Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

No właśnie nie da się tak aby nie wyjść za bramę, wcześniej czy później to nastąpi :) a tym bardziej jak mądre głowy stwierdzają że taki stan potrwać może nawet i kilkanaście miesięcy 

Sąsiad sąsiada szybciej może zarazić bo nie wiadomo kto z kim miał styczność .

Opublikowano
30 minut temu, ogarek napisał:

Czyli władza warzniejsza od zdrowia i życia ludzi i należy je narazic dla własnych interesów ? Mnie to nawet nie dziwi bo kaczyński wysłał na smierć setkę ludzi w imię władzy nakazujac bratu ladować za wszelką cenę..... Takich mamy zbawicieli narodu....

Wchodzimy na temat polityki ale zapytam. Byłeś przy tym ?

27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja od piątku za bramę nie wychodził, trzeba wpierw zamrażarki opróżniać niż iść do sklepu.

Rachunki popłacone nie ma potrzeby gdzieś leźć.

Chyba że ropa zacznie drożeć to trzeba na cpn pojechać będzie.

A  chleb czy mleko skąd bierzesz, tak z ciekawości pytam ? Do banku czy na pocztę to ja też prędko nie pójdę, ale jeść trzeba. Nawet gmina ma nie karać brakiem opłat.

Opublikowano
20 minut temu, dsbh napisał:

Każdy średnio rozgarnięty to widzi.... Tym bardziej teraz gdzie w obliczu realnego zagrozenia zbawca twierdzi że nie ma zadngo powodu aby odwołać wybory...widac że ma za nic zdrowie i życie ludzkie i tylko władza się liczy a ofiary to szczegol..... Dla mnie to skończone dno i nawet mnie to nie dziwi.... Ty chcesz to sobie to tłumacz inaczej ja wyrażam własne zdanie i tyle.... 

Opublikowano

Pominąłeś aspekt ofiar, jako wartości dodanej do przyszłych uroczystości żałobnych, stawiania pomników, wypłaty odszkodowań oraz poszukiwania winnych ich śmierci. Każda okazja do lansu jest dobra.

Opublikowano
7 godzin temu, zetorlublin7341 napisał:

a wyobraź sobie wy hodowanie takiego wirusa który atakuje komórki rakowe i je niszczy, to by było dopiero coś, ale lobby farmaceutyczne nigdy do tego nie dopusci!

genotyp komórek rakowych w przeważającej ilości typów nowotworów jest identyczny jak u zdrowych komórek organizmu i nie jest absolutnie możliwa realizacja takiego pomysłu. Ignorancja podpowiada najróżniejsze oskarżenia i zanim się je rzuci trzeba pierwej się upewnić czy owo oskarżenie w tym wypadku rzekomego lobby farmaceutycznego ma sensowne podstawy
Lobby farmaceutyczne zaś nic by nie miało do gadania tam gdzie na prawdę ma wpływ czyli na ceny leków i sprzętu tzw medycznego gdyby nie rządzili idioci wyłączający mechanizmy rynkowe tych cen kształtowania.
weźmy taki respirator. przecież to zwykła pompka co najwyżej ze sterownikiem częstotliwości i głębokości przesuwu tłoka. Takie coś można porównać no nie wiem; do pulsatora dojarki plus kilka rurek i jeszcze do tego jakiś silnik o mocy  100-200W lub wpinane to w system pneumatyczny 
ile takie coś kosztować może? pięćset, tysiąc złotych? a ile kosztuje w rzeczywistości?
leki w większości asortymentu tysiąckrotnie są przewartościowane względem kosztów produkcji i sensownej marży nie dla tego że farmacja taka podła a dla tego że klient ignorant i nie ma pojęcia jak to na prawdę jest.

3 godziny temu, jarecki napisał:

coś chyba były próba z komarami które przenoszą malarie , coś w stylu że drugie pokolenie komarów wyhodowanych i wypuszczonych nie może się rozmnażać .

to była próba zamierzona przeciwko populacji komarów oparta na technice GMO
nie pomogła. część komarów jednak mogła się rozmnażać czyli Natura znalazła sposób i kolejny raz mizerna wiedza człowieka przegrała z naturalnymi procesami

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

No tak ja wiem, ze wam i Dudzie pali się grunt pod nogami i zrobicie wybory bez względu na zdrowie Polaków. Tylko, ze potem pisowscy politycy mogą za to zapłacić. 

Tak czytam i czytam Twoje wypowiedzi i o mało z krzesła nie spadłem 😂😂

Fantazja Cię ponosi, nie jestem za POpaprańcami czy PISiorami ale każdy rozgarnięty człowiek widzi różnicę w PL jaka  była za rządów PO a jest teraz. 

Opublikowano (edytowane)

dlatego tamci przegrali
teraz pozostaje odpowiedzieć na pytanie dlaczego przegrają obecni? 
bezsilność współczesnej organizacji społecznej i samej Medycyny jest wrogiem każdej władzy w kryzysach gdy te bezsilności się objawiają
pis już przegrał z wirusem i lać na to
ważne abyśmy my - zwykli ludzie nie przegrali z własną głupotą i nie dali się manipulować choćby takim ... (zwyzywać nie wolno) jak ten tu generał co prawie nigdy merytorycznie i na temat a zwykle propagandowo i politycznie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

Osama Bin Laden też nie wychodził a i tak go odstrzelili.

Pocieszyłeś Ryszarda :).

27 minut temu, ogarek napisał:

Każdy średnio rozgarnięty to widzi.... Tym bardziej teraz gdzie w obliczu realnego zagrozenia zbawca twierdzi że nie ma zadngo powodu aby odwołać wybory...widac że ma za nic zdrowie i życie ludzkie i tylko władza się liczy a ofiary to szczegol..... Dla mnie to skończone dno i nawet mnie to nie dziwi.... Ty chcesz to sobie to tłumacz inaczej ja wyrażam własne zdanie i tyle.... 

O Smoleńsku porozmawiamy prawdopodobnie 10 kwietnia. Odnośnie wyborów jest kilka opcji. Rząd myśli że epidemia do maja ustąpi i wybory odbędą się bez problemu. W tym przypadku opozycja powinna być wdzięczna rządowi , bo mniej wyda na kampanię wyborczą. Także przegrani nie będą stratni :).

Wersja druga. Na początku maja wybory zostaną przełożone a cała obecna sytuacja wyborcza jest paliwem dla opozycji.

Opublikowano
13 godzin temu, Sadek napisał:

Powiem tak chętni byli tylko mniej płacili, na sąsiedniej gminie około 2000 roku zapłaciliśmy po 10 000 zł/ha miejscowi oferowali 8 000-9000 zł/ha.

Podejrzewam że nie jeden do dziś żałuję.

Czego niby ma żałować ? Co to za atrakcja ryć w ziemi i płakać że ceny skupu za niskie nawozy za drogie a to susza a to powódz na uprawie ziemi świat się nie kończy i można robić wiele innych rzeczy

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

A  chleb czy mleko skąd bierzesz, tak z ciekawości pytam ? Do banku czy na pocztę to ja też prędko nie pójdę, ale jeść trzeba. Nawet gmina ma nie karać brakiem opłat.

Z zamrażarki a za jakiś czas życie pokaże co będzie

Może do domu przywiozą i zostawią pod drzwiami🤔

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Widzisz gdzieś w jej tekście, żeby się cieszyła? Czy tylko polegasz na interpretacji tych co dzień w dzień piorą ci mózg? Ona tylko ośmiesza rząd, który alb faktycznie nie potrafi oszacować i przewidzieć rozwoju sytuacji. Albo straszy ludzi zawyżonymi prognozami by potem stwarzać wrażenie, że rząd sobie radzi dobrze.

Ona ośmiesza samą siebie, a co najlepsze. w tej kwestii widzę zbieżność między waszymi osobami.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

No tak ja wiem, ze wam i Dudzie pali się grunt pod nogami i zrobicie wybory bez względu na zdrowie Polaków. Tylko, ze potem pisowscy politycy mogą za to zapłacić. 

Trzeba mieć fantazję aby przeinaczyć palenie się gruntu POpapranym kolaborantom na palący się grunt Dudzie xDDDD

4 godziny temu, mirro napisał:

@SeanNawet kosztem kolejnego rozwleczenia zakażeń. Czego to nie zrobi się żeby pokazać iż po nas to nawet potop.

Po sklepach więcej rozniosą niż przy urnach by się to stało. Zresztą czy widziałeś kiedyś kolejki w lokalach wyborczych?

4 godziny temu, mirro napisał:

Ja tam widzę jedno sensowne rozwiązanie. Wszyscy kandydaci wycofują swoje kandydatury a 6 sierpnia obowiązki Prezydenta RP przejmuje Pani Marszałek Witek. Pani jest z jedynie słusznego obozu władzy, więc dla nich nic w układzie sił się nie zmienia. Co dalej? Ano czas pokaże. Na tym kończymy cyrk z wyborami na chwilę obecną. 

Generał masz jakąś autorską propozycję?😂

Nie ma znaczenia kto przejmie obowiązki Prezydenta. Czy witek czy Grodzi. I tak teraz nie ma ustaw, nie ma co wetować, ale nie ma takiej potrzeby. W sklepach więcej roznoszą wirusa niż roznieśliby przy urnach.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

jak popatrzysz co się dzieje to racjonalnie myśląc dojdziesz do wniosku, ze teraz jest to samo albo gorzej jak było za po. Tak samo kradną, takie samo kolesiostwo i rozdawnictwo stołków jak było tak jest. nawet niektórzy zwolennicy pisu mówią, ze po tez tak robiła jak robi pis. Nawet tutaj nie raz to przeczytasz.

Widać że poweekendowy poranek ci nie służy.. xDDD

2 godziny temu, ogarek napisał:

Czyli władza warzniejsza od zdrowia i życia ludzi i należy je narazic dla własnych interesów ? Mnie to nawet nie dziwi bo kaczyński wysłał na smierć setkę ludzi w imię władzy nakazujac bratu ladować za wszelką cenę..... Takich mamy zbawicieli narodu....

Oho ,to się dowiedzieliśmy jakie masz mniemanie o zamachu na Polskiego Prezydenta. Jeszcze fałszywą propagandę uprawia kłamstwami o nakazie lądowania. Wstydź się.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Dopóki w moim i sąsiednich powiatach niema to jeżdżę do roboty podreperować budżet ale jak tylko kurwirus przylezie do regionu to pier**le to siedze na gospodarstwie, tylko do sklepa bede jezdził, ja niepanikuje ale niechce domowników na ryzyko kusić

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, ogarek napisał:

Niech przedłuża kadencję dudusiowi skoro ich strach oblecial i tak nie ma znaczenia kto będzie Prezydentem ... Teraz  idzie klęska bo będzie potężny kryzys a kasa przehulana na pierdoly i tu ktoby teraz nie rządził to polegnie i tyle...maRzenia i pierdu pierdu o zrownowarzonym budzecie i dobrobycie narodu zostały tylko na ustach krzywoustego kłamcy... 😂

Dlatego w ciężkich czasach trzeba wybrać sprawdzonych ludzi, a nie robić jakieś eksperymenty z kimś komu się tylko wydaje że się do tego nadaje. A może to brat sam chciał lądować, ileż można w powietrzu fruwać i fruwać.   :P

Opublikowano

Czyli potwierdza się to co mówiłem o wyborach. Niby się boją ale po browara do sklepu to pierwsi.

Także i urna też nie będzie im straszna.

Wybory powinny się odbyć jeśli ilość zarażonych nie przekroczy 50 tys. ludzi w PL.