Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to w końcu z kierowcami tirów ? Widziałem jak się szwędał z żoną po sklepach .

Opublikowano (edytowane)

@galan99 no to tę przebadali bo musieli ale ile jest nieprzebadanych? i co z tego?

a widzę rozumiesz bo krzywą mordę stawiasz (teraz jak usuniesz to i tak opisałem) 
czyli jeśli rozumiesz to dlaczego panikę podsycasz? jaki lub dla kogo masz w tym interes 
polityczny nie czasem?

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

To 3 miesiące wystarczy co będzie dalej nikt tego nie wie ? .

- Epidemia na Wyspach może potrwać do wiosny 2021 roku. Wirusem może w najbardziej pesymistycznym scenariuszu zarazić się nawet 80 procent populacji, hospitalizowania może wymagać prawie 8 milionów ludzi, a od 300 do 500 tysięcy może w tym czasie umrzeć - to wnioski z tajnego raportu brytyjskiego rządu. Omówienie dokumentu opublikował dziennik "The Guardian".

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

a skąd? nigdy nie było w Historii pandemii która po raz pierwszy jest przynajmniej pod skoordynowaną kontrolą praktycznie na całej planecie bo teraz łączność i jednak medycyna na najwyższym poziomie niż kiedykolwiek
czy to przedłuży czas pandemii czy tak jak większość wirusowych wygaśnie w okolicach maja?
"aby do maja" - zobaczymy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
49 minut temu, damianzbr napisał:

Gdyby siedział i mówił z telewizora powiedziałbyś że nic nie robi. Gdy przejechał się kawałeczek bo raptem do sąsiadującego niemalże powiatu z Warszawą nazywasz to wielkim podróżowaniem po kraju z narażeniem ekipy na zarażenie się wirusem.

Jak to mówią słabej baletnicy to i różek...

Wielu z tych ludzi za pewne codziennie je. Gdy przebywa za granicą wydaje zagraniczne pieniądze na zagraniczne żarcie, gdy wraca do PL, kupuje sobie w drodze powrotnej zagranicznego passata. I tyle żeś widział tych pieniędzy zagranicznych.

Chyba że mówisz tylko strzałach jednorazowych, pojechać na rok dwa zarobić wrócić i zarobioną kasę wydać na budowę domu. Tylko ciekawe ile % materiałów na budowę tego domu jest pochodzenia PL czy z pod logo PL firm, a ile z pod zachodnioeuropejskiej firmy? Sprawdź czyje są chociażby ulokowane w PL fabryki suporeksu, a się zdziwisz ile tej kasy zarobionej za granicą zostaje w PL.

Może i by się znaleźli tacy co by go za to krytykowali. Ja raczej bym nie oczekiwał od prezydenta jazdy po przychodniach.  Nawet minister tego nie robi. A jest ze zdrowiem bardziej związany jako szef resortu. Jak już pisałem to jest tak jak by dyrektor zamiast zarządzać fabryką w czasach trudnych chodził po hali i patrzył czy tokarz dobrze śrubki robi czy tam co innego toczy.

Tak ci co na stałe tam mieszkają i legalnie pracują to masz rację. Ja jednak pochodzę z takiego regionu gdzie sporo jeszcze ludzi siedzi za granicą, pracuje na czarno i pewnie tam też sporo wydaje ale i sporo przywozi do kraju. Nawet jak kupi tego passata to w kraju wyda forsę na naprawy. I u nas nawet ci co za granica nie byli a mają biznesy mówią, że żeby nie Belgia bo tam dużo ludzi siedzi to miasto by było biedne i nic by nie było a tak nadal się kręci. I nawet nie zdajesz sobie sprawy ile towarów jeździ od nas w tamtą stronę. Od żarcia po artykuły budowlane, okna i wykończenie wnętrz.

Nawet jeśli cześć tych towarów została wyprodukowana w fabrykach należących do zagranicznych właścicieli to i tak nasz kraj korzysta.

28 minut temu, galan99 napisał:

Koronawirus w Polsce. 7-miesięczna dziewczynka zaraziła się od swoich rodziców .

W szpitalu przy ulicy Koszarowej we Wrocławiu potwierdzono przypadek zarażenia koronawirusem u 7-miesięcznej dziewczynki. Dziecko zaraziło się od swoich rodziców. Cała rodzina jest hospitalizowana, ale jak podkreślają władze szpitala, ich stan jest dobry.

Jak była karmiona piersią to co w tym dziwnego, że się zaraziła.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, hubertuss napisał:

Może i by się znaleźli tacy co by go za to krytykowali. Ja raczej bym nie oczekiwał od prezydenta jazdy po przychodniach.  Nawet minister tego nie robi. A jest ze zdrowiem bardziej związany jako szef resortu. Jak już pisałem to jest tak jak by dyrektor zamiast zarządzać fabryką w czasach trudnych chodził po hali i patrzył czy tokarz dobrze śrubki robi czy tam co innego toczy.

Na pewno jest bardziej  odpowiedzialny i zabezpieczony prezydent niż trzecia osoba w państwie, która jedzie sobie na narty do Włoch, przyjeżdża i biega sobie PO sejmie i chugo wie jeszcze gdzie i to lekarz, brak słów na to .

4 godziny temu, biszu napisał:

możesz podesłać linka z wiadomościami z ktorych ty korzystasz ??

Proszę cię bardzo, ale nie odwzajemniaj mi się tym samym, bo nawet nie chcę wiedzieć z jakich ty wiadomości korzystasz.    :P

https://trans.info/pl/kwarantanna-kierowcy-ministerstwo-wyjasnia-kto-bedzie-z-niej-zwolniony-177016

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Ta trzecia osoba w państwie może i postąpiła lekkomyślnie jadąc do Włoch ale słyszałem, że w tv mówiła, że poddała się testowi po powrocie. Druga sprawa, że jeśli ktoś postąpił lekkomyślnie to nie usprawiedliwia to lekkomyślności prezydenta. Zrozum, że hasła, że po tak robi czy robiła przestają na ludzi działać. Sam słyszałem jak wyborca pisu słysząc w radiu słowa polityka pis odpierającego jakieś zarzuty dziennikarza słowami, że za po też tak robili. Powiedział. Ale wy obiecywaliście być inii i tak nie robić.

Opublikowano (edytowane)

Te, Hubertus, po powrocie poddał się testowi powiadasz, że słyszałeś? A ja słyszałem, że Prezydent codziennie przed kolacją się poddaje. To chyba wedle filozofii, niczego zarzucić Mu nie można.

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, bezbarwny napisał:

Te, Hubertus, po powrocie poddał się testowi powiadasz, że słyszałeś? A ja słyszałem, że Prezydent codziennie przed kolacją się poddaje. To chyba wedle filozofii, niczego zarzucić Mu nie można.

Jeśli się codziennie poddaje to można. Choć wątpię w to. A można mu zarzucić, że blokuje testy dla innych. Bo jak co rusz pojawiają się głosy, że ludzie czekają po kilkadziesiąt godzin. Wyobraź sobie, ze z prezydentem porusza się kilka lub kilkanaście osób obstawy. Co oni też się poddają testom codziennie? A podróżując po przychodniach i innych miejscach tak samo się narażają osłaniając prezydenta. Do tego dodaj dziennikarzy. Co też się poddają testom codziennie? Tacy borowcy czy tam teraz sokowcy wracają wieczorem do rodzin do domów. I co rodziny też się poddają testom codziennie? Też to słyszałeś? Zanim coś napiszesz weź pomyśl trochę. Bo widać jak bardzo wielu sobie nie zdaje sprawy jak to się roznosi, jak to działa i pisze bzdury tak jak ty.

Tak w ogóle to co z tego, że się poddaje? Przyjmijmy, że prezydent wraz z obstawą co dziennie poddaje się testom. Czy to go chroni przed zakażeniem i roznoszeniem? Przyjmijmy, że ktoś z ekipy zostanie zakażony. Wróci do Warszawy. Po drodze się podzieli z innymi. Testu wieczorem mu nie zrobią bo ten może nic jeszcze nie wykazać. Niech zrobią mu następnego dnia rano. Ile osób do tej pory zakazi?

Chciałeś błysnąć. Ale niestety nie wyszło. Może innym razem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
47 minut temu, asharot napisał:

Do urzędu gminy wszystkie baby przyszły do roboty a nie przyjmują interesantów. To ja się pytam po jaką chol..e one tam siedzą ?

A kto będzie forsę z gminnej kasy pobierał

Opublikowano

@hubertuss, kwestię lekkomyślności(baaaardzo delikatnie) Grodzkiego,  zamykasz stwierdzeniem mniej więcej takim „może i postąpił lekkomyślnie, ale słyszałem że poddał się testom” i ciach, sprawa zamknięta, jest okej, no bo jest. Po tych słowach, wylewasz kubeł pomyj na Prezydenta, a i mnie się przy tym obrywa dość solidnie(jak zapewne Ci się wydaje, podkreślam, wydaje). Nie zamierzam się z Tobą przepychać, bo Ty „słusznie ukierunkowany” jesteś, więc szkoda mojego czasu, a poza tym i tak go szkoda. Dałeś dowód że logicznie myśleć potrafisz i takie Twoje prawo. 
Tak na zakończenie zapytam, słyszałeś, że ochrona Pana Marszałka, został „zwolniona z obowiązków”(jak to ładnie ujęte zostało)  na 14 dni? Jeśli odpowiesz, to proszę krótko, „tak”, lub „nie”, ponieważ nie ma sensu, żebyś się po raz kolejny produkował i udowadniał mądrość, wyższość i rozsądek tych tam, no jak im tam...

Opublikowano

Człowieku czy ja pochwaliłem Grodzkiego? On zrobił to raz. Duda raz za razem. To jak lepiej wg ciebie zrobić głupotę raz czy powtarzać głupotę co dzień apelując do innych żeby siedzieli w domu? Nic nie wymyślisz tylko to, ze z po tez tak robią. Ale Grodzki nie jeździ do Włoch co dzień. Czy ci się dostało czy nie nie mnie oceniać. Jeśli używasz bezmyślnych argumentów to nie moja wina. Napisałeś, że Dudzie robią testy co dzień. Napisz do tvp żeby tak powiedzieli. Taka bzdura to woda na młyn opozycji. W kraju tysiące ludzi się boi czy nie są zarażeni. Tez by chcieli testy co dzień. A tu tvp podaje, że Duda ma testy co dzień a zwykły Kowalski nie. Mądre to jest co zmyślasz?

Opublikowano

Ciii już dobra chłopy! A nawozów wysiać ni ma komu...do roboty😁🤣

Opublikowano

Też w tym roku późno zakupiłam ale prawda jest taka,że życia się nie przewidzi, a co Pit17 masz jakiś problem?

Opublikowano

Dobrze😜 

Teraz nie robić tu polityki jeno rzetelne informacje o tym ustrojstwie poproszę...👍