Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a to nie
ten wirus już znany
chyba wszystkim już na całej planecie bodaj ze słyszenia

czytałem; nawet Eski... Innuici Grenlandię zamknęli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://www.ekspedyt.org/2020/03/22/najnowsze-oredzia-matki-bozej-z-trevignano-romano-marzec-2020-r/?cn-reloaded=1

W dn. 29 września 2019 r. Maryja ostrzegła prosiła: „Módlcie się za Chiny, ponieważ stamtąd nadejdą nowe choroby, wszystko już gotowe, aby zarazić powietrze nieznanymi bakteriami” zaś parę miesięcy później, w dn. 29 lutego 2020 r. powiedziała Giselli: „Dzieci moje, dlaczego czekacie aż stanie się coś strasznego, żeby zbliżyć się do Boga, a kiedy wszystko jest dobrze nie znacie swojego Zbawiciela? Dzieci moje, to nie będzie ostatni wirus, który przyjdzie z ziemi, ale spodziewajcie się innych rzeczy, trzęsienia ziemi i zarazy, świat jest tego pełny, a wielu, mimo tego wszystkiego, już oddało duszę diabłu. Dzieci, to jest czas nawrócenia, módlcie się i wierzcie w Ewangelię, ja obiecuję wam ochronę.”

Opublikowano

jak mawiają znawcy tematu zyjemy w otoczeniu tak niekorzystnym że cudem jest że zyjemy wogóle

znawcy wirusów widzą pewne tendencje że powstawnie wirusa jest procesem cyklicznym i po sarsie, marsie byli pewni następego tylo nie wiedziei kiedy i gdzie więc raczej jest to prawidłowość a nie sztuczne wytworzenie cz że komuś wyciekło z pojemnika

a modlitwa wskazna zawsze i wzędzie, żyjemy w czasach ostatecznych a końca nie znamy

Opublikowano
dysydent napisał:

oj chyba pietruszka lepiej chroni przed cov jak te tandetne maseczki
zwłaszcza natka która "bombą witaminową " bywa określana

tylko jak to odkazić wszak na surowo...? po spirytusie nie traci właściwości? bo mydło raczej nie wchodzi w grę :P 

pietruszka a zwłaszcza natką to bomba witaminowa , Wit C, która uszczelnia naczynia krwionośne przed wirusami

asharot napisał:

Psia kość😬 Miałem jutro jechać po profile na burty a tu masz, tylko spożywcze.

pakujesz worek ziemniaków i w razie kontroli mówisz że robisz dowóz i gitara ;)

Opublikowano

Właśnie mechanik rozebrał mi silnik w trzydziestce. Blok do regeneracji ma iść. Będę sadził ziemniaki chyba pod kopaczke:) o ile w ogóle.

Składy rolnicze będą czynne? W Niemczech Agrarhandel zostawili otwarty z tego co wiem.

Opublikowano (edytowane)

nawet jak z rozpędu za dużo pozamykają na początku to z czasem samo życie nauczy myślenia
na wiosnę położyć rolnictwo paraliżem logistyki to żreć nie będzie co przez najbliższe dwa lata 

co najwyżej standardy zachowań zaostrzyć co i jak technicznie podać/przyjąć ale przecież ten wirus nie przenosi się w powietrzu atmosferycznym jak pyły z kominów i są racjonalne zabezpieczenia, zachowania aby nie zarazić się nawet przebywając w tym samym pomieszczeniu
dopracują się z czasem i ... trzeba się nauczyć z tym żyć i robić co jest do zrobienia niezależnie od epidemii; tak najkrócej ujmując

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, asharot napisał:

Psia kość😬 Miałem jutro jechać po profile na burty a tu masz, tylko spożywcze.

A otwarte było chociaż ,bo u nas od tygodnia prawie wszytko oprócz spożywki i tak zamknięte , też miałem kilka rzeczy kupić i d*pa

Opublikowano

Magazyn z nawozami, paszami, materiałami budowlanymi we wsi był dziś jeszcze otwarty. Jeszcze tylko trzeba na stację benzynową skoczyć i baniak ropy do traktora kupić żeby wystarczyło paliwa na robotę pod ziemniaki i opryski.

Opublikowano

Zabiły setki milionów ludzi .

Wielka zaraza w Atenach (430 r. p. Ch.).

Dżuma Justyniana (541 r.).

Czarna śmierć (od 1346 r.).

Seria epidemii w Meksyku (1500 – 1600 r.).

Epidemia ospy prawdziwej (XVIII wiek).

Pandemia cholery (XIX wiek).

Pandemia dżumy w Chinach (1855 r.).

Grypa hiszpanka (1918 – 1919 r.).

Epidemia wirusa HIV (od lat 80. XX wieku).

Tyfus dziesiątkuje Europę w XX wieku

Ataki cholery w XIX wieku

Grypa 1918-1919

Ebola – gorączka krwotoczna

Tak ludzkość się zmaga z zarazami .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

oj chyba pietruszka lepiej chroni przed cov jak te tandetne maseczki
zwłaszcza natka która "bombą witaminową " bywa określana

tylko jak to odkazić wszak na surowo...? po spirytusie nie traci właściwości? bo mydło raczej nie wchodzi w grę :P 

Pietruszka ozdobna hipnotyzowała mnie w czasie ciąży, tak jak podobno u innych kiszony. W ogródku rwałam ją nieustannie garściami kilka razy dziennie i kroiłam obsypując kopiasto na chleb z masłem i solą, aż spadało i przygniatałam ile się da byle więcej. To było moje ulubione jedzonko=uzależnienie. Myślę, że dlatego, bo zawiera b. dużo Fe. Podobnie miałam z kiwi- wybierałam tylko twarde i kwaśne tak że mnie buzia bolała po 10 szt. naraz. Potem mi przeszło.

Mam dylemat z mydłem. Pisze wytłuszczonym drukiem  z przodu 'NATURALNE mydło z nanosrebrem' a z tyłu maczkiem m.in. że zawiera DEA a to przecież rakotwórcza syntetyczna substancja pianotwórcza? To czego mam się bardziej bać wirusa czy nowotworu?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, Generał napisał:

90737245_3372244332792749_39487402885282

Gospodarstwo rolne zatrudniające kilku pracowników z automatu przestaje być gospodarstwem rodzinnym

Opublikowano (edytowane)

@Ywa 
nowotworu

no i nie jestem ekspertem ale nigdzie nie natrafiłem na potwierdzenie aby srebro jakkolwiiek działało na wirusy
dla nich jest metalem szlachetnym obojętnym chemicznie. zaś koloidy? czy mechanicznie można cokolwiek uszkodzić w nanoskali wszak tam nieco inaczej mechanika cieczy gazów i wartości samej grawitacji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Widocznie tak może być bo jak posiada plantacje czy truskawka , malina , ogórki , wiśnie i typ to mus zatrudnić to staje się przedsiębiorcą bo zatrudnia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Generał napisał:

90737245_3372244332792749_39487402885282

Bardzo dobrze Panie Prezydencie. Ja tez marzę aby traktować ich jak przedsiębiorców. Wtedy szybciutko odechce im się tego biznesu.:lol:
No i żeby mieć pełen obraz to jednak proponuję wprowadzić podatek dochodowy. 

Edytowane przez mirro
błąd
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

W Korei północnej radzą sobie z zaraza 

Odstrzał zainfekowanych... kim nie widzi problemu 

kim nie ma czasu na głupoty, testowanie nowych rakiet jest ważniejsze :) 

• Like 1