Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale prawie zerwali . Z sld mało się nie zes... , bo przecież Polska to nie tylko rolnictwo . Nie chciał bym wtedy być na miejscu Kalinowskiego .

I co się marecek śmiejesz ? Masz jakiekolwiek pojęcie o tamtym czasie ? Memów nie ma ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy Prawie  to  donald  tusk  został  Prezydentem  Polski.  Oj  zetorek  jak  łatwo  tobą  manipulują  tanie  zagrywki   PSLu   :D  i SLD

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Kalinowski tego nie olał, ale pojednał się z diabłem jakim był leszek, gdyby tego nie zrobił pewnie parcia by nie było tyle że i pewnie stołka ministra też nie. 

Był zły ale tylko gdybać możemy co by było, sami w drodze głosowania podjęliśmy decyzję. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Program czyste powietrze wspomagany koroną. 95 kilometrów w linii ptostej. https://gazetalubuska.pl/karkonosze-widziane-z-lubuskiej-wsi-taki-magiczny-krajobraz-uchwycil-na-swoich-zdjeciach-patryk-kuc-w-pasterzowicach/ar/c11-14954688

Opublikowano

akurat tutaj sie mylisz- to w miare czeste zjawisko najczesciej na przelomie kwietnia i maja- od paru dni widze snieg na babiej gorze-to ponad 60 km ,z krakowa widac tatry. zdarzaly sie wiosny ze nie bylo tego zjawiska i niewiele ma to wspolnego ze smogiem- raczej z naplywem czystego powietrza z polnocy.

tak to mniej wiecej wyglada- u mnie jest widac jeszcze jedno pasmo przed sama babia gora, 

Babia Góra z Krakowa | Moja fotogaleria

Opublikowano

W okolice 100 km to częste zjawisko i owszem od jakichś 1500 m Wtedy też widać czym się oddycha. A propos co to za mgiełka? Ostatni raz z Zielonej Góry Śnieżkę widziałem jak bodaj tydzień czasu w kraju niemiłosiernie wiatrem pizgało i zrobiło się sucho. W tym roku wilgotność powietrza od początku roku zdarza się i poniżej 30 % to sobie można popatrzeć. Pewnie ze Śnieżnika widać Alpy. Wiem, że bywają te widoki tylko tak sobie napisałem. Nie mniej aerozol w powietrzu w nich nie pomaga. Powietrze jest bardziej przejrzyste.

Opublikowano (edytowane)

u nas w zimie tez dokladnie widac czym sie oddycha🤣

kupilem wegiel 😜zaraz ide wrzucac do piwnicy, dobrze ze od wiatru zasloniete bo ziab straszny i kropi.

pilkarzom i dzialaczom dwoch klubow pilkarskich ekstraklasy zrobiono testy genetyczne na wirusa- na prawie 100 zbadanych 19 bylo chorych nawet nie wiedzac o tym .. 

wyobrazcie sobie gdyby takie testy zrobic kazdemu polakowi😄

Edytowane przez jacus
Opublikowano

5 osób z rodziny które dosć mocno chorowały zrobiły sobie testy na obecnosć antyciał coronawirusa , u 2 obecność antyciał  potwierdzona . czyli przechorowały go jedna 70 lat kobieta ze 3-4 tygodnie miała temp . 38 stopni do szpitala nie trafiła teraz jest ok ., początki choroby były poczatek lutego . koszt testu około 130 zł , u 3 pozostałych testy nie potwierdziły antyciał , głownie chodzi o ich poziom bo były , tylko w niskim steżeniu .

Opublikowano
Dnia 6.05.2020 o 10:27, jacus napisał:

🤣...pilkarzom i dzialaczom dwoch klubow pilkarskich ekstraklasy zrobiono testy genetyczne na wirusa- na prawie 100 zbadanych 19 bylo chorych nawet nie wiedzac o tym .. 

wyobrazcie sobie gdyby takie testy zrobic kazdemu polakowi😄

Skąd masz takie wiadomości ?

Opublikowano
3 godziny temu, asharot napisał:

Skąd masz takie wiadomości ?

z internetu a skad ?? 

moze dzieci takich osob rzeczywiscie nie powinny byc szczepione ??? selekcja naturalna sie to nazywa...tylko co dzieci sa winne glupocie rodzicow ?? istnieje cos takiego jak bezpieczny prog szczepien ,wystarczy ze ponad 90 % osob jest zaszczepione i wtedy choroba nie ma pola do popisu.

ja przeszedlem kilkanascie lat temu taka chorobe wirusowa-zarazilem sie od dzieci sasiadow, nikomu nie zycze, do tego w piatek wieczorem i troche zlekcewazylem ,slady zostana do konca zycia.

https://www.medistore.com.pl/zdrowie/polpasiec

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

moze dzieci takich osob rzeczywiscie nie powinny byc szczepione ??? selekcja naturalna sie to nazywa...tylko co dzieci sa winne glupocie rodzicow ?? istnieje cos takiego jak bezpieczny prog szczepien ,wystarczy ze ponad 90 % osob jest zaszczepione i wtedy choroba nie ma pola do popisu.

antyszczepionkowcy psioczą na różnych Gates-ów i podobnych jakoby tamci prowadzili kampanię antypopulacyjną.

Akurat cov jest mało skuteczny w tej kwestii i przy śmiertelności rzędu najpewniej poniżej jednego procenta zarażonych to nawet nie będą szczepienia obowiązkowe i w samych totalitarnych Chinach (o ile szczepionka się pojawi zanim samo to nie zaniknie) ale jak by tak zsumował wszystkie choroby na które szczepienia są powszechne to warto by rozważyć popularyzowanie antyszczepionkowej ideologii jeśli się jest na prawdę zwolennikiem depopulacji :P
czyż nie?

w sumie to nawet nikt nie pomyślał poważnie o inwestowaniu w badania nad szczepionką na ASF. a po co? wszystkich gatunków na planecie chronić się nie da ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

Nie pewny test a potwierdzone zakażenie to chyba różnica ?