Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co , idźta wy do roboty w polu, ogrodzie bo juz niektórzy pierdolca dostają od tego wirusa, wyjdźcie na podwórek dotlenić mózga , bez odbioru 😁

Ja tez wybywam na obejście 🤗

• Like 2
Opublikowano

Nie jestem za pisem nie jest za po nie jestem za zadną partią polityczną, bo tam to sami żydzi siedzą.

wypowiedziałem ze sie na ten temat jak JA to widzę, jak druga osoba to widzi to nikumu tu nie bede negował.

Tyle oddemnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

W Chinach już powoli się wirus kończy. Jakieś trzy miesiące im to zajęło. U nas jest mniej chorych może będzie szybciej. Jako przeciwnik pis powiem, że wiele posunięć rządu jest dobrych. Ale i wciąż są braki. Jak choćby długie czekanie na wyniki testów czy wciąż zbyt mała ich liczba. No i Duda jeżdżący po przychodniach to jest niesmaczne. Jak się każe ludziom siedzieć w domu to nie ciąga się świty po kraju by odwiedzać przychodnie.

Nie potrzeba być zwolennikiem PiSu żeby dostrzec co jest dobre dla narodu, to że jeździ to też o czymś świadczy, jest głową państwa i powinien jeździć, a nie się schować w pałacu i mieć wszystko w d*pie. Tylko PO boli że poparcie mu wzrasta. to ich boli, jakby siedział w pałacu, na 100% zarzucaliby mu że siedzi, a nie interesuje się, jak można zarzucać prezydentowi że przebiera swoich ludzi za ratowników jak oni tam pracują.   Nie, PODŁOŚĆ LUDZKA NIE ZNA GRANIC. 

Opublikowano

Posłuchałam 8 min. Zgadzam się z tym, że panika nas ogranicza, sprawia że można nami manipulować, że wiele rzeczy dzieje się gdzieś w tle a my tego nie zauważamy. I każdy myślący człowiek o tym wie. Większość jest w stanie ograniczyć swoją wolność i dostosować się do zaleceń. Nie bądźmy egoistami. Jeżeli możemy zrobić coś, aby wirus się nie rozprzestrzeniał, to to zróbmy. Nie dla rządu, polityków tylko dla siebie. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, tommmek napisał:

Potwierdzam kolega wczoraj do pracy do Niemiec zero problemu z wyjazdem. Z wjazdem do Polski 1,5km kolejki.

To skoro PiS robi tylko taki szum, to dlaczego ludzie uciekają z zachodu na łeb na szyję?   :P co, tam ich nikt nie poinformował że to tylko taki pic na wodę z tym wirusem. :D

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sean napisał:

To skoro PiS robi tylko taki szum, to dlaczego ludzie uciekają z zachodu na łeb na szyję?   :P co, tam ich nikt nie poinformował że to tylko taki pic na wodę z tym wirusem. :D

jak uciekają z zachodu do Polski ?? możesz coś wiecej na ten temat ??

nie sadzisz ze ludzie wracają do polski na weekend, moze pracują w systemie np. 3+1 i tak samo wracają do domu, nie domyśliłeś sie ciezarówki-kierowcy tez mają dom rodzinę i wracają i przez to robią się kolejski bo na granicy de-pl jest zweżka z 3pasów do 1 .

Edytowane przez biszu
Opublikowano

przestań pieprzyć . Wracają Ci co na stałe za granicą byli.

@slawek74 słyszałeś że w powiecie łukowskim już cholerstwo jest ?

Opublikowano

12 minut temu, biszu napisał:

jak uciekają z zachodu do Polski ?? możesz coś wiecej na ten temat ??

nie sadzisz ze ludzie wracają do polski na weekend, moze pracują w systemie np. 3+1 i tak samo wracają do domu, nie domyśliłeś sie ciezarówki-kierowcy tez mają dom rodzinę i wracają i przez to robią się kolejski bo na granicy de-pl jest zweżka z 3pasów do 1 .

Nie pieprz mi tu o ciężarówkach i kierowcach, bo ci wjeżdżają bez niczego, transport towarów odbywa się normalnie, 12 tyś. zadeklarowało chęć powrotu  specjalnymi samolotami, i to teraz a nie na żaden weekend, przestań oglądać głupie filmiki na YT a oglądaj jakieś  w miarę sprawdzone informacje.

Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Nie pieprz mi tu o ciężarówkach i kierowcach, bo ci wjeżdżają bez niczego, transport towarów odbywa się normalnie, 12 tyś. zadeklarowało chęć powrotu  specjalnymi samolotami, i to teraz a nie na żaden weekend, przestań oglądać głupie filmiki na YT a oglądaj jakieś  w miarę sprawdzone informacje.

możesz podesłać linka z wiadomościami z ktorych ty korzystasz ??

Opublikowano
25 minut temu, Sean napisał:

Nie potrzeba być zwolennikiem PiSu żeby dostrzec co jest dobre dla narodu, to że jeździ to też o czymś świadczy, jest głową państwa i powinien jeździć, a nie się schować w pałacu i mieć wszystko w d*pie. Tylko PO boli że poparcie mu wzrasta. to ich boli, jakby siedział w pałacu, na 100% zarzucaliby mu że siedzi, a nie interesuje się, jak można zarzucać prezydentowi że przebiera swoich ludzi za ratowników jak oni tam pracują.   Nie, PODŁOŚĆ LUDZKA NIE ZNA GRANIC. 

Głowa państwa nie jest od jeżdżenia po przychodniach. Jak nie daj Boże zachoruje to co męczennika z niego zrobicie. Że na polu chwały i takie tam. 

Nikt mu nie każe zamykać się w pałacu. On ma inne rzeczy do roboty jako głowa państwa. Do tego ma rządowe media. Możliwości robienia konferencji i wygłaszania apeli, orędzi itd. I tak jest w uprzywilejowanej pozycji względem innych kandydatów z której nikt nie zabrania mu korzystać. Ale po co włóczyć się po kraju ciągnąc za sobą świtę borowców dziennikarzy i nie daj Boże zarazę jeśli któryś z nich złapie. Wiesz ilu zdąży zarazić zanim sam zachoruje? A może nie zachoruje a będzie tylko nosicielem. Jak się takie coś stanie to gwarantuję, że poparcie spadnie.

PS ten przebrany to faktycznie był polityk pisu. Czemu Duda nie spotkał się z zwykłymi ratownikami, którzy są na pierwszej linii a jedynie z przebranym za ratownika człowiekiem z pisu, który jest lekarzem i nie wiem czy zajmuje się chorymi na wirusa. Czy jest innym specjalistą. Czy lekarz to to samo co ratownik? Czy tylko miało tak wyglądać?

Opublikowano
13 minut temu, Sean napisał:

Nie pieprz mi tu o ciężarówkach i kierowcach, bo ci wjeżdżają bez niczego

No nie wiem czy tak normalnie bo z 10 osób które znam co jezdzą na tirach to 8 jest na kwarantannie domowej a dwoch zostało zagranicą - odpoczną tydzien i znowu heja na 3 tygodnie za kółkiem.

Opublikowano

Po co Ci linki, w twoim wymiarze ich nie ma. 

Ludzie wracają głównie z Włoch i to nie tych pod Warszawą, bo się po prostu boją, a że ubezpieczeni jak ubezpieczenie to się boją podwójnie. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że ktoś skorzysta na tym strachu ale nie ma co tu o teoriach spiskowych wypisywać, że żydzi, że z samolotów, że coś tam coś tam. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Głowa państwa nie jest od jeżdżenia po przychodniach. Jak nie daj Boże zachoruje to co męczennika z niego zrobicie. Że na polu chwały i takie tam. 

Nikt mu nie każe zamykać się w pałacu. On ma inne rzeczy do roboty jako głowa państwa. Do tego ma rządowe media. Możliwości robienia konferencji i wygłaszania apeli, orędzi itd. I tak jest w uprzywilejowanej pozycji względem innych kandydatów z której nikt nie zabrania mu korzystać. Ale po co włóczyć się po kraju ciągnąc za sobą świtę borowców dziennikarzy i nie daj Boże zarazę jeśli któryś z nich złapie. Wiesz ilu zdąży zarazić zanim sam zachoruje? A może nie zachoruje a będzie tylko nosicielem. Jak się takie coś stanie to gwarantuję, że poparcie spadnie.

PS ten przebrany to faktycznie był polityk pisu. Czemu Duda nie spotkał się z zwykłymi ratownikami, którzy są na pierwszej linii a jedynie z przebranym za ratownika człowiekiem z pisu, który jest lekarzem i nie wiem czy zajmuje się chorymi na wirusa. Czy jest innym specjalistą. Czy lekarz to to samo co ratownik? Czy tylko miało tak wyglądać?

Jest politykiem PiSu, jest też dyrektorem szpitala, ale gościu jeździ normalnie na karetce, tego już nie napisałeś.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli jeździ na karetce to jest ratownikiem ok. Nie musiałem tego wiedzieć. Ale to i tak nie zmienia faktu, że Duda jest w uprzywilejowanej pozycji względem reszty i nie powinien jeździć po kraju. Może prowadzić kampanię w bezpieczny dla siebie i innych sposób.

Dużo ludzi też wraca z zagranicy bo są tam na czarno. Nie mają ubezpieczeń. Nie znają często dobrze języka. Nie potrafili by odnaleźć się w tamtych realiach w razie choroby. No i idą święta. Ludzie boją się całkowitego zamknięcia granic i nie możliwości dojazdu na święta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
58 minut temu, Pafnucy napisał:

Sądzisz że w Chinach to też szopka ?

Przestań... gdyby nie chcieli, to by tego nie wypuścili... To naprawdę mądry naród...

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Jeśli jeździ na karetce to jest ratownikiem ok. Nie musiałem tego wiedzieć. Ale to i tak nie zmienia faktu, że Duda jest w uprzywilejowanej pozycji względem reszty i nie powinien jeździć po kraju. Może prowadzić kampanię w bezpieczny dla siebie i innych sposób.

Dużo ludzi też wraca z zagranicy bo są tam na czarno. Nie mają ubezpieczeń. Nie znają często dobrze języka. Nie potrafili by odnaleźć się w tamtych realiach w razie choroby. No i idą święta. Ludzie boją się całkowitego zamknięcia granic i nie możliwości dojazdu na święta.

Jest w uprzywilejowanej pozycji, ale nikt go nie zwolnił z bycia prezydentem, tylko dlatego żeby dać fory  innym kandydatom.

Opublikowano

Kuźwa i stało się ,mój powiat EBE i pierwszy przypadek koronowirusa😕 szukają ludzi którzy byli na koncercie  bo chora tam się bawiła

Opublikowano

Co do istnienia wirusa to jest to niepodważalne. Można się tylko zastanawiać kto go wypuścił na spacer. Kolejna sprawa to będzie on podawany w przyszłości jako początek kryzysu finansowego z 2020 roku, który przyczyni się do wprowadzenia nowego ładu. Ktoś to ładnie zaplanował a kto to był to dowiedzą się dopiero przyszłe pokolenia.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Sean napisał:

Jest w uprzywilejowanej pozycji, ale nikt go nie zwolnił z bycia prezydentem, tylko dlatego żeby dać fory  innym kandydatom.

To tylko pokazuje desperację Dudy i pisu. Wiedzą, ze jest na styk. I nie odpuszczą każdej szansy nawet narażając siebie obstawę i przypadkowych ludzi nie odpuszczą żadnej szansy. Gdyby to jeździł minister zdrowia odpowiedzialny za zdrowie to bym zrozumiał. Ale prezydenta nie rozumiem. To tak jak by dyrektor fabryki zamiast nią zarządzać chodził całymi dniami po hali i patrzył czy tokarz dobrze śrubki toczy. Znając szczęście kampanii Dudy a raczej pecha do wpadek to może się źle skończyć. Oby nie.

Opublikowano
56 minut temu, Pafnucy napisał:

przestań pieprzyć . Wracają Ci co na stałe za granicą byli.

@slawek74 słyszałeś że w powiecie łukowskim już cholerstwo jest ?

Nie ma co się aż tak przejmować, prędzej czy później wszędzie dojdzie, może być i u sąsiada, cały sęk w tym żeby nie mieć z sąsiadem bliskiego kontaktu wtedy.

1 minutę temu, hubertuss napisał:

To tylko pokazuje desperację Dudy i pisu. Wiedzą, ze jest na styk. I nie odpuszczą każdej szansy nawet narażając siebie obstawę i przypadkowych ludzi nie odpuszczą żadnej szansy. Gdyby to jeździł minister zdrowia odpowiedzialny za zdrowie to bym zrozumiał. Ale prezydenta nie rozumiem. To tak jak by dyrektor fabryki zamiast nią zarządzać chodził całymi dniami po hali i patrzył czy tokarz dobrze śrubki toczy. Znając szczęście kampanii Dudy a raczej pecha do wpadek to może się źle skończyć. Oby nie.

Nie opowiadaj bzdur, bo Duda ma w sondażach dużą przewagę, a nie na żaden styk.

Opublikowano

Zależy kto sondaże robi. I gdzie je pokazuje. W tvp na pewno ma przewagę.  Ale niech ci będzie, że ma tą przewagę. Kiedyś Komorowski tez miał. Nie wiem kto wygra. Ale wcale nie jestem taki pewny, ze to będzie Duda.

Opublikowano

w związku z obowiązkową domową kwarantanną wracających zza granicy zgaduję że jakiś dowód tożsamości stale przy sobie po za domem trzeba no i sensowny cel wiarygodny szwendania wystarczy bo to nie czas turystów
kwarantanny domowe nadzorowane przez policję a i coraz więcej wracających zza granicy a takowych to wiadomo. Jakoś trzeba sprawdzać czy któro nie wylazło na zakupy bo właśnie ma wolną kasę, bo rzeczywiście zdrowe i nie usiedzi
może to robić wrażenie jak bez powodu policjant zatrzymuje i ustala tożsamość każdego bez podania przyczyny bo jak by każdemu miał tłumaczyć co i dlaczego to by drugi musiał kolejkę zatrzymanych ustawiać
5 tys kary za złamanie kwarantanny a i jest z kogo jak z saxów zjechał to jeszcze dodatkowa motywacja do skrupulatnych kontroli

Opublikowano

A ja chciałem kury kupić dziś i france zamkły rynek ,nie dość że lis to jeszcze nowych nie kupiłem .

I jak żyć ?