Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, tomek8540 napisał:

Respirátory - po czesku to zwykła maska ochronna.

Natomiast po  polsku respirator to skomplikowane urządzenie medyczne, tych na całym świecie pewnie nie ma 30 milionów

haaa to roz..ebaleś system. Takie nieraz kwiatki wychodzą z tym translatorem.

Kiedyś było chyba coś w stylu ,,I feel train to you,, czuję pociąg do ciebie xDD

3 godziny temu, dsbh napisał:

Za Wikipedią, ludność Czech to 10,65 miliona w 2019 roku. Czyli każdy tam otrzyma respirator na własność ?

Dlatego tak się dziwiłem na cholerę im 30 mln respiratorów bo bez sprawdzania w wiki się domyślałem że Czechów razem ze Słowakami  nie ma więcej jak z 15 mln. szt.

Ale się wyjaśniło, chodzi o maseczki.

Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Pamiętaj dodatkowo, że człowiek kiedy zdrowo kichnie, to prędkość aerozolu śliny to śr.160km/h i siła rozpylenie może sięgnąć do 3m.

Worka po nawozie nie przebije, nie ma takiej opcji, prędzej prezerwatywa pęknie niż worek.   :P  

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, staszek131415 napisał:

Czego niby ma żałować ? Co to za atrakcja ryć w ziemi i płakać że ceny skupu za niskie nawozy za drogie a to susza a to powódz na uprawie ziemi świat się nie kończy i można robić wiele innych rzeczy

Uważam że jakbym dziś wrzucił na OLX sprzedaż gruntu to uważam że mimo aktualnej sytuacji minimum 5 w przeciągu godziny chciała by się spotkać.

To że ktoś narzeka że się nie opłaca to nie znaczy że tak jest naprawdę. Ktoś może dołożyć do kilku sztuk prosiaka, ale nikt nie dokłada do kilku tysięcy prosiaka czy kurczaka żyjąc tylko z tej produkcji.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano
Sean napisał:

2 godziny temu, Ywa napisał:

Pamiętaj dodatkowo, że człowiek kiedy zdrowo kichnie, to prędkość aerozolu śliny to śr.160km/h i siła rozpylenie może sięgnąć do 3m.

Worka po nawozie nie przebije, nie ma takiej opcji, prędzej prezerwatywa pęknie niż worek.   :P  

na szczęście nie ma się objawów kichania przy zarażeniu koronawirusem

Opublikowano
57 minut temu, Sean napisał:

Chyba z big baga folie założysz bo po nawozach to się dziurkowane teraz.... 😂😂😂😂

Opublikowano
3 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Ten naród jako jedyny ma słowa w swoim języku które u nas znaczą co innego i będąc u nich trzeba bardzo uwarzać żeby nie oberwać za obraze

probowales szukac z czeszka ???

u mnie w gminie nie ma jeszcze chorych a nawet podejrzanych a w sasiednich sa- czy to wynika z tego ze do szpitala zakaznego maja pare kilometrow czy z czegos innego, przy liczbie wykonywanych testow i procencie ludzi u ktorych wirus nie daje objawow to nie ma innego wytlumaczenia.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

probowales szukac z czeszka ???

u mnie w gminie nie ma jeszcze chorych a nawet podejrzanych a w sasiednich sa- czy to wynika z tego ze do szpitala zakaznego maja pare kilometrow czy z czegos innego, przy liczbie wykonywanych testow i procencie ludzi u ktorych wirus nie daje objawow to nie ma innego wytlumaczenia.

W moim powiecie jest siedem w gminie dwie a do szpitala zakażnego jednego 60 drugiego 100 km. Żeś teorie wymyślił.

Opublikowano

nie mam czasu szukać czy kto mógłby jakiego linka czy co bo wyczytałem dosyć ciekawą i na pewno godną uwagi przez przynajmniej wielu informację

cyt -""Rekolekcje w kwarantannie" – to propozycja ogólnopolskich rekolekcji internetowych o wierze, nadziei i miłości, do udziału w których zachęcił w poniedziałek Episkopat. Rekolekcje rozpoczną się 24 marca i potrwają sześć dni."

Opublikowano

na internetach co rusz rekolekcji na pęczki kazań jeszcze więcej kwestia zaczerpnięcia u źródła

chyba zamówie czterośke piasku na budowe... może trzeba zacząć sie przyzwyczajać😔 znaczy się rury osłonowe na kable będzem zakładać😉

Opublikowano

😛,  popatrz a dzisiaj koscioly zamykaja,papiez na kwarantannie, drogi krzyzowe odwoluja, swiecenia pokarmow nie bedzie...cos malej wiary ludzie sa teraz

naprawde wierzysz ze jakis obraz moze kogos uzdrowic z epidemii ???????? 

wierzyla baba w gusla az d*pa jej uschla

Opublikowano

gdyby nie daj boze byscie sie zarazili-to napiszcie ze odmawiacie tylko rozaniec i odmawiacie😜 leczenia medycznego.

dwaj romany- az przypomne dla rozrywki piosenke