Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10 minut temu, Roki212 napisał:

@tess jestem wolnym człowiekiem, ale i mam świadomość że dla swojego dobra jak i innych skoro jestem chory czy jestem w kwarantannie to się do tego stosuję. A jak łamię zasady to ponoszę za to odpowiedzialność. To co robić z takimi co się nie stosują ? prośba nic nie daje, grożba tak samo, kara nie pomaga więc tylko jakiś przymus

Już nie jesteś a tak to zrobili, że nawet tego nie zauważyłeś🙄 ale czytając Twój kolejny post stwierdzam, że szkoda mojego czasu na odpisywanie konfidentom. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Powinni jeszcze wprowadzić nagrody za takie potwierdzone zgłoszenia

a to nawet niegłupie
delikwent z własnej kieszeni płaci za Twój czas jaki dla niego w obronie przed nim samym poświęciłeś.
oczywiście za potwierdzeniem państwowej jakiej instytucji aby do zawyżania stawek minutowych nie dochodziło xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Generał napisał:

Żaden rolnik w UE  nie jest wolnym człowiekiem

Czyli tu już nie chodzi o Polskę? Łał szerokie perspektywy :(

Ja jestem. 

Edytowane przez tess
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tess napisał:

ale czytając Twój kolejny post stwierdzam, że szkoda mojego czasu na odpisywanie konfidentom. 

No to go nie marnuj bo widać że mało jest zwolenników Twojego toku myślenia... i kryj innych dla dobra narodu ;)

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

poj Panie  i co polski rząd miał kupić maseczki od nie wiadomo kogo  ?  pewno był już drugi artykuł gotowy ,,  w polsce brak maseczek  Morawiecki zamawia na czarnym rynku ''

Taaaaa i dlatego zamiast tego tytułu co podajesz pojawił się taki.:gent:Pewnie to tylko przypadkowa zbieżność i przypadkowe następstwo zdarzeń, i na pewno nie świadczy o tym w jak głębokiej, czarnej dziurze jesteśmy pod względem zapasów. :lol:

https://tvn24.pl/polska/janusz-turek-odwolany-z-funkcji-prezesa-agencji-rezerw-materialowych-4376231

Opublikowano (edytowane)

w belgi  chyba maseczkom skonczyła sie data przydatnosci a nie zakupili nowych w ubiegłym roku , może i tu o coś pewno chodzi ale z tekstu TVN  wynika że maseczki i, kombinezony miały jechać z  Niemiec bo tam były składowane razem 17 naczep tir  ale przecież niemcy wprowadzili zakaz wywozu tak jak wiekszość krajów na swiecie ,wiec coś smierdzi .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

A w wolne moce produkcyjne amerykanie weszli jak w masło. :lol:

Jarecki ja bym się wcale nie zdziwił gdyby cały cyrk z wyborami był tylko próbą przykrycia bajzlu w zakupach.

Opublikowano
21 minut temu, tess napisał:

Czyli tu już nie chodzi o Polskę? Łał szerokie perspektywy :(

Ja jestem. 

To wywieź  obornik w styczniu na pole i poinformuj o tym ARiMR.  Albo nie rejestruj bydła czy świń w ARiMR  a później sprzedaj te sztuki do ubojni. 

Opublikowano
28 minut temu, Roki212 napisał:

No to go nie marnuj bo widać że mało jest zwolenników Twojego toku myślenia... i kryj innych dla dobra narodu ;)

Nie spęłniam niczyich oczekiwań  trzeba mieć swoje trzeźwe spojrzenie na świat i ludzi. A skoro zareagowałeś jest nadzieja, że przemyślisz jak już sobie przemyślisz. 

Opublikowano

To tak się  teraz trzeźwo myśli🤔 

Tak trzeźwo myśleli  Włosi Amerykanie Hiszpani itd. że  teraz jednych zostawiają na pastwę  losu i umierają  na korytarzach szpitali w domach bo skala chorych jes tak duża  że nie dają  rady zapanować. Tego chcesz @tess ? 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A nie pomyślałaś @tess że  jak przejdzie ten wirus wolniej i rozłożył  się  to w czasie  to bedzie można  latwiej pomagać chorym będzie wiecej miejsc w szpitalach, to chyba lepsze niż  to co mają  teraz Włosi ? Tak wirus dotknie każdego tylko pytanie czy olejemy wszystkich i rozlezie się  szybko bez kontroli, czy zrobimy coś by ograniczyć szybkość rozprzestrzeniania sie tego dziadostwa.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

Ja bym nie doniósł :P tylko zgłosił tam gdzie trzeba takiego osobnika o którym bym wiedział że powinien siedzieć na d*pie w domu a nie siedzi tylko sobie gdzies łazi tam gdzie nie powinien... Powinni jeszcze wprowadzić nagrody za takie potwierdzone zgłoszenia :P bo takie coś nie jest kapowaniem tylko działaniem na dobro innych obywateli a Ty możesz sobie to nazywać jak chcesz :P 

Bardzo słusznie, popieram, to nie są żarty, narażanie wielu ludzi na chorobę, albo nawet śmierć, bo jakaś menda nie może przez dwa tygodnie usiedzieć na dupsku.

Opublikowano

No dokładnie temu jeśli chodzi o wirusa mam takie zdanie a nie inne... choć sam nie jestem z tego dumny bo nie jestem za donoszeniem i pod tym względem nie trzeba pakować wszystkiego do jednego worka, ale w tym wypadku trzeba niestety wybrać mniejsze zło. A jak dla mnie w tym wypadku mniejszym złem jest zgłoszenie kogoś kto nie wywiązuje się z kwarantanny...

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

A nie pomyślałaś @tess że  jak przejdzie ten wirus wolniej i rozłożył  się  to w czasie  to bedzie można  latwiej pomagać chorym będzie wiecej miejsc w szpitalach, to chyba lepsze niż  to co mają  teraz Włosi ? Tak wirus dotknie każdego tylko pytanie czy olejemy wszystkich i rozlezie się  szybko bez kontroli, czy zrobimy coś by ograniczyć szybkość rozprzestrzeniania sie tego dziadostwa.

Grześ a Wisz dlaczego we Włoszech jest taka śmiertelność?.. Wyjdzie.. Ktoś to kiedyś wyjaśni. 

Też jestem za tym aby ograniczyć  jak najbardziej wirusa  ze względu właśnie na naszą służbę zdrowia... jednak powtarzam, że nie kosztem wolności obywatelskich Nigdy!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

Już nie jesteś a tak to zrobili, że nawet tego nie zauważyłeś🙄 ale czytając Twój kolejny post stwierdzam, że szkoda mojego czasu na odpisywanie konfidentom. 

Chciałbym widzieć Twoją dobroduszność i krycie takiej mendy jakby zaraziła Ciebie i Twoich bliskich, a jeszcze ktoś by tej choroby nie przeżył, ciekaw jestem wtedy reakcji, oby nie było potrzeby sprawdzać.

Opublikowano (edytowane)

Mniejsze zło? Znam te mniejsze zło.. Nigdy nie ma mniejszego. 

Zarazić się można w sumie od każdego, bo niektórzy tylko ją przenoszą bezobjawowo... Po co ta propaganda o mówieniu czy nie mówieniu. 

Sean ciekawe jak byś się czuł będąc takim nieświadomym nosicielem? 

Co wypisuje? To co uważam- jak nie czytasz tylko z góry negujesz - to szkoda... I nie podzielam Twojego zdania odnośnie nadzoru państwa. Nikt nie chce zarażać ani być zarażanym. Zresztą więcej ludzi umiera na raka to jest dopiero epidemia a nie to. 

Edytowane przez tess
Opublikowano
4 minuty temu, tess napisał:

jednak powtarzam, że nie kosztem wolności obywatelskich Nigdy!!!

Nie no jestem w ciężkim szoku, co Ty dzisiaj wypisujesz,  to jak inaczej chcesz tego wirusa zwalczyć? jak nie ma innej metody niż posadzić ludzi na d*pach w domu, myślisz że sami na to wpadną? są kary a i tak mają to gdzieś.

Opublikowano
2 godziny temu, tess napisał:

Co z wami? Jakie karanie? Za co???? Dlaczego w Stanach prezydent tylko poprosił obywateli o nie wychodzenie a u nas jakieś bzdurne kary- absurd!!! 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-03-26/dla-zartu-kaszlala-w-supermarkecie-sklep-musial-wyrzucic-jedzenie/

Wolność jest bardzo ważna. I nikt nie powinien jej nam ograniczać. Ale w sytuacji, którą teraz mamy to my sami powinniśmy ją sobie ograniczyć. 

• Like 1
  • Thanks 1