podczas głosowania za obniżeniem był przeciw. Ale żeby było ciekawiej, wtedy nie był posłem :))) jednak przypomniał sobie że był, ale nie głosował :)))) jednak dokumenty wskazują, że głosował przeciw obniżaniu wieku :)))) Cała sprawa jest tak szemrana jak kandydatura owego pana ;)))

• Like 1
Opublikowano

@Ulman z tego co pamiętam jesteś zatwardziałym konfederatem więc skąd obrona takiego głupka jak Rafał ? Z czystej nienawiści do partii rządzącej czy masz jakieś logiczne argumenty dlaczego ów rałałek nasz kraj uratuje? 

• Haha 2
Opublikowano

Dociekam z uporem czy którykolwiek z wyznawców PIS potafi wytłumaczyć jak Trzaskowski podniesie wiek emerytalny. Moim zdanie nie ma żadnej możliwości by to zrobić ale ze koledzy tak uparcie twierdza to po prostu dopytuje. 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

On z pewnością nie ma pojęcia jak uargumentować "swoje" twierdzenia ale może ty wiesz choć w to watpie. Jak Trzaskowski jako prezydent podniesie wiek emerytalny albo zabierze emerytury? Sam napisze ustawę i ją podpisze? Nakaże sejmowi ja zatwierdzić? Nakaże rządowi ja wprowadzić w życie?  Jak on to technicznie wykona? 

przecież to pewnie jeśli on wygra za 2 lata bd przed terminowe wybory a później .... 

Opublikowano

Sam rafłaek nie podniesie jednak na następnych wyborach parlamentarnych dojdzie do zmiany sił jeśli rafał będzie na dokładkę sprawdzi się scenariusz o którym pisałem. ponadto uważam że będzie skutecznie opóźniał i przeszkadzał w tworzeniu jakiejkolwiek ustawy zgodnie zresztą z polityką swojej partii. W tym straszeniu opozycją akurat nie kto inny niż PO ma największe doświadczenie "moherowe berety" czy "zabierz babci dowód" to nie są wymysły pis. 

• Like 3
Opublikowano

No dobra , powoli dochodzimy do konkretów. Czyli jeśli zostanie wybrany , nie będzie miał żadnej możliwości by wiek emerytalny zmienić bo prezydent nie ma takich uprawnień. Jeśli tak to koledzy nie wiedzą co piszą lub po prostu kłamią.

Twierdzisz że za 2 lata przedterminowe wybory?  Jak do nich doprowadzi?

Opublikowano

Nie, wcale tak nie twierdzę. Myślę że pis 3 raz u władzy nie będzie. Co do tego co może prezydent to ... hmmm... reprezentuje nasz kraj i dość realną władzę może mieć nad tym co zje na obiad. 

Opublikowano

300 złotych premii za głos na Rafała Trzaskowskiego w drugiej turze wyborów prezydenckich zaproponował swoim pracownikom szef jednej z dużych wielkopolskich firm. Przed wrzuceniem karty do urny trzeba zrobić jej zdjęcie. Pieniądze mają być wypłacane przy najbliższej wypłacie – opisuje serwis.

– Nie byłem przymuszony, żebym zmienił swoją kandydaturę, jestem przy niej, a dodatkowo jeszcze coś tam może wpadnie – mówi jeden z pracowników zakładu. Inny wskazuje: – Skreślę tego Trzaskowskiego, zrobię zdjęcie, a następnie skreślę Dudę i głos nie będzie ważny.

Przedsiębiorstwo, o którym mowa, ma główną siedzibę ma w Chociczy w powiecie średzkim. W jedenastu dużych magazynach budowlanych na terenie Wielkopolski zatrudnia łącznie kilkaset osób. Władze powiatu są oburzone działaniem przedsiębiorcy.

Opublikowano (edytowane)

@nie Istny idiota jakich nie brakuje który liczy na to że wrócą złote lata i że będzie tak jak 8 lat temu... Jan Wincenty już nie wróci a PO z Borysem wygląda tak pokracznie że aż strach nawet o nich myśleć. Chyba na prawdę wolał bym  mieć kota niż taki głupi święcący łeb jak przewodniczący PO. 

@Ulman Partia płaci, a tu mamy jawną korupcję, ciekawe czy ty przyznał byś taką premię uznaniową swoim pracownikom. 

Edytowane przez hubertb
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v