Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a Chiny sobie poradziły z tym wirusem bo tam naród posłuszny .W Europie ludzie rozbrykani za dobrze się mieli i każdy kombinuje jak by tu sobie zaszkodzić jak czegoś nie wolno to znajdują furtki . socjalizm nie jest taki Zły ludzie słuchają no i teraz już się chinczyki śmieją bo są światową potęgą a USA nie dorasta im do pięt widać jak sobie radzą z wirusem

Opublikowano
46 minut temu, dysydent napisał:

a wyszedłem przed szereg bo pisałem z pamięci i obserwacji ostatniego półrocza i powiedzmy że są to graniczne możliwości wydolności systemów... choć w zasadzie tego też nie powinienem pisać.

wiele wskazuje na to że tylko nieco wyprzedziłem rzeczywistość - nazwijmy - oficjalną. i tutaj szczerze życzę wszystkim abym się mylił  co do zaistnienia konieczności weryfikacji mojej "plotki".

Z tego co wiem to Niemcy milion testów robią tygodniowo więc faktycznie trochę wyszles przed szereg. Dziś Czesi Francuzi  i Niemcy z nowymi rekordami.  Widać jak wszyscy sobie radzą aby nie pis. Ale marne to pocieszenie. Będzie lockdown znów, jak myślicie?

Opublikowano
aprochota napisał:

a Chiny sobie poradziły z tym wirusem bo tam naród posłuszny .W Europie ludzie rozbrykani za dobrze się mieli i każdy kombinuje jak by tu sobie zaszkodzić jak czegoś nie wolno to znajdują furtki . socjalizm nie jest taki Zły ludzie słuchają no i teraz już się chinczyki śmieją bo są światową potęgą a USA nie dorasta im do pięt widać jak sobie radzą z wirusem

No niestety ale demokracja i wolność w trudnych czasach jest tylko problemem .

Opublikowano

Mówi to człowiek który porównuje bawełnianą szmatkę z atestowaną maseczką chirurgiczną.

Opublikowano
18 minut temu, peugeot napisał:

No niestety ale demokracja i wolność w trudnych czasach jest tylko problemem .

Dla rządzących. 

Opublikowano (edytowane)

Medycyna to nauka toteż zaszczyty, granty są pożądane. Przysięga obejmuje m.in. zachowanie tajemnicy oraz stale poszerzanie wiedzy; zatem eksperyment jest wpisany w tę działalność naukową oraz normą jest zachowanie marginesu błędu. Oczywiście dla dobra ogółu.

Przyjęcie patronatu międzynarodowych sił zwierzchniczych, powołanie wszelkich służb państwowych w sojuszniczych krajach stających się dla własnych obywateli niczym gestapo........ świadczy, że nasz premier nie mylił się mówiąc, że czeka nas inna rzeczywistość. Tchórze!

Czekam na kraj/twardogłowych którzy przeciwstawią się temu zwierzchnictwu.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

To prawda tylko z skąd lekarzy i pielęgniarek weżną do tego stadionu.

No jak ? Przecież w Agencji Rezerw Materiałowych pielęgniarek i lekarzy na czas W leży od groma.😂 Ładujesz bateryjki włączasz odpowiednie "mode Covid" i masz personel.🤣

Opublikowano

Wiosną w rozmowie z lekarzem padło: "nie mamy wytycznych, odgórnych", w końcu dodzwonili się do centrali i wszystko jest pod kontrolą/zaplanowane.

Opublikowano

Generalnie pandemią zarządza Sanepid zatem ta choroba to w głównej mierze decyzja administracyjna plus spory odsetek ciężko chorych wśród oznaczonych. Czekam aktualnie na działania tej instytucji, pracownicę wysłałem do domu gdyż współpracownik jej męża zapadłbył i tenże mąż dostał prikaz zrobić test..

Opublikowano

jeżęli Czekasz na swoją ojczyzne ............           to sie nie doczekasz , a jesli poszukać dalej no to mamy kilka panstw  IRAN , KOREA PÓŁNOCNA , tylko nie wiem czy nie  lepszy nasz zaborca  czy demokracja korei północnej 

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Czekam na kraj/twardogłowych którzy przeciwstawią się temu zwierzchnictwu.

Opublikowano
1 godzinę temu, PawelWlkp napisał:

cyt z linkowanego artykułu - "Obecnie maseczki w połączeniu z dystansem społecznym i dezynfekcją są jedynym sposobem na powstrzymanie rosnącej liczby zakażeń."

dla mnie to cytowane zdanie przypomina zalecenia przeciwpożarowe sprzed ponad pięćdziesięciu lat jakoby w obliczu braku sprzętu i strażaków głównym zabezpieczeniem p.poż był bosak, drabina i wiadro zawieszone pod strzechą, a nawet zdarzały się komentarze - "no popatrz wszystko było zawieszone na swoim miejscu a stodoła się spaliła."

@Ywa opresyjność każdego sytemu narasta z czasem i tylko różne są jej usprawiedliwienia aż w końcu ona sama ten system czyni niewydolnym i pierwszy przybłęda buntownik go rozwala albo wręcz cały system samoistnie się wali pod własnym ciężarem.
Zanim to jednak nie nastąpi to wszelkie bunty tyko opresyjność umacniają i przyspieszają bo ... jak by takich nazwać? ... niezorientowane ofiary tego systemu same stają się najskuteczniejszymi jego obrońcami. (ot choćby post wyżej)
Jedynie potężne kataklizmy ten cykl zaburzają ale do takowych cov zaliczyć przecież nie można czyli czeka nas gorzej niż lepiej bez względu na to co zrobimy i niezależnie od rozwoju epidemii, bo jednak technologia o wiele podwyższyła akceptowalny próg niewydolności władzy zastępowanej siłą no i mamy siłę w użyciu przeciwko nam i "w naszym interesie" bo czymże są owe mandaty jeśli nie siłowym egzekwowaniem namiastki bezsilności czy to władzy czy Nauki.

Opublikowano (edytowane)

Szpitale polowe - śmiechu warte. Najpierw płaczą że brak lekarzy a teraz szpitale polowe robią. Większa prowizorka niż u niejednego forumowicza w warsztacie.

Czekam na jutrzejsze obrady sejmu.  Wprowadzenie stanu wyjątkowego oznacza jeszcze większy ucisk niż mamy. Naturalną koleją rzeczy na ucisk jest jeszcze większy opór społeczeństwa i w konsekwencji obalenie tej tyrani. Bez znaczenia jakie metody zostaną do tego użyte. 

Rząd podziemny jakkolwiek to nie zabrzmi już się zawiązuje. Nawet jeśli takie małe żuczki jak my jeszcze tego nie dostrzegają to bez wątpienia prawdziwi patrioci dysponujący odpowiednimi kontaktami/środkami już się organizują. Wystarczy przejęcie części policji i wojska i obecny nierząd nie będzie miał żadnej opcji oprócz kapitulacji/ucieczki.

1. Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
2. Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.

Do NARODU. Nie do karakana i jego kliki.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

a to Ty "taki" "partyzant" :D
no no.
Jeśli to co wprowadzą ewentualnie nie nazwą stanem wyjątkowym a np klęski żywiołow... chociaż zaraz; wiosną nazwali "stan epidemii" i to wystarczyło czyli pewnie nie będą tym razem się wysilać na oryginalność

czego by się PiS-u nie czepiał to w innych krajach mają jeszcze gorsze "bandy" samowładne" jak i pokorniejsze "pospólstwa"

Opublikowano
14 minut temu, Partyzant85 napisał:

1. Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
2. Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.

Do NARODU. Nie do karakana i jego kliki.

jedno wyklucza drugie bo ,, karakana '' wybrało wiekszosc  przedstawicieli narodu nawet jesli to było to 40 %  zainteresowanych 

Opublikowano (edytowane)

jest pewien problem - nazwę -sytuacyjny ... Hitlera też...

ps ,mialem watpliwości czy z dużego "H" ale to jest nazwisko i pod takim mogą być i porządni ludzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie godzę się na ucisk.

Skoro maseczki pomagają i zatrzymują koronkę to gdzie specjalne pojemniki na ulicach na odpady niebezpieczne?  Na rękawiczki foliowe na stacjach paliw/w sklepach?

Nierząd po wygranych wyborach najpierw sobie urządził wakacje a później rozdzielił stołki. Teraz budują szpital polowy? Na stadionie? W zimie ? Kto to ogrzeje? Tyle koszar wojskowych stoi pustych/prawie pustych. A oni pokazówkę robią bo na stadionie narodowym. Ogłupianie i straszenie starych ludzi - wszystko zapchane to stadiony trzeba wykorzystywać. Jak już napisałem - wiele obiektów wojskowych stoi pustych, ośrodki przygotowań olimpijskich, ośrodki wypoczynkowe które są własnością skarbu państwa.

Nie dziwią was informację, o rzekomych zakażeniach na weselach, tragicznych sytuacjach w domach starości? Czemu w policji/wojsku nie ma zakażeń lub sie o tym nie mówi? Bo te formacje są potrzebne ludziom rządzącym.

@jarecki - wybrała go garstka społeczeństwa na zwykłego szeregowego posła. To, że razem z kliką zrobił sobie z kraju prywatny folwark to już inna sprawa. Polityka prorodzinna polegająca na rozdawaniu 500+ prowadzona przez bezdzietnego 70 latka z kotem? Poważnie? Po co pisowi ustawa bezkarność + ? Skoro dobrze rządzą krajem i odpowiednio działają przeciwko koronce to nie powinni  bać się odpowiedzialności karnej za swoje działania?

Edytowane przez Partyzant85